Vrei sa fii un parinte mai bun?

Parintii se vor duce la scoala la fel ca micutii lor! CPAP (Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie) din Bucuresti lanseaza proiectul "FAMILY STUDIO -Scoala Parintilor", o initiativa menita sa faciliteze comunicarea intre parinti si copii si sa valorifice experientele acumulate de parinti.
Cele 40 de intalniri cu parintii, care se vor desfasura pe parcursul a 9 luni, vor avea un caracter interactiv si vor dezvolta creativitatea si originalitatea participantilor.

Parintii se vor putea intalni in cadrul "Scolii Parintilor" saptamanal, in scopul dezvoltarii comunicarii intre generatii, gasirii unor modalitati noi de dialog si a abandonarii unor conceptii invechite care reprezinta obstacole in calea intelegerii copiilor. Cei mari vor invata cum sa comunice cu cei mici si cum sa faca fata diferitelor probleme aparute in relatiile de familie.


Principalele subiecte de interes pentru parinti vor fi abordate intr-un articol saptamanal pe TopSanatate de catre Anca Pietraru, psiholog in cadrul CPAP.

Specificul scolii consta in combinarea metodelor de actiune cu tehnicile analitice. Intemeiate pe conceptiile lui J L Moreno si Fr. Dolto, Scoala Parintilor este un instrument modern, adresat unui segment aparte de persoane. Este o tehnica moderna bazata pe combinatia dintre cele doua terapii structurate la nivel inalt - psihodrama si psihanaliza.


Programul Scolii cuprinde :

  • intalniri individuale cu un psiholog;

  • intalniri de grup cu un psiholog;

  • intalniri, actiuni comune cu alti parinti;

  • posibilitatea unor consultatii pentru copil sau adolescent;

  • varianta psihoterapiei in diada mama-bebelus;

  • posibilitatea unor interventii psihoterapeutice pentru cuplul de parinti


Scoala Parintilor se refera atat la relatiile cu micutul, cat si la relatiile dintre parinti, la modul lor de a se descurca cu problemele lor, cu dificultatile lor sau cu certurile lor.
Copilul si relatiile parinti-copii sunt privite intr-un mod global in care se tine seama de dinamica familiala, de evenimentele din viata lor, de trairile si emotiile lor, de sentimenetele unora fata de altii.

Dificultatile aparute in relatiile cu copiii si adolescentii au cauze pe care de cele mai multe ori ne este greu sa le descoperim pentru ca ne centram foarte mult pe problema in sine, fara a tine seama de modul in care o simtim, in care o simt ceilalti, legaturile ei cu alte evenimente, implicatiile ei psihologice.

Scoala Parintilor va fi un loc in care ne vom apropia impreuna de ceea ce simtim, vom vedea legaturi pe care pana acum din graba sau teama le-am ignorat, vom incerca sa ne apropiem nu doar de copiii nostri ci si de copiii care am fost noi insine.


Pentru inscrieri sau intrebari, va asteptam la adresa de e-mail centrupsihologie@gmail.comsau la telefoanele 021.316.26.94, 021.316.26.82 sau 0722.453.906.

de Claudiu Ganciu, psiholog-psihoterapeut
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod