lavanda

Cum te ajută uleiul esențial de lavandă să calmezi schimbările emoționale și depresia

Mai ales în perioada complicată pe care o traversăm acum, sănătatea noastră mentală a devenit cu atât mai prețioasă, un subiect delicat și sensibil. Neliniștea, confuzia, stresul psihic și emoțional și avalanșa de știri negative și-au pus amprenta asupra stării noastre de bine, astfel că tot mai multe persoane se confruntă cu schimbări emoționale sau sunt predispuse la depresie.

Și, deși aceste afecțiuni psihologice sunt în mod principal tratate cu ajutorul medicamentelor, nu ar trebui să minimizăm nici ajutorul naturii. Fără a avea efectele negative pe care le presupun unele pilule contra depresiei și anxietății (stare de somnolență, luare în greutate, insomnii, oboseală, confuzie, dezorientare, amețeală, dificultăți de concentrare, tulburări gastrointestinale), uleiurile esențiale funcționează precum un tratament adjuvant folosit din cele mai vechi timpuri.

Și, printre aceste daruri de la Mama natură, lavanda este poate cel mai binefăcător.

Cu proprietăți calmante, levănțica, așa cum este alintată de către cei care i-au primit cu brațele deschise efectele pozitive, te poate ajuta să îți liniștești mintea tulburată și chiar să alini simptomele depresiei. Află cum din rândurile de mai jos!

De ce lavanda?


Numai culoarea liniștitoare a lavandei este suficientă pentru a-ți mângâia sufletul și mintea, iar rezultatele sunt și mai promițătoare atunci când intervin compușii acestei plante. Făcând parte din familia Labiatae, cea mai cunoscută specie de lavandă, respectiv Lavandula angustifolia este originară din regiunile mediteraneene, dar o poți regăsi și în Peninsula arabică, în Rusia, în Africa sau în cele mai pitorești grădini europene.

Un argument în plus în sprijinul folosirii lavandei este legat de îndelungata sa utilizare.

Spre deosebire de recentele inovații științifice care au la bază descoperiri revoluționare, dar care nu au trecut încă testul timpului și nu le putem măsura efectele pe termen lung, lavanda a fost prețuită din cele mai vechi perioade. Astfel, încă din Egipt făcea parte din ritualul de îmbălsămare, iar în Grecia și Roma antică era recunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și de îmbunătățire a sănătății mentale. Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod