Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 401-450 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ica pe 19 Iun 2008, 13:04
    candida....igiena, igiena si iar igiena

    Daca ati urmat tratamentul prescris de medic, atat dumneavoastra cat si partenerul, aveti foarte mare grija la igiena, si asta nu doar in timpul tratamentului ci si dupa tratament. Acestei bacterii ii place foarte mult umezeala, mediu in care se dezvolta de minune. Incercati cat mai mult posibil sa nu purtati lenjerie (macar cand sunteti acasa)si nici haine foarte stranse pe corp. Inca un lucru la fel de important incercati sa va spalati timp de doua saptamani, o data in zi, cu apa in care ati dizolvat 1plic de bicarbonat de sodiu (1plic la 1l de apa), apoi, dupa cele doua saptamani, repetati aceasta spalare macar o data in saptamana.....Multa sanatate tuturor!!!

    0
    0

  • mihai pe 1 Iun 2008, 17:20
    candida

    Si sotia mea trece prin astfel de probleme , deja mai bine de un an. Sa nu acuzam doctorii romani , noi locuim USA si am fost deja la 3 doctori diferiti ( platind mii de dolari) si rezultatele sunt aceleasi. Am facut toate testele posibile si tot felul de tratamente. Pana la urma am ajuns pe acest site si speram ca aici vom gasi SOLUTIA. Sanatate la toata lumea.

    0
    0

  • floricica pe 25 Mai 2008, 20:55
    puteti sa incercati......

    puteti sa incercati cat vreti sa scapati de candida pt ca ea nu pleaca........suntem impreuna de 8 ani si tot degeaba....nu va mai chinuiti .....nici cu acatiste nu scapati...... pana la urma deveniti imuni va pup

    0
    2

  • georgescu pe 24 Mai 2008, 07:13
    fumul si cafeaua

    fumul si cafeaua, sunt organisme, are dreptate doamna dima, sunt consecintele lucrurilor pe care voi le creati. Dulciurile in exces, mancarurile picante, sa nu uitam ca organismul n-a fost creat pentru ciocolata , tigari, ness, organismul se adapteaza de-a lungul istoriei din mers, inca n-avem fermentii necesari, mii de ani omul a avut o anumita alimentatie, era moderna vine cu rafinamente pe care tubul digestiv nu este in stare sa le asimileze .

    0
    0

  • dumitrescu pe 24 Mai 2008, 07:08
    candida preventiv

    macati numai ce organismul va permite,fiecare are chimia lui,nu-l fortati, tot ce ramane ca reziduu in intestin este scos fortat prin piele vagin anus conjunctiva oculara, urechi, seboree, accnee etc.

    0
    0

  • dima pe 23 Mai 2008, 19:02
    candida se vindeca

    Intestinele , acolo este problema , stiti ca aveti intoleranta la anumite mancaruri ,nu le mancaTI, ORGANISMUL DV NU STIE CE SA FACA CU ELE SI LE TRIMITE PE ICI PE COLO NEDIGERATE ,ATUNCI INCEPE ATACUL BACTERIILOR DE DIVERSE FORME SI FELURI , CA DOAR DOAR O GASI ENIGMA CU CARE SA LE DIGERE. deci nu le mancati. O DATA LA 2 -4 LUNI E BINE SA FACETI O COPROCULTURA , DACA APARE CANDIDA , EXISTA O ANALIZA SE NUMESTE FUNGIGRAMA NEAPARAT, CANDIDA NU TRAIESTE SINGURA , ESTE UN SAPROFIT TRAIESTE DE PE SEAMA UNUI MICROB, BACTERIE, STREPTOCOC HEMOLITIC, STAFILOCOC, PROTEUS ETC. aCESTIA SE PRODUC DIN CAUZA DIVERSELOR STAZE , LA NIVELUL FICATULUI, CAILOR BILIARE, PANCREASULUI, RINICHIULUI , ETC. (STAZA , STARE IN CARE ORGNISMUL RAMANE CU REZIDURI NESTIIND CE SA FACA CU ELE ), REGIM ALIMENTAR NEAPRAT. cANDIDA NU ESTE O BOALA VENERICA SI NU SE IA. iMUNOSTIMULATOARELE AJUTA ORGANISMUL SA REZOLVE PROBLEMA . TOTUL PORNESTE DE LA DIGESTIE. nU TOATE ORGANISMELE AU ENZIME CARE POT DIZOLVA GRASIMI, GLUCOZA SII ALTE SUBSTANTE ,NU NEAPARAT TREBUIE SA FIM DIABETICI SAU CINE STIE CE BOALA, PR SI SIMPLU ASA NE NASTEM, CONSTELATIE ENZIMICA SI HORMONALA.sUCCES, CU PUTINA ATENTIE , SE POATE.

    0
    0

  • CRISSA pe 22 Mai 2008, 14:32
    candida

    andreea...am citit ce ai scris tu,ca partenerul tau are scurgeri,este mai mult decat posibil sa fie de la el spre comparatie cu partenerul meu care e tot timpul uscat si curat,nu am vazut niciodata ceva in neregula la el.parerea mea e ca ar trebui sa consulte un medic.,pe al meu l-am trimis si asteptam rezultatul.banuiesc ca trebuie ca ambii parteneri sa se trateze ca sa nu mai aiba de unde recidiva.

    0
    0

  • CRISSA pe 22 Mai 2008, 14:26
    candidoza

    am si eu o intrebare.este posibil ca la barbati sa nu se manifeste candida?mi-a recomandat doctorul sa urmeze si partenerul acelasi tratament...si nici nu a vrut sa auda,zicand ca el este curat si nu are nici in simptom.atunci de ce dupa ce fac tratament si imi trece ,la urmatoarele contacte sexuale imi reapare candida?as putea sa o iau iarasi de la el?poate ma ajutati cu un raspuns...

    0
    0

  • maru pe 15 Mai 2008, 17:51
    candida

    aceiasi problema o am si eu de sase ani de zile,am fost la foarte multi doctori ,am folosit tot felul de creme,ovule,tratamente naturiste dar in zadar. Acum urmez un tratament naturist de la Aloe Vera,dar se pare ca nu prea da nici acesta nici un rezultat

    0
    0

  • Andreea pe 15 Mai 2008, 12:30
    candida

    ...Da si eu am fost de nenumarate ori la doctor si am luat ovule creme...tot ce mi-sa spus am facut...dar uite ca reapare si ceva ciudat despre care nu am citit este de partener...eu asa in secret banui ca si el ar putea fii vinovatu mai ales ca inaintea actului sexual are o scurgere ft abundenta si miroase ciudat el nu sesizeaza asta....din pacate am incercat eu sa ii atrag atentia dar nimic...am zona genitala inflamata si ma mananca rau de tot si e atat de neplacut zi de zi...si ciudat e ca daca nu fac SEX 4-5 zile imi revin nu ma mai doare...cum vaf SEx xu parteneru la jumate de oea simt disconfort si a doua zi e teribilllloare o fi el de vina???

    0
    0

  • faghiura pe 13 Mai 2008, 15:31
    candidoza

    si eu sufar de aceasta dar am primit tratament cu crema, pastile,ovule.tot asa ma simt am dureri etc

    0
    0

  • claudia pe 6 Mai 2008, 08:04
    candidoza

    numai intr-o singura priza a-ti luat flucovim?, intrebare pentru d-na tanya8

    0
    0

  • tanya8 pe 4 Mai 2008, 20:40
    candida

    si eu am luat flucovim pastile trei tablete de 150mg una la trei zile si un singur ovul lomexin 600 si a functionat perfect nu ai am nici un simptom multa sanatate tuturor.

    0
    0

  • anonim pe 3 Mai 2008, 20:23
    candidoza

    si eu dragele mele sufar de aceeasi problema,am cheltuit destul pe medicamente dar fara rezultat si am gasit singura solutia....ceai de galbenele,,,o sa va minunati ce miracol....ramane slipul curat. DECI FACETI SPALATURI CU CEAI DIN 2 PLICULETE LA 200ML APA..........iar pt cea cu cauterizarea .....stai linistita ....asa se intampla si eu am avut la fel vreo 3 luni scurgeri dar sper ca stii ca nu ai voie act sexual vreo 2 luni....

    0
    0

  • anonim pe 24 Apr 2008, 23:17
    candidoza

    Ei, ei... dragele mele... nu stiu daca asta o sa va faca sa va simtiti mai bine, dar vreau sa va spun ca eu am fost de n ori la doctor in sua pt aceeasi problema, scurgere vaginala, si am lut asa cum spuneti si voi fel si fel de medicamente in diferite doze, am facut spalaturi si am pus vina pe sistemul imunitar. Mi s-a spus chiar sa verific daca sotul meu "nu umbla aiurea" si ca s-ar putea sa fie ceva mai grav, afirmatie facuta fara analize; sincer, nu ca-l laud, dar chiar sunt sigura ca e cuminte :) . Am ramas cu indiganarea si cu scurgerea care cand trece pt o perioada scurta de timp, cand reapare. Dar sper sa ma pot folosi de sfaturile voastre. Sanatate si nu va descurajati, pana la urma se pare ca e ceva normal...

    0
    0

  • claudia pe 13 Apr 2008, 11:40
    candidoza

    Am 31 de ani , casatorita cu doi copii. La 18 ani am fost operata la inima ,diagnostic PERICARDITA DE ETIOLOGIE TBC.Tratamentul a fost cu tuberculostatice timp de 1 an.Dupa acest tratament am avut mancarimi in zona genitala.Am folosit o multime de creme cu clotrimazol ,dar cu nici un rezultat. Unde pot gasi ulei de arbore de ceai ?, am auzit ca este foarte bun pentru acest diagnostic "candidoza vaginala ".

    0
    0

  • amalia pe 6 Apr 2008, 22:42
    cauterizare

    sunt foarte speriata si nu stiu la cine sa apelez.pe 26 luna asta am suferit o cauterizare deoarece in urma unui control de rutina mi sa descoperit o rana pe col.doctorul mi-a spus ca dupa cauterizare ar putea sa imi curga un lichid incolor rozaliu sau chiar rosu(sange)dar sa nu ma ingrijorez ca e normal.mi-a curs 12 zile un lichid incolor cu un miros nu tocmai placut si de doua zile imi curge sange...sunt foarte speriata ca desi nu imi curge intruna atunci cand incepe sa curga curge cam mult zic eu...imi curge mai ales inainte sa ma urinez(scuzati-ma daca sunt prea explicita) o doza destul de mare...as dori sa imi spuneti daca e normal si mai ales daca asta inseamna ca rana se curata....sunt noua pe aici si ma scuzati daca am scris unde nu trebuia mesajul dar am nevoie urgenta de un raspuns...va rog mult...

    0
    0

  • madutza pe 6 Apr 2008, 13:13
    candida :((

    fetelor am innebunit..nu stiu ce sa mai ma fac...d un an si ceva mia aparut si mie si nu stiu cum sa scap de ea...sunt disperata...sunt tanara am doar 20 d ani nu vreau sami distruga viata "boala" asta sau ce e...mia dat doctora tot felu d pilule care se introduc in vagin...pastile...si ultima oara mia spus sa fac spalaturi cu ceai d galbenele si o lingurita d bicarbonat d sodiu alimentar in ceai amestecat..tot nu mia trecut simt eu lucru asta...simt o usturime suportabila la contactul sexual cu iubitul meu si mai grav e ca a inceput sa il usture si pe el...ce pot sa fac ??contactatima pe madutza_your_angel@yahoo.com va rog ajutati-ma

    0
    2

  • ana pe 6 Apr 2008, 12:50
    remediu candida

    Buna tuturor.Abia acum 3 luni am aflat ca am candida bucala!!incercati ceai de RACHITAN. e FOARTE BUN.De la o limba plina de sectretii urite, patata, dureroasa...stiti...am ajuns sa " posed" o limba roza si curata. Mai am probleme ..e adevarat dar.. se simte o schimbare in special a psihicului.Va pup si va obliga sa folositi ceaiul.Se tien cam 15 min in gura ...se arunca.Si inca o data. Dimineata si sera .Duap primele 4 zile am obs. mari schimbari in bine.

    0
    0

  • corina pe 3 Apr 2008, 17:21
    candida asta!

    sincer m-am speriat cand am citit si am vazut cat de multa lume are problema asta si de cat timp! si eu am aceeasi problema de cateva luni, tratamente de milioane si dupa ele la fel si atunci am trecut pe naturiste: alimentatie cu mai putina paine si aluaturi (ca fermenteaza), la dulciuri e mai greu sa renunt, dar le reduc, mancanc zilnic usturoi si iaurt! Se gasesc la magazinele naturiste tot felul de pastilute cu bacteriiile lactice care distrug candida , eu iau "7 bacterii" si beau cate 2 - 3 cani de ceai pe zi din" salvie, coada soricelului, coada calului, galbenele, iasomi si nusetel si sa stiti ca e mai bine! grija mare la stres si sa traiasc IAURTUL!

    0
    0

  • crisu pe 29 Mar 2008, 14:51
    se poate?

    se poate ca partenerul sa te infecteze desi el face analize periodic si au iesit ok?

    0
    0

  • sanda pe 28 Mar 2008, 17:30
    candida

    pentru angi: am inteles ca tu ai scapat cu acest ceai insa partenerul ce tratament a tinut? ptr ca trece la tine dar te reinfecteaza...

    0
    0

  • daniela pe 28 Mar 2008, 17:27
    trichomonas

    eu ea tichomonas am facut tratament dar mia recidivat ce sa fac ca sa scap de ea?ast un sfat care sa ma ajute adresa de e-mail e bibidaniela36@yahoo.es poate imi spuneti si mie cum sa scap de ea va multumesc

    0
    0

  • donnaa pe 23 Mar 2008, 10:15
    candida

    si eu de 8 luni am aceasta problema.... am incercat diverse tretamente, inclusiv naturiste, am facut analize, degeaba... tot nu scap de ea, reapare in fiecare luna. adresa mea de mail este evarotaru@yahoo.com, poate imi spuneti si mie cum ati scapat de candida

    0
    0

  • alina pe 20 Mar 2008, 21:06
    candidoza

    de o sapt am o secretie vaginala urat mirositoare.ceaiul de musetel este bun in inlaturarea secretiei?sau cum m'as putea trata fara sa ma duc la un doctor?

    0
    0

  • anca pe 19 Mar 2008, 12:30
    candidoza

    stimate doamne,va sugerez cu toata increderea remedii naturiste,ati putea sa discutati cu un medic homeopat,am avut si eu regretabile experimente cu medicii(asa zisii) nostri si nu am ajuns la nici un rezultat . insistati mai mult pe imunitate mariti capacitatea de aparare a organismului.

    0
    0

  • mariana pe 16 Mar 2008, 05:36
    tratament

    sufar de aceasta infectie si as vrea un tratament sigur care sa ma poata vindeca de aceasta infectie...puteti sa imi scrieti pe motzata_mikutza@yahoo.com

    0
    0

  • mihaela pe 14 Mar 2008, 12:55
    candidoza

    sa va spun drept eu aveam candida de inainte sa nasc iar dct. nu a putut sa-mi dea reteta deoarece dauna sarcinii dar dupa ce am nascut mi-a dat ovule ,pastile care se iau cate 4; 3 la interval de cate 3 zile iar a 4 dupa o saptamana seara fac spalaturi cu tantum rosa si apoi introduc ovulul si la fel si sotul face spalaturi ia pastile la fel ca si mine iar apoi se unge cu crema .Si tineti lenjeria intima curata chiar si dupa ce a-ti spalato puteti sa o calcati asa eliminati bacteriile.daca doreste careva sa urmeze trat. ...nelu_bubu2000@yahoo.com e e-mailul meu mai am reteta

    0
    0

  • mirabela pe 13 Mar 2008, 14:41
    se poate sa scap

    si eu am aceasi problema ca si Claudia si sunt foarte disperata, am candidoza vaginala de 3 ani. simt ca inebunesc cate o data ca am umblat la toti medici si au spus ca nu au ce sa imi mai dea, am fost si in cluj si aceasi problema, toti mi-au dat ovule si cu atata am ramas. si as vrea sa raman insarcinata si sunt disperata ca nu vreau sa am probleme mai grave. as dori un sfat de la cineva care poate sa ma ajute.

    0
    0

  • herutza pe 12 Mar 2008, 17:53
    candida albicans

    hei! se pare ca trebuie sa ma alatur si eu grupului astuia, c`est la vie...am candida in tot arborele respirator, de cateva zile am aflat asa ca nu am luat inca un tratament, dar din cate am citit se pare ca imi trebuie ceva rabdare. Am totusi o intrebare la voi, a folosit cineva Formula candida? cica e medicamentul minune si te vindeca in 27 de zile, as vrea sa citesc niste pareri, 10x!

    0
    0

  • eleda37 pe 10 Mar 2008, 22:33
    lupta cu candida

    si eu am avut candida oral.am facut gargara cu solutie de bicarbonat de sodiu,spalat dintii cu bicarbonat de sodiu cu periute de unica folosinta,iar seara baijonaje cu badijonaj bucal.in acest timp am luat imunostim si spirulina cam o luna.apoi mi s-a recomandat badijonarea fundului gatului cu hipermangnat cam doua saptamani.in schimb nu am avut candida vaginala .daca apar cumva probleme fac bai cu ceai (DE PELIN ,GALBENELE,MUSETEL) cu nelipsitul bicarbonat de sodiu.acum nu mai am probleme si sper sa nu mai am niciodata.

    0
    0

  • Rodica pe 10 Mar 2008, 02:49
    Yeast infectie-candida

    In urma unui indelungat tratament cu antibiotice m'am ales cu aceasta pacoste pe capul meu localizindu-se in git trahee si plamini,am luat capsule cu laptisor de matca,propolis,polen si miere,ptr. sistemul imunitar plus dat de doctor o solutie niostatin facut gargara de 2 ori pe zi si inghitit ce ramine ,dar dupa aproximativ 6-7 luni a revenit acuma sunt la al doilea tratament si nu ma mai ajuta tusesc ma gidila in git si sunt f. stresata din cauza asta ce pot face.Cu multumiri R

    0
    0

  • sonia pe 9 Mar 2008, 12:47
    candidoza

    am 34 de ani si am avut secretii vaginale de cand ma stiu, fara mancarimi si miros specific dar neplacute ca si prezenta.Tratamente si remedii de tot felul dar fara rezultat. Am cunoscut pe cineva care preda cursuri de masaj si alte terapii complementare, i-am spus care e necazul meu si mi-a recomandar spalaturi vaginale cu ceai de foi de dafin concentrat(cam 10 frunze la o cana mare de apa).Am facut spalaturi o luna si nu am mai avut nimic. Cand am itrerupt spalaturile...a reaparut. Am intrebat de ce si mi s-a spus sa continui 3 luni.Nu stiu ce sa va spun pt ca nu am reusit sa fac acest tratament 3 luni in fiecare zi dar poate merita sa incercati. Clar este ca din ziua in care ma spal sunt ok cam 3 zile dupa. Sanatate. 0724451413, alina

    0
    1

  • loredana pe 8 Mar 2008, 23:03
    candida....iar....candida

    ce sa ne mai facem? sunt disperata..m-am saturat de aruncat banii pe pastile,ovule creme si tot felul de produse far a da nici un rezultat...am mers la mai multi medici ca aveam impresia ca nu-s destul de pregatiti dar degeaba!plus ca mi-a afectat si dispozitia !!!!vreau u remediu impotriva acestei ciuperci!!!sanatate si sa nu aveti parte de asa ceva!

    1
    0

  • Danuca pe 8 Mar 2008, 15:27
    candida

    Doamnelor si domnisoarelor... de ce nu incerccati sa va protejati flora intestinala cu produse pe baza de lactobacili. Aceste produse repopuleaza flora intestinala si previne aparitia candidozei. Pe piata se gasesc o sumedenie de asemenea produse: Zdrovit-Lacium, Ozone- Biotics, Ecoflorina, etc.... Se mai gaseste in farmacii emulsie de Lactacid. Se face tratament se minim 3 luni. (spalaturi externe) Se mai pot folosi ovule cu tricomicon- sunt cele mai bune!!!! Nu stiu cat de incostienta poate fi o persoana care foloseste cloramina B pentru spalaturi vaginale, dar nu comentez acest aspect.

    0
    0

  • Catalina pe 7 Mar 2008, 17:24
    Candida

    Buna Am avut aceeasi problema nu am reusit sa scap de candida.In cele din urma am reusit cu produse naturiste Darm Flora sau asa ceva.L-am luat de afara dar sunt sigura ca sunt si in Romania la produsele naturiste.Mult noroc.

    0
    0

  • stelas pe 6 Mar 2008, 23:53
    candida

    Am fost pe la multi medici,dar nimeni nu a stiut sa imi spuna cum sa imi tratez candida din ...gat! Dupa multe analize si medicamente, am recurs la un medicament Homeopat, CANDIDA CH7.Acum e bine.Sunt pastile foarte mici, se iau cate 10/zi, in doua reprize.

    0
    0

  • ral pe 6 Mar 2008, 23:37
    candidoza

    eu am incercat flucovim. 2 pastile, cate 1 pe saptamana si a functionat perfect. multa sanatate tuturor

    0
    0

  • Stela pe 6 Mar 2008, 18:33
    Candidoza

    Ai pus punctul pe "i". Candidoza ne face necazuri (mari) atunci cand ne tratam cu ANTIBIOTICE deoarece sunt ANTI-BIOS (adica anti viata). Atunci cand o sa folosim acel preparat care creeaza mediul neplacut si le alunga - nu le omoara ca sa ne mai luptam si cu cadavrele lor, o sa traim bine. Acel preparat se numeste PARAPROTEX si este obtinut si din ulei de sambure de greapefruit.

    0
    0

  • adi pe 6 Mar 2008, 18:24
    candidoza

    Intr-adevar, candidoza este o boala greu de tinut in friu; cea mai buna metoda este pastrarea imunitatii ridicate. Aceasta este afectata in primul rind de stres, dar si de un program zilnic dezorganizat, cu ore insuficiente de odihna, alimentatie dezordonata, etc. Iar cel mai mare dusman sunt tratamentele cu antibiotice, care distrug flora intestinala, permitind inmultirea fara masura a acestei ciuperci; deci apelarea cit mai rar la antibiotice si un tratament serios de marire a imunitatii si, daca este cazul, combaterea efectelor stresului, aceasta este rezolvarea.

    0
    0

  • ioana pe 6 Mar 2008, 17:55
    pare fara de scapare...

    si eu am aceasta problea de peste 3 ani...am facut deja nu stiu cate tratamenta, igiena intima stricta...si cu toate acestea nici macar n-a disparut. sunt bucuroasa ca am acces la acest site caci voi doamnelor si domnisorelor mi-ati dat cateva iei de tratament pe care cu siguranta o sa le incerc. la doctor nu-mi mai vine sa ma duc. Pt ce? ca sa primesc tot un tratament ineficient....Tare mi-as dori sa cred ca pot scapa si eu de aceasta candida...este atat de jenant cand mai ai secretii de genu in timpul actului sexual...mi-e groaza!!!! Sper din tot sufletul din toate aceste retete de mai sus sa gasesc si eu ceva care chiar sa functioeze...in sperantat ca vom scapa toate de acesta problema, va multumesc mult!!!!!!!!!

    0
    0

  • gina pe 6 Mar 2008, 16:21
    candida

    Draga Lori,eu m-am pricopsit cu candidoza acum 3 ani.Am avut de-a face cu o candidoza bucala extinsa in toata zona esofagiana.Trei luni de zile ,de cate ori tuseam reuseam sa ma infund si nu mai puteam sa respir.Dupa o multime de analize,singurul remediu care a avut efect in cazul meu a fost ceaiul de salvie.O d-na dr. specialist O.R.L. mi-a recomandat 3 infuzii pe zi ,dupa masa.A fost un tratament de durata(a durat 3 luni) dar am reusit sa o tin pe loc.Acum se activeaza numai cand iau antibiotice.Le iau cu ranitidin si e ok.Sper sa te ajute ,,reteta mea".

    0
    0

  • LAURA pe 6 Mar 2008, 15:05
    candida

    si eu sufar de aceasta ciuperca si nu reusesc sa scap de ia ,cand am fost insarcinata acum 8 ani am facut tratament si nu am scapat de ea,ovule ,spalaturi degeaba ,acum sunt dinnou insarcinata si nu stiu daca am sa mai fac ceva. (la prima sarcina au fost probleme cu copilul,nu stiu daca din cauza tratamentului.)

    0
    0

  • Olga pe 6 Mar 2008, 14:59
    Se poate sa scapati

    Eu am suferit 6 ani de o candidoza care nu trecea cu nimic si care nu raspundea la nici un tratament, am fost aproape la toti medicii particulari care erau in Bucuresti si la toate centrele medicale care se deschideau. Ideea este ca sunt si doamne ca mine care nu raspund la tratamente. Numarul acestora este cu mult mai mic decat a doamnelor care reusesc dupa primul tratament sa scape de problema. De aceea doctorii ne spun „ asa va pare voua”, „ nu aveti nimic”, „ nu va mai ganditi”, „ veniti sa va vad” se uita ciudat si batjocoritor si in final aceleasi medicamente doar in alta combinatie si o alta perioada de timp. Doamnele care nu reusesc sa scape de candidoza sau alte infectii minore dar sacaitoare sunt persoane cu o capacitate scazuta de vindecare si aparare permanenta impotriva microbilor de orice fel. Eu fac parte din aceasta categorie si intr-un final multumita lui Dumnezeu am gasit leacul cu ajutorul unui doctor care nu este ginecolog. Este vorba de : spalaturi vaginale cu sapun lichid foarte fin ( PH neutru – de preferat sa fie dermatocosmetic si nu produse ieftine sau la indeman oricui pt. igiena intima care nici macar nu sunt sigilate – atentie fetelor nu folositi sapunurile speciale pentru igiena intima pentru spalaturi vaginale caci sporesc candidoza, sunt bune foar estern !!!!, nu folositi nici sapunuri pentru fata ci sapun simplu lichid pentru maini – eu folosesc doar cel de la firma Zepter, ideea este sa incercati mai multe si daca nu aveti reactii de la el inseamna ca va potriviti si spalativa cu el ) si de buna calitate dupa care se clateste bine de cel putin 5 ori ( cu irigatorul – introdus adanc in vagin pana la capat). Aceasta procedura se face de 2 ori pe zi timp de o saptamana apoi o data pe zi timp de 2 saptamani dupa aceea obligatoriu dupa fiecare act sexual sa faceti la fel si veti scapa ( atentie, in ziua in car veti face dragoste sa va spalati dupa ce faceti dragoste si nu inainte pt. ca vaginul dupa spalare nu este lubrifiat mult timp ). Ideea este sa curatati vaginul de microbi caci la analize nu va iese nimic grav niste microbi care sunt in orice col uterin sanatos – tip praf - dar care nu pot fi curatati de un colul uterin mai special ( datorita faptului ca lipseste ceva in structura lichidului care este secretat si care nu poate fi remediat cu un tratament local ci cu unul general – dar mai intai fetelor macar sa puteti sa va simtiti bine in fiecare zi si atunci cand faceti dragoste caci cu timpul se modifica multe in organizm si scapati definitiv) si care imediat ce faceti dragoste intra si provoaca tot felul de senzatii a doua zi si scurgeri facaind sensibil colul uterin mai ales la urmatorul act sexual ( dupa care un alt tratament ceea ce inseaman pauza de microbi dupa care dragoste, dragoste, dragoste dupa care iarasi vizite la medic ). In timpul acestui " tratament" puteti face dragoste dar sa spalati vaginul bine cu sapun in interior dupa care sa clatiti dupa fiecare contact. Si veti scapa !!!!!!!!!! Doctorii mi-au spus ca nu este bine sa te speli in vagin. Dintre toti medicii pe care i-am vizitat numai unul care era un strain de culoare mi-a spus „ nu va spalati bine in interior, nu aveti o igiena adecvata” si sotul meu s-a uitat la mine ciudat, dupa care i-am ras in fata doctorului si am plecat – considerandu-ma foarte jignita cu aceasta afirmatie. Acum imi amintesc de el. Daca se spune ca nu este bine sa introduci apa de la robinet, cel mai bine fierbeti inainte sa aveti actul sexual 4 pana la 5 litri de apa care pana terminati se face exat buna pt. spalarea delicata a vaginului. Dupa ce am scapat am observat ca fac astfel de infectii ( dar foarte rar) de la mancare ( in special de la dulciuri) si atunci 2 zile ma spal dumineata si seara si scap. De 3 ani nu mai am nimic si nici nu am mai vizitat nici un ginecolog. Abia acum mi-am facut toate analizele posibile ca sa raman insarcinata si totul este ok. Fetelor cloramina B este buna, cand am inceput sa fac tratamentul pe care l-am scris mai sus l-am facut o saptamana cu Cloramina B - asa mi-a recomandat medicul ( mai intai ma spalam cu sapun dupa care cu cloramina B 4 pastile - deci adanc in vagin fiecare spalare) - dupa care ma clateam bine de tot. Am incetat sa ma spal cu Cloramina B abia dupa 2 luni ( dar scazind din doza - ajungand la 2 pastile - si o utilizam dupa fiecare act sexual nu in fiecare zi – exct cum am precizat mai sus : 3 saptamani tratament dupa care gata ! doar intretinere) . Totusi eu de 2 ani ma spal numai cu sapun si este bine nu am nimic si cred ca daca faceti tratamentul cu sapun lichid scapati intrucat eu nu stiu cat de buna este Cloramina B in interiorul vaginului caci am tratamentul de la un doctor care nu este ginecolog iar medicii ginecologi nu vor sa auda de astfel de alternative. Totusi cand esti disperata si viata ta sexuala este compromisa de prea muti ani nimic nu mai conteaza si risti. Eu am riscat si nu am patit nimic si m-am tratat. Desigur imi mai apare candida cand port lenjerie stramta si imi este foarte cald sau cand iau antibiotice totusi acum reusesc sa ma tratez ca un om normal cu 5 ovule in 5 seri.

    0
    0

  • riva20 pe 6 Mar 2008, 14:15
    candida vaginala

    eu am scos-o cu coada-soricelului-receta ginecologului!m-a ajutat,a trecut ceva timp(cam 1,5 ani )si iar am facut!!!!!!!:(cika de la dulciuri,flora se cam..."deterioreaza".Daca intereseaza pe cineva-cite 1 pahar cu infuzie din 4-5 flori uscate,adaugate in apa care da in clocote.Se ia dimineata si seara inainte de mincare.E cam scirbos la inceput dar acum chiar imi place:)Ar fi bine sa se respecte cam aceeasi ora de tratament,dar...dupa posibilitati!BAFTA SI SA NE AUZIM DE BINE FARA CANDIDA!!!!

    0
    0

  • Farcasiu Mariana pe 6 Mar 2008, 13:49
    tratament natural

    Sunati-ma la tel. 0752136323 pentru informatii despre tratamentul corect al candidozei!!!

    0
    0

  • pusi pe 6 Mar 2008, 12:22
    candidoza bucala-oculara

    Oare aceasta mizerabila bacterie nu poate fi infranta? Si eu am incercat,timp de cativa ani ,tot felul de tratamente si ....din cand in cand reapare. Cu toata grija igiena tratamentul am observat ca si nepotica se plange ca ;are mancarimi,vag,limba rosu aprins si o doare gatul,pleoapele inroeite ,etc sa fie EA Mizerabila.???medici spun ca NU dar dupa tratament cu galbenele (ceai ,ungvent) si sol. Glicerina si Nistatin ,A U TRECUT neplacerile .Puteti confirma realitatea diagnosticului si tratamentului ??CE pareri aveti??

    0
    0

  • anca pe 6 Mar 2008, 11:52
    medic bun in cluj

    iti recomand d-na doctor Zsigmond Ana - cabinet ginecologic Gynia, str. Dobrogeanu Gherea 21, langa pizzeria Napoli Centrale, in spatele Regionalei CFR. Este medicul eu de cativa ani buni, intre timp eu m-am mutat la Bucuresti, dar continui sa merg la controale la Cluj. Sanatate multa!

    0
    0

  • mona pe 6 Mar 2008, 11:32
    secretie ciudata

    buna, si eu ma lupt cu candida deja de 3 ani si tot nu scap de ea, am un organism puternic, ma imbolnavesc foarte rar, nici nu mai stiu cand am fost ultima data bolnava. nu am simtome, usturimi, mancarimi, inflamatii, doar secretia albicioasa mai abundenta ( nu ii galbena sau cu nuante de galben) si de vreo 6 luni imi elimin un fel de mucoasa alb-transparenta. nu mai stiu ce sa fac... ce este. cine imi poate recomanda un medic bun in cluj?? va rog mult

    0
    0

  • lucky2007 pe 6 Mar 2008, 11:30
    infectie candida vezica biliara

    si eu sunt disperata dupa ce am citit efectele acestei infectii ginecologice ,gandindu-ma ce devastatoare consecinte voi suporta daca la mine vezica urinara este inflamata cu candida albicans,diagnostic stabilit dupa un test de biorezonanta.Marturisesc ca nu ma doare la urinare,e adevarat ca urinez des,dar nici nu stiu ce simptome da,ca sa le pot identifica.Ma sperie gandul ca nu gasesc tratament.Va rog sa ma ajutati si pe mine.

    0
    0
Pagina « 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod