Ce stim despre magnetoterapie?

Magnetoterapia este un tratament natural si usor de suportat de organism. Aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.
Prin supunerea organismului la CMP, respiratia celulara este sporita, acest camp magnetic actionand in mod pozitiv asupra sistemului imunitar al pacientului, in vasodilatarea arterelor capilare si descresterea coagularii sangelui.

Acest tratament, odata urmat, ar putea duce la diminuarea pana la disparitia completa a unor probleme de sanatate. Magnetoterapia poate fi folosita in tratarea a numeroase boli, acute sau cronice, deseori ducand si la disparitia durerii si a edemelor.

CMP imbunatateste circulatia sangvina la nivelul creierului, creste nivelul oxigenului din neuroni, creste flexibilitatea vaselor de sange si dizolva colesterolul. Este deseori folosit pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe si a traumelor capului. S-a dovedit ca magnetii sunt de ajutor in tratarea a numeroase afectiuni, cum sunt: artrita, durerile de spate, durerea in articulatii, accidentele in sport, o circulatie proasta a sangelui, lipsa de energie, etc.  Este benefic pentru oricine (atentie, insa, la copii) chiar si dupa varsta de 50 de ani.

Magnetoterapia ajuta la alinarea simptomelor epilepsiei, a bolii Parkinson, Alzheimer, a migrenelor, a sindromului PMS si a depresiei.
Campul electromagnetic pulsativ de joasa frecventa (CEMP - folosit acum in magnetoterapia moderna) se pare ca are rol in cresterea capacitatii de concentrare.

De asemenea, CEMP imbunatateste capacitatea creierului de a transporta oxigenul in sange, microcirculatia sangvina si procesul neurologic, reducand anxietatea.

Dispozitivele moderne cu un camp electromagnetic pulsatil de joasa frecventa genereaza diferite frecvente, modulatii sau impulsuri si au posibilitatea de a stabili si o durata de expunere diferita. Frecventele folosite sunt intre 1 si 100 de Hz.


Este magnetoterapia o tehnica recenta?

Acum sute de ani, indienii aveau obiceiul de a dormi cu capul catre nord si de a tine post in zilele cu luna plina. Aceste obiceiuri antice isi au baza lor: campurile magnetice care strabat pamantul au un impact major asupra organismelor vii. In acelasi timp, corpul nostru este investit cu magnetism. Cel mai puternic camp magnetic este creat de creier in timp ce dormim si dormitul cu capul indreptat catre nord faciliteaza trecerea campului magnetic al Pamantului prin corpul nostru.
Obiceiul de o posti in zilele cu luna plina si-a gasit o explicatie logica in timpurile noastre. Pe timpul lunii pline, fluidele sunt transportate mai rapid prin corp, astfel ca un post ajuta la echilibrarea nivelului lichidelor din corp. De ce organismul reactioneaza la luna plina? Pentru ca fiecare planeta aflata in miscare, prin campuruile sale magnetice, influenteaza si celelalte planete.

Istoria magnetoterapiei este destul de veche. Cel mai vechi caz de vindecare cu ajutorul magnetilor este intalnit intr-una dintre cele patru Vede, in care regasim un fel de tratat de medicina: Atharvaveda. Se pare ca si egiptenii erau familiarizati cu puterea vindacatoare a magnetilor, deoarece ii foloseau pentru conservarea mumiilor. Se zice ca regina Cleopatra purta un magnet pe frunte, pentru a-si mentine frumusetea si sarmul.

In secolul al 16-lea magnetii au devenit obiect de studiu stiintific. Un alchimist - fizician suedez, Paracelsus, a fost acela care a demonstrat puterile vindecatoare ale magnetilor in diferite boli.


Cum actioneaza magnetoterapia?

Terapia cu magneti consta in introducerea anumitor parti ale corpului (in functie de afectiune) intr-un camp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamatiei sau a altor afectiuni ale sistemului locomotor.

Exista trei mecanisme fizice prin care campul magnetic interfereaza cu organismul:

1.
Inductia magnetica
1. Efectele magnetomecanice
3. Interactia electronica


Campul magnetic are urmatoarele actiuni asupra organismului:

1. Vasodilateaza
2. Actiune analgezica
3. Actiune anti-inflamatoare
4. Actiune spasmolitica (suprimand starea spasmodica)
5. Accelereaza cicatrizarea ranilor si vindecarea organismului


Cat de indicata este magnetoterapia

Magnetoterapia este benefica in cazul femeilor insarcinate, al purtatorilor de pacemaker, al bolnavilor de hipertiroidism, al celor cu disfunctii ale glandei suprarenale. Acest tratament este indicat in tratarea miasteniei grave, a afectiunilor legate de sangerari incontrolabile, a tuberculozei active, a afectiuniulor virale acute, anemiei si a psihozei.


Te mai gandesti daca apelezi la o asemenea terapie daca:

  • ai o afectiune micotica severa;
  • ateroscleroza severa;
  • afectiuni neurologice cu atacuri frecvente.

Nu exista efecte secundare in urmarea unei astfel de terapii, dar trebuie sa iti iei, totusi, cateva masuri de siguranta. Astfel:

  • nu ai voie sa faci dusuri sau bai reci sau sa mananci mancare rece dupa tratament;
  • nu ar trebui sa porti ceas pe parcursul tratamentului;
  • magnetii nu ar trebui folositi pe copii mici (doctorul va decide in ce masura iti poate recomanda un astfel de tratament);
  • femeile insarcinate nu ar trebui expuse unui camp magnetic ridicat.

In Romania, acest tip de terapie este foarte intalnit.
Numai medicul tau de familie iti poate da o trimitere la un cabinet sau spital unde poti urma tratamentul cu CMP.

 

Comentarii (29)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adrian opris pe 14 Feb 2015, 05:35
    ce stim despre magnetoteraoie

    Am omis sa pun o intrebare foarte importanta in legatura cu problemele de sanatate cu care ma confrunt si anume epilepsia si o boala de reflux gastroesofagian,si prin urmare in ce masura acest dispozitiv ar putea sa-mi amelioreze si respectiv stabilizeze starea de sanatate

    0
    3

  • adrian opris pe 14 Feb 2015, 05:25
    ce stim despre magnetoteraoie

    am citit cu deosebit interes prezentarea de mai sus,dar as dori informatii mai concrete in legatura cu modul de achizitionare al acestor bratari despre se vorbeste in articol si in comentariile celor interesati,pretul acesteia si modalitatea prin care as putea intra in posesia uneia In speranta ca voi primi un raspuns satisfacator,va multumesc anticipat. Cu respect, ADRIAN OPRIS

    3
    0

  • Dragu Mircea pe 10 Ian 2014, 23:02
    tensiunea

    Tare mult as vrea sa stiu daca ma-r ajuta sa-mi scada tensiunea folosind magneti permanenti .Va multumesc

    4
    3

  • PUISOR pe 2 Iul 2009, 08:54
    ce bine e cu magneti

    EU FOLOSESC BANDA MAGNETICA PTR. GENUNCHI.PRIMA DATA AM VAZUT LA tv SI NU AM CREZUT IN PUTEREA EI . DAR ACUM AM CUMPARAT-O SI MA SIMT F.B. DESIGUR CA MAI SIMT CATEODATA DUREREA DOAR ATUNCI CAND NU O AM PUSA.M-AM OBISNUIT CU EA SI O DAU JOS DOAR CAND FAC BAIE.

    3
    0

  • angela pop pe 24 Mar 2009, 17:24
    magnetoterapia

    tratamentele cu magnetii de la firma nikken au dat rezultate la familia mea .tot ce sa spus ca fac s-a confirmat 100%.Ii recomand cu toata increderea ,incercati produsele nikken si nu veti regreta

    3
    0

  • haiducu mihaila pe 17 Feb 2009, 20:06
    terapie

    Sunt magnetoterapeut cu experienta si pot sa ajut persoane cu diverse probleme de sanatate . Tf.0244376149

    3
    0

  • Batran pe 18 Ian 2009, 16:06
    Intrebare

    Sunt de acord cu magnetoterapia. Ce parere aveti de bijuteriile cu magneti, saltele magnetice etc. recomandate de Energetix?

    4
    0

  • roiban zaher ranya pe 16 Nov 2008, 00:22
    Trateaza cancer de os?

    Se poate trata cancer de os la o persoana de 58 de ani. In faza incipienta?

    12
    1

  • Monica pe 22 Iul 2008, 13:13
    CORECT

    E camp magnetic pulsatiL nu pulsativ, verificati si voi dex-ul...cand mai faceti traduceri mot-a-mot, ca nu tot ce zboara se mananca ;)

    1
    1

  • Petre Viorel pe 4 Iul 2008, 17:05
    Despre magnetoterapie

    As dori imformatii mai concrete despre magnetoterapie. De unde se pot lua?

    1
    4

  • cati pe 8 Iun 2008, 20:59
    magnetoterapia

    Foarte interesant, as vrea sa stiu daca se poate trata si de necunoscatori, cu magneti obisnuiti, la domiciliu.

    2
    0

  • ella pe 3 Iun 2008, 14:33
    sm

    As vrea sa stiu daca aceste bratari ajuta in cazul sclerozei multiple ? Va multumesc

    1
    0

  • Adrian pe 20 Mai 2008, 18:39
    Magnetoterapia functioneaza!

    Magnetoterapie functioneaza intr-adevar! Lucrez in domeniul calculatoarelor si ma simteam mereu obosit si fara energie. Am aflat de magnetoterapie de pe site-ul www.magnoflex.ro de unde am si comandat un bandaj pentru ochi. Este fantastic. imi calmeaza ochii si ma odihnesc perfect noaptea. Impreuna cu pastilele Megamin si apa magnetizata tot de la magnoflex.ro mi-au trecut si cearcanele. Sunt foarte multumit si recomand tuturor cu incredere. Mult succes!

    1
    3

  • gabi pe 24 Mar 2008, 14:33
    Genunchiera magnetica

    Am auzit lucruri bune despre... as dori sa stiu instructiunile de folosire. Am suferit o ruptura de ligamente incrucisate la genunchi si doresc o recuperare mai rapida. Multumesc.

    0
    0

  • FATIMA pe 29 Sep 2007, 23:30
    intrebare

    cat coasta o bratara si unde o pot gasi ? multumesc anticipat

    1
    0

  • IOANA BOBOCEA pe 7 Mai 2007, 09:56
    autovindecare

    DA ,am folosit bratara magnetica VISION imoreuna cu terapia REIKI si rezultatele au fost excelente in cazuri de AVC,Depresie ,Atac de panica ,Tensiune oculara,Insomnii .Daca ai nevoie si de alte informatii te rog scrie pe Email:ioana.bobocea@yahoo.com sau suna-ma la 0744.300.432,sau 0766.362.494. CU DRAGOSTE si LUMINA ,IOANA BOBOCEA Master teacher REIKI USUI,TIBETAN si ASCENSION & Biopranoterapeut

    2
    1

  • RODICA pe 11 Apr 2007, 15:44
    INSOMNII

    MA INTERESEAZA DACA CINEVA A FOLOSIT ACEASTA METODA PENTRU INSOMNII INSOTITE DE ANXIETATE SI A DAT REZULTATE??

    0
    0

  • mihaela pe 11 Apr 2007, 11:24
    bratarile cu magneti

    cat sunt de eficiente

    5
    3

  • mioara66 pe 11 Apr 2007, 07:22
    bratari magnetice

    conteaza puterea magnetilor????

    2
    1

  • Sorin stefanescu pe 10 Apr 2007, 17:56
    magnetoterapia

    va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti, daca acest procedeu este cumva eficient in cazul unei bronsite cronice asmatiforme si in cazul tratamentului contra obeztatii(daca se poate influenta metabolismul.In acest caz, va rog sa-mi indicati de unde as putea procura un asemenea aparat, sau sa-mi indicati o sursa pt. amanunte.Va ror sa-mi respun deti pe adresa sorin.stefanescu@gmx.net Cu miltimiri.

    3
    3

  • anca pe 16 Ian 2007, 15:53
    genunchiere cu magneti

    cit timp si cind trebuie purtate. exista containdicatii?

    6
    1

  • mmbaciu pe 8 Ian 2007, 16:07
    durerea de cap!

    am durere de cap ce persista, oare magnetoterapia ma poate ajuta_

    1
    0

  • Blendea Victoria pe 6 Dec 2006, 04:37
    Hepatita cronica virus B

    Doresc sa stiu daca in cazul meu este benefica magnetoterapia Multumesc valiblendea@yahoo.com

    3
    0

  • 03.11.2006 pe 3 Nov 2006, 17:43
    va rog sa-mi raspundeti

    Este posibil un tratament prin magnetoterapie in cazul maladiei Koller?va rog sa-mi scrieti pe moldoveanuviore@yahoo.com

    1
    1

  • iulia pap pe 10 Sep 2006, 16:31
    am un aparat d magneroterapie si

    este format din aparatul propriu zis si din cercul magnetic.cercul este conectat la aparat printr-un cablu care intra in cerc pe marginea lui.as dori sa stiu daca are vreo importanta pozitia corpului in cerc daca locul in care intra cablul in cerc trebuie sa stea indreptat in ceva directie sau nu are importanta.daca stiti trm un mail pe gyuliapap@yahoo.com.va rog si va multumesc.

    3
    0

  • Mleziva Kristina pe 9 Iun 2006, 12:42
    magnetoterapia

    As dori sa stiu in ce masura poate magnetoterapia vindeca sau macar ameliora tulburarile de circulatie periferica.Rog raspuns pe adresa de mail: kristina_ro2005@yahoo.com .Va multumesc,cu stima Mleziva Kristina.

    5
    3

  • delia albu pe 22 Mar 2006, 09:53
    doamna

    doresc sa stiu daca intradevar magnetoterapia este indicata in cazul purtatorilor de pacemaker ! va rog raspuns pe adresa:albu_st_delia@yahoo.com ! va multumesc, cu stima Delia Albu

    2
    0

  • lupea catalina pe 19 Mar 2006, 18:11
    magne

    Cred ca este benefica aceasta metoda, as vrea tare mult sa incerc, am dureri de spate groaznice, de aprox.8 ani.Imi puteti indica un astfel de cabinet in Sibiu??? va multumesc.

    2
    1

  • asardelean pe 17 Mar 2006, 09:37
    disparitia eNdemelor?

    sau edemelor? edemele nu au nimic de a face cu eNdemismul... :p Top Sanatate o izbeshte din nou... :DDDDD

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod