Energia sexuala

Asa cum am scris in celelalte articole, energia corpului uman, denumitade catre chinezi Qi (chi), are mai multe componente: energia prenatala,energia postnala, apoi energia organelor (ficat, inima, etc), energiaglandelor, energia sexuala, s.a.m.d. In viziunea taoista, toate acesteareprezinta modul de manifestare a energiei originare care se transformaintr-o infinitate de forme.

Pentru a intelege aceasta permanenta transformare a energiei ar fi binesa ne familiarizam cu principiile ei si anume principiul Yin-Yang sial celor 5 elemente. Aceste principii au fost explicate in articoleledespre Fengshui scrise de Miruna Macavei si nu ma mai opresc asupra lor.

Odata intelese aceste principii, vom vedea clar de ce fiecare organ dincorpul nostru are un anumit tip de energie (in functie de elementul pecare-l reprezinta) si functioneaza la parametri normali numai cand acesttip de energie exista.

De mai bine de 2000 de ani, taoistii scriau carti sincere si explicitedespre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturilesexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a oamenilor.
Eiconsidera ca atunci cand oamenii fac dragoste, intregul corp estemobilizat sa transmita viitorului copil tot ceea ce are mai bun. Inima,ficatul, rinichii si toate celelalte organe si glande trimit tot ce aumai bun ca informatie pentru ca prin energia sexuala aceste lucruri safie transmise viitorului copil. In putine cuvinte, energia sexuala esteformata din fuziunea tuturor energiilor organelor si glandelor noastresi reprezinta tot ce are mai bun corpul nostru.

Putem vedea acest lucru la adolescenti si la tineri care, datorita acesteienergii sexuale din abundenta, au o charisma, un farmec aparte, o fortaenergetica ce le da puterea sa treaca usor peste diferitele probleme decare se lovesc. Numim acest lucru entuziasmul tineretii. Pe masura ce omulavanseaza in varsta observam ca isi pierde acest entuziasm, stralucireasi farmecul personal.
Acest lucru se intampla datorita scaderii puteriienergiei sexuale. Organele si glandele noastre sunt afectate de diverseemotii negative pe parcursul vietii, ceea ce le face sa se imbolnaveascasa nu mai functioneze la parametri optimi: deci energia sexuala rezultatadin fuziunea energiilor acestor organe afectate nu mai este suficientde puternica pentru a da nastere unei noi fiinte. Acesta este motivulprincipal pentru care oamenii, dupa 40-50 de ani, nu prea mai fac copii.

Din cele scrise de mai sus vedem ca de energia sexuala nu raspunddoar organele genitale, cum credeam pana acum, ci toate organelor siglandele noastre. Organele genitale (respectiv ovarele, uterul, vaginul,clitorisul la femei si testicolele, prostata, penisul la barbati) nu facaltceva decat sa fuzioneze energia trimisa de celelalte organe si sacreeze energia sexuala finita.
Iata de ce este important sa avem grijade tot corpul nostru, deoarece el functioneaza ca un intreg si nu ca unansamblu de sisteme ce functioneaza independent unul de celalalt. Dacaunul din organe este afectat, intregul sistem iese din echilibru sise imbolnaveste. De multe ori nu este greu sa obtinem acest echilibru,cel mai greu este sa-l pastram.

Daca dorim sa fim frumoase si atragatoare este bine sa ne ingrijimorganele si glandele interne. Sanatatea, puritatea, prospetimea siputerea lor, toate acestea laolalta ne fac tinere, frumoase, puternice,destepte si extrem de incitante pentru partenerii nostri. Acest lucru nueste nici greu de facut si nu dureaza nici mult, practicile alchimieiinterne taoiste ne ajuta sa ne crestem puterea energiei sexuale prinexercitii simple si de bun simt.

Iti recomand un exercitiu simplu

de Costin Vasile
Instructor de Taiji Quan si Qi Gong
Telefon: 0722-197874 sau 460.43.88
e-mail: costin.tao@k.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod