Scăderea rapidă în greutate, la fel de eficientă ca şi slăbitul lent

Scăderea lentă în greutate nu este mai eficientă decât un regim de slăbire rapidă, potrivit unui studiu australian care contrazice sfaturile oferite în mod obişnuit de nutriţionişti persoanelor care urmează un astfel de regim.

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au realizat un studiu asupra a 204 femei şi bărbaţi obezi, împărţiţi în două grupe, iar concluziile au arătat că persoanele care urmează o cură de slăbire rapidă au aceeaşi probabilitate de a reveni la greutatea iniţială după terminarea regimului ca şi persoanele care au urmat un program de slăbire lentă.

Scăderea rapidă în greutate poate, de asemenea, să ofere o motivaţie mai mare de a continua regimulautorii studiului
Primul grup de participanţi la studiu a urmat un regim foarte restrictiv, conţinând doar 450 până la 800 de calorii pe zi, timp de 12 săptămâni, în timp ce al doilea grup a redus aportul energetic la 500 de calorii pe zi timp de 366 de săptămâni, potrivit studiului publicat joi în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, citat de Mediafax.

Cei care, la finalul regimului, pierduseră 12,5% sau mai mult din greutatea iniţială au fost supuşi unui program de întreţinere, timp de trei ani.

La finalul experimentului, membrii ambelor grupuri au recâştigat în greutate puţin peste 70% din kilogramele pierdute.

"Datele noastre trebuie să îi facă pe cei care emit recomandări clinice privind controlul obezităţii să îşi modifice sfaturile", au spus cercetătorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod