Herpesul genital

Ce este herpesul genital? Cum se contacteaza herpesul genital? Care sunt simptomele? Se pot repeta manifestarile herpesului genital? Cum se trateaza herpesul genital? Citeste raspunsurile acestor intrebari si afla cum poti preveni aparitia acestei infectii.
Ce este herpesul genital?

Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent VHS 2).

Orice persoana care prezinta acest tip de herpes poate cu usurinta sa transmita virusul unei persoane sanatoase.

Atat tipul 1, cat si tipul 2 de VHS pot produce leziuni in zona vaginala, peniana, anala, pe fese si pe coapse. Ocazional, leziunile apar si pe alte parti ale corpului unde virusul a patruns prin intermediul unei deschizaturi (rana, zgarietura) la nivelul pielii.

HVS se pastreaza in anumite celule nervoase ale organismului si poate produce simptome din cand in cand. Categoria cea mai expusa infectarii cu VHS tip 2 o constituie adultii.


Cum se contacteaza herpesul genital?

Cei mai multi contacteaza herpesul genital prin contactul sexual cu o persoana ce are HVS activ. Cand este activ, virusul produce leziuni vizibile in zona genitala.

Se intalnesc si cazuri de primoinfectie fara a prezenta leziuni vizibile in zona genitala (forme inaparente de primoinfectie).


Oamenii contacteaza herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezinta leziuni sau cu persoanele care nu mai au leziuni dar care continua sa elimine virusul.

Persoanele care au herpes genital pot infecta partenerii sexuali si in timpul contactului sexual oral.


Care sunt simptomele?

Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezita simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani.

Simptomele caracteristice primoinfectiei herpetice includ:
  • La femei, mucoasa vulvara devine rosie, se tumefiaza (se umfla), devine foarte dureroasa si apar "basicute" grupate "in buchet" care ulterior se sparg dand nastere eroziunilor intinse. Aceste basicute se pot extinde si la nivelul vaginului si al colului uterin. Este prezenta si o secretie vaginala purulenta, iar ganglionii inghinali (aflati la "stinghia piciorului") se maresc si devin foarte durerosi.
    Aceste leziuni sunt insotite de febra si de o stare generala alterata.
  • La barbati simptomele sunt mai putin zgomotoase; ei prezinta cateva leziuni in jurul meatului si o secretie cu consistenta mai apoasa.


Se pot repeta manifestarile herpesului genital?

Indiferent ca ai fost infectat cu tipul 1 sau 2 de HVS , este foarte probabil ca simptomele caracteristice virusului genital sa se repete.

Dupa perioada de status activ, virusul traverseaza nervii spinali si ramane pentru o vreme latent la nivelul ganglionilor senzitivi, de unde este reactivat (in caz de scadere a imunitatii, febra, expunere excesiva la soare etc) migrand de-a lungul fibrelor nervoase inapoi la nivelel pielii unde determina leziuni, de aceasta data mai putin zgomotoase.

In cele mai multe cazuri, virusul poate deveni activ de cateva ori pe an, generand infectia recurenta. Leziunile de herpes recurent sunt mai multe din punct de vedere cantitativ fata de primele leziuni si se manifesta sub forma unor vezicule grupate "in buchet".


In unele cazuri, virusul poate redeveni activ fara a se inregistra insa leziuni. De multe ori acest lucru nu se simte fizic pentru ca recurenta nu este insotita nici de durere, nici de senzatia de disconfort. Chiar daca nu se manifesta vreo leziune, sau vreun simptom, persoana purtatoare de HVS poate infecta partenerul sexual in acest timp.

Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an.

Cu toate ca in unele cazuri, infectiile recurente sunt insotite de alte simptome (stresul, tulburari menstruale etc.), nu se poate vorbi despre anumite simptome generale ce insotesc intotdeauna recidivele.


Cum se trateaza herpesul genital?

Tratamentul se face cu substante antivirale: aciclovir, famciclovir, valaciclovir, foscarnet. Tratamentul episoadelor acute nu previne recurentele si nici nu poate scadea frecventa acestora.


In timpul perioadelor de herpes activ, indiferent ca e vorba de primoinfectie sau de infectii recurente, este bine sa urmezi cateva sfaturi simple pentru a grabi vindecarea si a impiedica avansarea infectiei sper alte zone ale corpului:
  • pastreaza zona infectata curata si uscata pentru a preveni aparitia altor infectiuni;
  • incearca sa eviti atingerea zonelor infectate;
  • spala-te pe maini imediat dupa ce ai atins leziunea;
  • evita contactul sexual din momentul in care prezinti primele simptome pana la vindecarea completa a herpesului genital.

Articol scris in colaborare cu Andra Orosan, medic specialist dermatovenerolog Centrul Medical  Unirea


 

Comentariile 51-100 din 172

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • calin sandor pe 6 Feb 2008, 10:13
    Sunt ingrijorat

    Mi-a aparut in urma cu 10 zile o leziune la nivelul preputului insotita de durere si prurit intens ..., suspicionez a fi vorba de o formatiune herpetica.

    0
    0

  • tudor vadim pe 23 Ian 2008, 19:15
    Herpes

    Si eu sant tare ingrijorat, am avut o relatie sexuala fara prezervativ si mi-au aparut niste punctulete pe penis. Sunt angrijorat si cred ca este herpes se mai poate trata vreodata?

    1
    0

  • raluca pe 29 Dec 2007, 21:19
    Herpes genital

    Mi-au aparut niste bubite mai multe dar mici pe buzele mai mici alea "pasarici". Problema este ca si prietenul meu cu are intretin raporturi sexuale iau aparut acelas lucru, deci s-a intamplat la amandoi. Suntem foarte ingrijorati si nu stim ce sa facem. Unde ne sfatuiti sa mergem pentru a ne trata si a vedea sigur despre ce este vorba?

    1
    0

  • lori pe 27 Dec 2007, 23:10
    Ajutor!

    Am herpes genital de 3 ani, absolut groaznic, recidive aproape lunar, ma lupt sa scap de el (in sensul negativizarii IgM), tratamente de toate felurile, inclusiv Cantastimul facut in toamna, dupa el apare mai rar si mai putin dureros. Ideea este ca s-a intins spre anus, mai nou acolo apare. Sunt disperata, satula de medici si sfaturi nu gasesc nicio rezolvare, cel mai tare ma doare ca nu am voie sa raman insarcinata si nu stiu cand o voi putea face sau daca mai poate fi vorba de asa ceva. Va rog, daca cineva a trecut prin asa ceva si stie un nume de medic care sa tina sub control situatia va rog sa va spune-ti parerea. Va multumesc!

    0
    0

  • laurentiu pe 17 Dec 2007, 16:58
    Am ciupercute de carne pe capul penisului

    Ce fac sa imi dispara? Ce medicament trebuie sa iau?

    0
    0

  • cristina pe 12 Dec 2007, 17:29
    Herpes genital

    Exista vreun vacin pentru herpes genital?

    0
    0

  • aura pe 8 Dec 2007, 07:57
    Herpes genital

    Am herpes genital de mai multi ani cand erupe ma ung cu crema aciclovir trece dupa cateva zile dar nu e tocmai placut. Pacat ca nu exista un tratament sa nu mai apara deloc.

    0
    0

  • S pe 12 Nov 2007, 04:14
    concluzie,herpes

    si eu am herpes genital dar atata timp cat iau aciclovir de doua ori cate doua pe zi,nu-mi recidiveaza nici odata,iar daca intrerup tratamentul erupe.asta e.....!!!!

    1
    0

  • cristina pe 1 Nov 2007, 20:43
    herpes

    am o intrbare herpesul se poate trasmite daca lucrezi intr-un bazin mai mic alaturi de mai multe fete astept un raspuns va rog la ana_crisalida@YAHOO.COM

    0
    0

  • cristiana pe 16 Oct 2007, 08:06
    bebelus 9 luni

    Pitica mea de 9 luni are o basica mare, gen herepes intre picior si "pasarica". Ce e de facut?Imi e teama sa o duc la medic intrucat am auzit ca de cele mai multe ori acestia trateaza cu superficialitate acest tip de infectie.

    0
    0

  • madalina pe 14 Oct 2007, 18:57
    am o nelamurire

    Acum 4 luni,dintr-o data,mi-a aparut o scurgere alb-galbuie foarte lipicioasa si urat mirositoare pe care o am si in ziua de azi.Nu am fost la doctor.In perioada aceea intretineam relatii sexuale cu un baiat care mi-a zis ca a avut herpes genital(si "cica" s-a tratat),dar altii spuneau ca a avut sifilis.Din simptomele pe care le am e posibil sa am una dintre aceste doua boli????daca raspunsul e nu ,atunci ce as putea avea?

    0
    0

  • George pe 13 Oct 2007, 09:18
    Boala nenorocita

    Am citit undeva ca episoadele de aparitie variaza intre 5-10 ori pe an,nu e este adevara,1 pe luna daca ai noroc

    2
    0

  • dana pe 18 Iul 2007, 18:27
    dupa contact la cat timp apar primele simptome de herpes genital??

    buna, as vrea sa stiu si eu la cat timp dupa contactul sexual apar primele simptome ale herpesului genital?? va intreb pe ca eu ma certasem cu iubitul meu de 3 luni, nu mai avusesm contact sexual decand m-am despartit de el ,si cu toate acestea, dupa 3 luni mi-a aprut un herpes genital. Cu o luna 1 saptamana in urma fusesm bolnava,amigdalita acuta si urmasem un tratament cu antibiotice timp de 10 zile!! credeti ca imunitatea corpului meu si antibioticele au dus la formarea herpesului , sau l-amluat de la fsotul meu iubit si a aparut tocmai ac???

    0
    3

  • diana pe 13 Iul 2007, 22:58
    inconstienta

    eu sunt insarcinata si am fost infestata de o prietena care a venit in vizita.nu stiam ca are herpes genital, dar, ma asteptam sa aiba mai multa grija de igiena ei corporala...acum dezinfectam zilnic toaleta si baia.deci,aveti grija si feriti-va

    0
    0

  • herpes pe 6 Iul 2007, 01:19
    de la wc?

    Virusul este deosebit de contagios cand o persoana il are in foarma activa (bubite ,buchetele), acest virus se ia pe cale sexual dar si prin atingerea unor suprafete infectate, deci se poate lua si stand pe un wc , daca persoana care l a avut a atin capacul wc ului cu zona infectata. Multa sanatate....

    1
    0

  • herpes pe 6 Iul 2007, 01:14
    vindecare

    Nici un medicament nu poate vindeca definitiv herpesul genital,dar avand un regim aspru (mancare consistenta, vitamine in special complexuri de B,fara stres oboseala si non nopti nedormite,etc)cu siguranta nu se mai activeaza. Si eu il am , m am documentat mult , aveam recidive , dar acuma nu mai am deloc,oricum virusul il am in stare latenta. Multa atentie ca virusul poate fii activ si fara manifeste, ma refer la cei care il au. Multa sanatate..

    0
    0

  • iana pe 30 Iun 2007, 17:33
    consecinte

    eu as vrea sa stiu daca prezinta alte consecinta in afara de cele amintite

    0
    0

  • mady pe 17 Iun 2007, 10:08
    se poate?

    se poate lua si de la wc-urile publice?Eu m-am pricopsit...

    0
    0

  • ivona pe 16 Iun 2007, 20:49
    intrebare

    am niste basicute in zona genitala de cateva saptamani, inmultindu-se pe parcurs. nu stiu de unde au aparut din moment ce prietenul meu nu are probleme de acest gen. va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

    0
    0

  • mari pe 29 Mai 2007, 15:13
    paradox

    cu atitea descoperiri medicale nu rezolvam aceasta afectiune este rusinos.

    0
    0

  • nicoleta pe 29 Mai 2007, 11:12
    herpes genital

    ridicarea imunitati cu isoprinosine ajuta ca acest virus sa nu recidiveze?

    0
    0

  • albu aida pe 25 Mai 2007, 14:21
    herpes genital

    ce analize trebuie facute

    0
    1

  • cristin@ pe 21 Mai 2007, 13:44
    cum se depisteaza?

    Doresc sa stiu ce analize trebuiesc facute pentru a afla de existenta acestui herpes deoarece partenereul meu il are si doresc sa stiu cum il pot depista.

    1
    0

  • mihaela pe 17 Mai 2007, 13:18
    imi este frica pentru copilul meu

    cand imunitatea organismului este scazuta imi apare foarte des trebuie igiena maxima pt ca copilul meu sa nu ia virusul este adevarat ca poti face cancer

    2
    0

  • daniellla pe 15 Mai 2007, 20:35
    herpesul

    daca o persoana are herpes il poate imbolnavi si pe celalalt chiar daca ii apare numai o data la 3 ani ? ce stiti din experientele dv. eu m-am imprietenit cu cineva si mi-a spus ca are si recidiveaza la 3 ani ce sa fac , ma culc cu el? daca cineva poate sa-mi raspunda pe mail ttoamnna@yahoo.com

    0
    0

  • daniellla pe 15 Mai 2007, 20:34
    herpesul

    daca o persoana are herpes il poate imbolnavi si pe celalalt chiar daca ii apare numai o data la 3 ani ? ce stiti din experientele dv. eu m-am imprietenit cu cineva si mi-a spus ca are si recidiveaza la 3 ani ce sa fac , ma culc cu el?

    0
    0

  • mirela pe 12 Mai 2007, 18:44
    fara teama

    Si eu la/m contactat dar nu/mi mai fac probleme deoarece nu este ceva grav cum sunt alte boli sexuale.

    0
    0

  • cris pe 6 Apr 2007, 11:23
    "Ma omoara" infectia asta.....

    Primul lucru si cel mai important este sa nu faci din aceasta maladie un capat de tara. Este neplacut, stiu din experienta. Am virusul de vreo 5 ani si in ultimul an imi apare aproape lunar, sau ori de cate ori ma enervez sau sunt doar sacaita de vreo chestie minora. Partenerului meu (de la care il am) ca si in cazul tau ii recidiveaza destul de rar. Nu considera virusul ca pe o boala rusinoasa, il ai si cu asta basta. Oricum, tratament de vindecare nu exista. Discuta cu partenerul tau si incercati sa acceptati amandoi situatia, considerati-l ca pe un cos care apare des. Multe dintre maladii isi diminueaza intensitatea daca abordarea psihologica este pozitiva

    0
    0

  • Yellowrose pe 27 Mar 2007, 16:15
    "Ma omoara" infectia asta.....

    La fel ca si cineva de mai sus tb. sa va spun ca a fost de ajuns o singura data sa o fac fara prezervativ, si m-am "capatuit" cu infectia asta care "ma omoara" psihic. Prima data a "izbucnit" asta vara. Am urmat un tratament de 2 saptamani. A fost ffff dureros(locul, nu tratamentul). In noimebrie virusul s-a reactivat din nou la partenerul meu(pe care l-am infectat eu. Persoana pe care eu o iubesc cel mai mult in viata mea, tb. sa "duca aceasta cruce", fara voia lui, alaturi de mine). La mine nu s-a reactivat deloc. Am inceput amandoi tratament cu aciclovir, pe care l-am luat timp de 6 luni. Am bagat milioane in "boala" asta. Cum am terminat tratamentul asta de 6 luni, la 2 zile s-a reactivat din nou la partenerul meu. Ne termina pe amandoi (dpdv psihic). El a fost la doctor si i-a prescris de data asta ISOPRINOSINE(super scump-care cica ajuta la cei care au imunitatea scazuta) si unguent aciclovir. La mine nu s-a reactivat.... inca(vad ca am o iritatie acum in jurul vaginului, dar deocamdata nu stiu ce sa spun). Imi poate spune cineva, cum de este posibil, ca dupa un tratament urmat cu strictete, timp de 6 luni, sa-ti apara din nou virusul(la 2 zile de la data terminarii tratamentului) ?!?!? P.S. Tin sa precizez ca amandoi ducem o viata destul de sanatoasa. Mancam sanatos si facem sala(el este si sportiv de performanta). Va multumesc

    0
    0

  • Liliana D. pe 16 Mar 2007, 14:21
    herpes genital

    Dupa ce a apărut prima data, frecventa lor a fost o data la 1 an sau chiar 2 ani.Din Ianuarie 2007,

    0
    0

  • lucia pe 10 Mar 2007, 19:35
    herpes genital

    si eu ma confrunt cu aceasta problema de foarte mult timp este ceva foarte dureros sa aflu ca inca nu sa gasit leac ptr aelimina acest virus din organism sau cel putin ptr al stopa ptr ca ne afecteaza viata intima va rog daca stie cineva un medicament sau o alifie inafara de cele mentionate mai sus va rog ffffffff mult ajutatima sanatate multa va doresc fara herpes

    0
    0

  • Flo pe 27 Feb 2007, 14:51
    nu disperati

    viata e scurta si peranta ramane sa stii ca exista virusul acesta si constient sa fi ca nu poti sa ii faci nimik ...e cam nasol dar totusi trebuie luptat cu el si cautat si alta solutie de vindecare chiar daca ei cred ca nu mai exista una ca sa sa o vindece complect ....

    0
    0

  • geanina pe 10 Feb 2007, 19:08
    herpesul

    in primii doi ani de herpes genital,am fost mereu la doctor(de 2 ori pe saptamina)si vreau sa spun ca nici un doctor nu a putut pune un diagnostic,adica de herpes.nu stiau ce este.si astfel tot schimbam medicii,cred ca am fost la 5 atunci si la cu plata si nu ziceau nimic,daca e posibil atata incinstienta printre medicii nostrii!?unul a zis ca e in imaginatia mea,ca nu e nimic,o iritatie mica si sa dau cu ceai de musetel!?acesta mentionez ca avea 70 ani,deci medic experimentat.pina nu am dat eu 2 milioane pe niste analize herpetice,nimeni nu a putut spune nimic.eu pina atunci nu stiam de asa ceva,nu sunt nici medic,acum cred ca stiu mai bine decit ei!?credeti-ma,avem multi medici incompetenti!citeodata chiar iti fac rau,nu bine!odata am facut analize si a iesit ca am prea mult calciu,iar medicul mi-a dat sa iau calciu efervescent!?norc ca a vazut farmacista..cam asta e

    0
    0

  • geanina pe 10 Feb 2007, 18:56
    herpes

    vreau sa spun celor care fac glume pe seama herpesului genital,gen:"mai spalati-va ori pune-ti prezervativ,ori nu mai schimbati partenerii,ca li se poate si lor oricind intimpla.eu cind am luat herpes eram virgina,am facut cu prezervativ,unul scump si bun cica,dar s-a rupt,iar de spalat ma spal mereu,sunt foarte ingrijita pot sa spun in toate domeniile,m-am tratat mereu,nu am stat cu mainile in san,nepasatoare,dar..nu am ce face!?macar daca aveam un copil,dar macar sper sa iasa sanatos si prin cezariana..ceea ce vreau sa spun este ca oricine,oricind poate lua herpes genital,cu toata ferirea..doar daca ai un partener si nu are si nici tu,esti un norocos!

    0
    0

  • geanina pe 10 Feb 2007, 18:38
    herpesul

    ma intriga mult faptul ca herpesul si zona zoster sunt tratate atat de indiferent:"nu este o boala grava,usor sacaitoare..",asta o spun medicii,dar ei de fapt nu au tratament pentru aceasta boala,iar zona zoster nici nu pot spune exact de ce apare,cum apare!?cica de la stress!?sunt multi oameni stresati si slab imunizati din mai multe cauze,dar totusi nu au boala,dar bineinteles ca nu se poate explica din nou!?dar totusi nu e o boala grea,simpla,ca un guturai..ha!?cind de fapt nu se vindeca in veci,pina mori,copilul poate contacta si el la nastere,este transmisibila prin multe lucruri,te doare,te maninca,te ustura,te inteapa,apare lunar(herpesul genital)poti sa-ti dai cu orice ca nu dispare,si totusi nu e o boala grea?!recunosc ca sunt putin disperata,dar am herpes genital de 6 ani...

    0
    0

  • GEANINA pe 10 Feb 2007, 18:24
    HERPESUL GENITAL

    si eu am herpes genital de cam 6 ani si credeti-ma pe cuvint ca am incercat toate tratamentele,ziceam ca daca nu e bun asta o fi bun celalat si tot asa,am cheltuit multi bani in vint,apoi am urmat pe cai naturiste,vitamine pentru intarirea sistemului imunitar,10 milioane si astea si in concluzie,toate se dovedesc a fi apa de ploaie!asta totusi are vreun efect..dar tratamentele actuale pentru herpes si zona zoster sunt zero!nu inteleg de ce se recomanda atatea medicamente inutile si nu se stabileste practic ca:nu exista tratament!clar!sa mergi la doctor si sa spuna asta,chiar trebuie sa cheltuiasca oamenii banii si asa prea putini pe ceva care nu va avea efect niciodata!sper si eu ca pe viitor,poate,se va inventa totusi un tratament,ce sa zic..

    0
    0

  • miha pe 30 Ian 2007, 14:40
    herpesul genital

    am fost la un control ginecologic in urma caruia am fost depistata cu herpes fara a-mi face analizele de sange.pot sa spun ca e un chin pt mine deoarece imi apare aproape lunar inainte de venirea menstruatiei.cand imi trece mie ii apare prietenului meu niste bubite pe penis dar care nu se sparg.este posibil sa nu fie herpes sau la barbati se manifesta altfel?stiti cumva daca si in Timisoara este o clinica unde se face vaccin impotriva herpesului?

    0
    0

  • felicia pe 11 Ian 2007, 21:27
    infiorator!

    sunt ingrozita!am suferit din cauza acestui virus,nu mai vreau sa traiesc o recidiva!

    0
    0

  • ddddddddddddd pe 8 Ian 2007, 21:46
    herpes

    o data ziceti ca te poti infecta doar cind e activ,dupa care ca si atunci cind respectivul nu are leziuni care se vad.care e adevarul????medicamentele te ajuta pe o perioada scurta dupa care reapare si pe deasupra ti se cojeste pielea tot timpul.ba nu faci sex din cauza herp.ba pt.ca ti se cojeste pielea.eu va sugerez ceva ce ajuta folosit des ca o crema si e naturist.este un gel de ALOE VERA,dar din pacate nu am vazut doar in ungaria ajuta mult.este de fabricatie italiana.

    0
    0

  • miss pe 27 Dec 2006, 18:51
    pff...

    Numai inteleg NIMIC mie mi-a aparut fara sa fac nimic sunt sigura de partenerul meu deoarece nu este prima data knd am fost cu el si tot mi-a aparut

    0
    0

  • Xulescu pe 16 Dec 2006, 11:38
    herpes genital ?

    tot o dati cu contact sexual sau oral...la mine a aparut si nu stiu cum.

    0
    0

  • Laura pe 20 Nov 2006, 16:13
    am si eu o intrebare...

    dak ai luat virusul.. exista posibilitatea de a se manifesta mai tarziu..adik dupa vreo 2 luni?

    1
    0

  • Elena pe 20 Nov 2006, 14:10
    Herpes

    In urma sexului oral se poate lua herpes?(daca o persoana are herpes la nivel bucal se poate transforma in urma sexului oral in herpes genital?)

    1
    1

  • dezdemona pe 16 Nov 2006, 14:57
    candita

    cumse trateaza candida pt ca am facut tot felul de tratamente si nu trece .ce sa fac

    0
    0

  • Johnny pe 9 Nov 2006, 18:24

    Categoric ca se poate transmite herpesul situat la nivel bucal catre organele genitale, prin sex oral. Ai grija insa, ca nu toata lumea care are Herpes situat la nivelul buzelor are si genital. Sunt doua chestii diferite, in ceea ce priveste localizarea. Ai grija si multa sanatate!!!

    0
    0

  • aneta pe 5 Nov 2006, 23:34
    fffffffffffoarte bine multa tinere nu stiu de aceasta boala

    cand eram mica aveam mai tot timpul herpes la gura credeti ca se poate sa am si herpes genital si acuma nu mi-ea mai iesit de ffoarte multa vreme dar am avut an zona genitala acuma cativa ani ceva foarte rau an sensul ca aveam mancarimi era rosu si si unfate daca eu am anseamna ca si partenerul meu are sau am luat de la el esotul meu acuma dar nu sa plans niciodata ca ar avea ceva nu se manifesta la fel ca la femei as vrea sa stiu daca ai herpes la gura poti sa ai si genital va multumesc fffffffoarte mult cu stima si respect 'A' CRED CA E FOARTE INPORTANT SA AI CUISA PUI NISTE ANTREBARI PE CARE UNEORI TIE JENA SA LE PUI CUIVA CARE POATE TE PRIVESTE CIUDAT MULTUMESC MULT

    0
    0

  • aneta pe 5 Nov 2006, 23:21
    daca aisi dai nasterelaun copil

    am si eu orugaminte si o antrebare herpesul genitsl se poate transmite si la copil daca nasti normal sau si la cezarieana dar daca esti la spital si la atatea analize nu easa ca ai sau nu herpes genital eu am avut ceva acuma cativa ani dar a trecut si ami mai apar niste pete rosi si cu mancarimi pe tot corpul acuma dupa ce am nascut mi-ea aparut asa pete care aveau un fel de besicuta si ffffoiarte macaroase e posibil sa fie herpes si sa se fii mutat an tot corpul mai ales la stres sa easa am fost lsatot felul de medici si nici un rezultat am fost la farmacie si mi-ea zis de ceai de trei frati patati dar nu am ancercat ca alaptam pe acea perioada acest virus nu easa la analize de cat la sange sau la secretie vaginala tare as vrea un raspuns va multumesc anticipat

    0
    0

  • oana pe 20 Oct 2006, 18:22
    herpes genital

    unde este Institutul Cantacuzino?Merg oriunde daca exista o sansa cat de mica de vindecare

    0
    0

  • Cif pe 16 Oct 2006, 04:12
    candidoza peniana

    as dori si eu sti cum se manifesta la barbati,si care sunt remediile si cat de grava poate fi aceasta infectie,la barbati.merci

    0
    0

  • crina pe 11 Oct 2006, 15:09
    multe intrebari....

    eu am acest herpes de ceva vreme, am fost disperata la inceput, acum m-am conformat pt ca am inteles ca virusul ramane in corp pentru totdeauna, si am inteles ca nu exista nici un medicament care sa-l excluda din organism, as vrea sa stiu si eu mai multe...

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod