Cum să scapi de grăsimea de pe burtă cu ajutorul ghimbirului?

Ghimbirul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar cercetările arată că poți să scapi de grăsimea de pe burtă cu ajutorul lui. Cum e posibil acest lucru?
În medicina ayurvedică, un consum regulat de ghimbir și ceai de ghimbir este considerată una dintre cele mai eficiente soluții pentru a menține greutatea corporală sub control. De asemenea, studiile realizate până în prezent au demonstrat că ghimbirul are un puternic efect asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor. Un studiu realizat pe cobai șoareci arată că ghimbirul consumat timp de o lună a scăzut masa corporală și a îmbunătățit nivelul glicemiei. 

Studiile efectuate au sugerat că utilizarea ghimbirului poate spori arderea caloriilor și poate reduce senzația de foame, fiind astfel un adjuvant puternic în cazul persoanelor supraponderale.
Atunci când este consumat zilnic, ghimbirul are un efect spectaculos asupra grăsimilor din corp. El împiedică formarea depozitelor de colesterol, protejând inima de boli grave.


Cum te ajută ghimbirul să arzi grăsimea de pe burtă?


Proprietățile ghimbirului de a stimula digestia și arderea grăsimilor sunt recunoscute deja de foarte multă vreme. Însă, cercetările au scos la iveală faptul că un consum regulat de ghimbir te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă. Potrivit specialiștilor, ghimbirul are capacitatea de a controla poftele culinare, împiedicându-te astfel să faci excese.
De asemenea, ghimbirul suprimă producția de cortizol. Acest lucru este benefic, deoarece o creștere a nivelului de cortizol este asociată cu creșterea în greutate, fiind și o piedică în lupta cu kilogramele în plus. De aceea, este foarte important să menții un echilibru hormonal dacă vrei să slăbești, iar ghimbirul s-a dovedit util în acest sens, deoarece reglează nivelul hormonilor din corp și accelerează metabolismul să ardă mai multe grăsimi. 


Cum să folosești ghimbirul ca să slăbești


1. Poți să consumi o felie mică de ghimbir înainte de fiecare masă, iar acest obicei te va ajuta să regleză metabolismul și să stimulezi digestia. 

2.
De asemenea, mai poți să răzuiești ghimbirul și să-l amesteci cu puțină sare, zeamă de lămâie și apă ca să consumi această băutură înainte de fiecare masă principală. 

3. Poți să prepari un ceai de ghimbir pe care să-l consumi după masă. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curăţată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir sau răzuieste-o înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.

4.
Poți să prepari un smoothie verde nutritiv pe care să-l consumi dimineața. Mixează în blender ghimbir sau pulbere de ghimbir cu un pumn spanac proaspăt, un castravete, o felie de ananas proaspăt, o bucată de țelină apio, zeamă de lămâie, un pahar cu apă și un pumn mic de nuci caju. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod