Lupta impotriva gripei aviare continua

Ministerul Sanatatii continua in aceste zile activitatile de supraveghere epidemiologica a persoanelor din focarele de gripa aviara si din zonele unde exista suspiciuni, informeaza biroul de presa al MS

De asemenea, se continua tratamentul profilactic al tuturor persoanelor din gospodariile unde a fost confirmat virusul H5N1, al personalului de interventie si al personalului angajat in fermele unde a fost confirmat virusul. Important: tratamentul antiviral se administreaza timp de 5-7 zile. In stocul MS mai exista inca aprox.
38 000 de doze de medicament antiviral si au fost incepute demersurile de achizitionare a inca 500 000 de doze. Ministerul Sanatatii isi intensifica in aceste zile campania de informare si educare a populatiei, in special a celei din mediul rural, in ceea ce priveste prevenirea imbolnavirilor prin gripa aviara. Pana in prezent au fost desfasurate o serie de activitati de promovare a aanatatii constand in: ore de educatie in scoli; campanie de afise si materiale scrise in ziarele locale; pliante distribuite populatiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 29 Mai 2006, 08:42
    gripa aviara

    nu este un virus asa de temut cum se mediatizeaza ,toti microbi la temperatura de peste 65-70 grade de fierbere moare - nu suntem canibali- iar cu igiena e greu uni se spala ca asa sunt educati alti stau langa ciusmea si tot nespalati sunt , si nu numai pentru gripa aviara trebuie sa ne spalam , lumea este indolenta si fara simt de responsabilitate

    0
    0

  • juncro pe 26 Mai 2006, 22:02
    indignare

    la cit de prost functioneaza sistemul sanitar la noi in tara si la cita atentie i se da omului oare ne asteptam sa se faca ceva bun ptr om ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod