Descopera beneficiile actului sexual

Daca ai adoptat deja o dieta bogata in fructe si legume, ai inteles importanta miscarii in fiecare zi si iti administrezi zilnic portia de vitamine, probabil ca te vei intreba ce altceva mai trebuie sa faci pentru a-ti asigura o sanatate de fier. Raspunsul te va multumi cu siguranta: mai mult sex.
Exercitii erotice

Cu toate ca sexul presupune un consum mai mic de energie in comparatie cu gimnastica aerobica, de exemplu, totusi el poate constitui un antrenament in mentinerea siluetei. Depinde insa de intensitatea cu care este trait actul sexual, deoarece orgasmul provoaca o contractie a musculaturii de la brate, picioare si abdomen. De asemenea, respiratia si bataile inimii se intetesc in momentul excitarii sexuale, exact cum se intampla si in cazul unor antrenamente efectuate pe teren sau in sali de gimnastica. Un alt beneficiu de care te vei bucura din plin este o "alunecare" lenta intr-un somn profund in urma actului sexual.

Deoarece sexul necesita rezistenta s-a demonstrat ca persoanele active au mai multe sanse de a obtine o satisfacere sexuala decat persoanele sedentare, care se deplaseaza doar de pe scaunul de la serviciu pe fotoliul de acasa. Concluzia: fii activ pentru a avea o viata sexuala implinita! Exercitiile fizice executate in mod regulat iti vor imbunatati viata sexuala deoarece ajuta, implicit, si la intarirea musculaturii, la buna functionare a aparatului cardiovascular si la mentinerea unei sanatati mentale.


O inima mai sanatoasa

Un studiu efectuat pe un esantion de 99 de barbati de varsta mijlocie a demonstrat faptul ca barbatii cu o viata sexuala activa care intretin relatii sexuale de cel putin doua ori pe saptamana prezinta un risc mai scazut de a face un atac de inima in urmatorii 10 ani, in comparatie cu barbatii care intretin relatii sexuale mai rar. Acest studiu a fost publicat in "Journal of Epidemiolagy and Community Health" din Marea Britanie.


Beneficiile in cazul ei

Unele studii atesta faptul ca activitatea sexuala poate preveni endometrioza, o problema ginecologica destul de intalnita in cazul femeilor si care se caracterizeaza prin prezenta unor fragmente de mucoasa uterina (endometru) in afara localizarii lor normale. Acest lucru poate provoca o durere pelviana, ajungandu-se in unele cazuri extreme chiar la infertilitate. Studiul publicat intr-un ziar de investigatii in ginecologie si obstetrica a demonstrat ca femeile cu o viata sexuala activa si in perioada ciclului menstrual prezinta sanse scazute cu pana la 1,5% de a se confrunta cu endometrioza in comparatie cu femeile care refuza actul sexual pe perioada ciclului menstrual. De ce? Contractiile uterului din timpului actului sexual, in special a orgasmului, ajuta la eliminarea din uter a fragmentelor de mucoasa uterina.


Beneficiile in cazul lui

Dupa o perioada in care s-a crezut ca actul sexual mareste riscul cancerului de prostata, noile cercetari in domeniu au daramat acest mit, demonstrand ca ejacularea frecventa protejeaza prostata impotriva cancerului. Asadar, barbatii care ejaculeaza de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta un risc diminuat cu pana la 30% de a se confrunta cu aceasta problema, in comparatie cu cei care ejaculeaza intre 4-7 ori pe luna. In timpul ejacularii, substantele producatoare de cancer sunt eliminate prin lichidul seminal protejand in acest fel prostata.


Elimina stresul

O viata sexuala implinita imbunatateste implicit si starea de spirit. Orgasmul obtinut in urma unui act sexual cu partener sau a masturbarii va elimina stresul, deoarece in timpul lui este eliberat un hormon care creeaza un echilibru emotional si un sentiment de relaxare totala. Cercetatorii au comparat actiunea de "reincarcare" a organismului prin intermediul orgasmului cu aceea de "restartare" a unui computer. Insa atentie! O concentrare prea mare asupra puctului culminant poate induce o stare de stres. Lasa-ti frustrarile deoparte si priveste actul in sine ca o placere erotica reciproca, indiferent de modalitatile in care se desfasoara.
 

Comentariile 51-100 din 230

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 22 Apr 2006, 05:10
    foarte adevarat

    atunci cind sentimentele sint cele care vegheaza actul sexual nici nu mai avem nevoie de doctori!

    0
    0

  • mari27 pe 30 Mar 2006, 14:08
    adevarat

    cu cat ai o viata sexuala mai activa,chiar zilnic te vei simti mult mai bine,nu mai esti atat de stresat

    0
    0

  • eva pop pe 29 Mar 2006, 13:17
    bun

    o viata sexuala adecvata ajuta mult in linistea mintii si a sufletului.

    0
    0

  • andreea pe 20 Mar 2006, 10:46
    interlude

    inainte de a cauta vinovati,mai bine ar fi sa ne cunoastem limitele...de acolo pleaca relatia de cuplu ideala,cand esti constient ce poti oferi ca sa stii ce poti cere mai mult.cand va fi compatibilatate va exista si "forever today"...make love not sex :D ( o fi un cliseu,dar e un sfat pana la urma ;)

    0
    0

  • sultan iulia pe 19 Mar 2006, 07:20
    dragostea

    in zilele noastre nu mai se face dragoste si sex.De ce oare?

    0
    0

  • Emilia pe 16 Feb 2006, 22:49
    DE RETINUT

    Timpul trece cu sau psihologie!Ce atatea sfaturi...nimic frumos nu se intampla daca imparti"si binele si raul"Sexul e pasiune atunci cand e AVENTURA.

    0
    0

  • marianraicu pe 14 Feb 2006, 08:22
    corect

    corect si foarte adevarat !!!!!

    0
    0

  • marinus pe 10 Feb 2006, 13:43
    seriozitate

    Important e sa iubesti.Sex poti face cu oricine si asta nu inseamna ca te relaxezi.Fa dragoste si atunci esti implinit.Dragoste presupune traire sufleteasca, trupeasca, implinire ,siguranta.Multi tineri au spus prostii.Sunt intrigata de ce exista.Doar sex au adolescentii in creer?Oare se mai stie ce este iubirea?Ce emotii poti sa ai la o strangere de mana?Sper ca, copiii mei sa cunoasca iubirea cu tot ce implica ea:bucurie,satisfactie,descarcare emotionala.Sexul nu se face zicand "hai sa facem sex", el apare pe nesimtite.Mai intai simti fiorul, apoi dragoste si la urma satisfactia.Totul e sa ai un partener care sa te inteleaga.Sunt multe de spus...pacat ca se distruge si sentimentul.

    0
    0

  • monica pe 9 Feb 2006, 17:21
    multa incredere

    trbuie sa ai incredere de cel de langa tine atunci cand iei decizia de a face acest pas.

    0
    0

  • doina pe 6 Feb 2006, 12:58
    mult adevar

    Foarte adevarat,dar sexul sa fie insotit de acel fior al dragostei,a increderii,a daruirii,intr-o relatie adevarata, SINCERA.

    0
    0

  • Ana pe 5 Feb 2006, 08:35
    ce cred eu?

    O viata sexuala sanatoasa e foarte importanta in viata oricui,dar nu sunt de acord-desi am 21 de ani-cu existenta in timp a mai multor parteneri!Unde s-ar ajunge astfel?Oricum protejativa folosint prezervetive!Sunt cele mei sigure impotriva bolilor sexuale de orice gen!

    0
    0

  • cordum pe 4 Feb 2006, 14:27
    beneficiile actului sexual

    interesant si util de stiut!

    0
    0

  • liliana68 pe 3 Feb 2006, 19:21
    parere

    este adevarat ca sexul e sanatate curata dar depinde daca ai cu cine si pentru cine oricum e benefic pentru sanatatea noastra nu am de ce sa spun ca nu e asa!

    0
    0

  • sandra pe 29 Ian 2006, 09:36
    trist dar adevarat

    daca nu ai viata sexuala de ceva ani ce se intampla? nu vreau nu merge ce sa fac

    0
    0

  • Nadia pe 28 Ian 2006, 15:45
    sexul si placerea

    a simti placere in timpul actului sexual este un dar de la Dumnezeu! Atunci nu mai existi iar placerea e supraomeneasca!!!

    0
    0

  • ivanus_marin pe 28 Ian 2006, 13:49
    Descopera beneficiile actului sexual

    Vreau sa elimin stresul. Vom vedea! Daca cele scrise mai sus se adeveresc

    0
    0

  • nick pe 27 Ian 2006, 23:04
    despre sex

    o viata sexuala activa are numai beneficii atit fizice cit shi psihice numai sa nu fie o obsesie care se transforma in dependenta

    0
    0

  • anra pe 26 Ian 2006, 18:53

    sunt de parere ca o viata sexuala activa iti poate imbunatati sanatatea, dar nu doar pe cea trupeasca ci si pe cea psihica

    0
    0

  • anita pe 24 Ian 2006, 20:43
    f.f.f.f.f.f.f.....adevarat

    dupa un act sexual reusit,adica cu persoana iubita simti ca plutesti, totul e mai frumos si mai simplu

    0
    0

  • chirita_mihaela_luminita pe 19 Ian 2006, 17:48
    dilema

    ce te faci dk ai un prieten (iubit)care iti cere sex uneori te implora, iar pe tine te multumeste doar sa te gandesti la un altul foarte drag tie care iti da un echilibru interior extraordinar, care te intelege,care iti e prieten, pe care il poti iubi in felul tau si care iti raspunde la fel, dar care nu-ti poate oferi acea relatie de dragoste clasica?

    0
    0

  • vali pe 19 Ian 2006, 17:48
    cat mai mult sex !

    Secretul unui sex bun si des este comunicarea, deschiderea fata de partener si uita ca te doare capul cand te doreste.Sexul alunga toate durerile. De ce nu sa ai tu initiativa? Si el trebuie sa se simta dorit!Si daca totul vine dupa ce ati facut baia de seara, care trebuie sa fie obligatorie, reusita e garantata!

    0
    0

  • Custura Constantin pe 19 Ian 2006, 17:48
    va salut

    ceea ce am studiat de pe saitul vostru este foarte instructi la relatiile sexuale este bine ceea ce faceti va multumesc !

    0
    0

  • SVETA pe 19 Ian 2006, 17:48
    S S S

    SEXUL este un exercitiu SANATOS-PLACUT-RECOMANDAT!!!

    0
    0

  • diandra pe 19 Ian 2006, 17:48
    sexul

    Sexul este ceva firesc, placut.Multe persoane se feresc sa vorbeasca despre sex,dar sunt convinsa ca sunt ca le place sa-l faca.Toate articolele pe care le-am studiat pe acest site sunt minunate.Din fiecare avem cate ceva de invatat.S-o tineti tot asa.

    0
    0

  • marian pe 19 Ian 2006, 17:48
    adevar

    va recomand sex non stop nu are contraindicatii ,lasati la oparte jena si vorbiti deschis despre asta doar sant lucruri firesti...nu?

    0
    0

  • vladuta pe 19 Ian 2006, 17:48
    sex

    chiar te simti mai relaxat dupa o partida de sex chiar viata e mai frumoasa

    0
    0

  • xxx pe 19 Ian 2006, 17:48
    o yea :>>>>

    irina hai mama sa exersam ce zice aici sa vedem draq dak iese ceva :))))) vreun copil ceva :)))))))

    0
    0

  • pink hell pe 19 Ian 2006, 17:48
    hai hai

    :)))))))) hai mama sa exersam :)))) tu singur eu singura :))))) cine jtie ce iese :> kiddin`:)) ceva durexxx ?

    0
    0

  • am_pula_MARE pe 19 Ian 2006, 17:48
    5 mi muia 10 mi tot tacamu !!!

    haide neamule la carici baaaaaaaaa !!! care mai doreste care mai poftesteeeeeeee !!! ????

    0
    0

  • MCS pe 19 Ian 2006, 17:48
    sunte-ti handicapati!!!

    xxx, pink hell, ai...nevoie de inaltime si altii ca voi nu intelegeti nimic din aceste recomandari...sau povete...sau cum le numiti voi.Trebuie sa va mai educati, incultilor.

    0
    0

  • MCS pe 19 Ian 2006, 17:48
    sunte-ti handicapati!!!

    xxx, pink hell, ai creierul neirigat... si altii ca voi nu intelegeti nimic din aceste recomandari...sau povete...sau cum le numiti voi.Trebuie sa va mai educati, incultilor.

    0
    0

  • dantes12 pe 19 Ian 2006, 17:48
    fiti seriosi

    aceste afirmati din articol sant demonstrate stiintific va sfatuiesc sa le luati in seama

    0
    0

  • fane_de_la_barbulesti pe 19 Ian 2006, 17:48
    You suck

    You suck mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooore

    0
    0

  • Lenuta pe 19 Ian 2006, 17:48
    este super si demonstrat

    numai cei care nu au o viata sexuala pot considera anormale recomndarile din articol , eu le gasesc foarte adevarate doar ca pana acum nu mi le-a confirmat nimeni

    0
    0

  • Sergiu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sfat pt romani

    Mancati mai putin si faceti sex mai mult!

    0
    0

  • cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
    chiar asa ?

    superrrrr!!!!! daca asa s- demonstrat,ce sa mai zic.

    0
    0

  • Mara pe 19 Ian 2006, 17:48
    sex

    nu e totdeauna posibil dar face bine la ten

    0
    0

  • codruta pe 19 Ian 2006, 17:48
    e adevarat

    sunt intrutotul de acord cu articolul de mai sus ,de cand m-am casatorit ma simt foarte bine pentru ca sotul meu e si amantul meu.Avem o viata sexuala implinita care ne face f. fericiti.

    0
    0

  • D pe 19 Ian 2006, 17:48
    Buna

    Eu In F

    0
    0

  • Mihaela pe 19 Ian 2006, 17:48
    articolul e foarte bun!

    cel putin la mine functioneaza Va doresc viata lunga si LA MULTI ANI

    0
    0

  • alinutza pe 19 Ian 2006, 17:48
    sexul tine de foame

    dupa o partida de sex nu-ti mai trebuie nimic,e o buna metoda de a slabi.

    0
    0

  • julia pe 19 Ian 2006, 17:48
    sexul e tare!!

    daka nu faci sex nu are nici un sens viata ta..doar o placere sexuala te satisface bineeeeee

    0
    0

  • raluk pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce scrie in articol e foarte adevarat !

    E adevarat ca sexul conteaza foarte mult in orice relatie si am intalnit oameni care nu au viata sexuala activa care sunt extrem de frustrati ! Numai bine si LA MULTI ANI!

    0
    0

  • dana pe 19 Ian 2006, 17:48
    foarte adevarat !

    desi unele femei nu vor sa recunoasca, sexul este un adevarat balsam pentru suflet...

    0
    0

  • christyne pe 19 Ian 2006, 17:48
    sexul e ca aerul, mai doamnelor !!!!

    daka nu faci sex nu traiesti...e la fel de important ca aerul...va pupik

    0
    0

  • alexandra.ct pe 19 Ian 2006, 17:48

    e foarte adevarat. dar totul trebuie facut cu masura. pana si sexul.

    0
    0

  • nelly pe 19 Ian 2006, 17:48
    adevarat

    chiar te relaxeaza, iar atunci candnu stii ce sa faci...aici ai deja o optiune "dimineata e un sfetnic bun"

    0
    0

  • alliss pe 19 Ian 2006, 17:48
    da, adevarat

    dupa o partida sanatoasa gandesti altfel,te comporti altfel,e minunat sa stiti!!!

    0
    0

  • andyy pe 19 Ian 2006, 17:48
    da

    nimic nu este mai placut ca si sexul daca e facut cu persoana potrivita .

    0
    0

  • CRISTINA pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sunt De Acord

    In Ceea Ce Priveste Stresul,e Clar Ca Sexul Diminueaza Stresul,te Relaxeaza.referitor La Scaderea Riscului La Boli Precum Cancerul E Foarte Bine,insa Ma Intreb Cat De Relevante Sunt Studiile Acestea.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod