Astmul la copil

Grupuri de suport pentru parinti Alte familii par distruse de o astfel de boala, parintii reusind sa puna in cuvinte neputinta pe care o simt, sentimentul de esec si tensiunea continua pe care o simt. Ei gandesc totul prin prisma bolii si absolut toate “planurile” familiei sunt “date peste cap”. Asta nu are legatura cu a tine seama de copil si de boala lui, ci mai degraba cu o dificultate psihica de a se adapta la aceasta realitate.

De aceea, grupurile de suport pentru parintii copiilor cu astm, in care ei reusesc sa exprime in cuvinte temerile, angoasele, dezamagirile proprii, au un rol foarte important in a scadea tensiunea din interiorul familiei si a elibera copilul sau adolescentul de incarcatura psihica negativa aferenta bolii sale.
In urma constientizarii acestor trairi si a exprimarii lor in cuvinte, parintii vor putea discuta si cu copilul mult mai deschis despre boala lui si aspectul de secret va disparea. Astfel, copilul va putea pune intrebari, isi va putea exprima el insusi gandurile si trairile in familia sa, ceea ce il va ajuta sa o resimta ca pe un mediu securizant si benefic pentru el insusi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod