Femeie care are durere de sani

7 motive pentru care te dor sânii

Te confrunţi adesea cu o senzaţie de sensibilitate la nivelul sânilor şi nu ştii exact care ar putea să fie motivele. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de sâni!

Durerea de sâni sau mastalgia cum este numită în termeni medicali este o afecţiune comună în rândul femeilor. Un studiu recent a arătat că 70% dintre femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu dureri la nivelul sânilor. Există două tipuri de dureri mamare:

1. ciclice care apar o dată pe lună, fiind legate de menstruaţia lunară. Sunt normale şi nu necesită tratament.

2. nonciclice care sunt permanente sau temporare, fără legătură cu ciclul menstrual, apar la un singur sân şi afectează adesea femeile cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani. Deoarece, în urma unor investigaţii nu se cunosc cu exactitate cauzele acestor dureri, există studii care le asociază cu fumatul, consumul de cofeină şi alimentaţia neadecvată. Nu sunt normale, pot să anunţe o tumoră benignă, malignă sau o posibilă infecţie. În funcţie de investigaţiile si diagnosticul pus de un specialist se urmează un tratament.

Cel mai des pot să apară noduli, dar atenţie aceştia nu sunt neapărat cancerigeni.

Ca să ştii exact ce simptome pot să fie periculoase, citeşte articolul "Nodulii la sân: 5 explicaţii"! 

Pentru a putea răspunde la întrebarea "de ce ma dor sânii" este important să vedem care sunt cele mai frecvente motive. 

 

"Mă dor sânii" - Iată care ar putea fi motivele!

1. Ciclul menstrual

Foarte multe femei acuză sensibilitate, tensiune, înţepături şi o durere uşoară care se manifestă la ambii sâni înainte şi în timpul menstruaţiei. Acest tip de durere apare o dată pe lună, de obicei cu 3-7 zile înainte de menstruaţie. Se resimte în partea superioară a sânilor şi se extinde către subraţ. Afectează în special femeile cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani.

2. Menopauza

Chiar dacă secreţia de hormoni se diminuează, unele femei acuză dureri de sâni înaintea instalării menopauzei, dar şi după dacă femeia urmează terapia de substituţie hormonală. Specialiştii susţin că durerile mamare dispar odată cu sfârşitul menopauzei.

3. Anticoncepţionalele

În cazul în care iei anticoncepţionale şi ai constatat prezenţa durerilor de sâni odată cu începerea administrării lor, medicul poate să îţi recomande o întrerupere a tratamentului pentru a observa simptomele sau poate schimba anticoncepţionalele. Dar, este la fel de posibil ca dacă te confrunţi cu dureri de sâni şi nu iei anticoncepţionale să ţi se recomande administrarea lor.

4. Sânii foarte mari

Femeile cu sânii mari pot avea dureri nonciclice cauzate de mărimea sânilor. Acest tip de disconfort este de obicei însoţit de dureri de gât, umăr şi spate.

5. Fibroadenomul

Cel mai frecvent nodul benign (necancerigen) care poate să cauzeze durere. El apare la un singur sân, sub forma unui nodul dur la pipăit şi mobil odată ce este atins.

6. Mastoza chistică

Este o afecţiune a sânilor caracterizată prin apariţia chisturilor la unul sau ambii sâni care au o consistenţă moale şi pot să cauzeze senzaţie de disconfort, durere şi tensiune mamară, simptome care sunt mai intense în perioada menstruaţiei. "Mastoza chistică cauzează jenă sau dureri locale, spontane sau provocate, în special înaintea menstrelor. Simptomele apar înaintea menstruaţiilor şi se ameliorează pe parcursul acestora", aflăm de la  Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, medic primar în obstretică-ginecologie şi Şeful Clinicii de Obstretică şi Ginecologie la Spitalul Elias din Bucureşti.

7. Mastita

Este o infecţie a glandei mamare care apare indeosebi la femeile care alăptează. Ea se manifestă prin durere, umflarea şi înroşirea sânului.

 

Cum poţi să atenuezi durerea de sâni?


Există teorii care asociază durerile de sâni cu diverşi factori externi, de aceea unii specialişti recomandă schimbarea stilului de alimentaţie de la una intens procesată la una mai naturală (nepreparată termic), evitarea băuturilor cu cofeină şi reducerea aportului de carne roşie şi produse lactate. Poţi să încerci acest lucru ca să vezi dacă ţi se ameliorează problema. Dar, în cazul unor dureri nonciclice este esenţial să te prezinţi la un consult specializat şi să urmezi recomandările medicului.

De reţinut! Autopalparea este obligatorie!
Nu este greu ca măcar o dată pe lună să-ţi autoexaminezi singură sânii şi să fii atentă la schimbările pe care le simţi, apelând la ajutorului unui medic ginecolog atunci când este cazul. Vezi AICI cum să faci corect autopalparea!

De asemenea, nu trebuie să-ţi fie ruşine să-i ceri medicului ginecolog să-ţi palpeze sânii când mergi la un consult ginecologic de rutină.

Nu uită că cel mai corect răspuns la întrebarea de ce dor sânii ar trebui să-l primeşti de la medicul tău.

 

Comentarii (50)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adriana pe 4 Iun 2020, 22:47
    Furnicaturi in sani

    Buna ziua. Ultima menstruatie a fost pe data de 5 mai 2020, iar pe data de 22 am avut o pata roz tot din acea zi simt furicaturi in abii sani si am o durere de spate si burta. Mentionez ca astazi 4 06 2020 am facut un test de sarcina care a iesit negativ.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Varsta mea este 44 de ani si nu am avut probleme cu menstruația decat acum doua luni cand a venit de doua ori intro luna dar am fost racita. Va mulțumesc frumos.

    0
    0

  • Elena emilia pe 9 Apr 2020, 21:23
    Durerea sânului drept

    Buna seara mă numesc Emilia și am 40 problema este că sunt o înțepătură in pieptul drept va rog să mă ajutați mulțumesc

    0
    0

  • Loredana pe 29 Mar 2020, 13:08
    Dureri sani

    Buna ziua!am inceput sa iau anticonceptionale de2luni si ma dor sani si ďaca strang imi curg,e posibil sa fie de la anticonceptionale?Eu am mai luoat dar acu6 ani cred

    0
    0

  • Ana pe 12 Mar 2020, 01:06
    Un sfat

    Buna seara ,va rog sa-mi dati un sfat in seara de 04 03 20 am avut o durere foarte mare de sin partea stinga ,parerea mea e sa astept pina in luna iulie cind merg acasa ,o fi prea tirziu ?Va multumesc

    0
    0

  • viorelia pe 16 Dec 2019, 19:43
    dureri sub umar si in spate si chiar inima

    este posibil ca cind trebue sa vie ciclul sa fie ceva legat de inima si de stomac ?am dureri sub brat si la inima e posibil sa fie din cauza mensruatuei ca trebue sa vie peste 2 zile

    0
    0

  • tetrisman pe 24 Iul 2015, 21:19
    dureri de sani

    Buna ziua,sunt noua in acest grup!am si io o probl..ma dor sani de ceva zile si nu inteleg de ce ma tine asa mult!incercam de ceva timp sa facem un bebe dar pana acum nu a ajuns..ultimul act sexual l_am avut pe data de 12iulie..de e data de 17-18 au inceput durerile de sani,ii simt putin grei si putin umflati!nu prea mai am pofta de mancare sau daca vreau sa mananc..ma dezgusta aproape orice! posibil sa fiu insarcinata?nu vreau sa ma dezamagesc din nou!aduc la constiinta ca ciclul menstrual e pe data de 1 si mi se pare cam ciudat sa ma doara sani asa devreme,daca ar fi din cauza cilului menstrual,mi_am facut ieri un test si a iesit negativ..ast un rasp!va multumesc

    8
    0

  • IOANA ANGHEL pe 30 Nov 2014, 01:21
    Dureri de sînii

    Mă doare un sîn de o săptămînă,,nu știu de ce sunt la menopauză,,am pus voltaren și sper să mă lase puțin,,kiar mă sperie durerea asta,,.

    2
    8

  • Elena pe 20 Oct 2014, 15:29
    ,, sfarsitul menopauzei''

    E beton afirmatia ,, . Menopauza Chiar dacă secreţia de hormoni se diminuează, unele femei acuză dureri de sâni înaintea instalării menopauzei, dar şi după dacă femeia urmează terapia de substituţie hormonală. Specialiştii susţin că durerile mamare dispar odată cu sfârşitul menopauzei.'' Din cate stiu eu, menopauza se termina cand mori, deci..?

    9
    0

  • angheluta mariana pe 7 Mai 2014, 20:57
    DURERE DE SANI....

    de obicei durerea de sani era chiar in perioada menstruatie si nu inainte cu cateva zile/saptamani....nu sunt nici insarcinata deoarece mam protejat pana acum.....am varsta de 22 de ani si pana acum aceste dureri veneau in acea perioada pe langa dureri de spate....

    9
    0

  • angheluta mariana pe 7 Mai 2014, 20:54
    de ce ma dor sanii?

    buna seara....am o durere la sani de vreo 2 zile.....banuiesc ca ar fi din cauza ca se apropie sa imi vina ciclu,dar de obicei mie perioada menstruatiei imi vine cam pe la jumatatea lunii.....deoarece nu am un ciclu regulat dar am observat ca de vreo 4 ani imi cam vine mereu la jumatatea lunii.....sa fie acesta motivu sau vreo problema mai grava???

    9
    0

  • ana pe 13 Mar 2014, 19:59
    ana

    buna si eu ma confrunt cu o problema am o durere cumplita la sanul drept si nu am ciclul regulat de 4 luni am am aceias problema posibil sa fie o dereglare urmonala ajutati-ma cu sfat va multumesc

    6
    2

  • Elena Chirila pe 6 Mar 2014, 15:46
    Am dureri la san

    Buna ziua.Am 41 de ani ,de 1 an intrat la menopauza.Acum 2 luni am observat ca am ca un fel de noduli la sanu drept,am crezut ca mi se pare.Cu timpul a inceput sa ma deranjeze ma duare foarte tare iar in locul unde avea senzatia ca e nodul ma arde.Acea arsura razbate si in sanul stang.Am facut un eco la sani mi sa zis ca : sanul drept am un nodul de 7,5mm iar la cel stang de 3mm.Mi sa recomandat un control ginecologic si o mamografie.La controlul ginecologic nu mi-sa zis nimic.La mamografie mi-a zis asa :Sani cu structura adiposo-glandulara,cu placarde de tesut dens supero-extern bilateral.Fara opacitati spiculate,fara focare de microcalcificari,fara distrosiuni artitecturale. Eu doar vreu sa stiu ce inseamna ce trebui sa fac sa nu mai am dureri care se intinde de la san spre bratul drept. Va multumesc.

    13
    7

  • Silvia pe 9 Feb 2014, 09:29
    Durere de sâni

    "Se resimte în partea superioară a sânilor şi se extinde către subraţ. Afectează în special femeile cu vârsta cuprinsă între 30-40 ani." Am 16 ani, dar mă dor sânii exact cum scrie mai sus. Încă nu mi-a venit ciclul, deşi trebuia să vină pe 5 şi suntem în 9...

    25
    21

  • prodan dana pe 25 Ian 2014, 01:23
    durere la san

    De 3 zile am o durere cumplita la sanul stang si nu stiu ce sa ma fac pentru ca durerea persista si pe timpul zilei si in timpul nopti si creste de la o zii la alta . Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat

    7
    24

  • Andreea pe 10 Dec 2013, 18:32
    Dureri de san

    am 25 de ani si ma dor sani ingrozitor deabea mai pot sa suport durerea ce trebuie sa fac

    41
    14

  • adelina pe 25 Nov 2013, 15:45
    dureri de sani

    buna ziua am o intrebare mi-a venit ciclul de 2 zile dar am o durere de sani de mai bine de 10 zile si inca ma dor. este posibil sa fiu gravida?deoarece eu am mai fost gravida si am avut ciclu peste sarcina

    23
    12

  • sara pe 15 Oct 2013, 13:40
    dureri foarte mari

    ma dor sani de aproape 2 saptamani si nu stiu de ce si sunt mai tari ca inainte

    45
    20

  • ana pe 9 Aug 2013, 15:19
    durere de sani

    buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 22 iulie mi-a venit cm.durerea de sanii de la inceputul menstruatiei nu a incetat nici acum.nu mi s-a mai intamplat niciodata sa ma tina atat de mult.sunt foarte sensibili,ma dor ingrozitor!cm ma tine 4-5 zile.in data de 27spre 28 am avut contact sexual neprotejat.e posibil sa fi ramas insarcinata?in general in a doua zi de ciclu durerea sanilor incepeau sa dispara,dar de data asta nu...

    40
    30

  • dobre ana maria pe 13 Iul 2013, 15:58
    despre sani

    buna,am 20 de ani,e posibil daca nu faci sex timp de 4 luni sa te doara sani?

    47
    16

  • roxana pe 22 Apr 2013, 10:09
    Consultatie

    Bună! Si eu am o prietena care a avut dureri la sanul stang incat nici nu mai suporta sa poarte sutien. A avut noroc ca a gasit un specialist bun, la Donna Medical Center, pe dna doctor Claudia Teodorescu, ce i-a gasit un chist si i-a si aplicat un tratament. Acum e foarte multumita ca a scapat de griji si de dureri. Va recomand sincer acest specialist!

    30
    13

  • galben nicoleta pe 15 Apr 2013, 17:55
    dureri de sani

    Buna am 19 ani,am o fetita de un an si 5 luni....akma o luna am pierdut o sarcina.Acum incerc sa raman din nou gravida..fac test de sarcina si imi ese negativ,dar de 3 saptamani am o durere la sani,nu foarte tare..dar dc ma dor nu pot sa imi explic?

    8
    4

  • landa pe 6 Apr 2013, 21:11
    durere la sani

    am 18 ani sunt ingrijorata ma dor sani foarte tare si burta,ininte sami vina menstruatia cu 4 zile am facut putin efort si am ridicat ceva a doua zi mia venit sangerarea. sa opreit iar spre sfarsitul saptamani a venit din nou ca o menstruatie si manifestarile aceleasi dureri crampe spuneti nustiu ce sa cred vad tot felu de ras ba de la frig, dereglari hormonale. am avut contact sexual in a 7 zi de la venirea ciclului menstrual si perioada de ovulatie find a 14 zi am respectat calendarul si nu am avut contact sexual pe cu 72 de ore inate si nici dupa. dar eu nustiu ce sa cred. poate sa fie sarcina.?

    18
    13

  • maria pe 22 Feb 2013, 11:18
    raspuns

    buna.eu am sfarcurile mai sensibile la atingere ,parca s au umflat un pic sanii si sfarcurile sunt un pic mai mari,,,iau anticonceptionale,,peste p sapt ar trebui sa mi vina menstruatia,am facut si un test de sarcina dar a iesit negativ,pot fi insarcinat ,astept un raspuns urgent,multumesc

    28
    10

  • angela pe 7 Feb 2013, 17:01
    ma dor sini de aproape o luna de ce ore

    ma dor sanii e oribil ce sa fac

    59
    28

  • nitu nicoleta pe 5 Feb 2013, 20:08
    durerea sinilor

    am o durere de sini dar mai accentuata la cel drept undeva deasupra sinului credeti ca poate avea legatura ca nu am contact sexual sunt despartita de 10 luni si am 39 de ani va multumesc

    48
    15

  • maiglochen pe 12 Dec 2012, 19:17
    sani

    nu uitati sa mentionati DOMNILOR DOCTORI , Perioada de ovilatie .....sau alte cazuri , nu speriati direct femeile !

    40
    7

  • larisa pe 9 Oct 2012, 12:06
    si pe mine ma dor sani ,dar pe mine ma dor pentru ca miam anceput viata sexuala acu o saptamana am 20 de ani

    am dureri dar miau trecut ,nu mai suport sa mai port sutien pentru ca ma dor

    18
    5

  • Narcissa pe 24 Aug 2012, 04:08
    buna

    Cred ca durerile de sani inainte perioadei mai dificile sunt normale,pe mama totusi o dureau sanii pentru ca erau prea mari. A fost in cele din urma la o consultatie si a decis sa se opereze,iar acum se simte mult mai bine. S-a operat la dr.Silvia Stanculescu, am zis ca daca voi avea probleme pe viitor tot la dansa merg! Mama s-a informat de pe clinica-metamorphosis(punct)ro,cine are nevoie sa stie cam la ce preturi sunt op.

    3
    1

  • Liuda pe 1 Iul 2012, 18:33
    dureri de sin

    Toata saptamina am avut un sres puternic si pe data de 9 iulie trebuia sami vina ciclulu dar el a venit pe 29 iunie, acum am ciclu si sinii sunt umflai si foarte tare ma dor dar inainte de aceasta noi ne staruim sa avem copii, poate sa fie ca sunt insarcinata sau nu

    14
    7

  • Irene pe 22 Iun 2012, 12:17
    ma doare sanul stang, partea exterioara

    Buna! De ceva vreme simt o durere surda, iar uneori intepatoare in partea exterioara a sanului stang...e ceva normal? Va rog, un raspuns daca se poate! Multumiri!

    95
    20

  • maria pe 2 Iun 2012, 16:10
    intrebare

    pot sa imi pun silicoane daca folosesc anticoncepionale??

    78
    24

  • loredana pe 25 Mai 2012, 11:36
    durere de sani

    am 39 ani,2 copii si ca-mi place sau nu,sanii mari.ideea este ca ma dor sanii aproape zi de zi insa dupa o zi intreaga de purtat sutien,seara cand il dau jos e un adevarat chin.beau cafea,fumez dar fac si multa miscare asta ca sa ma mai disculp putin pt faptul ca imi plac fripturile,deci nu am o alimentatie chiar sanatoasa,desi nu am kilograme in plus. am facut o mamografie in urma cu 3 ani care a iesit buna.insa ma dor sanii zilnic.durerile sunt mai mari dimineata si bineinteles dupa ce dau jos sutienul.am dat vina pe sanii mari care sunt prea multe ore pe zi incorsetati pt ca anticonceptionale nu folosesc iar in perioada menstruala nu m-au durut niciodata asa cum auzeam la alte prietene. oare ar trebui sa merg la doctor neaparat? pt ca pt mine asta este o mare problema.mi-e jena sa ma dezbrac. aaaaaaa,ar mai putea fi si din cauza greutatii corporale ?pt ca atunci cand mi se pare ca am pus 1-2kg fac o cura de slabire prin infometare.? multumesc si nu ma condamnati ca nu st perfecta!

    25
    6

  • Krisstina pe 2 Mai 2012, 17:21
    dureri de sani

    buna,si pe mine ma dor rau sanii,nici nu ii pot atinge...luna trecuta mi-am pus silicoane si durerea nu dispare.Noaptea nu pot sa dorm de dureri !!!Ii simt umflati si ma inglodora rau de tot!!! cine ma poate ajuta?

    34
    21

  • mirela lucia pe 19 Apr 2012, 18:47
    durerea de sani si lipsa menstruatiei

    durerea de sanii imi apare o data pe luna inaite cu 7zile de a veni menstruatia acuma ma dor si nu vine menstruatia mi-a intarziat 5zile

    21
    10

  • OANA pe 24 Mar 2012, 09:34
    DURERI DE SAN

    la varsata de 15 ani am fost operata la sanul stang din cauza unui nodul.cand ma operat mia gasit 2 nodului.dupa operatie ,aproximativ 3 ani nu am mai avut nici o problema,dar dupa acesti ani au inceput iar durerile.am fost la doctor mia facut ecograf si mia zis k nu am nimic,dar eu durerile le am in fiecare zii si devin foarte dureroase in-nainte si in tinmpul menstruatiei.mai simpt si un ganglion (cred k asa se zice) sub brat si devine foarte dureros la atingere.va rog sami spuneti si mie ce ar putea fii.multumesc

    44
    9

  • adriana pe 3 Mar 2012, 13:33
    dureri de sani

    buna! ma dor sanii de cateva zile insa nu e o durere insuportabila. e ca si cum ar trebui sa mi vina menstruatia insa e programata peste 2 saptamani. mi s au umflat si sunt sensibili la atingere. mentionez ca nu iau anticonceptionale si contact sexual nu am avut de aproape doua luni. Multumesc!

    74
    14

  • alexandra pe 28 Ian 2012, 16:14
    Ajutor !!

    acum 2 saptamani mi-a trecut menstruatia...si dupa o zi am facut-o neprotejat...el nu a lasat in mine deloc....pe urma dupa cateva zile am inceput sa iau anticonceptionale rigevidon....le-am mai luat inainte cu 6 luni...dar am facut o pauza....acum sunt la jumate de folie de anticonceptionale...au inceput sa ma doara foarte tare sani...si mi se pare ca s-au si marit...am facut test de sarcina...a iesit negativ...dar cat de eficient e testul de sarcina daca lam facut in timp ce luam anticonceptionale....am cum sa raman insarcinata...in prima zi dupa ce mi-a trecut ciclul...mie frika va rog helllppp ......

    75
    30

  • criss pe 4 Ian 2012, 19:13
    ma dor sani

    ciao ma dor sani si nu stiu din ce cazuza in primul rand sunt tari si am avut menstruatie mi-a trecut...as putea fii insarcinata sau imi crsc ....?

    90
    21

  • ale pe 1 Dec 2011, 12:53
    durere de sani

    buna am si eu o intrebare de ieri ma dor la atingere sfarcurile si nu stiu de la ce am putea sa fiu insarcinata

    88
    34

  • oana pe 11 Aug 2011, 11:06
    am un dul la sanul stang dar tr sa fiu la mestruatie datimi un sfat

    nu stiu ce sa fac

    41
    10

  • Hodor George pe 4 Mai 2011, 15:05
    dureri de sani ... posibila sarcina ?

    Prietena mea are dureri de sani de ceva vreme ...spune ca o dor sanii mult prea devreme de venirea ciclului menstrual... Am citit acum pe site-ul eva.ro ca durerile de sani pot aparea cu 3-7 zile inainte de venirea ciclului... varsta prietenei este de 35 de ani cu aprox ... E POSIBIL SA FIE INSARCINATA SAU E O ALARMA FALSA ? ... Va multumesc ...

    52
    11

  • Ela pe 6 Mar 2011, 14:54
    Doamne, iti multumesc !

    Iata rezultatul mamografiei: sini cu structura predominant adipoasa, fara densitati nodulare, fara distorsiuni arhitecturale, fara microcalcificari. Axile fara modificari patologice, BIRDAS1-aspect normal. In noaptea dinaintea mamografiei am fost devastata de frica. Am trecut la dieta vegetariana si ma straduiesc sa am mai multa credinta.

    86
    19

  • Ela pe 24 Feb 2011, 16:24
    ingrijorare

    durerea recenta de la sinul sting -care a cedat cu refen retad - si eu am asociat-o cu frigul sau curentul, pentru ca de altfel am dureri ciclice la ambii sini ; sunt la menopauza si peste citeva zile sunt programata pentre mamografie.Trebuie mers la medic! Este gresita orice neglijare, aminare, prejudecata.

    22
    9

  • Rhea pe 10 Feb 2011, 16:54
    Cum sa te doara sanii de la abstinenta?

    Cum poti sa crezi ca din cauza abstinetei sexuale te dor sanii (sau cum am mai auzit noduli la sani)? NU ESTE ADEVARAT

    27
    7

  • marcela cauc pe 8 Feb 2011, 22:01
    abstinenta sexuala

    poate cauza boli.

    47
    12

  • marapopa141 pe 8 Feb 2011, 20:15
    dureridesini

    din cauza frigului mi s,a intimplat sa ma doara sinii,

    9
    1

  • Lysa pe 8 Feb 2011, 17:53
    dureri de sini

    da abstinenta e si ea un motiv de dureri de sin :( m mult decit contraceptivele, poate deinde si de contraceptiv... eu folosesc implantul, care se pue in brat, si nu am avut probleme cu sinii din cauza lui..... doar abstinenta!!!!!!

    7
    4

  • dada pe 8 Feb 2011, 11:47
    gabriella

    esti inteligenta....ca noaptea. am parte zilnic si tot am dureri de sani...o fi de la prea mult, nu? inteligenta vietii

    15
    12

  • Gabriella pe 8 Feb 2011, 10:39
    Dureri de sini

    Da .. femeile au dureri de sini din cauza abstinentei sexuale . Nimeni nu recunoaste . De la oameni de stiintå pinå la cel mai simplu påmintean .. Ipocrizia si Dieta .. (alimentarå) .. nu ajutå . Intelegere , bunåtatea si ADEVÅRUL ... DA

    29
    14

  • vieru mariana pe 8 Feb 2011, 04:13
    durerile de san

    si eu am dureri de san o data la 2-3 luni ,durerile imi cedeaza daca iau diclofenac duoo si imi pun comprese cu apa rece.

    37
    15

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod