Herpesul genital

Ce este herpesul genital? Cum se contacteaza herpesul genital? Care sunt simptomele? Se pot repeta manifestarile herpesului genital? Cum se trateaza herpesul genital? Citeste raspunsurile acestor intrebari si afla cum poti preveni aparitia acestei infectii.
Ce este herpesul genital?

Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent VHS 2).

Orice persoana care prezinta acest tip de herpes poate cu usurinta sa transmita virusul unei persoane sanatoase.

Atat tipul 1, cat si tipul 2 de VHS pot produce leziuni in zona vaginala, peniana, anala, pe fese si pe coapse. Ocazional, leziunile apar si pe alte parti ale corpului unde virusul a patruns prin intermediul unei deschizaturi (rana, zgarietura) la nivelul pielii.

HVS se pastreaza in anumite celule nervoase ale organismului si poate produce simptome din cand in cand. Categoria cea mai expusa infectarii cu VHS tip 2 o constituie adultii.


Cum se contacteaza herpesul genital?

Cei mai multi contacteaza herpesul genital prin contactul sexual cu o persoana ce are HVS activ. Cand este activ, virusul produce leziuni vizibile in zona genitala.

Se intalnesc si cazuri de primoinfectie fara a prezenta leziuni vizibile in zona genitala (forme inaparente de primoinfectie).


Oamenii contacteaza herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezinta leziuni sau cu persoanele care nu mai au leziuni dar care continua sa elimine virusul.

Persoanele care au herpes genital pot infecta partenerii sexuali si in timpul contactului sexual oral.


Care sunt simptomele?

Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezita simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani.

Simptomele caracteristice primoinfectiei herpetice includ:
  • La femei, mucoasa vulvara devine rosie, se tumefiaza (se umfla), devine foarte dureroasa si apar "basicute" grupate "in buchet" care ulterior se sparg dand nastere eroziunilor intinse. Aceste basicute se pot extinde si la nivelul vaginului si al colului uterin. Este prezenta si o secretie vaginala purulenta, iar ganglionii inghinali (aflati la "stinghia piciorului") se maresc si devin foarte durerosi.
    Aceste leziuni sunt insotite de febra si de o stare generala alterata.
  • La barbati simptomele sunt mai putin zgomotoase; ei prezinta cateva leziuni in jurul meatului si o secretie cu consistenta mai apoasa.


Se pot repeta manifestarile herpesului genital?

Indiferent ca ai fost infectat cu tipul 1 sau 2 de HVS , este foarte probabil ca simptomele caracteristice virusului genital sa se repete.

Dupa perioada de status activ, virusul traverseaza nervii spinali si ramane pentru o vreme latent la nivelul ganglionilor senzitivi, de unde este reactivat (in caz de scadere a imunitatii, febra, expunere excesiva la soare etc) migrand de-a lungul fibrelor nervoase inapoi la nivelel pielii unde determina leziuni, de aceasta data mai putin zgomotoase.

In cele mai multe cazuri, virusul poate deveni activ de cateva ori pe an, generand infectia recurenta. Leziunile de herpes recurent sunt mai multe din punct de vedere cantitativ fata de primele leziuni si se manifesta sub forma unor vezicule grupate "in buchet".


In unele cazuri, virusul poate redeveni activ fara a se inregistra insa leziuni. De multe ori acest lucru nu se simte fizic pentru ca recurenta nu este insotita nici de durere, nici de senzatia de disconfort. Chiar daca nu se manifesta vreo leziune, sau vreun simptom, persoana purtatoare de HVS poate infecta partenerul sexual in acest timp.

Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an.

Cu toate ca in unele cazuri, infectiile recurente sunt insotite de alte simptome (stresul, tulburari menstruale etc.), nu se poate vorbi despre anumite simptome generale ce insotesc intotdeauna recidivele.


Cum se trateaza herpesul genital?

Tratamentul se face cu substante antivirale: aciclovir, famciclovir, valaciclovir, foscarnet. Tratamentul episoadelor acute nu previne recurentele si nici nu poate scadea frecventa acestora.


In timpul perioadelor de herpes activ, indiferent ca e vorba de primoinfectie sau de infectii recurente, este bine sa urmezi cateva sfaturi simple pentru a grabi vindecarea si a impiedica avansarea infectiei sper alte zone ale corpului:
  • pastreaza zona infectata curata si uscata pentru a preveni aparitia altor infectiuni;
  • incearca sa eviti atingerea zonelor infectate;
  • spala-te pe maini imediat dupa ce ai atins leziunea;
  • evita contactul sexual din momentul in care prezinti primele simptome pana la vindecarea completa a herpesului genital.

Articol scris in colaborare cu Andra Orosan, medic specialist dermatovenerolog Centrul Medical  Unirea


 

Comentariile 101-150 din 172

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 30 Sep 2006, 14:46
    Nedumerire

    Am inteles ca acest tip de herpes poate aparea si oral..in cavitatea bucala Puteti sa-mi spuneti cateceva despre asta?

    1
    0

  • florentina pe 24 Sep 2006, 08:56
    herpes genital

    Pentru a merge la tratament la Institutul Cantacuzino de ce anume ai nevoie? Trimitere si programare sau mai trebuie si altceva? Cu multumiri

    0
    0

  • anonim(fata) pe 1 Sep 2006, 09:18
    va rog sa ma ajutati

    am avut contact neprotejat si la 2-3 zile dupa am simtit o mancarume in zona genitala, urmata de o secretie ciudata, mai mult solida decat lichida.ulterior mi-a aparaut in zona genitala ceva asemanator cu o mica zgarietura.ce sa fac???ce este???astept raspuns.multumesc

    0
    0

  • Andra pe 24 Aug 2006, 20:17
    herpes genital

    si eu vreau sa stiu daca exista si alte metode de a contacta herpesul genital

    0
    0

  • Andreea pe 17 Aug 2006, 09:27
    Alte metode de contactare?

    Am fost la ginecolog si in urma unui consult a spus ca sunt "suspectata de herpes genital", fara a-mi explica mai pe larg ce inseamna si cum se poate contacta. Va rog sa-mi spuneti daca exista si alte metode de contactare a virusului infara de cel prin contact sexual.

    0
    0

  • oana pe 18 Iul 2006, 01:47
    spalaturi

    spslsturi vaginale cu coada soricelului, galbenele si coda calului, ceai de cretisoara sa il bei, dar nu inainte de vizita la ginecolog.

    0
    0

  • OPREA IRINA pe 27 Iun 2006, 16:51
    URGENT

    AM O SECRETIE ALB-GALBUIE CU MIROS GREU, CE SA FAC CA SA SCAP DE EA.

    0
    0

  • georgiana draghici pe 23 Iun 2006, 15:38
    sunt disperata

    mi-a aparut si mie de trei zile si am fost la medic,problema e ca nu am avut contact sexual decit protejat si nu stiu cum am luat prostia asta

    0
    0

  • cecs pe 21 Iun 2006, 10:13
    herpes genital

    Eu am avut acest herpes si m-am tratat la Institutul Cantacuzino. Foarte bun si eficace acel vaccin. S-a tratat si sotul meu in acelasi timp cu mine, si de atunci, adica vreo 5 ani, nu mi-a mai aparut acest herpes. Si mananc de toate fara nici o restrictie. Daca cineva are probleme cu acest herpes, ii recomand cu caldura sa se duca la Institutul Cantacuzino. Este foarte eficace.

    1
    0

  • danystanciu pe 10 Iun 2006, 15:28
    herpes genital

    cine sufera de acest virus sa nu mai manance ou in special galbenusul este hrana virusilor de orice natura, eu am rezultate .

    0
    0

  • riana pe 3 Iun 2006, 21:01
    herpes

    Buna ! Numele meu este M si eu am herpes de cativa ani buni. L-am contactat prin sex oral, prietenul meu, actual sot, avea o banala bubita la gura si asa m-am ales cu o mare"bucurie". De atunci apare de cateva ori pe an .In ultima vreme mai des deorece el apare la stres(eu avand licenta in iulie..) si dupa menstruatia lunara.De asemenea am inteles ca nu e recomandata cofeina si orice suc ce contine cofeina sau ciocolata neagra.oricum cert este ca nu vom scapa de acest virus toata viata, din pacate. Ca tratament eu folosesc Aciclovir dar cred ca o sa incerc si Famiciclovir ,Valaciclovir sau Foscarnet in ideea ca voi avea recidive mai rare. .Important este sa nu te afecteze psihic foarte mult.Sa ai o viata normala

    0
    0

  • Daniela Stanciu pe 3 Iun 2006, 16:50
    herpes genital

    sufar de acesta de 25 ani, nu am dat importanta fiind foarte tanara , intre timp am facut si un copil, care se pare dupa toate articolele citite ma va mosteni cu acest virus pe care eu nu l-am putut stopa nici in ziua de azi si cu care voi trai toata viata il tratez cu unguentele din farmacie ,eu nu stiu nici acum cum am contactat virusul , nici medicii nu m-au lamurit

    0
    0

  • malina pe 29 Mai 2006, 15:49
    fffffffff bun articolul!

    Sufar de cateva luni de herpes genital.Recidiveaza f des,chiar lunar sau la 2 luni,am fot la mai multi medici, nu exista vinedecare,singurul tratament este Aciclovirul,dar...nu si vindeca! la mine se manifesta sub forma de mancarime, recent a aparut si o rana...la intrarea in anus, care da o mancarime groaznica! nu stiu e tot herpes sau poate fi altceva? mentionez ca nu am facut sex anal niciodata!

    0
    0

  • catalina pe 29 Mai 2006, 09:14
    despre sarcina

    pe 8 aprilie, am avut ultima menstruatie, pe 19 mai am facut eco si nu s-a vazut nimic in uter, de pe 21 mai, tot imi curge ceva maroniu. va rog sa-mi spuneti ce poate fi, oare e posibil sa am sarcina extrauterina? va multumesc

    0
    0

  • corina pe 28 Mai 2006, 02:00
    sunt speriata

    in urma cu2ani am fost diagnosticata cu rana pe colul uterin.in urma cu o saptamana am fost la medic si mi s-a spus k rana a fost cauzata de herpesul genital.sunt speriata pt k nu stiu cum am contactat virusul si k e posibil ca si iubitul meu sa il fi contactat.urmez tratament cu aciclovir.am inteles k herpesul genital nu poate fi tratat ci doar ameliorat.este posibil?

    0
    0

  • mina pe 26 Mai 2006, 11:44
    sunt disperata!

    Am contactat herpesul genital in urma cu 3 luni de zile,dupa 3-4 saptamani Aciclovirul pastile a dat rezultate, dar la 2 luni a aparut din nou...am inteles ca si folosind prezervativul il poti contacta...il are si prietenul meu, a recidivat si la el tot la a 2-a luna...chiar asa des e posibil? daca stie cineva un tratament in afara Aciclovirului va rog sa ma ajutati si pe mine...minervaaa2006@yahoo.com multumesc multttt

    0
    0

  • olteanu ana maria pe 7 Mai 2006, 18:56
    herpes genital

    e foarte bine ca dati asemenea sfaturi . ce ar fi foarte bine este sa se si urmeze tratamentul cu exactitate eu am avut asa ceva acum vre-o 7 ani si m-am tratat

    0
    0

  • MIRELA pe 27 Apr 2006, 16:53
    FOARTE BUN ARTICOLUL!

    ESTE FOARTE BUN PENTRU INCEPATOARE.SA STIE SA SE FEREASCA DE LA BUN INCEPUT DE BOLI.MULTE CRED CA A FACE SEX SAU DRAGOSTE ESTE FRUMOS...DA,ESTE FRUMOS DAR ESTE SI PERICULOS...AVETI GRIJA FETELOR SA NU LUATI CEVA MAI GRAV DECAT UN HERPES.

    0
    0

  • diana pe 24 Apr 2006, 20:59
    scurgere vaginala

    am o scurgere urat mirositoare,de culoare verzuie,are o consistenta solida(mazaroasa)merg frecvent la ginecolog.raspunsul:am ovarele inflamate.iau diane devreo6 luni,ampicilina la ciclu,cipro-quin...nici eu nu mai stiu cate.si tot nici o schimbare.va rog sa ma ajutati si pe mine...multumesc PS:21 ani,viata sexuala de la 18

    0
    0

  • ana pe 14 Apr 2006, 13:04
    nu stiu ce am?

    nu stiu ce este am fost la ginecolog dar mi-a spus ca sunt sanatoasa. am problema la secretia alba,n-are nici culoare nici miros urat,dar nu sunt lipicioasa,si am cam mult.nu stiu ce sa fac.sa ma duc sa fac o alta vizita la medic? adresa mea este:sibora_86@yahoo.com

    0
    0

  • Elena pe 13 Apr 2006, 22:00
    as vrea sa stiu

    Am o durere foarte mare in zona ovarului drept, am crezut ca am apendicita si s-a dovedit a nu fi, deasemenea am o secretie vaginara foarte abundenta de culoare alb-incolor uneori sub forma de chegulete.Foarte des fac cistita si ma intreb poate sa fie defapt un herpes genital sau o infectie si usturimile pe care le am la urinare sa fie defapt cauzate de infectia genitala. va rog daca puteti sa-mi raspundeti v-as fi foarte recunoscatoare.Adresa mea este shugar_puppy@yahoo.com

    0
    0

  • Georgiana pe 12 Apr 2006, 23:39

    Iar daca unele din simptomele date mai sus..apar..trebuie consultat un medic sau e herpes genital sigur?

    0
    0

  • Neli pe 24 Mar 2006, 20:30
    caciulata2004@yahoo.com

    Scieti va rog si despre HPV, si toate informatiile necesare-Ignoranta este cel mai mare dusman! multumim!

    0
    0

  • murachere pe 23 Mar 2006, 12:45
    raspuns

    Pa Institutul Cantacuzino exista un vaccin contra herpes genital.E cel mai bun. Dar trebuie facut numai la Cantacuzino si chiar un rapel, doua

    1
    0

  • sorina pe 15 Mar 2006, 14:25
    herpesul genital

    cred ca am si eu asa ceva, doctorii zic ca este candida dar nu da rezultate nici un tratament. Exista acest herpes si sub alta forma decat basicute pentru ca eu am niste fisuri la coltul gurii si la intrarea in vagin?

    0
    0

  • corina pe 14 Mar 2006, 17:25
    zona zoster si herpesul genital

    am citit articolul dumneavoastra,si vreau sa va intreb daca exista vreo legatura intre zona zoster si herpesul genital.trebuie sa mentionez ca am avut zona zoster dar nu am prezentat niciodata simptome de herpes genital.sunt purtatoare a acestui herpes genital totusi?il pot transmite prin contact sexual?partenerul meu se plange intotdeauna ,dupa contacte sexuale prelungite si intense de o senzatie de usturime,iar ocazional ii apar bubite mici si rosii la capul penisului.e posibil sa fi contactat herpes,sau e o simpla iritatie?repet ca nu am prezentat niciodata simptomele descrise de dumneavoastra.astept lamuriri.multimesc anticipat.

    0
    0

  • lili81 pe 9 Mar 2006, 12:00
    referitor la herpesul genital

    Eu sufar de herpes genital. mi-a aparut acum 2 sapt. si ceva, fff violent, toata zona genitala fff umflata, rosie, usturimi ingrozitoare la urinare, mers f greu, stat pe scaun la fel.Am facut si la buze totodata,buzele pline de gauri efectiv,am facut febra 39,4.Am fost la ginecolog, mi-a luat secretie vaginala, mi-a spus ca probabil e o ciuperca si mi-a dat tratament pt ciuperca.La rezultatul analizelor a iesit candida si mi-a spus sa iau in continuare tratamentul prescris,respectiv o crema si ovule.Pt mine candida nu era o noutate,am de mult timp si se manifesta altfel.In sufletul meu am stiut ca nu e vorba de candida,care imi iese la analize chiar daca nu e activa atunci.Am urmat totusi cateva zile tratamentul;nu numai ca nu s-a ameliorat,dar tratamentul pt candida a favorizat extinderea herpesului.Disperata,am fost la alt ginecolog,care mi-a spus ca probabil e herpes,dar mai sigur sa ma duc la dermatologie.M-am dus la dermatologie,a fost confirmat herpesul.Doctorita a ramas masca,a spus ca este "un herpes oribil", ca sunt ghinionista, ca rar se face o forma atat de grava.De atunci,adica 2 sapt. fac tratament cu Aciclovir, 5 pastile/zi,din 4 in 4 ore.Dupa 2-3 zile s-a ameliorat f mult,a disparut usturimea la urinare,dupa inca cateva zile a disparut si disconfortul la mers si stat pe scaun si s-a desumflat zona.Acum,dupa 2 sapt. de tratament,mai e o singura rana,care nu ma deranjeaza insa,si este inca rosie toata zona,dar nu umflat.Aseara,insa,am descoperit cu stupoare,ca pe o portiune,mica dealtfel,s-au lipit labiile intre ele.Am incercat eu sa la desprind,si cand colo,a plesnit pielea si a dat sangele.Dar tot nu s-au desprins.Asta chiar ma ingrijoreaza.Cand ziceam ca am scapat...Poate cu tratament,sper.

    1
    0

  • violeta ilei pe 7 Mar 2006, 04:05
    herpes genital

    sant stabilita in peru azi mi-a aparut herpesul genitalin zona genitala.este f.bun articolul .asa unul se poate informa .felicitari.as vrea sa stiu daca se poate extinde inauntru .?mie mi-a iesit exact unde pe unde urinez.va rog sa nu fiti indiferent la strigatul meu.triimiteti mail pe binagaki@yahoo.com.va rog sa imi trimiteti raspuns imi eset teama ca imi apare inauntru si se vindeca mult mai greu cred.cum mediul este umed permanent.sant casatorita iar sotului meu i-a aparur de 3 ori pana acum.mie acum mi-a aparut dar este f.dureros .scrieti-mi va rog igiena prevenire tratare tot.aici ma tratez cu aciclovir si aici este acest medicamnet.astept raspunsul d-voastra cat mai curand .d-zeu sa va ajute daca puteti face un bine faceti-l ca veti primi rasplata.!

    0
    0

  • tatiana pe 3 Mar 2006, 01:02

    cauza herpesului genital poate fi si alta decat contactul sexual? se transmite si altfel, caci toate raspunsurile sunt de genul" cei mai multi contacteaza prin ...", sau "cel mai des se transmite prin...".Se cunosc si alte cauze?

    0
    0

  • Daniela pe 26 Feb 2006, 23:12

    Si eu safar de acest herpes.Pe labiile mici a crescut ceva ca o mica creasta de cocos:ce sa fac cum sa tratez acest fel de herpes.si cum sa impiedic dezvoltarea in continuare.Consultul medical nu a adus nimic nou, decat ca acest herpes este invindecabil.Daca aveti vreo idee ,va rog consultati-ma

    0
    0

  • daria13 pe 16 Feb 2006, 13:53
    Lupta continua...

    Eu am un herpes genital care-mi da mari dureri de cap.Recidive peste recidive, nu stiu daca nu e legat cumva de un sistem imunitar slabit. Iau aciclovir ca sa grabesc vindecarea, dar nu stiu cum sa actionez ca sa mai micsorez frecventa recidivelor. Daca aveti idee de vreo solutie, daca ma puteti ajuta cu vreun sfat, va rog, nu ezitati, va raman recunoscatoare. Adresa mea e daria13@acasa.ro

    0
    0

  • A pe 16 Feb 2006, 00:02
    Va rog spuneti-mi

    Dar pot face copii..adik ce se poate intampla de la el..se transmite doar pe cale sexuala?Va rog spune-ti tot ce stiti despre el Va rog mult..am citit si in articol dar vreau mai multe explicatii..ink nu am ajuns la control dar inainte sa ma duc vreau mai multe explicatii..si pe langa faptul asta mi-e si frica..Va rog mult.Multumesc

    0
    0

  • SILVI pe 8 Feb 2006, 03:59
    HERPES ......

    nustiu voi incerca si cu aceste medicamente enumerate ,poate va trece, ca de ceva ani ba apare ba dispare pe buze si la nas.

    0
    0

  • jan pe 1 Feb 2006, 19:22
    Herpes simplex HSV 2

    Nu se vindeca, dar cu Aciclovir dispare mai repede, iar daca iau vitamine, nu mai apare atat de des.

    0
    0

  • ana-maria marinescu pe 31 Ian 2006, 07:30
    se poate vindeca definitiv?

    acest gen de herpes il am si eu,nu stiu ce sa fac sa scap de el,si cred ca nu o sa scap niciodata de aceasta boala,credeti-ma asi da or ce sa scap de el,daca puteti sa-mi spuneti ce tratament sa urmez,asi fi ce mai fericita...multumesc

    0
    0

  • Rosio pe 30 Ian 2006, 23:13

    Se poate scapa de herpesul acesta?Mi-a aparut si mie la nivel genital.am cautat pe internet si am vazut cateva poze cu acest herpes(cum arata)..si cred k am si eu..ink nu am fost la un control de specialitate..

    0
    0

  • mihaela pe 29 Ian 2006, 19:42
    am o intrebare

    eu cred ca am aceste simtome,mi se manifesta la un deget, de la mana si in zona genitala, destul de frecvent de aproape 2 ani.Speram sa nu fie ceva grav,nu stiam exct ce este,acum este prima data ca citesc despre asta.Ce tratament as putea urma.V-asmultumi dc mi-ati raspunde.Multumesc

    0
    0

  • monica d. pe 21 Ian 2006, 23:14
    intrebare

    am un abces pe labie si seamana mai mult cu un cos decat cu ce ati descris dvs. este dureros si inconfortabil. ati putea sa ma ajutati cu o lamurire?

    0
    0

  • dora pe 19 Ian 2006, 17:48
    intrebari

    care este diferenta dintre herpes genital si candidoza?sufar de candidoza de 2 ani si nu-mi explic de ce recidiveaza...mai mult am dureri in timpul actului sexual si mi-au aparut niste bubite rosii.poate fii din cauza candidozei sau e altceva?

    0
    0

  • veronica pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns

    Ioana sifilisul se trateaza in orice spital,si nu e un tratament costisitor sau dificil.e bine sa mergi la doctor cit mai din timp

    0
    0

  • veronica pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns

    Mara nu e nici o legatura intre herpes si hiv/sida doar ca ambele sunt infectii destul de serioase pentru sanatatea ta

    0
    0

  • Lili pe 19 Ian 2006, 17:48
    herpes

    Herpesul genital poate sa apara si fara a avea contact sexual cu o persoana infectata, doar prin simplu contact fizic cu persoane infectate sau obiecte ce apartin persoanelor infectate, cert este ca pana la ora actuala nu s-a descoperit nici un tratament vindicativ pentru herpes

    0
    0

  • gicu pe 19 Ian 2006, 17:48
    atentie

    fratilor ce uitati voi sa spuneti e ca acest herpes din cate am auzit nu e vindecabil anca asa ca avand in vedere ca tratamentul e relativ feritiva cat puteti pri orce mijloc

    0
    0

  • luana pe 19 Ian 2006, 17:48
    educativ

    foarte bun articol pentru toate varstele.

    0
    1

  • rodica pe 19 Ian 2006, 17:48
    herpesul genital

    este bun,trebuie sa fii pregatit pentru orice

    0
    0

  • ancaluceafarul pe 19 Ian 2006, 17:48
    Educativ

    sunt foarte multi parinti care se feresc sa le vorbeasca copiilor,ceea ce nu este bine...dar aceasta este o modalitate de ai face constienti de riscurile care exista,exista si adulti care nu sunt constienti de riscuri,deci este bun pentru toate varstele

    0
    0

  • cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
    educativ

    este foarte bun articolul si mult mai multi adolescenti ar trebui sa shtie aceste lucruri.intrucat simptomele sunt foarte vagi,multi ar putea fi purtatori ai acestui virus fara a sti insa acest lucru,putand astfel sa il transmita mai departe.

    0
    0

  • cris pe 19 Ian 2006, 17:48
    prezervativul

    folosirea prezervativului impiedica transmiterea acestei afectiuni ?

    0
    0

  • me pe 19 Ian 2006, 17:48
    alte consecinte

    herpesul genital mai poate avea si alte consecinte mai grave, in afara de simptomele enumerate mai sus?

    0
    0

  • Adina pe 19 Ian 2006, 17:48
    curiozitate

    Daca am inteles eu bine odata luat nu mai poti scapa niciodata de aceeasta boala? Nu exisita nici un tratament pt combatere definitiva si irevocabila a lui?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod