Durerea de sâni, un simptom al cancerului mamar? Când trebuie să te îngrijorezi


Cu toate acestea, trebuie spus că disconfortul la nivel mamar poate fi cauzat și de stres, de administrarea de pilule anticoncepționale, cât și de dimensiunea generoasă a bustului. În cea din urmă situație, durerea apare din cauza greutății și este de regulă însoțită de suferințe la nivelul gâtului, umerilor și spatelui.

Cum scapi de durerile de sâni?

În general, poți ameliora durerile de sâni cu antiinflamatoare nesteroidiene, precum aspirina și ibuprofenul, dar și cu acetaminofen. În cazul durerilor severe, cere ajutorul medicului care îți va prescrie un tratament medicamentos specific.

Alte metode de tratare a durerilor de sâni includ purtarea unor sutiene care oferă susținere adecvată, administrarea de magneziu, vitamina B6 și/sau vitamina E, consumul redus de grăsimi și cel moderat de cofeină.

Durerile de sâni, simptom al cancerului mamar?

Durerile de sâni nu sunt un semn comun al cancerului mamar. Însă, dacă la palpare constați prezența unor noduli sau dacă suferința la nivelul sânilor durează mai mult de 3 săptămâni consecutive, este important să mergi la un consult de specialitate.

Urmărește și alte simptome care pot indica apariția cancerului mamar: pete neobișnuite, cruste, adâncituri, zone cu piele aspră, roșiatică sau maronie pe pielea sânului; sfârcul suferă modificări (culoare, formă, textură etc.) sau sânii devin brusc asimetrici.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod