7 cauze ale sângerărilor vaginale după sex

Dacă ai sângerări inexplicabile după un act sexual, programează-te pentru un consult ginecologic pentru a stabili cu exactitate cauza lor. Iată 7 dintre cele mai întâlnite cauze ale sângerărilor care apar în timpul sau în urma unui contact sexual. Nu le ignora, deoarece nu sunt tocmai banale!

Dacă ai sângerări inexplicabile după un act sexual, programează-te pentru un consult ginecologic pentru a stabili cu exactitate cauza lor. Iată 7 dintre cele mai întâlnite cauze ale sângerărilor care apar în timpul sau în urma unui contact sexual. Nu le ignora, deoarece nu sunt tocmai banale!

 

Aceste sângerări vaginale dupa sex care nu pot fi explicate, deoarece apar când nu eşti la menstruaţie sunt foarte frecvente la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, după cum susţin medicii ginecologi. Inflamaţiile sau apariţia unor celule anormale la nivelul colului utern pot cauza aceste sângerări care pot să apară în timpul sau după un act sexual. Însă, pe lângă aceste două cauze frecvente mai sunt şi alte afecţiuni care pot să genereze aceste sângerări.

Trebuie să reţii că sângerările vaginale inexplicabile nu sunt normale, de aceea este necesar să mergi la un medic ginecolog care în urma unui consult poate să stabilească exact cauza lor şi să-ţi prescrie un tratament adecvat.

 

 

De ce apar sângerezi după actul sexual?

 

1. Displazia cervicală sau celulele anormale de la nivelul colului uterin

Nu te speria, aceste celule care se dezvoltă anormal la nivelul colului uterin nu sunt neapărat canceroase, ci este foarte posibil să nu fie periculoase. Însă este necesar să mergi la ginecolog pentru ca în urma investigaţiilor recomandate să ai un diagnostic corect pus.

 

2. Sângerări după actul sexual: Cevicita sau inflamaţia colului uterin

De cele mai multe ori, cervicita poate să fie asimptomatică şi nu generează complicaţii semnificative. Însă, ginecologii atenţionează că în unele situaţii, inflamaţiile colului uterin apar în urma contactării unei boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau chlamydia.

 

3. Lubrifierea insuficientă a vaginului

Atunci când vaginul nu este suficient de bine lubrifiat, actul sexual poate să irite zona vaginală, cauzând leziuni care se pot manifesta prin sângerări uşoare.

 

4. Sângerări vaginale după sex: Endometrioza 

Se defineşte prin prezenţa ţesutului endometrial în afara uterului. Acestea se comportă în mod asemănător: se îngroaşă şi se dezintegrează, creând zone hemoragice în fiecare lună, din cauza fluctuaţiilor hormonale, aflăm de la medicul ginecolog Roxana Sucu. Citeşte mai multe despre endometrioză AICI.

 

5. Boli cu transmitere sexuală: chlamydia şi gonoreea

Chlamydia este o infecţie bacteriană a tractului genital care se transmite foarte uşor prin contactul sexual.
Gonoreea se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii. 

 

6. Vaginita sau inflamaţia vaginului

Un alt motiv pentru care pot apărea sângerari dupa actul sexual este şi vaginita. Aceasta se manifestă prin secreţii, mâncărime şi durere, iar actul sexual poate să irite pereţii vaginali şi să genereze leziuni.

 

7. Fibromul uterin

Este o tumoră necanceroasă care se dezvoltă în grosimea peretelui uterului sau la exteriorul acestuia. Apare frecvent la femeile cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, iar specialiştii susţin că peste 80% dintre femei prezintă fibroame uterine până la vârsta de 50 de ani. De asemenea, medicii spun că aceste tumori necanceroase nu necesită întotdeauna tratament, decât în momentul în care încep să creeze probleme (cum ar fi imposibilitatea de a rămâne însărcinată şi un ciclu menstrual mult prelungit). Citeşte mai multe despre fibromul uterin AICI. 

 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mădălina pe 11 Apr 2020, 01:37
    Sex

    Buna seara , am și eu o întrebare după ce fac dragoste am o secreție rozalie,ce se întâmplă ?,este ceva grav ?am 18 ani ,este ceva normal ?va rog sa îmi răspundeți ,mulțumesc frumos !

    0
    0

  • Alina pe 19 Dec 2019, 17:14
    Sangerari vaginale

    Acuma o luna mi-am inceput viata sexuala, la primul act sexual, nu am sangerat, au urmat mai multe acte sexuale si tot asa, nu mai am menstruatie de 1 an, acum 2 zile am facut sex cu partenerul meu si mi-a curs sange, m-a durut.. Vreau sa mentin ca am avut mancarimi foarte abundente.. Sa ma ajute cineva va rog

    0
    0

  • crina pe 9 Mar 2014, 12:38
    menstruatie

    Mi-a venit problemele menstruale duminica trecuta imi cam tine 7 zile de obicei azi-dimineata am facut dragoste cu prietenul meu si am inceput dupa contactul sexual sa sangerez.Ce s-a intamplat sunt foarte speriata va rog frumos sa-mi raspundeti.

    12
    5

  • medeeadianaluca pe 8 Feb 2014, 19:42
    secretie roz in timpul actului sexual

    buna seara ! am 50 de ani ,am observat ca in timpul actului sexual am o scurgere roz! nu am nici un fel de durere ! care sa fie cauza ? ciclu menstrual nu mai am de 5 ani ! deci ? va multumesc cu anticipatie ! astept raspuns pe email!

    14
    0

  • simona pe 2 Nov 2013, 17:01
    singerare inainte si dupa ce am relatie cu partenerul

    acum 4 ani am ramas insrcinata am nascut la 6 luni si 3 zile din cauza unui hematom de la acea data am tot avut probleme am fost la Medici miau dat tratament dar degeaba pe perioada tratamentului cu ovule;creme si antibiotice e totul ok dar tupa ce imi vine menstruatia reapare eara singerarea si mincarimea in interior dupa citiva ani de tratament am fost sfatuita de catre medicul ginecolog ca sa imi pun sterlet am décis si asta am facut miam pus sterlet mirena a fost bine fara probleme o perioada de 5 luni dupa care am décis cu sotul ca sa il scot si sa facem un copil de cind am scos acest sterlet am singerari inainte si dupa contact sexual imi puteti spune ce pot sa fac

    0
    0

  • Luci_ana pe 29 Mai 2013, 14:54
    sangerari vaginale

    Buna! am si eu o intrebare...am aproape 18 ani si am o relatie de 4 ani de un an de zile mi-am inceput viata sexuala. Menstruatia imi venea normal inaintea dar de cateva ori mi-avenit de doua ori pe luna. Tin sa mentionez ca de luna aceasta dupa ce mi s-a terminat menstratia am avut avut contact sexual iar dupa o zi am avut sangerari...va rog ajutati-ma cu un sfat!!!

    22
    4

  • rubitdr pe 18 Mar 2013, 10:18
    urinari cu sange

    Buna ziua! Am o problema ,de 2-3 zile urinez cu sange si am senzatia de urinare, vineri am intretinut relatii sexuale cu prietenul meu, oare sa fie din cauza asta ? Va rog mult sa-mi da-ti un raspuns pe email :( sunt foarte ingrijorata imi este frica sa nu fie cancer col uterin :(

    15
    3

  • anita pe 11 Mar 2013, 10:11
    am facut dragoste si am sangerat un pic

    buna as vrea sami dati un raspun am facu dragote cu sotu meu si am sangerat un pic nu stiu dice am fos acum 5 luni la doctor miam facu lama si o zis cas ok da nu stiu dice acum am patit asa

    24
    1

  • anita pe 11 Mar 2013, 10:11
    am facut dragoste si am sangerat un pic

    buna as vrea sami dati un raspun am facu dragote cu sotu meu si am sangerat un pic nu stiu dice am fos acum 5 luni la doctor miam facu lama si o zis cas ok da nu stiu dice acum am patit asa

    34
    10

  • ionika pe 8 Mar 2013, 15:32
    sangerare

    Buna am si eu o intrebare,am prieten de 2 ani si doar cu el am facut sex acum cateodata in timpul actului am sangerari dar nu tot timpul.ce ar trebui sa fac?Va multumesc astept raspuns.

    16
    1

  • daniel2013 pe 7 Oct 2012, 15:40
    tratament natural!!

    O serie de tratament Propolicium consta din 21 de ovule sau supozitoare, preparate din propolis, alte produse apicole si pulberi de plante (in total 39 de ingrediente), care pot ajuta in mod eficient la vindecarea urmatoarelor afectiuni: anexite, cistite, uter varicos, fibrom uterin, metrite ulcerate de col uterin, inflamatii ale vaginului si colului uterin, micoze vaginale - candida, trichomonas, colibaciloza. Pe langa aceste boli feminine, efecte miraculoase se constata in tratarea adenomului de prostata, a prostatitei, dar si a hemoroizilor, a fisurilor anale si a altor boli ale rectului. Tratamentul trebuie repetat macar de doua ori. Se va face un control la medic inainte de inceperea tratamentului si dupa a treia serie de tratament, pentru a vedea evolutia vindecarii. Tratamentul are un caracter bland, este neinvaziv, fara reactii adverse, cu o singura exceptie: leacurile noastre sunt interzise persoanelor alergice la propolis si la alte produse apicole. O serie de tratament dureaza 21 de zile si costa 90 RON www.natural-propolicium.ro

    21
    10

  • maria pe 13 Sep 2012, 08:16
    nu raspunde nimeni la intrebari?

    nu raspunde nimeni la intrebari?

    5
    2

  • oana pe 7 Sep 2012, 19:20
    sangerari

    eu iau anticonceptionle de 3 ani,si niciodata nu am avut probleme.dar astazi am avut niste sangerari care m-au speriat.mai am o saptamana pana tb sa imi vina.sunt speriata.nu inteleg de ce.m-a durut aseara suportabil ovarul drept

    0
    2

  • mihaela pe 2 Iul 2012, 15:45
    sangerari

    va rog frumos sa ma ajutati ,am o problema care dureaza de vreo 5-6 saptamani,a inceput prin a avea niste scurgeri fara culoare si fara miros sunt exact ca apa dar in cantitati mari tot timpul purtam protejslip ,apoi sau mai diminuat dar au inceput niste sangerari care veneau mai mult noaptea apoi se opreau mi sa intamplat de vreo 3 ori intr-o luna apoi cand am avut contact sexual cu sotul meu am avut o sangerare puternica avetzi idee despre ce ar putea fi vb?

    4
    10

  • andraaa pe 12 Mai 2012, 19:09
    am sangerat dupa actul sexual

    buna! am un mare semn de intrebare in urma cu ceva timp am avut un prieten cu care mi.am inceput viata sexuala,dupa ceva timp ne.am despartit iar dupa un an jumate am fact.o iar cu un alt baiata. este normal sa sangerez,tinand cont ca inainte nu se intamplase decat de 3 ori?

    28
    2

  • Gina pe 25 Mar 2011, 09:56
    Sangerari dupa actul sexual

    Am facut sex cu partenerul si am avut o sangerare atat in timpul actului sexual cat si dupa,simt si o durere de ovare,se poate sa fie menstruatie,sau e una din cauzele mentionate mai sus?nu ar fii fost timpul sa menstruez...

    53
    18

  • fila pe 21 Ian 2011, 12:06
    dureri de sini

    ma dor aproape tot timpul sini .Am fost la ginecolog mi s -a spus ca e ceva normal. am si o secretie albicioasa care uneori e foarte abundenta in special dupa ce urinez.

    27
    9

  • biatrice pe 18 Ian 2011, 23:33
    sex

    eu iau anticonceptionale am facut pauza de mai multe ori ca asa mia zis doctorul acu leam inceput din nou.dupa ce am facut sex cu sotu meu am avut ceva probleme nu mi sa mai intamplat pana acu am avut niste sangerari si vreau sa stiu de ce? si mai am o micuta problema de ce ma doare cand fac sex asta se intampla mereu si cand el asi da drumu eu am usturimi? Va rog sa imi raspundeti

    24
    0

  • ByByCa pe 7 Ian 2011, 17:26
    sex

    Buna Nu stiu de ce ma doare cand fac sex cu iubitul meu.si de 2 ori mia venit si mie sange dupa ce am facut sex sunt ceva probleme asta nu mi sa intamplat nici odata numa acuma cu el ce sa fac ?

    20
    0

  • cosmina pe 7 Ian 2011, 17:22
    menstruatie

    am avut o hemoragie am fost la doctor si mia dat niste medicament de mi sa oprit ciclul iar dupa ce am terminat tratamentul mea dat niste anticonceptionale.mestruatia am avut bine timp de 4 ani si mia venit in fiecare luna si in aceas data in care trebuia ca sa ma fac bolnava am intrerupt anticonceptionalele si acum imi intarzie ciclul cu 10,12 zile e normal Va rog sa imi dati un rasp pe email

    22
    8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod