Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 351-400 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MARIA 20 ANI SATU-MARE pe 27 Oct 2008, 11:34
    candidoza

    salut.m-am confruntat si eu cu acesta infectie insa eu am scapat de ea pe cale NATURISTA.VA DAU O RETETA PE CARE SA O URMATI EXACT ASA CUM URMEAZA.:aveti nevoie de 2 tipuri de plante pe care le gasiti la farmacia naturista(dac nu stati la tara si nu cunoasteti plantele)1.imineata si seara va faceti o spalatura cu ceai DE COADA SORICELULUI(DE PREFERAT SUNT PLANTELE DECAT PLICULETELE).FIERBETI FOARTE BINE APA CU PLANTELE CU UN CAPAC DEASUPRA DEOARECE IL VETI PUNE ASA FIERBINTE INTR-UN LIGHEAN IAR VOI VETI STA DEASUPRA PANTRUCA ABURII SA PATRUNDA IN ZONA INFECTATA.VA PUTETI ACOPERI SI CU UN PROSOP SA NU SE RASPANDEASCA ABURII...PUTETI FACE ACESTA BAIE DE CEL PUTIN 3 ORI PE ZI DACA SUNTETI ACASA.DUPA CE APA S-A MAI RACIT STATI CAT DE MULT IN EA SI VA FACETI SPALATURI SI IN VAGIN.DUPA VREO 3 ZILE DE TRATAMENT PUTETI PUNE PE LANGA COADA SORICELULUI SI URZICA CU FLORI ALBE.ACEASTA PLANTA NU AR TREBUI SA LIPSEASCA DIN IGIENA UNEI FEMEI DEOARECE ESTE FOARTE BUNA PENTRU TRATAREA MAI MULTOR INFECTII VAGINALE SI ESTE RECOMANDAT BAILE CU ACEASTA PLANTA CEL PUTIN ODATA PE SAPTAMANA.urmati acest tratament si veti vedea rezultate bune.

    0
    0

  • dusa pe 26 Oct 2008, 11:20
    tratament corect

    Candidoza dispare numai dupa eliminarea cauzelor specifice FIECARUIA ! (acidoza, metale grele, imunitate scazuta etc). Poate sunteti interesati de un diagnostic si tratament complet ? Faceti acum o vizita virtuala la http://www.euvita.ro/CandiSTOP.htm si veti putea controla candida !

    0
    0

  • ChOoPiK pe 25 Oct 2008, 18:28
    :((((

    buna ziua tuturor!ma numesc cristina!sunt din Moldova si am 17 ani!la acesti ani si mie mia aparut aceatsa candida nenorocita:(..ma chinui asa cum numai eu pot:((eu ma lupt cu aceasta boala deacum jumate de an...aveam usturimi,mincarimi,eliminari abundente!am trecut pe la vreo 6 medici si diferite tratamente..insa in zadar!partenerul meu intodeauna ma sustinea si ma incuraja merghind cu mine de fiecare data la medic!a urmat si el tratamentul de vreo 2 ori insa nici un folos!acum am depistat ca e din cauza imunitatii mele scazute..dureri de cap,slabiciuni caderea parului abundenta,herpes pe buza fetei!aveam si bube pe buza prunei insa medicul cauza candida!acum am toate aceste pe linga asta mia aparut o buba chiar in clitorys...si e foarte dureros..:((( mama striga la mine de fiecare data chind spun ca trebuie sa ma duc la medic sa iau un tratament nou si nu crede ca e din cazua emunitatii ea spune ca e din cazua partenerului!sa nu fi avut relatie cu el sexuale..nu ar fi avut aceste probleme..:(( acum nici nu mai spun ce se intimpla cu mine....ea crede ca e bine..insa nu e chiar asa..:(( va rog ajutatima pe mine...sami recapat viata la normal....sa am o imunitatea ridicata si fara CANDIDOZAAAAA:((((((

    0
    0

  • Raluca pe 20 Oct 2008, 22:46
    raspuns

    Maria,sa nu intrerupi tratamentul pt k nu ai facut nimik! si eu eram la ciclu knd am urmat tratamentul ...nu "incurca" cu nimik faptul k iti introduci ovule in timpul ciclului!

    0
    0

  • maria pe 20 Oct 2008, 17:36
    intrebare

    urmez un tratament cu mycoheal.am luat 2 ovule in primele doua seri iar in a 3-a zi mi-a venit ciclu. ce pot face in situatia asta? continui tratamentul dupa terminarea ciclului? saul il incep de la capat? cutia are 7 ovule...

    0
    0

  • Raluca pe 20 Oct 2008, 13:10
    candidoza

    candida este cea mai groaznica boala pe care am avut-o!a inceput am avut niste usturimi usoare cand urinam.prima data am crezut ca este o raceala dar am vazut k se agrava pe zi ce trece...usturimi,mancarimi,bubitze rosii pe labii.....am dat fuga la medicul de familie si mi-a spus k am candida combinata cu infectie urinara.....tratamentul pe care mi l-a dat este urmatorul:Zanocin(antibiotic) o pastila pe zi(luata in fiecare zi la aceeasi ora) timp de 5 zile,Polygynax,un ovul in fiecare seara,timp de 6 zile,Lomexin crema dimineata si seara(pe bubitze+labii),timp de 6 zile!doctora mi-a recomandat si spalaturi cu apa si bicarbonat de sodiu dimineata si seara inainte sa ma dau cu crema(Lomexin) timp de 6 zile!!vreau sa va spun ca dupa 6 zile nu am mai avut nimik!! inca un sfat pentru fete: daca dupa actul sexual simtiti ca aveti usturimi(dupa ce partenerul ejaculeaza inauntru) si dupa cateva zile secretia devine galbuie este un semn! eu cred ca din cauza asta am facut candida...am citit pe net ca sperma modofica phul natural al pielii!! aveti grija!

    0
    0

  • catalin pe 9 Oct 2008, 14:23
    e o pacoste aceasta infectie

    si eu sunt deranjat de aceasta infectie la fel e si sotia mea ma dispera nu stim ce sa mai facem am luat si tratamente cu antibiotice , creme si degeaba dr mia spus sa nu mai manang dulce (ciocolata .....)datimi un sfat

    0
    0

  • lisabona pe 3 Oct 2008, 13:17
    candidoza

    si eu sunt foarte suaparata din cauza acestei boli. am incercat sa o tratez de vreo 2 ani si...nimic. tot imi da stari de disconfort, iar in combinatie cu virul hpv nu stiu ce se poate intampla, daca se agraveaza, daca dau in alte complicatii. astept raspuns

    0
    0

  • ica pe 17 Sep 2008, 15:16
    Pt mihaela...apropo de ORL...

    Da fuga la un ORL-ist bun, nu-ti fie teama, el poate sa-ti dea un tratament adecvat.Daca iti e teama, pana iti faci curaj, in fiecare seara, dupa ce te speli pe dinti, pune pe periuta un pic de bicarbonat si spala-ti limba cu periuta, dar nu foarte energic sa nu-ti strici limba. Este cam neplacut gustul de bicarbonat, dar nu-l scuipa, mai bune inghite-l si vei vedea ca-ti va fi mai bine...incearca sa nu mai mananci dulciuri, lactate de nici un fel, antibiotice nici atat...si daca esti stresata incearca sa te relaxezi(stresul este unul dintre motivele aparitiei acestei micoze). Pentru sinuzita cronica ia-ti spray nazal "Nasonex", 2*1 puf/zi, timp de cel putin 10zile. Eu am urmat si un tratament prescris de ORL-ist si tot ce am spus mai sus si imi este bine. Multa sanatate tuturor!

    0
    0

  • michelle pe 16 Sep 2008, 07:20
    ce este candida si cum se trateaza eficient

    Pe acest site veti gasi informatii legate de candida si modul eficient de tratare. http://www.tratamente.ca/vrei-stii-daca-candida-click-afla-p-130.html S-a descoperit deja ca CANCERUL este produs de candida si se vindeca cu bicarbonat de sodiu. http://www.lucratorul-in-lumina.com/Forum/viewtopic.php?p=3496#3496 Multa sanatate tuturor!

    0
    2

  • melissa pe 14 Sep 2008, 22:51
    pentru toate

    salut fetelor in ceea ce priveste aceasta ciuperca , mai intii incercati sa vindecati partenerul bina si apoi aveti grija de voi... E cel mai bun tratament....... sanatate tuturor

    1
    0

  • gina pe 10 Sep 2008, 16:38
    candidoza

    am aflat ca am candida si m-a speriat numarul de persoane care spun ca sufera de asta de ani de zile si nu au scapat?ce anume ajuta pentru ca simptomele sa nu se mai simta?

    0
    0

  • mihaela pe 8 Sep 2008, 10:34
    am nevoie de un raspuns

    am luat ceva vreme antibiotice pentru o infectie urinara, apoi dupa ceva timp pentru o infectie la masea.... este posibil sa am si eu aceasta infectie? nu am mers la medicul ginecolog, dar poate ma ajuta cineva cu un sfat naturist pe baza unor ceaiuri.... astept raspuns.... multumesc

    0
    0

  • gaby_exotic2006 pe 6 Sep 2008, 22:37
    sapun firma zepter

    am citit ce a scris Olaga..si pt ca ma confrunt si eu cu problema asta de mult timp...as dori sa stiu de unde pot sa fac rost de sapunul lichid recomandat de dansa...pt ca eu nu am mai auzit de firma asta...daca stie cineva va rog sa ma ajutati!!!

    0
    0

  • Corina pe 5 Sep 2008, 19:42
    Candida, bineinteles

    Am si eu candida aceasta nenorocita de vreo 2 ani. Totul a inceput cand luam antibiotice impotriva cistitei care nu mai disparea la analizele urinei, deoarece recipientele laboratului nu erau bine sterilizate. Am a vut leucoree la inceput si apoi am dat de candida sau ea de mine :) Acum fac din nou un tratament. Am doar 20 de ani, mi-e groaza cand trebuie sa introduc ovulul, dar trebuie sa fiu puternica si sa rezist. Am mai si racit, dar incerc sa ma tratez.Am citit toate sugestiile de tratamente naturiste. Am folosit si eu bicarbonat si crema de galbenele, insa irigatiile nu prea ma fascineaza. Cred ca am sa iau la rand fiecare tratament pe care il consider in regula si am sa le incerc, sper ca macar unul sa ma ajute. Si va doresc si voua dragi cititori multa sanatate ca este cel mai important lucru.

    0
    0

  • bya pe 4 Sep 2008, 23:30
    melisssa

    melisssa,m-am confruntat si eu cu aceeasi problema. aam urmat 5zile cu clotrimazol(ovule)si spalaturi cu ceai de galbenele. sper sa iti fie de folos mesajul meu.multa sanatate!

    0
    0

  • Marius pe 30 Aug 2008, 12:42
    Remediu candidoza

    Salut,sunt un baiat strulumbatic care am umblat si am umblat si m-am ales cu candidoza.Tipic masculin,n-am vrut sa apelez la medic si am cautat tratament acasa si cred ca am avut noroc sau e doar o impresie.Momentan sunt ok,adica candidoza nu mai este in viata mea sau cel putin e in stare latenta.Remediu: Cateva zile nu am mancat dulciuri,alimente cu zahar,nu am mancat paine,nu am baut bere,adica alimente pe baza de drojdie si am consumat f mult iaurt si usturoi si in fiecare zi dusuri cu apa calduta.Sper ca interventia mea sa fie de ajutor cuiva....

    1
    0

  • melisssa pe 30 Aug 2008, 11:33
    ajutati-ma si pe mine

    ma lupt cu aceasta ciuperca nemernica de ceva timp. Am urmat si un tratament cu Mycosyst un preparat care fece dintr-o singura pilula.... plus numeroase tratamente. acum nu demult am auzit de un tratament naturalist pe baza de miere de albini cu frunzele de planta . Va rog cine a auzit de asa planta sau stie ceva despre ea lasati-va parerea. Sa fiti sanatoase

    0
    0

  • lucia pe 28 Aug 2008, 19:19
    candida intestinala si bucala

    am avut si eu aceasta boala scapand printr-un remediu numit DIDA,sunt niste medicamente naturiste

    0
    1

  • elena pe 26 Aug 2008, 11:25
    candidoza

    va rog mult ajutati'ma! nu stiu ce sa ma mai fac cu aceasta bacterie. acum 2 luni am fost diagnosticata cu candidoza, am facut tratament cu ovule(macmiror) si cremapt mine si pr meu.imi trecuse dar dupa un anumit timp mi;a aparut iar si mi s'a spus ca din cauza unor antibiotice. acum urmez acelasi tratament cu ovule si crema pentru pr meu caruia i'a aparut niste bubite rosii pe organ.., dar imi e teama ca nu o sa scap si o sa;mi reapara iar. va rog mult ajutati'ma ce pot sa fac sa previn reaparitia acestui microb.

    0
    0

  • sela pe 21 Aug 2008, 16:30
    candidoza intestinala si bucala

    Buna! Am fost diagnosticata cu candidoza bucala insa am si simtomele unei candidoze intestinale. Rog pe cineva care stie sa-mi spuna daca cele doua se pot influenta in vreun mod sau cea de-a doua ar fi putut conduce si la aparitia celei dintai? Multumesc!

    0
    0

  • Oana pe 21 Aug 2008, 15:22
    o intrebare

    de cateva luni am secretii vaginale mai abundente si urat mirositoare fac tratament cu clotrimazol ovule si ceai de galbenele...dar in acelas timp iau anticonceptionale diane 35 pt un chist ovarian sa fie si acesta motivul pt care nu scap de ea medicul imi spune sa nu renunt la anticonceptionale?imi puteti raspunde va rog?

    0
    0

  • eugenia pe 18 Aug 2008, 22:47
    care este perioada de incubatie...stie cineva?

    buna...azi am constientizat ca am Candida dupa ce m-am documentat pe net u pic....insa nu am gasit perioada de incubatie....stie cineva...ma poate ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare?...Multumesc anticipat!

    0
    0

  • cami pe 15 Aug 2008, 22:13
    candidoza

    sufar de ani de zile de aceasta bacterie.candva mi-a trecut cu pastile de fasigin si stamicin dar,iar a reaparut.o sa incerc tot ceea ce a-ti postat voi exista disconfort!!!

    0
    0

  • Cristina pe 13 Aug 2008, 14:13
    candidoza

    sufocarea în timpul nopţii e o simptomă a candidozei bucale?

    0
    0

  • Rok23 pe 10 Aug 2008, 23:46
    Am nevoie URGENT de sfat

    Infectie ginecologica, am nevoie urgent de sfat Buna ziua! Numele meu este Roxana si am nevoie urgenta de sfaturi. De ceva timp ma deranjeaza o infectie de care mie teama ca nu am scapat.. Am fost la numerosi doctori care mi/au dat medicamente, creme si ovule si mie teama ca nu am scapat deoarece mai am putina mancarime,poate o fi normal, nu stiu, totusi astept sa vad daca apare secretia albicioasa ca branya care sa arate clar k as avea infectie. Am fost de vreo patru ori la doctor, mi/a spus k am anexita cronica stanga, ba dreapta, colpita miicotica stanga, dreapta..mi/a mai trecut, nu pot nega, k la inceput aveam ceva ca branza, dar f mult, mancarime si mare usturime si mi/a mai trecut. Doctorul mi/a dat crema mycoheal, fluconazol mie si partenerului, ovule polygynax, gynozol, pastile flucovim, clotrimazol, ultima oara mi/a dat stamicin mie si partenerului, si iar polygynax.Mi/a trecut cat de cat, se cunoaste, pt ca nici partenerul nu mai are chestia aia ca branza care era abundenta la inceput, dar mie frica sa nu fi scapat. Cunoasteti vreun doctor bun in Bucuresti, care sa ma ajute sa scap de aceasta infectie, k toti m/au pus sa dau bani pe tot felul de pastile si tot nu mi/a trecut? Am nevoie urgent de ajutor, daca revine infectia ce sa fac, k nu mai pot? Am nevoie de un sfat...mie frica sa nu afecteze fertilittatea, desi doctorul a zis k nu afecteaza, asa o fi? ar trebui sa nu/mi fie frica? Va rog mult sa ma ajutati..multumesc frumos. Astept urgent sfat pe adresa de mail: roxy99@k.ro

    0
    0

  • alexandra pe 9 Aug 2008, 07:04
    candida poate afecta menstruatia?

    eu am o intrebare acum vreo doua luni am avut candida nu am tratat-o pt ca dupa 2 zile eu nu am mai avut nimik dar acum intarzie sa-mi vina ciclu si imi simt ovarele fff tari cand ma palmez singura pe burtik poate cauza candida ?

    0
    0

  • Nicoleta pe 9 Aug 2008, 01:58
    candidoza

    Am aparut de cateva ori in posturi, Clotrimazolul... intrebarea mea e mai stangace, imi cer scuze, dar... cum anume sa il aplic? Se pare ca am candidoza... si dupa un tratament de 10 zile cu ovule si spalaturi vaginale cu galbenele si pelin nu s-a rezolvat mai nimic... dupa o pauza de vreo luna ma gandesc sa reincep un 10 zile cu spalaturi cu ceai (pare sa fie benefic) si Clotrimazol... aplic crema doar in exterior, sau e ok daca o aplic si la intrare... intravaginal?

    2
    0

  • Luiza pe 8 Aug 2008, 00:22
    Canioza, bat-o vina!

    Si eu ma confrunt de ceva vreme cu aceasta problema. Chiar acum, cand va scriu sant in timpul unui tratament, care sper sa dea rezultate, ca deja de vreo 2-3 luni am tot schimbat si prelingit tratamentul. Am facut si zilnic spalaturi intravaginale cu bicarbonat si sper sa ma simt mai bine. Am citit mai sus ca e posibil sa para si din cauza stresului si a imunitatii scazute aceasta bacterie. Am citit si o recomandare pt. imunitate. O sa cumpar acel medicament si sper sa ma ajute si pe mine. In alta ordine de idei, este cineva din Alba Iulia? Stie cineva un medic bun in oras, ca la cel care am fost pana acum nu-s prea multumita. Ms mult! Va pup si sanatate la toate!

    0
    0

  • luci pe 6 Aug 2008, 16:20
    raspuns

    este vb de candida, trebuie sa mergi la medic pentru a o trata,

    0
    0

  • Andrei pe 5 Aug 2008, 15:40
    Ajutatima

    Salut.Am o intrebare ........cind descid pielea la penis pe pielea cea sunt niste pete rosii ce sunt acelea?Multumesc mult

    2
    0

  • tanase larisa pe 5 Aug 2008, 13:09
    nu stiu ce am

    numele meu este larisa,,,,chiar nu stiu ce sa mai cred...nu prezint simptomele candidei...dar in schimb am o secretia care miroase urat...si nu mereu...dar nu am manacrimi inflamatii sau alte treburi deastea....mirosul se pronunta dupa actul sexual,...nu stiu ce sa fac eu sunt plecata din tara si din cauza ca nu am acte nu pot consulta un medic...poate ma puteti ajuta si pe mine...va rog frumos

    0
    0

  • mirela pe 3 Aug 2008, 15:38
    intrebare

    am o secretie abundenta nu miroase nu mancarimi dar citind ce ati scris voi mam gandit daca am si eu.asa o am de cand ma stiu o secretie mai abundenta

    1
    0

  • Rok23 pe 1 Aug 2008, 21:43
    Infectie ginecologica, am nevoie urgent de sfat

    Buna ziua! Numele meu este Roxana si am nevoie urgenta de sfaturi. De ceva timp ma deranjeaza o infectie de care mie teama ca nu am scapat.. Am fost la numerosi doctori care mi/au dat medicamente, creme si ovule si mie teama ca nu am scapat deoarece mai am putina mancarime,poate o fi normal, nu stiu, totusi astept sa vad daca apare secretia albicioasa ca branya care sa arate clar k as avea infectie. Am fost de vreo patru ori la doctor, mi/a spus k am anexita cronica stanga, ba dreapta, colpita miicotica stanga, dreapta..mi/a mai trecut, nu pot nega, k la inceput aveam ceva ca branza, dar f mult, mancarime si mare usturime si mi/a mai trecut. Doctorul mi/a dat crema mycoheal, fluconazol mie si partenerului, ovule polygynax, gynozol, pastile flucovim, clotrimazol, ultima oara mi/a dat stamicin mie si partenerului, si iar polygynax.Mi/a trecut cat de cat, se cunoaste, pt ca nici partenerul nu mai are chestia aia ca branza care era abundenta la inceput, dar mie frica sa nu fi scapat. Cunoasteti vreun doctor bun in Bucuresti, care sa ma ajute sa scap de aceasta infectie, k toti m/au pus sa dau bani pe tot felul de pastile si tot nu mi/a trecut? Am nevoie urgent de ajutor, daca revine infectia ce sa fac, k nu mai pot? Am nevoie de un sfat...mie frica sa nu afecteze fertilittatea, desi doctorul a zis k nu afecteaza, asa o fi? ar trebui sa nu/mi fie frica? Va rog mult sa ma ajutati..multumesc frumos.

    0
    0

  • amanda pe 1 Aug 2008, 20:48
    candida

    Buna am 25 de ani situatia mea e aiurea rau de tot cineva daca poate sa ma ajute sa ma contacteze va rof din suflet .Am candida ori cred ca e asta o scurgere aiurea albicioasa vascoasa branzoasa nici nu stiu cum sa ai spun pe deasupra urina e si ia inchisa la culaore si destul de urat mirositoare in schimb in zona gatului mi-a aparut un fel de iritatie care ma mananca dese ori in schimb in zona genitala nu am usturimi nici mancarimi dor e scurgerea asta care ma inebuneste .Am chesti asta de multi ani si pan acum nu m-am tratat cu nimika la ginocolog mieste frica sa ma duc am auzit ca din candida daca nu e tratata la timp poate sa dea si in SIDA de asta imi este frica cel mai mult ajutatima va rog pentru ca sunt disperata as vrea sa vb cu cineva care are simtomele ca si mine si i-a trecut :((( va rog ! adresa mea de meil este ckreola@ymail.com .Daca cineva vrea sa vb cu mine sa salveze tota adresa mea la contact pe yahoo dor asa o sa ma gasiti va multumesc

    0
    0

  • nycklia pe 1 Aug 2008, 16:56
    Candida Albycans (vaginal)!

    cine poate sa ma ajute cu un tratament naturist impotriva acestei boli ?Multumesc anticipat!

    0
    0

  • anca pe 31 Iul 2008, 16:27
    candida

    salut si eu sufar de aceasta boala si am observat ca de fiecare data cand se schimba temperatura de afara imi apare. am facut diferite tratamente dar reapare de fiecare data totusi din cate stiu nici prea multe spalaturi nu sunt bune am luat gynofort 2%crema vaginala si mi-a trecut iar acum ma spal cu ceai de napraznic si coada de zmeur, dar din cauza ca am sistemul imunitar nu trece asa repede. nu stiu ce sa iau pt a-mi creste imunitatea poate stie cineva ? multa sanatate

    0
    0

  • klaudiutza pe 25 Iul 2008, 13:12
    tot eu

    sunt viitor asistent de farmacie,si recomand sa cititi mult despre aceasta candida...si despre tratarea ei,cand primiti un tratament sa cititi si prospectul..poate ceva de acolo nu-i prieste corpului vostru. eu din cauza ei am facut o rana pe col,defapt am o secretie f acida care fara sa am nici o problema,mi-a ranit colul.am facut cauterizarea de care multora le e frica ,si mie mi-a fost dar chiar nu e nimic ingrijorator.am mai bine de un an de atunci,si abia acum observ ca incepe sa reapara acea secretie mai abundenta drept pt.care fac irigatii cu apa plata incalzita si cu bicarbonat.subliniez PLATA,e cea mai buna.incep de 2 ori pe saptamana.e suficient mai ales atunci cand esti maritata deoarece vaginul ramane aproape uscat dupa spalaturi si se lubrifiaza mai greu..si in timpul unui act sexual ,,pe uscat,,nu ne e bine nici noua dar mai ales corpului nostru.nu mai am de gand sa merg la medic.5 spun 5 lucruri diferite,nu-i suport.trebuie noi sa avem grija de noi,medicatia e buna dar nu trebuie sa depindem de ea.mai astept sfaturi si intrebari.consider ca am o oarecare experienta, mai bine zis cunostinte despre acest domeniu.

    0
    0

  • klaudiutza pe 25 Iul 2008, 12:56
    sfat

    tratamentele pe care voi le recomandati ,pot fi daunatoare...pentru unele.important este ca fiecare sa-si cunoasca cel mai bine propriul corp si sa se gandeasca mai mult la el...atunci cand face un tratament,,din auzite,,.candida nu dispare de tot niciodata.doar stagneaza o perioada.mediul acid este mediul propice pentru dezvoltarea candidei si pentru asta singurul diagnostic care cu siguranta nu va face rau nimanui este bicarbonatul.majoritatea medicilor recunosc asta..dar trebuie sa se vanda si medicamente.greseala cea mai mare pe care noi femeile o facem atunci cand avem scurgeri suspecte este ca incercam sa ne spalam mai des(sa nu simta iubitul ceva)si uitam de flora vaginala pe care o distrugem complet si astfel orice tratament pt.candida este aproape ineficient. Viorela a spus o chestie foarte adevarata pentru care o felicit.este f.importanta starea noastra si intelegerea pe care o avem din jur.unde sunt 2 trebuie sa fie pina la capat si in orice situatie 2,asa e corect atunci cand e vb de dragoste. un alt sfat este sa evitam spalaturile vaginale atunci cand suntem sanatoase...de acolo pleaca totul. iar despre barbati...trebuie sa avem incredere in ei pana pleaca de langa noi.in momentul in care gresesc cu siguranta nu se gandesc la noi sau ca ar putea lua ceva.iar de recunoscut nici atat. si un ultim sfat este sa nu mergeti la ginecologi tineri sau la clinici noi deschise...tot ce e nou are mai putine experienta.un doctor mai batran cu un tratament lafel de batranesc sau poate unul homeopat da rezultat mai sigur.multa bafta

    0
    0

  • mihaela pe 17 Iul 2008, 21:50
    nu mai scap de ea

    Buna. In urma unei sinuzite tratate du pa ureche, luand multe antibiotice, m-am pricopsit cu o frumoasa candida, atat bucala, cat si vaginala. Nu va mai spun ca racesc iarna usor, ma doare mereu gatul, ma ustura limba. Am fost la ginecolog, am luat Flucoric parca si niste ovule, dara reaparut. La ORL-ist nu am fost inca, dar mi-e groaza. cred cae in tot organismul. datorita sinuzitei maxilo-faciale cronice iau des antibiotic, mai ales iarna, din cauza durerilor. daca stie cineva un tratament bun, rog sa-mi spuna.multumesc !

    0
    0

  • nicollette84 pe 15 Iul 2008, 12:36
    bicarbonat

    1 lingura bicarbonat la un litru de apa

    0
    0

  • alisa pe 12 Iul 2008, 22:24
    nesuferita...candida

    fetelor am inteles ca treuie sa folosesti si bicarbonat de sodiu in apa fiarta de galbenele sau musetel dar nu ati spus cam ce concentratie ar tebui folosita in fc de cantitatea de apa!si e buna si pt spalaturi intravaginale...

    0
    0

  • viorela pe 12 Iul 2008, 17:28
    candida

    crema clotrimazol si ovulele polygynax se dau si fara reteta,desigur,insa o reteta compensata te-ar mai ajuta sa economisesti din bani,pretul ovulelor fiind 13 RON, depinde de la farmacie la farmacie,iar tantum rosa este eficient in tratament,o cutie de 30 pliculete fiind 30RON.Mult noroc in tratament!

    0
    0

  • gabi pe 12 Iul 2008, 08:22
    sunt la fel ca si voi si sunt ingrozita vreau s ascap cat mai repede de aceasta boala.

    Clotrimazol crema si ovule polygymax se dau si fara reteta cine stie sa imi raspunda si mie va rog mult.

    0
    0

  • viorela pe 12 Iul 2008, 07:02
    candida

    si eu am aceeasi problema enervanta si urmez un tratament compus din ovule polygynax, pliculete de tantum rosa dizolvate in apa calda,cu ajutorul carora se fac spalaturi la nivelul zonei genitale si mai folosesc clotrimazol crema.De asemenea,partenerul meu foloseste tot clotrimazol si la el da rezultate mult mai rapid,dar nici eu nu ma plang,totusi,nu mai am acele scurgeri vaginale neplacute si nici mancarimi.Probabil,singura problema adevarata pe care o creeaza candida,dpmdv,este tensiunea sau stresul dintre cei doi parteneri.Am invatat ca este nevoie de multa intelegere si rabdare,iar acolo unde este dragoste exista si asa ceva.

    0
    0

  • cristina pe 11 Iul 2008, 12:33
    tratament

    si eu am candida,am fost la medicul ginecolog si mi-a dat ovule mixte timp de 10 seri,mi-a luat secretie si dupa 2 zile am inceput sa iau si pastile Nistatina timp de 10 zile, 3 pe zi, a luat si partenerul meu aceste pastile si in acest timp nu ai voie sa faci dragoste.Dupa o saptamana c termin tratamentul ma duc sa imi ia iar secretie sper sa scap de ea. Inainte sa incep cu ovulele m-am spalat cu ceai de galbenele care a mai atenuat din simptome si 2 zile dupa ce am folosit ovulele nu am mai avut nimic.Multa sanatate

    0
    0

  • elena pe 6 Iul 2008, 05:00
    candida

    Fetelor si eu am trecut prin asta nici pastilie nici creme nu m-au ajutat... spalare vaginala cu bicarbonat si musetel face minuni.va pup si multa sanatate

    0
    0

  • cmafac pe 29 Iun 2008, 20:00
    tartament candidoza vaginala

    eu am facut candidoza si cred k am skapat relativ repede..ku polygynax clotrimazol comprimate si clotrimazol crema...in o saptamana am skapat..pana akm nu a mai recidivat...mi am tratat si partenerul cu clotrimazol crema

    0
    0

  • ramona pe 29 Iun 2008, 12:01
    candidoza vaginala

    candidiza v pote aparea nu numai in urma unui contact sexual ,ci se poate lua si dupa o toaleta neigienizata corect .dupa multe incercari de tratamente cu recidive la dif intervale de timp am constatat ca mi s a cronicizat si acum imi apare numai atunci cand manac neregulat,tin diete i,iau antibiotide .mie mi-a aparut pe sarcina acum 9 ani si de atunci ma lupt la intervale neregulate de timp cu ea .folositi pt .spalaturi apafiarta si racita nu cea de la robinet.atunci cand luati antibiotic ,luati-l impreuna cu un antifungic deoarece candida este o ciuperca is se inmulteste prin fungi(spori) daca vreti sa mai discutam id-ul meu de mes:este:miha_mla

    0
    0

  • ica pe 19 Iun 2008, 13:24
    pt. CRISSA

    Draga mea am trecut aproximativ prin aceeasi problema, doar ca partenerul meu avea un simptom foarte clar, ca si mine, de altfel: mancarimi. Am fost (eu) la ginecolog si mi-a spus ca se poate ca partenerul sa fie purtator dar sa nu aiba nici un simptom. Parerea mea este ca ar fi foarte bine sa faca si el tratamentul si poate nu ar strica sa mearga personal la un consult ginecologic.

    0
    0
Pagina « 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod