Ce este, de fapt Spirulina?

Unele alge, mai exact microalgele precum chlorella, alga verde-albastruie(Aphanizomenon flos-aquae) si spirulina, contin mai multa clorofiladecat orice alte alimente. Continutul lor de clorofila poate fi chiarmai mult decat dublat, daca se adopta unele conditii mai specialede cultivare. Cele trei plante acvatice enumerate mai sus sunt celemai acceptate si cunoscute dintre toate microalgele cunoscute despecialisti.

Avand forma spiralata si culori ce variaza intre verde inchis siverde-albastrui, acestea au dimensiuni masurabile in microni (milionimide metru). Se pare ca ele ar fi fost primele forme de viata pe Terra. Depilda, in spirulina putem descoperi trei milioane si jumatate de ani dinexistenta planetei noastre codificati in acizii sai nucleici - ADN siARN. In acelasi timp, toate microalgele furnizeaza respiratia proaspataoriginara, care a condus la dezvoltarea vietii pe pamant. Au existatperioade in istoria omenirii cand multi au trebuit sa se intoarca laaceste forme primare de viata, ca suport nutritiv de supravietuire.

Microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si celanimal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pelanga clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-carotensi acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sauvegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica incredereaspecialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinirea proceselor de imbatranire.
Sa remarca, totusi, ca excesul de acizinucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism,provocand astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renalisi instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta inadministrarea acestora.

Majoritatea fabricantilor de produse pe baza de microalge insista -in dorinta lor de a-si atrage clientela - asupra continutului ridicatde clorofila, avand in vedere calitatile terapeutice, de detoxifieresi regeneratoare ale proteinelor, beta-carotenului, ale acizilor grasiomega-3 si gama-linoleici ce se afla in corofila.

In general, spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiindutila pentru tratarea unor deficiente, dar, totodata, ofera o actiunede "curatare" a organismului. Cei cu un organism slabit, sau careasimileaza greu hrana o pot folosi, datorita proprietatii de a fi usordigerata si absorbita in organism. O mare parte din proteinele salese gasesc sub forma de biliproteina, care este "predigerata" chiar decatre spirulina. O mare parte din carbohidratii sai sunt desfacuti inramnoza, iar o parte mai mica (dar importanta) in glicogen. Acesteafurnizeaza organismului energie foarte curand dupa ingerarea lor. Aceiacare exagereaza cu consumul de proteine animale - care nu se asimileaza sidevin o povara pentru corp - vor putea sa beneficieze mai mult de aportulde proteine speciale ale spirulinei.
In general, bolnavii supraponderali,hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiunisimilare, pot avea un ajutor pretios in spirulina. Consumul a 10-15 grzilnic dintr-o astfel de proteina devine satisfacator pentru organism,putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. Un rolimportant il joaca spirulina in alimentatia unui bolnav cu severa afectarea ficatului rezultata din consumul exagerat de alcool sau alimente cuefect distructiv asupra nutrientilor, sau droguri. Spirulina protejeazarinichii impotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chineze traditionale,spirulina are urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energieracoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva,detoxifianta a rinichilor si ficatului, imbunatateste calitatea sangelui,curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor sifermentilor.

Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelorsi altor procese inflamatorii, al diabetuuli, hipoglicemiei, obezitatii,malnutritiei, in tonifierea pielii si in afectiuni cronice ale pielii;imbunatateste imunitatea. Dar, este contraindicata pentru bolnavii cuedeme (care retin apa) sau blocaje ale fluidelor ce iriga abdomenulinferior. De remarcat efectul inhibitor in formarea cancerului decolon, datorita prezentei pigmentului albastru de phycocianina (obiliproteina).
Sunt putine alimentele care au pigmenti albastri. Acestia- existenti in spirulina - au efecte astringente si de remisie ainflamatiilor. Tot phycocianina este responsabila de acumularea deaminoacizi in creier, pentru formarea neurotransmitatorilor, ceeace mareste capacitatile mentale ale individului. Continutul bogat inacid gama-linoleic (AGL), ca si de prostaglandina face din spirulina unfactor de sporire a imunitatii demn de luat in seama, mai ales de catrepersoanele care duc lipsa de AGL.

Si, o ultima obervatie interesanta: peretele celular al spirulinei estecompus din mucopolizaharide (MPZ) - niste zaharuri complexe intercalate cuzaharuri simple, aminoacizi si, uneori, cu proteine. Acestea sunt completdigerabile, putand inlocui cu succes alte vegetale, seminte sau chiaralge care contin greu digerabila celuloza. In plus, MPZ sunt creditate cucapacitatea de a intari tesuturile corpului uman, facandu-le mai elasticesi mai rezistente, avand si un efect puternic antiinflamator. Acesteapot veni in ajutorul persoanelor cu activitati fizice intense precum sivarstnicilor. MPZ sunt utilizate si pentru intarirea tesuturilor inimiisi impotriva deprecierii arterelor, putand proteja sistemul vascularprin reducerea grasimilor din continutul sangelui.

Problema este ca alegerea produselor trebuie facuta in raportcu datele individuale si nu prin generalizarea asupra tuturorpersoanelor.
Desigur, producatorii resping ideea aceasta, pentru a nu-sireduce vanzarile. Trebuie sa va spun ca, in Statele Unite, utilizarea inscopuri medicale a microalegelor este interzisa - deocamdata - datoritafaptului ca s-au inregistrat si efecte negative asupra unor pacienti. Depilda, aparitia unor tulburari digestive si a unor dureri de cap, desisunt considerate indicii de beneficitate a terapiei, sunt uneori preapersistente. Cu cat pacientul este mai grav intoxicat, cu atat mai micava fi doza de inceput, lucru pe care nu toti medicii il cunosc. S-a maiobservat ca, in urma unor clisme, a rezultat o absorbtie incompleta atabletelor de spirulina la nivel intestinal. Se stie ca microalgele sunthidrofile. De aceea, se recomanda zdrobirea tabletelor cu dintii si ocantitate mare de lichide. Daca lichidul nu este o supa calda, ci pur sisimplu apa rece, atunci este bine sa se administreze cu o jumatate de orainainte de masa, pentru a evita diluarea tabletei in sucurile gastrice.

Asadar, spirulina, ca si celelalte microalge, este un mijloc terapeuticvaloros, dar nu poate fi consumata fara sfatul unor specialistiveritabili.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
www.qitaky.ro

 

Comentariile 51-100 din 121

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • misu4 pe 10 Dec 2009, 13:48
    spirulina

    este foarte adevarat ce se spune despre ea.am luat si eu in trecut si mi-a facut bine

    0
    1

  • Alina pe 26 Nov 2009, 23:22
    despre spirulina sau terapia cu alge

    Buna tuturor! De ceva vreme citesc foarte mult despre spirulina, chlorella si in general despre terapia cu alge. O doamna doctor din Germania a dezvoltat un un preparat pe baza de microalge care contin peste 4000 substanţe vitale necesare funcţionării organismului: vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, aminoacizi şi substanţe active vegetale. Si mai ales contin biofotoni care ajuta organismul sa se vindece. În deceniile trecute s-a înlocuit coacerea legumelor de către razele Soarelui, cu coacerea în gaze si astfel mâncarea noastră nu mai conţine în cantitate suficientă aceşti biofotoni. Se pare ca algele vor constitui hrana viitorului, asa afirma biologi din toata lumea. S-au scris carti despre microalge si sunt denumite aurul verde. De asemenea se recomanda consumarea spirulinei sub forma de pulbere pentru o asimilere maxima si nu pastile deoarece aceste sunt supuse caldurii si isi pierd din proprietati. Am mai multe materiale care le pot trimite pe mail la cerere, pentru cei interesati astept mail la adresa: alinadita@yahoo.com Va doresc sanatate!

    0
    1

  • mihaela pe 24 Nov 2009, 19:19
    spirulina

    am s incep s iau

    1
    3

  • un curios pe 23 Nov 2009, 15:07
    spirulina

    toate comentariile despre spirulina sunt interpretabile, sincer as vrea o parere oficiala al unui nutritzionist care shtie mai multe despre acest produs.

    0
    1

  • flori pe 22 Nov 2009, 17:16
    spirulina

    am sa incep si eu sa iau,pe cuvant

    0
    1

  • andrei pe 14 Oct 2009, 12:13
    spirulina

    eu folosesc spirulina de multa vreme si da rezultate. Ma simt bine si am energie, dar nu prea dorm bine.

    0
    1

  • florina pe 29 Sep 2009, 09:30
    spirulina

    cunosc pe cineva care a luat spirulina.eram colege de servici si stiam ca ea spirulina,dar nu a spus niciodata pt. ce le lua.am revazut-o dupa 4 ani,vreau sa va zic ca este scheleta.din ce am citit aici imi dau seama ca a ajutat-o spirulina.e adevarat,cand lucram se plangea de kilogramele in plus pe care le avea.

    0
    1

  • starw300 pe 25 Sep 2009, 18:40
    pt. profu` de romana..

    Lasa frate ca nu tu ai pus coada la limba romana, limba romana ca de alfel toate limbile pamintului , sint o multitudine de dialecte si incurcaturi gramaticale care niciodata nu vei ajunge la perfectiune din acest pnct. de vedere. asa ca nu mai incerca sa critici oamenii simpli si corecti care vin aici sa asi exprime o parere. Ok? de aceea sta poporul roman in prostie si ignoranta totala pt. ca unii ca D-ta asi bat capul ca altii nu scriu cu I din A , sau invers. cred ca ar fi indicat sa ei si D-ta niste spirulina , dar din aia care te face sa scapi de paranoia.

    0
    4

  • Emma pe 23 Sep 2009, 01:21
    Am nevoie de un raspuns

    Am o nelamurire foarte mare si as dori sa ma ajute cineva cu un sfat,am descoperit de curand ca sora mea foloseste spirulina si a slabit foarte tare,cred ca vreo 20kg in parcurs de 3-4 luni maxim,evident nu stiam care este problema pentru ca ea neaga in continuare ca a tinut vreodata un regim.Intrebarea mea:poate sa duca la efecte negative excesul de spirulina impreuna cu alte medicamente pentru depresie???deoarece de vreo 2 luni are probleme mari cu stomacul(desi pot sa spun ca mananca destul)si a intrat intr-o depresie majora neavand motive.Va rog sa ma ajutati!

    0
    2

  • andreea pe 9 Iul 2009, 10:43
    pentru alina

    draga alina, tu chiar crezi ca ai slabit alea 2-3 kg pentru ca ai luat spirulina si pt ca ai baut ceai pentru slabit??? am sa te dezamagesc....ai slabit din cauza alimentatiei...din moment ce tu spui k uneori mananci de doua ori pe zi si alteori numai dimineata si atunci putin... cum poti sa nu vezi??? intreaba pe oricine si vezi ce iti va raspunde...

    9
    1

  • gherman daniela pe 24 Iun 2009, 11:30
    spirulina

    eu iau carmazepin pentru cap si as vrea sa stiu daca pot lua spirulina

    0
    1

  • florenta pe 25 Mai 2009, 13:01
    Slabire

    Asi dori daca se poate sa ma contactezi Flaviu pe adresa mea de email: cave.femina@yahoo.com. Si eu am mari probleme cu greutatea si daca se poate asi dori sa-ti cer niste sfaturi. Eu nu prea intru pe aici asa ca pe email este mai usor. Sunt si in sesiune din luna iunie asa ca am si timpul limitat. Iti multumesc anticipat.

    2
    1

  • Bia pe 20 Mai 2009, 10:00
    Poftim?

    Mai, indiferent de organism nu-mi vine sa cred ca s-ar recomanda pana la 10 pastile pe zi. Sa fim seriosi. Despre moderatie in orice a auzit cineva?

    1
    1

  • nico pe 16 Mai 2009, 14:12
    spirulina

    spirulina luata o data cu mancarea va ajuta sa luati in greutate. in schimb, daca o luati cu minim jumatate de ora inainte de masa, adik p stomacul gol, va ajuta sa scadeti in greutate. dupa sfatul medicului, se iau de la 3-4 la 10 pastile pe zi. depinde de organismul fiecaruia.fiind pastile pe baza de plante, efectele nu se vor vedea imediat, ci pe parcursul tratamentului. spirulina va ajuta sa slabiti frumos si sanatos, fara sa deveniti anemici,deoarece este foarte bogata in vitamine si minerale.

    4
    1

  • OXANA pe 14 Mai 2009, 20:20
    ????????????

    MINUNAT.DAR CITE PASTILE TREBUIE SA IEI,SA ZICEM DUPA MASA,1 SAU 2.ASTEPT RASPUNS.MERCI

    6
    0

  • eu pe 6 Mai 2009, 18:28
    teaajuta sa cresti

    te ajuta sa cresti in inaltime sau nu ma sa slabesti si sa te ingras cam dupa cat timp se vad efectele clar ?

    0
    0

  • deeadami pe 29 Apr 2009, 15:07
    e un ajutor in imunizarea organismului

    eu luam spirulina (cu 7 ani in urma) pentru energie, dormeam pe mine toata ziua si ma simteam obosita, faceam aerobic de trei ori pe saptamana si serviciu si casa, eram franta de oboseala; am auzit de spirulina si mi-am luat, efectele m-au lasat masca, topaiam ca nebuna, ma trezeam imediat cum suna ceasul dimineata si aveam pofta de viata, la serviciu eram brici, la aerobic trageam tare, spuneam tuturor ce bine imi e decand iau spirulina si toata lumea radea de mine, ma botezasera "spirulina"; eu luam 4 pastile dimineata (cele de 400 mg Hofigal) si m-a ajutat sa slabesc si sa ma mentin + aerobicul fara de care nu se poate; ani la rand n-am mai racit, desi eram f sensibila; pe prospect scrie ce anume contine, vit., minerale pe care nu le luam din alimentatie, ca mancam aiurea, sau cat ficat sa mananci sa iti iei fier cat ii trebuie organismului; contine iod e bine insa sa faceti cate o pauza, o luna eu luam o luna cu o luna pauza n-am mai luat si-mi pare rau, iarna asta am racit prima oara dupa atatia ani, dar nu-i timpul trecut; pentru copii doza e alta, dar e f buna pentru mititei apropo, eu retin apa in organism (am vazut ca este interzisa pentru aceste persoane), asa ca e vrajeala

    2
    0

  • iulia pe 12 Apr 2009, 17:49
    spirulina si menstruatia

    am inceput sa iau spirulina de o saptamana , totul ok, pana cand ciclul mi a venit mai devreme cu o saptamana , si dureaza de o saptamana , adica exact a doua zi de cand am inceput sa o iau. de obicei am dureri groaznice , dar de data asta nu am avut nici cea mai mica durere ... totusi... au trecut doua zile peste durata normala a ciclului ... cineva vreun sfat? multumesc

    3
    0

  • Ioana pe 11 Apr 2009, 04:22
    spirulina

    Am luat spirulina aproape 3 luni de 2 ori pe zi dupa mese.M-am ingrasat 3 kg...

    0
    0

  • alina pe 8 Apr 2009, 11:11
    in sfarsit

    buna la toata lumea,eu am mai scris ca am mai luat spirulina in noienbrie si am facut pauza pana acum in martie cand am inceput din nou sa iauspirulinaHOFIGAL.iau de doua ori pe zi cate 2 buc inainte de masa deoarece mananc doar de doua ori pe zi si atunci foarte putinsau uneori mananc doar dimineata si atat.pe langa spirulina beau cate doua trei cani de ceai SILUETA PERFECTA pe zi[ajuta mult si la costipatie].deci de aproape 2 luni am slabit 2-3 kg dar am rabdat multa foame de multe ori.oricum fara spirulina nu as fi rezistat deoarece dupa ce o luam imi mai disparea foamea mai cuntinuu ,sper sa mai slabesc deoarece 2-3 kg la mine nu se prea vede si tare mult as vrea sa mai slabesc.luati si voi spirulina ca rau nu face si poate vom fi mai indulgenti in comentarii cu altii.succes in continuare si voua si mie!

    0
    0

  • Profu' de romana pe 7 Apr 2009, 16:16
    ...

    Eu va sfatuiesc sa luati spirulina cu incredere. Dezvolta inteligenta, vindeca prostia si incultura. Poate nu veti mai poci limba romana. "al are"??? sau "il are"? nu incepi niciodata un cuvant cu "a" adica nu scrii "ancepi" (pacat ca nu se pot folosi diacritice) ca sa inteleaga tot prostu' "un baiat ia crescut"??? cui i-a crescut fata draga? Poate unui baiat i-a crescut.... "tenul la fata" La care fata? Si ma opresc aici.

    3
    0

  • anna pe 6 Apr 2009, 01:13
    spirulina

    am inceput si eu de scurt timp sa iau spirulina, recomandata de prietenul meu care o ia de ani de zile,nu am crezut in spirulina la inceput si nici acum nu sint prea entuziasmata, dar totusi o iau in continuare. ma intreb...la ce e buna....prietenul meu mia explicat, si tot ce mia zis el, am si citit aici pe situ asta....unele lucruri sint adevarate... de exemplu, tenul la fata e mai fin, chiar si la wc merg mai usor ( stiu ca unii vor rade, dar aveam inaite probleme), eu sper cu ajutorul spirulinei sa reduc din greutatea mea care e foarte mare la inaltimea mea....iau de 3 ori pe zi cate 2 bucati inainte de masa....se spune ca daca se ia dupa mincare, te ingrasa....am auzit de la la multe persoane ca e fosrte buna spirulina,ca nu dauneaza si sper sa am succes......PS. am citit mai sus, ca un baiat ia crescut penisu 2 cm.....ma bufnit rasul....acum stiu dece al are prietenul meu asa de mare....hahaha ( gluma)

    5
    1

  • Deea_20 pe 31 Mar 2009, 11:20
    :)

    Am gasit acest "articol" de mai sus pe un site ... cik scris de un specialist ... :) Ma rog, este vorba de o cura de ingrasare in care precizeaza k spirulina se ia inainte de mese cu 20-30 de minute. Acuma sa ne lamurim cu totzii ... Se ia INAINTE de masa sau DUPA???...pt a te ingrasa???!!!

    1
    0

  • Deea_20 pe 31 Mar 2009, 11:11
    :)

    Acest supliment este benefic pentru sanatate. Este un tonifiant natural, contribuie la cresterea imunitatii, revitalizarea si mineralizarea organismului. Ajuta la reglarea metabolismului. In cazul tau, ar fi bine sa faci o cura cu spirulina si ulei de catina timp de 1 luna de zile. Aceasta cura poate fi repetata de 3-4 ori pe an. Se ia de 3 ori pe zi cate 1 tableta de spirulina si 20 de picaturi de ulei de catina cu 20-30 de minute inainte de mesele principale. Analizeaza rezultatele dupa ce vei termina aceasta cura. Fiecare organism reactioneaza diferit. Chiar daca spirulina nu te va ajuta sa te ingrasi, este un produs natural care iti va face bine pentru sanatate. Poti sa completezi aceasta cura si cu Ginseng fiole buvabile (se bea cate 1 fiola zilnic, timp de 2-4 saptamani).

    0
    0

  • ELENA pe 28 Mar 2009, 14:09
    spirulina

    LA COPII MICI DE UN AN SI 7 LUNI ESTE BUNA SPIRULINA

    0
    0

  • khitoy23 pe 24 Mar 2009, 13:50
    pt voi toti

    Sa va spun cum ma ajutat pe mine SPIRULINA ?ok.Nu de demult am intrat tot asa pe un site de genul acesta sa vad si eu cum ajuta spirulina am citit si mam pus pe treaba trebuie sa mentionez ca am 196.si acum 123 de kg inainte aveam 136kgsi asta in doua luni ,deci in cazul meu ma ajutat sa slabesc .eu am facut in felul urmator,nu ma trezeam sa mananc noaptea,mancam de 3 ori pe zi ,consumam ft multe fluide,si ft putine grasimi.am uitat sa va spun ca am avut si ficatul marit dupa o perioada stata in alta tara ,si acum nu mai am nici o problema .pt cei cu afectiuni la ficat le recomand spirulina cu cea mai mare incredere alaturi de omega 3 ,mai usor cu tigara si cu bautura si nu veti mai avea probleme .numai bine sanatate.PS Am citit si mai sus ca unui baiat ia crescut penisul cu 2 cm,am si eu o intrebare ASTA I MOTIV SA FII IMPACIENTAT?FII FERICIT CA NU A SCAZUT

    0
    0

  • miha pe 23 Mar 2009, 14:32
    spirulina.....

    SPIRULINA M A AJUTAT F MULT SA SLABESC.SA STITI CA E FOARTE IMPORTANT SA FIE LUATA CU JUMATATE DE ORA INAINTE DE MASA,DEOARECE SCADE POFTA DE MANCARE.DACA O LUATI DUPA MASA CRESTE POFTA DE MANCARE.SI M A AJUTAT F MULT IN CRESTEREA IMUNITATII,DEOARECE RACEAM FF DES.ALATURI DE SPIRULINA TREBUIE SA TII SI UN REGIM NU F STRICT,DAR REGULAT,ADICA MASA DE 3 ORI PE ZI,SI MANCARE FARA GRASIMI.

    0
    0

  • Alina pe 19 Mar 2009, 17:33
    Spirulina ingrasa?

    Buna ma numesc Alina,am 21 de ani si incerc de un an de zile sa ma ingras,am 60 de kg si sunt inalta,nu reusesc,am incercat tot felul de tampenii,va rog ast rasp vostru daca spirulina ingrasa,aceasta este adresa mea de email alinaescorpion23@yahoo.com.Astept mesajele voastre va rog mult.Va pup pe toti si adevarata frumusete o avem in suflet!

    0
    0

  • dany pe 12 Mar 2009, 19:33
    spirulina

    spirulina se gaseate si in farmacii deci este un produs bine testat cititi prospectele si incercati daca vi se potriveste incercati organismul nu raspunde la fel difera de la o persoana la alta deci sfaturile altora le consider......bune dar nu si utile cel mai bine va informeaza medicul homeopat

    0
    0

  • dany pe 12 Mar 2009, 19:24
    spirulina

    spirulina se gaseate si in farmacii deci este un produs bine testat cititi prospectele si incercati daca vi se potriveste incercati organismul nu raspunde la fel difera de la o persoana la alta deci sfaturile altora le consider......

    0
    0

  • orha anca pe 11 Mar 2009, 12:17
    spirulina

    as vrea sa stiu daca spirulina este buna pt.eliminarea stresului si irascibilitatii sau ajuta contra caderii parului

    0
    0

  • Liliana pe 10 Mar 2009, 09:53
    inca ceva

    Pentru ficat este cel mai bun detoxifiant si regenerant. Este musai sa o iei dupa masa daca vrei sa te ingrasi. Cititi prospectul cu atentie. Sau cautati pe net informatii si i sa vedeti ce rezultate miraculoase se obtin cu spirulina.

    0
    0

  • Liliana pe 10 Mar 2009, 09:49
    pt slabit si pt ingrasat

    Eu iau spirulina de multi ani, la recomandarea medicului deoarece am o anemie feripriva severa cu risc de decalnsare a leucemiei. Niciun supliment cu fier nu m-a ajutat deoarece nu-l suportam. Spirulina m-a tinut in viata . Este adevarat ca se ia cu jumatate de ora inainte de masa atunci cand doresti sa slabesti si dupa masa pt cine doreste sa se ingrase( scrie si in prospect ). Este singurul supliment natural pe care il voi lua toata viata pt ca am incredere in el si il recomand cu multa caldura fiecarei persoane care tine lasanatate. Nu trebuie sa fii bolnav ca sa iei spirulina. Pur si simplu o tableta pe zi este de ajuns( eu nu am luat tot timpul pt ca mi-era teama sa nu slabesc prea mult, oricat as fi manca nu ma ingrasam mai mult de 1 kg , cu spirulina sau nu). Dar incepand de azi o sa iau zilnic pt ca ma simt f slabita si anemia a inceput iar sa-mi faca figuri. Sanatate maxima va doresc

    0
    0

  • asaftei cornelia pe 4 Mar 2009, 15:01
    spirulina

    Am 54 de ani sunt din Bacau, am probleme mari cu colesterolul care nu scade de loc (345) dupa 6 luni de Crestor si trigliceridele 496 (maxim ar trebui sa fie 160). Stie cineva ce efect are spirulina asupra ficatului? Multumesc si astept un ajutor din partea dvs. O zi buna

    0
    0

  • daria pe 2 Mar 2009, 18:54
    pt slabit sau pt ingrasat?

    spirulina este defapt pentru ingrasare , dar sunt o multime de cazuri in care spirulina slabeste ... as avea nevoie de cateva kg in plus , daca iau spirulina ma ingras?:-? am luat si nu am patit nimic , nici nu am slabit niic nu m-am ingrasat , dar totusi pot sa zic ca iti taie pofta de mancare.o prietena anemica a facut tratament cu spirulina timp de vreo 2 saptamani si lua 30 de pastile pe zi s-a ingrasat si arata foarte bine , pentru ca era enorm de slaba......deci?!

    0
    1

  • KARLA pe 1 Mar 2009, 12:51
    SPIRULINA

    Ma intereseaza subiectul acesta deoarece eu doresc enorm de mult sa asimilez citeva kg.am inceput tratamentul cu spirulina dar nu am pofta de mincare.nu am tinut cont cum sa o iau cind mi am amintit am luat o.fie dupa masa fie inainte.cum sa procedez si cum sa o iau corect ptr a ma ajuta in problema mea de a asimila.VA MILTUMESC.ASTEPT RASPUNS URGENT.

    0
    1

  • deea88 pe 26 Feb 2009, 21:14
    ???

    mi`am cumparat spirulina... am 20 de ani, 1.70 si 50 kg... Daca unii zic ca de la spirulina slabesc si unii ca se ingrasa, eu ce sa cred? N`as vrea sa slabesc...pt ca sunt slaba la inaltimea mea... Ce sfat imi dati?

    0
    0

  • alina pe 12 Feb 2009, 10:48
    slabire sau ingrasare

    am luat in toamna spirulina cam 2 luni 3 pe zi inainte de mancare cu o jumate de ora .nuu am slabit nimic desi nu mai aveam asa pofte de mancare .m-am oprot si am inceput sa ma ingrasvreo 3 kg exact se-mi lipsea ,ca doar eu am vrut sa slabesc nu sa ma ingras sunt foarte disperata nu mai stiu ce sa fac

    0
    0

  • alina pe 5 Feb 2009, 23:20
    :)

    eu iau spirulina de 2 sapt, cele de la plafar mi-au recomandat-o. tot ele mi-au spus ca, inainte de masa cu 30 de min , slabeste, iar dupa masa ingrasa.... si de asemenea, e f buna pt ten :) nu face nimic rau, e un produs natural, nu ca pastilele alea de slabit care.... cine stie ce au in compozitie...

    0
    1

  • Mladen pe 5 Feb 2009, 21:42
    Sunt un pic confuz

    Stati putin?Spirulina e buna pt slabit sau pt ingrasat?Va rog sa-mi spuneti pt ca as dori sa ma ingras.Am 1,80 si 68 de kg.Nu e ok.Si ma simt si eu slabit.E buna si pt sistemul nervos vad.

    0
    0

  • balan andrei pe 25 Ian 2009, 16:40
    scularea

    de cand iau spirulina penisul meu a crescut intr-o luna cu 2 cm...ciudat..mai pot continua tratamentul?asta e una din reactile adverse ale medicamentului? sunt foarte ingrijorat sa nu se intample ceva cu penisul meu cum a crescut atat de mult intr-o perioada foarte scurta....

    2
    0

  • LAURA pe 25 Ian 2009, 14:06
    Cura de slabire

    Buna ziua! v-ati pus odata intrebarea de ce unii se ingrasa foarte repede, altii deloc? De ce, dupa o cura de slabire ingrasam si mai mult decat cum am fost inainte? Pentru ca organismul are nevoie de elemente vitalizante, ceeace in ziua de azi nu mai putem gasi in fructe, legume etc. Eu acum de 2 luni am inceput sa lucrez la o firma din Berlin. O firma care acuma aduce la piata romana produse naturiste din alge, microalge. In aceste luni am avut ocazia sa invat foarte mult de la profesionisti. Ce este Spirulina? Pot sa va spun ca Spirulina in primul rand dezintoxica organismul. Pentru slabire organismul are neoie de Omega 3 , Omega 6, vitamina E si CLA. Aceste elemente se gasesc intr-un singur produs de la firma respectiva. Acest produs se administreaza impreuna cu un alt produs care contine numai alge. Deci doua super produse, ca sa fim sanatosi, ca sa scapam de kilograme, dar in acelas pas introducem in organism elemente vitalizante, de care are nevoie organismul. Daca aveti intrebari, puteti sa-mi scrieti la adresa de e-mail: j_laura@freemail.hu

    0
    3

  • utu pe 22 Ian 2009, 08:40
    atentie

    Pacatul pt. uni au efecte negative.Nu spirulina .Dumnezeu a facut plante pt. orice boala si pt. intretinere.Orice medicament sau ceai,luat intr-o viata dezordonata moral, este viata ZERO.

    0
    0

  • violeta pe 20 Ian 2009, 22:13
    chiar slabesti cu Spirulina?

    Nu stiu dk e un mit sau chiar slabesti luand aceste pastile, dar de curand am inceput sa iau Spirulina.Sper sa reusesc sa scap de cateva kg.

    0
    0

  • cornelia pe 15 Ian 2009, 14:12
    slabire

    eu,acum vreo 2 ani am fost intr-o vizita in Italia,de doar 30 de zile,si m-am intors de acolo cu vreo 7-8kg in plus.am ajuns acasa si cand sora mea,studenta la medicina, m-a vazut mi-a recomandat Spirulina.am luat 4comprimate (de 500mg) pe zi cu aprox 30 de minute inainte de masa.dupa 2 luni am pierdut cele 7-8 kg si alte cateva peste.eu o recomand pe cea de la Hofigal,nu e nici foarte scumpa,aprox 12 lei,si da rezultate.de atunci eu iau spirulina aproape in fiecare luna cu pauza de 2 saptamani intre cure.si ca sa ma mentin in loc de cafea beau ceai verde neindulcit sau indulcit cu zaharina.sper sa reusiti si voi cei care vreti sa slabiti.va pup!

    1
    0

  • budei simina lacramioara pe 28 Dec 2008, 13:08
    ingrasare

    buna ziua.as vrea sa stiu dc spirulina ingrasa as vrea sa iau in greutate ceteva kg.ce imi recomandati?am nascut de 4 luni si am slabit nici sani nu prea mai am.

    0
    0

  • cristina pe 21 Dec 2008, 19:29
    ??

    unele pers spun ca spirulina ingrasa..unele pers spun ca iti taie pofta de mancare...nici nu stiu ce sa mai cred....

    0
    0

  • serban maria pe 7 Dec 2008, 12:50
    apirulina este un remediu naturist

    Buna ziua pot sa va spun ca folosesc spirulina de ani de zile si va pot spune ca este buna pentru orice si pentru slabit , si pentru ficat un detoxifiant al organismului ....... acesasta spirulina este facuta din alge marine si nu va face rau la nimic , din contra ca daca luati si selenu ,intinereste celulele , va doresc sa le luati cu incredere

    0
    0

  • alina pe 4 Dec 2008, 11:55
    spirulina

    iau spirulina de 1 luna .am citit pe net ca ajuta in curele de slabire.nu pot sa spun ca am slabit dar mi-a scazut mult pofta de mancare.am luat 3 de 3 ori pe zi cu o iumate de ora inaite de masadaca poate cineva sa-mi spuna cat timp a luat spirulina si de cate ori pe zi pt curele de slabire multumesc mult

    0
    0

  • grigore pe 2 Dec 2008, 20:59
    unde pot procura sirulina in moldova

    datimi va rog adresa sau telefonu d/v la moldova si daca se poate si pretu produsului. va multumesc.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod