15 remedii naturiste pentru bataturi

Functia principala a calcaielor este sa protejeze zonele sensibile ale picioarelor. Bataturile sunt de 2 tipuri: tari si moi. Bataturile tari, de obicei, se formeaza in varful degetelor sau pe suprafata exterioara a degetelor, unde pielea se freaca de incaltaminte, iar uneori batatura se formeaza chiar in talpa provocand durere la pasire. Nu trebuie insa sa-ti faci probleme, deoarece exista numeroase remedii pentru bataturi.
Bataturile moi sunt umede si elastice si se formeaza intre degete, cand osul unui deget declanseaza presiune asupra osului de la degetul vecin. Atat bataturile tari cat si cele moi au forma de con, cu varful in interiorul piciorului (ceea ce se vede este baza conului). Atunci cand incaltaminea sau un alt deget apasa batatura, aceasta poate deveni sensibila sub tesut si dureroasa.
 

Bataturile nu sunt cauzate numai de pantofi, iata si alte cauze posibile:
 
  • sosetele cu mult elastic, licra, sintetic etc;
  • mersul pe suprafete dure;
  • persoanele care au picioarele plate faca mai repede bataturi;
  • piele sensibila pe talpa piciorului;
  • diabeticii si alte persoane cu afectiuni circulatorii niciodata nu ar trebui sa ignore aparitie unei babaturi.
 

Tratament bataturi

 
Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce disconfortul; incearca aceste remedii si daca in ciuda acestor metode de vindecare, bataturile continua sa te incomodeze trebuie sa mergi la specialist. Daca suferi de diabet sau alte afectiuni care slabesc circulatia, nu astepta ca afectiunile sa ti se agraveze ci mergi imediat la specialist (pedichiurist).

 
1. Joaca de-a detectivul
De multe ori se poate intampla ca bataturile sa nu iasa la suprafata, deoarece presiunea ridicata si frecarea pot conduce la formarea asa-zisei "piele moarta". Astfel, solutia este sa elimini cauzele frecarii si sa porti alta incaltaminte pentru a preveni formarea bataturilor.
 
2. Taierea unghiilor
Rolul unghiilor piciorarelor este de a proteja degetele de leziuni. Insa, daca presiunea asupra unghiei este indelungata poate detremina ca rticulatia degetului sa se impinga in pantof si, astfel, se formeaza batatura. Pentru a scapa de aceasta presiune trebuie sa ai unghiile mereu taiate, chiar dupa forma unghiei, sau din carne dupa cum se spune.   
 
3. Inmuierea picioarelor
Cu toate ca eliminarea cauzelor este esentiala, durerea ascutita a babaturii poate iesi imediat in evidenta. Inmoaie piciorul afectat in apa calda cu sare, apoi aplica o crema hranitoare si infasoara piciorul intr-o punga de plastic, care trebuie tinuta timp de cateva ore.
Inlatura punga si freaca usor batatura cu o piatra ponce.
 
4. Nu taia!
Pentru binele picioarelor trebuie sa eviti taierea bataturilor, chiar daca acest lucru te sfatuieste pana si farmacista. Taierea bataturilor poate cauza infectia si sangerari dureroase, deci este un factor destul de riscant.
 
5. Separarea degetelor
Pentru indepartarea unei bataturi dintre degete, tine degete separate cu ajutorul unui tampon de vata sau bumbac.
 
6. Infasoara-ti piciorul
Daca stii ca vei merge un traseu deosibit de lung sau vei alerga, infasoara-ti degetele cu plasture pentru a reduce frecarea.
 
7. Alegerea pantofilor
Bataturile se pot forma daca marimea pantofului nu este corespunzatoare sau daca calapodul nu este potrivit.

 

Remedii naturiste pentru bataturi

 
1. Bicarbonat de sodiu
Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bataturile este bicarbonatul de sodiu stins in apa. Aceasta desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii.  Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele.

De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.
 
2. Ceaiul de musetel
Inmoaierea picioarelor in ceai de musetel diluat ajuta la calmare si temporar va schimba pH pielii, ajutand la uscadea babataturii. Ceaiul iti va pata piciorul, dar poate fi usor indepartat cu sapun si apa.
 
3. Otetul
Inmoaie o bucata de vata in otet si tapeaza-ti bataturile. Dupa care lasa vata inmuiata in otet pe batatura, peste noapte. Dimineata freaca zona cu o piatra ponce.
 
4. Piatra ponce
Pudra sau piatra ponce sunt folosite pentru curatarea pielii, ajutand astfel si la indepartarea "pielii moarte". Dupa ce ti-ai inmuita piciorul in apa calda timp de 20 de minute, foloseste o piatra ponce pentru a indeparta bataturile.
 
5. Gheata
Bataturile tari sunt de cele mai multe ori dureroase. Daca descoperi ca ai o batatura dureroasa, aplica gheata pe suprafata respectiva, deoarece va reduce umflatura si va ameliora durerea.

 
6. Suc de lamaie
Formeaza o pasta dintr-o lingura cu suc de lamaie si 5-6 tablete de aspirita pisate. Aplica pasta direct de batatura si infasoara piciorul intr-o punga de plastic. Tine piciorul invelit timp de 10 minute, dupa care trebuie sa indepartezi babatura cu ajutorul unui pietre ponce.

Speram ca ti-au fost de folos aceste tratamente pentru bataturi in talpa. Te invitam sa ne scrii experienta ta sau sa impartasesti cu noi si alte tratamente pentru bataturi.

 

Comentarii (37)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • FRANK TERRY pe 22 Aug 2017, 00:21
    HIV CURE

    Suplimentele pe bază de plante au existat de mii de ani și pot fi urmărite în mai multe culturi diferite. În prezent. Plantele medicinale sunt folosite pentru a vindeca herpesul diabetic, durerea cronică, regurgitarea astmului, durerea toracică, greața, disfagia, sughița, chiar dureri în gât și arsuri la stomac. Iubesc ierburile atât de mult. De cele mai multe ori, injecția și medicamentele sunt doar o pierdere de timp. Am fost vindecat de boala dureroasa si de arsuri de cord anul trecut cu ajutorul ierburilor si super sapun, am suferit de dureri in gat si arsuri de cap pentru 13 ani dar cu ajutorul DR. Medicamentul pe bază de plante OSAS, am fost vindecat în câteva săptămâni de folosirea ierburilor și a săpunului super pe care mi la trimis prin serviciul de livrare DHL. Nu știu ce fel de problemă de sănătate se confruntă acum, dar te-am asigurat că vei fi vindecat dacă îl contactezi pe Dr. OSAS și îți explici problema, că problemele vor fi rezolvate în câteva săptămâni, contactați Dr. OSAS prin Adresa lui de e-mail: drosasherbalhome@gmail.com sau WHATSAP / CALL-l pe +2349035428122. Împărtășiți lucrările bune ale doctorului Osas și salvați alte persoane care trăiesc din diferite tipuri de infecții. Sau vizitați site-ul său http://drosasherbalhomecure.webs.com

    0
    0

  • calin pe 5 Mar 2016, 20:56
    bataturi in talpa

    daca ma poate ajuta cineva!!! am 2 bataturi in talpa in spatele degetului mare de 11 ani si una in spatele degetului mic de 8 ani .Am incercat tot ce am auzit chiar leam si ars ,leam si polizat cu aparat pentru bataturi,leam uns cu toate alifiile dar nu pot scapa de ele.sint chiar si insuportabile de dureroase. MA POATE AJUTA CINEVA!! va multumesc

    18
    0

  • costel pe 10 Dec 2015, 11:33
    batatura

    as dori sa stiu cum scap de o batatura intre doua degete de la picioare adik degetul mik si degetul nr 4.... si e dureroasa rau... incaltamintea nare nimik...astept variante am incercat aciclovirul timp de 5 zile si nimik ...

    34
    15

  • alexa pe 15 Nov 2015, 18:41
    oua la picioare

    bunicii mele i s au facut ca doua oua la picioare la degetele mari... cum poate scapa de ele fara interventie medicala ddeoarece sunt foarte dureroase si ii este foarte frica de interventia medicala

    23
    4

  • Popia Mihai Marian pe 29 Ian 2015, 12:59
    CUm scapa gainile de paduchi

    Da, dar scapa sursa de apa de presuine!

    21
    4

  • Dacu pe 27 Aug 2014, 06:53
    batatura

    SIRVESTRU,poti scapa de batatura aia cu suc de ceapa....razi o ceapa pe razatoarea mica si o lasi in farfurie cateva ore pana iese sucul ...inmoi batatura in apa calda si cu o forfecuta tai din ea cat suporti dupa care aplici un bandaji inmuiat in sucul(zeama) de la ceapa, timp de o saptamana.Dupa prima saptamana opresti tratamentu(leacu) si eviti contactul cu dusumeaua,parchetul in piciorul gol ...dupa a doua saptamana mie mi-a disparut definitiv....

    9
    1

  • sivestru pe 30 Iun 2014, 14:25
    batatura

    Buna ziua. Am sub degetul mare de la picior ( pe "pernita ") o batatura cu 5 ochiuri. Este ca un cui care a intrat in carne si nu pot scapa de ea orice fac. Am vazut diferite sfaturi, dar toate se refera la alt gen de batatura. Mi s-a facut degetul mare de la picior ca un cioc din cauza ei. Imi poate da cineva un sfat? Multumesc.

    39
    10

  • cris pe 27 Iun 2014, 08:49
    la copii

    am o fetita de de 2 ani jumate si de vreo o luna i se tot duce pielea de pe degetele mari ale picioarelor acuma incepe sa o si doara pt ca incepe sa se adanceasca ce parere aveti ce ar putea fii?

    49
    14

  • elena pe 25 Iun 2014, 14:59
    batatura intre degete

    buna, am nevoie de un sfat medical, mama mea locuieste la tara si nu prea are posibilitatea da nici nu vrea ca zice ca nu are timp sa vina in oras la medic, are o problema, intre degetele de la picioare i-a aparut un fel de cocoloasa, ca o besica cu piele dura , un fel de batatura, si se plinge ca o doare enorm, medicul de familia ia dat un unguient dar nu a ajutat-o, deja mai mult de un an e problema, ce se poate de facut, si tot la ea probleme cu deformarea oaselor la miini la picioare si o dor degetele,,, am mai citi ca e asa la femei dupa 55 insuficienta de calciu sau ceva de tipu asta , la fel rugaminte sa-mi recomandati ceva!multumesc anticipat

    21
    6

  • diana pe 27 Mai 2014, 20:32
    bataturi dureroase

    de la taietura la deget sa format o batatura enorma ,ce aş putea face?

    56
    15

  • Beatrice pe 20 Mai 2014, 22:59
    vreau sa ma ingras

    Va rog sa mi spune-ti niste vitamine de ingrasare care dau pofta de mancare si cv pt bataturi astept raspuns multumesc anticipat .

    23
    2

  • Buda Sorina pe 30 Apr 2014, 14:51
    bătături

    Domnule doctor Marius Uscatu, sunt de acord că este importantă şi sursa acestei afecţiuni, dar cum poţi să o tratezi? Cum poţi să scapi de durere? De exemplu, eu am una în talpă şi când calc mă doare foarte tare. Vă mulţumesc anticipat!

    17
    1

  • Dr. Marius Uscatu pe 30 Mai 2013, 10:31
    15 remedii naturiste pentru bataturi

    Buna ziua! Bataturile nu reprezinta o problema in sine, ci o modalitate miraculoasa de auto=protectie a pielii http://medlive.hotnews.ro/bataturile-plantare-nu-se-trateaza-la-cosmetician-sau-dermatolog-si-nu-se-indeparteaza-chirurgical.html Prin urmare, orice tratament care se adreseaza bataturii si nu cauzei acesteia este sortit 100% esecului. Cu stima, Marius Uscatu Chirurg Ante-picior

    28
    10

  • mari pe 23 Mai 2013, 07:55
    bataturi,remediu naturist

    3} Revin cu amanuntele promise . Am reusit sa scap de batatura din calcai ! Am tinut coaja de banana aplicata pe batatura 9 zile (din 3 in 3 zile am schimbat-o cu una proaspata ),locul s-a muiat si durerea a disparut . Nu stiu daca va reveni dar deocamdata este bine . Puteti incerca ,nu costa multi bani si nu trebuie interventie medicala .(nu am crezut dar am incercat si am reusit) Va doresc multa sanatate!

    11
    0

  • mari pe 16 Mai 2013, 17:52
    bataturi,remediu naturist

    2} Dupa cum am promis revin cu amanunte despre bataturile tratate cu coaja de banana. Cum v-am spus ,am aplicat coaja de banana pe batatura cu leocoplast deasupra si am tras un ciorap de bumbac peste. Am stat asa 3 zile ,inclusiv noaptea, dupa care am desfacut bandajul si am stat in apa calda cu bicarbonat 10 minute .Am curatat cu o piatra locul si am pus un nou bandaj pentru 3 zile. Concluzia ,dupa prima zi : nu am mai avut nici un fel de durere,pielea pe batatura arata exact ca si cand ai tinut piciorul in apa multa vreme dar nu se mai simte batatura . Continuii si revin dupa alte 3 zile in ideea ca poate ajuta si alti oameni(eu cinstit nu am crezut dar am zis sa incerc ca nu ma costa nimic)Va doresc multa sanatate.

    5
    0

  • mari pe 13 Mai 2013, 16:17
    bataturi,remediu naturist

    De o saptamana mi-a aparut si mie o batatura in calcai ,nici nu am stiu ce este .Azi am primit un remediu ,coaja de banana .! Se aplica coaja de banana pe locul cu batatura si se pune un plasture deasupra .Se tine bandajat timp de 3 zile apoi se schimba cu alta coaja de banana proaspata si se repeta tratamentul 9 zile .In tot acest timp nu aveti voie sa udati piciorul(sau locul cu batatura).Nu desfaceti bandajul decat din 3 in 3 zile. Eu am inceput de azi ,am sa revin cu detalii peste cateva zile , sa vad daca da rezultate! Va doresc multa sanatate!

    1
    1

  • nicoleta pe 24 Ian 2013, 22:36
    bataturi l calcai

    buna,sunt nicoleta, si sotul meu are la ambele calcaie niste bataturi groaznice. sunt mari, uscate si crepate. il jeneaza foarte tare. nu stim cum sa scapam de ele. ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi? va multumesc

    10
    4

  • Florin Muresan pe 2 Ian 2013, 09:51
    Tratare bataturi :

    Va impartasesc din ceea ce am facut si stiu exact , daca ve-ti proceda cum va spun o sa scapati de bataturi , popular se mai numesc si ochiuri (in ardeal). Da , aplicati pe batatura respectiva plasture de la URGO , cel putin doi plasturi , tinut fiecare cam 2 zile , dupa care il luati jos si puneti intr-un lighean apa bine incalzita circa 5-6 litri , 3 linguri de bicarbonat de sodiu ...., contactati-ma pe adresa de e-mail: florin_m55@yahoo.com bicarbonat de sodiu

    10
    3

  • maria pe 2 Iun 2012, 10:36
    negii lui nicu

    cred ca nicu se refera la rostopasca-e cel mai bun leac verificat-impotriva negilor-fara arsuri cu nitrat de argint,fara dermatolog.cat de des puteti,turnati peste negi suc de rostopasca-mai ales cel consistent din tulpina,e mai galben si mai gros.repetand de cateva ori-veti scapa garantat.nu costa nimic.la fel de buna e si ca cicatrizant.sanatate tuturor!

    7
    2

  • Dr. Marius Uscatu pe 20 Mai 2012, 23:09
    Bataturi plantare

    Buna seara! Indepartarea bataturilor plantare este o contradictie logica: batatura este doar un fenomen miraculos, prin care pielea se protejeaza de o agresiune, si anume conflictul unei proeminente a piciorului cu solul sau cu incaltamintea. Puteti citi informatii suplimentare si pe site-ul http://medlive.hotnews.ro/bataturile-plantare-nu-se-trateaza-la-cosmetician-sau-dermatolog-si-nu-se-indeparteaza-chirurgical.html

    12
    3

  • PATRYSYA MARIA pe 12 Mai 2012, 16:04
    bataturile formate din cauza pantofiLOR DE DANS

    BATATURILE FORMATE DATORITA PANTOFILOR DE DANS SUNT FOARTE USOR DE FORMAT ! ASTAZI IN URMA UNUI CONCURS DE DANS SDPORTTIV , AM AVUT NEPLACEREA DE A DANSA 4 DANSURI DE LATINO CU O BATATURA IMENSA LA PICIOR ! A FOST FOARTE DUREROS ! DAR ASTAZI AM INTRAT PE ACEST SUITE SI AM AFLAT REMEDIUL PENTRU BATATURILE MELE !

    19
    7

  • mioaraparvu@yahoo.com pe 26 Mar 2012, 11:05
    batatura la degetul de la picior

    ma chinuie aceasta batatura la degetul de la picior si nu as vrea sa fac operatie. am fost sportiva si cred ca degetul ,fiind mai lung,s-a tasat si acum ma chinue aceasta batatura.pun mereu pe era plasture de la urgo dar de 2 ani de cand il folosesc ,nu vad nici un remediu. stie cineva ,ceva miracolos care m-ar putea scapa de acest inconvenient ,Merg mult si ma chinuie ,mai cu seama cand am incaltaminte inchisa .multumesc

    22
    0

  • angy pe 23 Oct 2011, 00:05
    obiectie

    Citind acest articol,m am lovit de o expresie,citez"chiar daca acest lucru te sfatuieste pana si farmacista".....cred ca persoana care a scris acest articol are probleme de exprimare si nici nu stie exact despre ce vb...medic pedichiurist????e o noua specializare de care cred ca nu am aflat,e haios articolul.In concluzie,aveti probleme cu bataturile,apelati la un medic dermatolog chirurg,lasati aceste remedii naturiste si chiar si solutiile pe baza de acid salicilic si malic care se gasesc in farmacie.Se va rezolva mult mai usor si fara chinuri,purtati incaltaminte comoda,folositi creme hidratante si de stimulare a circulatiei si evitati baile fierbinti!Cam asa suna sfatul unui farmacist care cu siguranta e mult mai bun decat sfatul unei persoane care se pare ca nu stie exact in ce consta medicina sau farmacia...exista o vorba doamna Larisa Gheorghe :romanul se pricepe la toate chiar si la medicina,se pare ca va incadrati cu succes.

    23
    1

  • Elena pe 6 Iul 2011, 19:37
    bataturi dure

    am la picior niste bataturi cui si de 4 luni incerc sa vscap de ele.va rog sa imi spuneti si mie un tratament cu care sa dispara.please,,,,,

    25
    4

  • marcus pe 23 Mai 2011, 17:42
    contra bataturilor

    am avut , dar nu mai am/ copilul este sportiv si le mentine la un nivel redus/ CLAVUSIN DE LA FARMACIE ,picioarele 15 min in apa ,dupa care tamponati cu un betisor de ureche/ 5-6 seri la rand si veti scapa, SANATATE

    43
    7

  • meri pe 3 Mai 2011, 10:57
    bataturi la picioare

    Si eu am incercat tot felul de remedii dar nu am rezolvat nimic. Acum vreau sa incerc cu nitrat de argint, poate reusesc, mai ales ca, batatura este intre degete.In urma cu cativa ani , am avut bataturi la amandoua degetele, pe partea exterioara si am fost la ghirurg si mi le/a scos dar toata vara am tras de rani.Pana la urma am rezolvat/o.

    7
    1

  • adriana pe 17 Apr 2011, 21:25
    batatura veche

    am o batatura in talpa chiar sub degetele de la picioare o am de 10 ani in acest timp am incercat tot ce este posibil in farmacii sau leacuri ajung sa o scot pina aproape de radacina dar mai mult nu mai pot pt ca doare foarte tare nu reusesc sa scot radacina .am fost sa mi-o arda cu lasarul dar a spus ca nu se poate .daca e cineva in lumea asta si poate sa-mi dea un sfat la-si incerca va multumesc

    41
    8

  • Tomita Anka pe 24 Ian 2011, 22:20
    bataturii

    si eu am babturii la degetele de la picioare si se vad foarte urat ar putea cineva sa ma sfatuiasca ...cum sa fac sa dispara:(k se vad foarte urat

    18
    18

  • viorel pe 2 Aug 2010, 18:07
    bataturi

    D-le Nicu! Daca tot te lauzi ca detii reteta miraculoasa pt.bataturi,de ce nu o spui tuturora.Cat iti lua s-o scrii?S-au vrei sa faci minute?

    12
    7

  • pop daniel pe 27 Aug 2009, 10:23
    pop daniel

    eu am o batatura tare in calcai,cum pot sa scap de ea ?

    10
    2

  • madi pe 19 Iun 2009, 19:32
    solutie

    eu am reusit sa scot batatura din talpa piciorului, mai precis in zona pernitei de sub degete, cu ajutorul solutiei "NOXA CORN" procurata de la farmacie.

    13
    2

  • mariana pe 21 Apr 2009, 21:47
    dureri mari

    nu este nici o solutie ptr bataturi am incercat toate alifiile posibile

    15
    0

  • mihaela pe 12 Mar 2009, 13:24
    batatura pe talpa

    EU STAU IN BELGIA AM LA AMBELE PICIOARE BATATURI IN TALPA SUNT FOARTE DUREROASE.AM INCERCAT TOATE SOLUTIILE DAR NICI UN REZULTAT.VA ROG SA_MI SPUNETI UN TRATAMENT UTIL.VA MULTUMESC

    15
    5

  • nicu pe 4 Ian 2009, 22:22
    stiu un leac ptr bataturi si negi fara dureri si ace,,,,ceva simplu in 2-3 zile va disparea si o sai cautatzi urma

    STIU ACEST LEAC DE LA bunici contactatzi-ma la nr de tel.0745676530 cei interesati nicu

    42
    14

  • Gorun Violeta pe 9 Aug 2008, 12:11
    Bataturi

    Sunt foarte interesante remediile prezentate. Eu in urma cu 15 ani am avut o batatura la piciorul drept, pe degetul mic. Am eliminat-o cu aloe si cu o forfecuta cu varf ascutit sterilizata. M-a invatat o colega de birou. Nu a mai aparut pana in prezent.

    11
    5

  • flory pe 14 Iul 2008, 14:02
    batatura veke

    am o batatura veke de 2 ani...am fost la medic si am operat-o....degeaba,dupa ce m-am kinuit cu o taietura in plina vara timp de o luna pt a se vindeca rana...mi-a aparut din nou...nu stiu ce sa ii mai fac...la degetul mic la piciorul drept spre exterior...nu ma pot incalta cu nik...decat cu papuci de plaja....toata iarna mi-am petrecut-o in papuci lejeri...

    18
    8

  • elenafr pe 11 Iul 2008, 22:37
    batatura moale

    zilele trecute mi s-a facut omica batatura intre doua degete de la piciorul drept. Va multumesc pentru aceste remedii naturiste.

    38
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod