Jucariile - periculoase pentru sanatatea copilului tau?

De asemenea, jucariile nu trebuie sa aiba diferite accesorii, cum ar fi nasturi, fundite, fire sau orice altceva de care copilul tau poate trage sau pe care le poate desprinde. O data ce face acest lucru, exista si pericolul ingerarii acestor obiecte, ceea ce creste riscul sufocarii copilului.

6. Micutul este pregatit din punct de vedere fizic pentru aceasta jucarie?

Spre exemplu, de foarte multe ori, parintii decid sa ii cumpere copilului, in sfarsit, bicicleta mult visata. Dar prichindelul se trezeste uneori cu o bicicleta mult mai mare si, implicit, nepotrivita pentru varsta lui. Aceasta deoarece parintii vor sa se scuteasca de o cheltuiala si un efort suplimentare, atunci cand micutul va creste - bicicleta de acum ii va fi potrivita si mai tarziu, daca este deja adecvata unui copil cu un an sau doi ani mai mare decat el...

Insa aceasta strategie poate duce la numeroase accidente nefericite, de vreme ce prichindelul nu are, la varsta sa, abilitatile fizice necesare pentru a "struni" si controla in siguranta o bicicleta atat de mare.
Astfel, economisirea unor bani nu produce rezultatul asteptat... Doamne fereste, poate exista pericolul ca putinii bani economisiti de pe urma acestei achizitii sa fie cheltuiti insutit pe spitalizarea copilului... Iar acest lucru sunt sigura ca nu ti-l doresti...

7. Jucarii in buna stare...

Verifica daca jucariile respective sunt in buna stare de functionare - daca sunt deja uzate sau chiar stricate, arunca-le. De regula, jucariile se transmit, in cadrul familiilor cu mai multi copii, de la cel mai mare la cel mai mic. Uneori, acestea sunt cumparate din targuri sau talciocuri, neprezentand nici o garantie ca sunt in perfecta stare de functionare.

Renunta la aceste obiceiuri! Un copil se va bucura, bineinteles, sa se joace cu jucariile fratelui mai mare, dar nu va sti niciodata la ce risc se supune, daca obiectul respectiv nu mai functioneaza la parametri normali. Astfel de jucarii transmise din generatie in generatie sunt, de obicei, deteriorate, stricate de la atata "smotru" si pot fi chiar periculoase.


Examineaza cu multa atentie toate jucariile noi sau uzate care au aplicate diferite accesorii: nasturi, baterii, fundite, ochi, margele sau piese din plastic care pot fi cu usurinta rupte si/sau inghitite.

8. Mare atentie la fire!

Jucaria pe care vrei sa o cumperi are atasat un cordon, un fir sau un cablu mai lung de 30 cm? Atunci... fii cu mare bagare de seama! Un astfel de cordon poate fi foarte usor rasucit in jurul gatului unui copil, existand riscul ca micutul sa se stranguleze sau sa se sufoce singur, in timp ce se joaca. O data ce micutul a invatat sa se catere, cu ajutorul manutelor si al picioarelor, indeparteaza din tarcul sau obiectele si jucariile "atarnatoare".

De asemenea, fii foarte vigilenta la modelele mai vechi ale aceleiasi jucarii. Spre exemplu, un model mai vechi al unei bucatarii special conceputa pentru joaca fetitelor poate avea atasate cabluri sau fire cu potential periculos, in timp ce modelul cel mai recent al aceluiasi obiect este mult imbunatatit, eliminand astfel de riscuri.
Acelasi lucru este valabil si pentru telefoanele cu fir, de jucarie - cauta modele fara fir, care sunt mult mai sigure.

9. Leaganul, un obiect periculos...

Verifica leaganele din curte sau din spatiul de joaca al copiilor din parcul pe care il frecventezi in mod deosebit. Sunt robuste si fixate foarte bine? Fii cu ochii in patru la corzile (metalice sau nu) cu care leaganul este legat de suport - copilul se poate lovi de acestea sau poate exista riscul strangularii.

10. Cumpara jucarii ale unor companii in care ai incredere

Recomandabil este sa cumperi jucarii fabricate de companii in care ai incredere. Etichetele cu instructiuni si avertismente sunt obligatorii!

Cauta simbolul Comunitatii Europene (CE) prezent pe eticheta sau cutia produsului. Acesta reprezinta garantia ca produsul respectiv indeplineste conditiile Directivei pentru Siguranta Jucariilor a Comunitatii Europene. Produsele care nu au aceasta marca este posibil sa nu fie puse in vanzare cu scopul de a servi drept jucarii.


Cel mai important lucru este sa cumperi jucarii ale unor firme specializate, cu renume si experienta in domeniu - cu siguranta, vei oferi copilului tau nu doar un obiect preferat de joaca, ci si un produs sigur, de incredere. Astfel de firme si de companii au standarde inalte in ceea ce priveste productia jucariilor si vei putea sta linistita - prichindelul tau nu va fi pus in pericol in timp ce se joaca.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod