5 uleiuri esențiale care te ajută să dormi bine

Ai încercat aromoterapia pentru relaxare și un somn odihnitor? Ea chiar funcționează, iar aceste 5 uleiuri esențiale te ajută să dormi bine și să te trezești plină de energie dimineața.
Somnul are o importanță crucială pentru întregul organism, însă de cele mai multe ori îl neglijăm și ne privăm corpul de efectul lui revigorant. Atunci când stresul și problemele de zi cu zi ne stau în calea unui somn odihnitor este foarte important să găsești soluțiile care te ajută să te relaxezi seara. 

Aromaterapia este o soluție la îndemână care are un efect calmant asupra sistemului nervos și s-a demonstrat că induce o stare de pace ș relaxare. Acest lucru te va ajuta să alungi insomnia, să nu ai o noapte cu somn fragmentat și cu treziri repetate, ci să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor. 

Terapia cu uleiuri esențiale s-a dovedit a fi utilă în cazul persoanelor care au probleme cu somnul.
Trebuie doar să alegi uleiurile esențiale de calitate, de preferat cu uz intern, din care să pui câteva picături în apa dintr-o candelă. De asemenea, poți să diluezi uleiul esențial în ulei vegetal (măsline) pentru a masa încheieturile mâinilor sau gleznele pentru un efect relaxant. 


5 uleiuri esențiale care te ajută să dormi bine


1. Lavanda

Este una dintre cele mai eficiente plante pentru relaxare, dovedindu-se a fi foarte eficientă în cazul persoanelor care suferă de insomnie, potrivit publicației specializate Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. A fost folosită din vremuri străvechi ca remediu pentru insomnie, iar studiile au arătat că lavanda are capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului, împiedicând trezirile repetate din timpul nopții.


2. Bergamota

Fiind înrudită cu portocalele și lămâile, bergamota este adesea folosită în medicina alternativă. Uleiul esențial de bergamotă are un efect relaxant și îmbunătățește calitatea somnului, fiind un bun adjuvant pentru persoanele stresate. 


3. Mușețel

Este o plantă folosită pentru foarte multe probleme medicale, însă trebuie să știi că mușețelul are de asemenea un efect calmant asupra sistemului nervos și este folosit pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Studiile realizate arată că uleiul esențial de mușețel reduce nivelul de stres, induce o stare de calm și are un ușor efect sedativ, potrivit publicației specializate Molecula Medicine Reports. 


4. Valeriana

Este o plantă recunoscută pentru efectul calmant și este dovedit că îmbunătățește calitatea somnului, fiind utilă persoanelor care suferă de insomnie. Este în special folosită pentru a te ajuta să adormi mai repede, explică National Institutes of Health. 


5. Ylang Ylang

Mirosul său floral are efect calmant și relaxant. Potrivit unui studiu realizat recent, ylang ylang s-a dovedit a fi o plantă utilă pentru a alunga stările depresive și a reduce anxietatea/stresul.
De asemenea, uleiul esențial de ylang ylang poate să fie util pentru a îmbunătăți calitatea somnului. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod