Negii sau verucile: metode de tratament

Alaturi de acnee, negii sau verucile fac parte dintre cele mai frecvente probleme dermatologice. Desi inofensivi, negii afecteaza aspectul fizic si pot produce disconfort. Despre cum apar sau cum pot fi tratati ne spune dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie.
"Verucile, mai cunoscute sub denumirea de negi, sunt leziuni benigne (nu au potential cancerigen), localizate cel mai frecvent pe tegumentele extremitatilor, regiunea genitala si la nivelul mucoaselor genitala, orala si laringiana si sunt provocate de un grup de virusuri numite  Papilomavirusuri umane (PVU)", explica dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti.

Aceste excrescente sunt de obicei inofensive si deseori dispar de la sine. Insa in cele mai multe cazuri, verucile reprezinta o problema estetica, iar indepartarea lor reprezinta solutia.

Locurile cele mai afectate de negi sunt mainile, degetele in special. Tratamentul ajuta la prevenirea raspandirii acestora in alte parti ale corpului sau la infectarea altor persoane. Exista insa si posibilitatea ca negii sa reapara dupa tratament si sa devina o problema persistenta.


Tipuri de veruci

Infectia cu PVU poate produce diferite tipuri de veruci, dintre care specialistul enumera:

1. Veruci vulgare. Acest tip de veruci este provocat de PVU2. Sunt leziuni bine delimitate, cu suprafata keratozica, avand culoarea pielii.  Pot fi izolate sau grupate, iar numarul de veruci aparute variaza.
Verucile pot aparea in orice zona a corpului, insa sunt mai frecvente la nivelul mainilor si al degetelor. Localizarile periunghiale si subunghiale sunt dureroase si pot determina modificari la nivelul unghiilor. 65% dintre cazurile de veruci vulgare regreseaza spontan.

2. Veruci plantare, care pot fi:
  • Veruci plantare superficiale. Acestea sunt provocate de PVU2 si au aspect similar verucilor vulgare. Nu sunt dureroase;
  • Veruci plantare profunde. Aparitia lor este determinata de PVU1. De obicei sunt leziuni unice dar pot fi si multiple. Sunt localizate pe zonele de presiune ale plantei (talpii). Sunt foarte dureroase, pentru ca se dezvolta in profunzime si pot provoca impotenta functionala.

3. Veruci plane (juvenile). Sunt leziuni ferme la palpare, cu dimensiuni mici (1 - 4 mm diametru) si au o culoare galbui – cenusie. Aparitia unei coloratii rosiatice indica o imunitate a pacientului buna, care va duce la disparitia leziunii. Apare in special la nivelul fetei (frunte , obraji, tample, barbie), dosul mainilor, degete si sunt frecvente la copii si adulti tineri.

4. Papiloame. Aceste veruci sunt filiforme sau digitate si au culoarea pielii.
Apar in special la nivelul fetei (in zona gurii si a ochilor).

5. Condiloame ano–genitale:
  • Condiloame acuminate. Acestea afecteaza mucoasa genitala si tegumentele perigenitale. Se caracterizeaza prin aparitia unor mici excrescente rosietice;
  • Condiloame plane ale colului uterin. Acestea reprezinta o forma particulara de condiloame genitale, care afecteaza colul uterin. Au potential oncogen (30-50% dintre displaziile cervicalese se asociaza cu prezenta antigenelor HPV).


Cauze

Negii pot aparea in urma contactului direct cu PVU. Exista mai mult de 100 de tipuri de PVU, dintre care mai multe variante ale virusului sunt responsabile de aparitia cancerului cervical. Exista insa si un numar de tipuri de HPV care provoaca aparitia verucilor.


Cum se transmit?

Negii se pot raspandi foarte usor, ca orice boala infectioasa, prin contact direct cu persoana infectata sau prin folosirea unui prosop sau al unui obiect utilizat de purtatorul virusului. Insa fiecare are un sistem imunitar diferit si asta inseamna ca nu toti cei care intra in contact direct cu virusul dezvolta negi. "Transmiterea verucilor cutanate este favorizata de traumatisme minore (astfel se explica localizarea la nivelul mainilor si genunchilor) si de frecventarea bazinelor de inot sau a piscinelor.
De asemenea exista si profesii cu risc crescut de a dezvolta veruci (macelari, medici veterinari). Leziunile tip veruci anogenitale se transmit prin contact sexual,"
explica dr. Clatici.


Metode de tratament

Majoritatea verucilor nu necesita tratament, acestea disparand de la sine. "60% se pot vindeca spontan, fara tratament, in primii 2 ani de la aparitie," completeaza specialistul. Din motive estetice sau care tin de disconfort, multe persoane aleg indepartarea acestora.  

Dintre tratamentele aplicate in cazul verucilor, dr. Clatici aminteste:

  • Preparate keratolitice. Acest tratamente constau in aplicatii locale, zilnice, cu acid salicilic sau acid lactic. Nu sunt recomandate in cazul in care verucile se afla la nivelul fetei sau sunt anogenitale;
  • Podofilina 10 – 25 % si podofilotoxina 0,5%. Este recomandat pentru verucile anogenitale (sunt contraindicate in timpul sarcinii);
  • Crioterapia sau "inghetarea" leziunilor cu azot lichid (la -196 grade C) sau cu zapada carbonica (se formeaza o bula subepidermica, iar veruca se indeparteaza odata cu acoperisul bulei);
  • Electrocauterizare;
  • Laser CO2;
  • Tratament chirurgical;
  • Terapie fotodinamica;
  • Homeopatie.
 
"Niciun tratament nu poate evita o eventuala recidiva, in conditiile in care niciun tratament nu elimina prezenta virusului din organism.
Doar mecanismul natural de aparare al pielii este capabil sa elimine virusul
," completeaza dr. Clatici.


Ce poti face pentru a reduce riscul raspandirii?


  • Nu peria, taia, rani sau folosi lama de ras in zona in care este localizat negul, pentru e evita raspandirea virusului. Negii se pot raspandii si in alte zone ale corpului;
  • Renunta la obiceiul de a-ti roade unghiile, daca in zona acestora se afla un neg;
  • Nu rani zona afectata, pentru ca astfel virusul se poate raspandi;
  • Pastreaza-ti mainile cat mai uscate, pentru ca negii sunt mai greu de controlat intr-un mediu umed;
  • Spala-ti bine mainile dupa ce ai atins negul.
 

Comentariile 1-50 din 76

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen pe 12 Mar 2024, 19:28
    negi plantari

    Am aplicat 3 zile STOP VP pe negul de la piciorul stang si dupa cca o luna a cazut singur. Va recomand.

    0
    0

  • mireasmademicsandre pe 2 Mar 2020, 11:10
    Negi

    ISOPRINOSINE , efect garantat, consultati medicul de familie sau dermatolog, medicamentul se elibereaza pe baza prescriptiei medicale. Sanatate multa!

    0
    0

  • Liviu pe 20 Apr 2017, 12:01
    tratament negi

    Cel mai eficient tratament impotriva negilor este cu rostopasca.https://www.facebook.com/pg/Natural-748160485347059/posts/

    0
    0

  • Laura pe 11 Mar 2016, 10:24
    Tratament natural 100% varianata 2

    Baietelul meu de 4 ani(avea 12 negi la o manuta si 7 la cealalta) nu voia sa manance usturoi ca mai toti cei cu paraziti(ca ustura, ca miroase urat, etc). I-am dat cate o capsula de pulbere de cuisoare si o capsula de pulbere de pelin doar o data pe zi. Imediat am observat a doua zi ca negii s-au albit si nu mai erau rozalii, semn ca nu mai erau activi, iar in zilele uramatoare vedeam cu ochii cum disparea cate unul mai mic si se micsorau cei mari. Un alt castig pe care l-am avut: baietulul nu vorbea si nici nu repeta cuvinte dupa noi, oricat incercam, si in plus era foarte nervos. A doua zi dupa administrarea de pelin si cuisoare a inceput sa repete dupa mine cuvinte noi si a inceput sa vorbeasca iar dupa o saptamana jumate disparusera toti negii. Tratamentul l-am citit in cartea"Vindecarea tuturor formelor de cancer" de Hulda Clark. Sa va fie de folos si sa va dea D-zeu sanatate.

    1
    3

  • Laura pe 11 Mar 2016, 10:11
    Tratament natural 100% varianata 1

    Dragilor, negii sunt de mai multe tipuri unii cu radacini, iar altii care exista in sange (cei mai multi). Pentru a scapa de ei trebuie sa curatati sangele, pentru ca altfel ei vor aparea din nou in si mai mare forta. Atentie negii pot vestii ca aveti paraziti si daca nu ii tratati puteti face in timp chiar boli grave: cancer, leucemii, lupus... Un tratament sigur si care a avut efect la mine a fost sa consum zilnic usturoi(paine arsa putin pe flacara cu putin unt si branza). Arsura de pe paine actioneaza asemeni carbunelui medicinal si absoarbe bacteriile rele. Nu trebuie sa mancati musai ca mine. Usturoiul este un antibiotic natural si un vermifug de exceptie. Marea majoritate a celor cu negi vor refuza usturoiul gsind diverse motive, insa singurul motiv este ca parazitii pot dicta persoanei parazitate sa manance ce le place lor: lactate, carne, dulciuri, produse de patiserie, care odata intrate in organism fac sangele acid si se pot dezvolta in voie. Evitati zaharul si mai ales inlocuitorii artificiali care sunt otrava pt corp deoarece consuma tot calciul din organism si el este necesar peste tot. Evitati consumul de carne excesiv : o data de doua ori pe saptamana cate 150 g preferabil peste, iar pentru fier mancat sfecla rosie in salata cu hrean sau patrunjel verde in salata cu lamaie si ulei de masline

    2
    0

  • ovidiu pe 21 Iun 2015, 12:13
    veruci plantare

    Mi-a aparut acum 3 ani o veruca plantara in talpa. Initial am crezut ca ii o batatura dar anul trecut prin vara a inceput sa ma doara. Am mers la dermatolog si mi-a zis ca ii veruca si ca trebuie sa mi-o scoata. M-a operat si degeaba, dupa 3 luni s-a refacut in acelasi loc si mi-a mai iesit inca 4 pe talpa. Am tot cautat si eu pe internet tratamente si am zis sa incerc cu creion de la cryopharma. Am dat 56 de lei de la farmacie pe el si ma bucur ca am facut-o. In cateva zile am scapat de alea mici si inca aplic pe veruca mai mare (in 2-3 zile scap si de asta).

    2
    2

  • LAZAR MIRCEA pe 29 Mar 2015, 16:33
    Cum sa scapi de negi !

    Am scapat de negii de pe fata 3 persoane dupa un tratament auzit de la batrini : am frecat negul 3 zile la rind inainte de culcare cu tamponul rezultat de la menstruatie de la fiica mea , am pus peste neg un leucoplast ca sa nu murdaresc perna,iar din ziua a patra nu mai aveam negul pe fata !

    7
    19

  • sonia todirascu pe 4 Aug 2014, 21:47
    negi pe gat

    Acum patru luni de zile mi-a iesit pe gat un neg foarte ciudat si inesttetic.Avea un aspect cheratinos,albicios,lunguiet si zimtat la varf...mi-a fost foarte frica sa consult un medic si am hotarat sa-l las asa.Am facut otita si am fost nevoita sa fac tratament cu antibiotice timp de 9 zile,medicamentu recomandat,,amoxicilina,,. Dupa tratament,negul a cazut ,,de la sine,, si a ramas o urma care s-a retras in timp. Mai mentionez ca,aveam si niste dureri musculare ciudate(la nivel femural)ce se manifestau ca si cum as fi fost ,,curentata,, si nici macar nu puteam misca piciorul in crizele de durere...au trecut si acestea dupa acel tratament.

    3
    5

  • F pe 1 Iun 2014, 15:37
    Veruca

    Am avut ceva timp o veruca perseverenta care dupa vreo 2-3 ani s-a inmultit si din 1 s-au facut 5-6, am incercat cauterizare, criogenizare(am impresia ca asa se numeste teaba cu hidrogen lichid) nici una nu a avut rezultate, ba mai mult cea din urma mi-a facut o veruca uriasa pe degetul mare(in jur de 3-4cm) . Am tot citit pe forumuri si scria cineva sa lipesti leucoplast(rola) pe veruca si sa il tii acolo cateva luni(evident schimbat la cateva zile) in asa fel incat veruca sa aiba contact minim cu exteriorul. Pot spune ca a functionat de minune dupa 5 ani de veruci am reusit sa scap de ele in 3 luni. In concluzie: O rola de leucoplast( de preferat cea transparenta de la farmacie. fiindca eu pe aia am folosit-o), lipesti o fasie pe veruca in asa fel incat sa nu intre aer si la cateva zile schimbi( in general schimbam cand nu mai statea lipita banda). Se repeta pana la disparitia verucii.

    0
    0

  • alin pe 2 Mar 2014, 04:09
    rostopasca

    Vine primavara, iar rostopasca se va gasi usor pe marginea drumului. Mai eficient decat orice crema pe baza de rostopasca este sa folositi planta in starea naturala. Gasiti plantele care au tulpina cat mai groasa, rupeti tulpina, iar seva din interior o aplicati direct pe negi. Repetati zilnic daca aveti posibilitatea, negii se vor usca si vor cadea de la sine. Sanatate!

    6
    0

  • volk pe 22 Feb 2014, 12:30
    negi(veruci in limbaj medical)

    Cel mai efficient mi s-a parut a fi nitratul de argint solutie de la farmacie (una cu laborator propriu) aplicat de doua -trei ori pe zi,seara inmuiati zona in apa calduta si decupati piela moarta cu un forfecut fin de unghii.Ma confrunt cu negii cam la 4-5 ani,in perioade de stres.

    6
    0

  • dana stanciu pe 20 Ian 2014, 15:56
    papilome

    va rogsa mi spuneti cum as putea trata cateva papiloamecare mi au aparutin zona tamplei ?

    19
    0

  • georgiana pe 13 Ian 2014, 10:30
    negi genitali

    miau aparut niste negi genitali in urma cu vreo 6 luni dar nu am spus numic pt k mia fost rusine. acum sau inmultit,am fost la medic si mia prescris aldara crema,folosesc de 2 saptamani si nu am rezultate prea mari. astept sa termin tratamentul si o sa vad daca o sa imi dispara negii,o sa incerc si metoda cu otet de mere

    0
    4

  • maria camelia pe 22 Nov 2013, 13:24
    scapati de negi genitali cu otet de mere!

    Bunaziua. Nu va retin prea mult, doar vreau sa va aduc la cunostinta un gand pozitiv, pe care si eu la randul meu il cautam in urma cu cateva saptamani. Pe scurt , daca aveti negi genitali, nu va alarmati, exista remediu 100% .L-am incercat si uitati-va la mine sunt fericita.Am aplicat prin tamponare cateva zile la rand dimineata si seara otet de mere nediluat, exact pe negi, dupa ce in prealabil am facut o igiena normala doar cu apa. Asadar, in cateva zile scapati de negiii genitali, doar prin tamponare cu otet de mere!Eu ma bucur ca va pot spune sigur acest lucru, demonstrata chiar pe piele mea!Sanatate si nu uitati negii genitali adio cu otet de mere.Va pup !

    17
    0

  • gurin pe 29 Oct 2013, 20:48
    veruca

    eu am una de 5 anii e ca pasta de pix groasa si tot nu stiu ce e ,acu o inceput sa ma doare ce pot sa fac sa scap de ea

    12
    2

  • MirelaT pe 25 Oct 2013, 15:48
    cum am scapat de negi

    Eu am scapat de negii de pe degetele de la mana in felul urmator: Am taiat felii cativa catei de usturoi pe care i-am lasat sa stea intr-o cana cu otet 3 zile. Apoi in fiecare zi am luat cate o felie si am pus-o pe neg, infasurata cu leocoplast. Bucata de usturoi trebuie sa fie de marimea negului, altfel distruge si pielea din jur, este foarte puternica. Astfel ca intr-o saptamana am scapat de toti negii.

    11
    2

  • Clau pe 6 Oct 2013, 15:31
    RAPID, EFICIENT, INTIM

    Recomand tratamentul cu DUOFILM (solutie cutanata) care costa in farmacii 15-20 lei. Nu doar ca e cel mai ieftin tratament, ci si cel mai eficient, din experienta mea. Initial prima masura pe care am luat-o a fost sa urmez sfaturile multora de a merge la dermatolog, urmand a ma trata la clinica Sanador (destul de renumita fiind) prin excizie laser care s-a adeverit a fi nu doar costisitoare (300 lei pt 4 condiloame micute), ci si ineficienta si dureroasa. In plus, intepaturi raman o buna perioada (circa 3-4 saptamani,astfel ca viata sexuala e putin cam dificil sa ti-o desfasori in conditii normale, intepaturile fiind destul de incomode. In plus, prin excizia cu laser(tot cauterizare fiind), sunt sanse (de care eu am avut parte) ca dupa taierea condiloamelor sa urmeze sangerari poate chiar nevizibile insa care provoaca raspandirea condiloamelor. Iar asta poate duce ca din 3-4 condiloame cauterizate, sa apara altele. Cel putin in cazul meu asa a fost, plus ca exact unde a fost cauterizat un condilom la cam 2 luni distanta a reaparut (deci nu a fost distrus complet prin excizia aia). Deci, prin urmare, recomandarea mea e sa folositi DUOFILM dar cu mare atentie. Eu asa am scapat si de un neg la un deget, si de un condilom de deasupra penisului, si alte 3 condiloame de sub pielea penisului, intr-o zona in care trebuie sa folositi cu mare atentie acea solutie cutanata Duofilm. Se procedeaza in felul urmator: Se aplica solutie Duofilm exact pe condilom si se asteapta cam 30-40 minute pana ce se usuca suficient. Asta de maxim doua ori pe zi. Condilomul se intaraste si se albeste rapid. Personal, in maxim 3 zile am reusit sa scap de condilomul "atacat", urmand ca dupa sa aplic foarte putin Duofilm pe locul lasat de condilom, deci pe radacina acestuia. Si da, povestea acelui condilom s-a incheiat. Eficient si sigur!!! Cu acest mesaj doresc sa le fac bine si altora, pentru ca am cunoscut starea de disconfort provocata de aceste condiloame. De mentionat este ca sexul se poate relua destul de repede dupa tratarea cu Duofilm, pt ca nu lasa nici urme, nici dureri/intepaturi. Sper sa fi fost destul de explicit si de ajutor! Sanatate multa tuturor, si o viata sexuala cat mai activa! :)

    7
    2

  • Mihaela Suny pe 9 Sep 2013, 21:44
    Tratament negi

    Am avut negi pe maini, mai precis pe degete si i-am tratat cu o solutie extrema dar f eficienta: cu acid de baterie. Cu o seringa, cu sau fara ac, am extras acid de la o baterie de masina si am lasat sa picure doar cate un bob de lichid exact pe neg. Dupa 2 - 4 aplicari pe zi, au disparut fara sa bag de seama. Specific, acidul de baterie arde! De aceea nu e recomandat decat pe pielea uscata a mainilor sau a picioarelor! Niciodata pe fata sau pe mucoase. In cazul in care se prelinge pe pielea sanatoasa, simti o usoara arsura, fara urme, insa aplicata doar pe neg nu se va simti absolut nimic. Este cel mai eficient si rapid tratament al acestor formatiuni inestetice si enervante. Sanatate multa tuturor!

    1
    12

  • Jess pe 27 Aug 2013, 12:45
    Continuarea

    Din toamna e posibil sa inceapa o noua campanie de vaccinare anti-HPV - puteti intreba medicul de familie cand primesc doze de vaacin sau sunati la Directia de Sanatate Publica. Il recomand indiferent de varsta!! NU MAI ASCULTATI TOATE PROSTIILE DE LA TV, CUM CA, POTI FACE CANCER DE LA ACEST VACCIN!! Vaccinul contine o proteina asemanatoare proteinei din structura virusului care provoaca secretia de anticorpi. Deci nu poti face cancer!! Sper sa va fie de folos! Sanatare ca-i mai buna decat toate!!

    2
    3

  • Jess pe 27 Aug 2013, 12:38
    Nevi

    Buna! De cativa ani, mi-au aparut niste negi plantari, in numar de 6 mai exact. Nu erau durerosi insa anul acesta m-am hotarat sa scap de ei. Am fost la medic si mi-a recomandat Duofilm, stimulent imunitar Isoprinosine si sedinte de Crioterapie. Abia dupa 6 luni am vazut rezultate, si a durat asa mult datorita unor reguli care trebuiesc respectate, dar timpul nu prea mi-a permis, si anume: 1. Duofilmul se aplica de 1-2 ori pe zi sub pansament ocluziv, adica acoperit de un plasture (banda adeziva - 5 lei in farmacii) care nu lasa aerul, oxigenul sa ajunga la virus. Virusul fara oxigen moare. Asta inseamna ca trebuie da fiti pansati pe toata perioada tratamentului, inclusiv in timpul dusului pentru a nu raspandi virusul si autoinocula sau da si celorlalti din familie --> cada/dusul dezinfectate periodic! Prosoape de baie personale! Pansamentul il schimbi dupa dus, moment in care poti si curata zona cu o bucatica de smilgher (nu piatra ponce), pe care o arunci dupa (nu se refoloseste !!!). In cazul meu am folosit chiar si o lama de bisturiu cu care taiam mai bine leziunea. :D 2. N-am folosit Isoprinosine, in schimb am incercat pentru sistemul imun (TREBUIE STIMULAT DEOARECE EL E SINGURUL CARE POATE ELIMINA VIRUSUL DIN ORGANISM): Baraka (extract de catina) minim 3 luni/ 3 capsule pe zi - dar l-am lasat deoparte pentru ca sunt alergica, si am schimbat pe Astrgalus forte - antiviral, imunostimulant, Biter suedez o lingurita de 3 ori pe zi inainte de masa. Totodata puteti folosi Propolis, Vitamine din grupul B si Magneziu. 3. Am incercat Crioterapia ( Axot lichid la o temperatura foarte joasa). Cum? Am facut o sedinta, dupa care pielea a cazut insa radacinile inca se mai vedeau. Nu am revenit la medic pt crioterapie deoarece parasisem orasul. Mi-am comandat Histofreezer de pe net - 260 lei - Sistem de crioterapie care ingheata nevul la - 54 grade (parca), dar nu am vazut rezultat prea mare --> deci nu recomand. IN SCHIMB, Am revenit la medic pentru alta sedinta de crioterapie, sedinta dupa care mi-au disparut 3 dintre ei. Mai am 3, pentru care urmeaza sa ma duc iar la medic zilele urmatoare. CONCLUZIA: Crioterapia (cam 50 lei sedinta) da rezultate doar daca revii la medic o data la maxim 2 saptamani, pentru a ingheta radacina si a o elimina definitiv. Dupa sedinta am stat pansata 2 zile iar cand am scos panasamentul radacina s-a desprins cu tot cu pansament. :D 4. Se dezinfecteaza toate perechile de incaltaminte cu Spray antibacterian de la Scholl - 17 lei ( in Kaufland :D ), eventual si sterse cu spirt inainte sau chiar spalate (tenesi, adidasi etc) !!! Foarte important daca doresti sa nu reapara!!! 5. Nu recomand laserterapia cu CO2 deoarece in fumul degajat exista particule de virioni viabili - adica virus viu care poate da alti nevi in alte zone (motiv pt care unii medici refuza aceasta metoda deoarece pot lua si ei). Si nici cauterizarea - dureroasa, sau extirparea chirurghicala - dureza mult vindecarea, chiar 3-4 luni! 6. Pentru nevii de pe mana puteti incerca plasturi pentru bataturi de la Urgo cu acid acetisalicilic, pansati pana de ia pielea inclusiv radacina. Alte sfaturi: referitoare la condilomatoza genitala (nevi genitali): - condylinul e bun, chiar daca da arsuri: rezultate bune cu aplicatii o data pe zi, seara - Luni, Marti, Miercuri (Duminica nu mai ai leziunea). Nu e recomandat pe mucoase - la nivelul vulvei sau intravaginal. - Dupa care poate fi urmat de aplicatii locale de tinctura de Marul Lupului amestecata cu tinctura de rostopasca + crema de marului lupului, minim 2 luni. Vindeca mai rapid ranile date de condyline. Le gasiti la Plafar. - Important stimularea sistemului imun !! cf pct 2. - Fara contact sexual pe durata tratamentului, pentru a nu raspandi!! - Test Papanicolau obligatoriu !!!! Din cate stiu tulpinile cancerigene de HPV sunt 16 si 18. Cele care dau leziunile condilomatozei sunt 6,11 - necangerigene. De aceea recomand vaccinare Anti HPV - Silgard/ Gardasil care e importiva celor 4 tulpini. Cervarixul e doar impotriva 16,18. Din toamna e posibil sa incea0

    1
    0

  • nutica salagianu pe 23 Iul 2013, 11:59
    negi

    buna am si eu o rugaminte cn ma poate ajuta am o fetita de 4 ani si are negi pe fata umar si piept am dato cu retina a si solutie molutrex dar nui trece poate stie cineva si alceva sa o mai dau multumesc

    6
    11

  • laurentiu pe 22 Iul 2013, 14:02
    negii

    am negii pe mina si pe brat ca sa fiu am 7ani de cind ma chinui sa scap am cumparat solutii de tot felu sfatuima poate am vreo sansa sa scap nici nu stiu ce sa mai fac mi leam cauterizat si tot au iesit

    0
    0

  • Andrada pe 18 Iun 2013, 03:14
    Tratament condiloame

    Buna. Am 20 de ani si de o luna ma confrunt cu condiloamele genitale. Am o relatie stabila de 5 ani cu singurul meu partener sexual si desi aceasta afectiune se incadreaza in categoria BTS, am aflat ca te poti pricopsi cu aceste "minunatii" si prin alte metode. In momentul de fata am scapat de acest chin dar inca nu sunt tratata complet si trebuie sa ma tin de medicamente pana la sfarsitul lunii(inca am cicatrici in zona unde au fost condiloamele si cativa negi micuti, abia vizibili) La mine aceste condiloame sau manifestat destul de violent afectand portiuni foarte mari.. Am mers la ginecolog si mi a recomandat urmatoarele: 1. se spala zona genitala cu ceai de pelin in care este dizolvat un pliculet de femigin B- prafuri pt uz vaginal, sunt in jur de 10 lei, 10 plicuri_(dimineata si seara) 2. Se aplica condilynne o data pe zi! (seara, dupa spalaturile cu ceai, se lasa sa se usuce zona dupa care se aplica cu grija solutia doar pe condiloame, pe pielea sanatoasa provoacand arsuri). 3. dupa o ora, se aplica lomexin crema(tot seara. de doua ori pe zi sunt doar spalaturile!) 4. Pe langa acestea am inceput o cura de tinctura de echinaceea. Se dizolva o lingurita in 100 ml de apa si se ia de 3 ori pe zi pe stomacul gol. Am renuntat la cola si chipsuri si alte alimente nesanatoase si am ales sa consum mai multe fructe si legume si mancare gatita acasa. Tin sa mentionez ca NU SUNT FUMATOARE! Stiu cum e sa treci prin acest chin si in tot acest timp am citit tot ce se poate citi despre aceasta afectiune insa nimic nu mi a fost prea folositor. Sper ca aceste informatii sa va ajute si sa va faceti bine cat mai repede! Nu uitati, vindecarea depinde si de organismul persoanei infectate, de varsta si de regimul alimentar. Multa multa sanatate va doresc!

    0
    0

  • Daenerys pe 1 Mai 2013, 22:53
    HPV negi genitali - Tratament naturist care functioneaza!

    De cateva luni ma tratez urmand acest tratament si functioneaza. Nu peste noapte, dar am rezultate foarte bune. Va descriu exact ce si cum am luat: 1. Pentru sistemul imunitar Vitamina C + Zinc de la Beres (nu am avut nici macar o raceala usoara din iulie 2012) 2. Ulei esential 100% pur de chiparos albastru ( Cypress - Cupresus Sempervirens) de la Young Living , aplicat o data pe zi local pe negi si inghitit in capsule gastrorezistente , 3 picaturi de 3 ori pe zi, inainte de masa. Il poti lua si daca ai probleme cu stomacul, eu am gastrita si nu am avut niciun disconfort. Mai mult, m-am simtit foarte bine si nu mi-a mai cazut aproape deloc parul, are efecte benefice pe multe parti si nu face rau nicaieri. Ai aici link unde poti vedea exact ce e : http://www.youngliving.com/en_GB/essential-oils/Cypress - pe site nu vei gasi referire la HPV, Young Living nu trateaza boli, aceste uleiuri esentiale sunt initial produse pentru aromoterapie si masaj. Un medic nutritionist specializat in aceste uleiuri mi l-a recomandat si am avut incredere din prima. Are o aroma foarte placuta. Costa intr-adevar 17 lire, dar merita fiecare penny. E foarte puternic si natural 100%. 3. Ulei esential de Turmeric ( se gaseste la orice plafar si costa undeva la 6 lei) . Se aplica o data pe zi, local. Are un miros foarte puternic si usor ierbos, te poate deranja dar e bun. 4. Ulei de ricin ( plafar, ieftin) . Se aplica local pe negi , o data pe zi, seara, inainte de culcare, si este preferabil sa se tina local o sticla cu apa fierbinte. Acest lucru face ca activitatea virusului sa creasca si uleiul de ricin sa il omoare mai usor. In plus uleiul de ricin este si antitumoral. 5. Cel mai puternic tratament (si rapid) impotriva negilor de orice fel este veninul de albina. - Crema VENEX .- Functioneaza minunat (atentie sa nu fii alergic!! ). In cateva saptamani, aplicat o data pe zi si numai pe neg (maximum pe 3-4 negi odata, altfel risti sa faci reactie pentru ca contine venin pur in concentratie foarte mare) negul se va inrosi, apoi se va innegri treptat, pentru ca apoi sa se rupa pe rand si sa cada, lasand pielea usor uscata, fara negi. Isi revine repede dar este indicat sa mai urmezi tratamentul pentru inca 2 saptamani chiar daca vezi pielea curata, sa ucida tot ce mai este subcutanat. Asta este crema - http://beehealthyfarms.com/product.php?id_product=68 . Mie mi-a comandat-o cineva din Canada si am dat pe ea 120 de lei, tubul este aproape plin, se pune putin si tine mult. Merita banii astia, ideea este ca acest tratament nu te scapa de negi, ci de virus. Crema se poate folosi si pt negi in talpa, pe maini sau in orice loc inafara de apropierea ochilor sau a mucoaselor. Atentie la negii genitali, daca sunt aproape de intrare sau pe pielea ff sensibila, testati intai pe o portiune mica. Eu as evita aplicarea ei pe mucoasa vaginala. Eu am scapat cu VENEX si de 3 negi micuti de culoarea pielii de pe gat, unul de pe mana, in doar 4 zile, cu doua aplicari pe zi. Au cazut si nu mai stiu unde erau! 6. Pentru negii intravaginali se poate face o solutie din apa pura, 3-4 picaturi de Cypress (1) si putin propolis, apoi se inmoaie un tampon vaginal in solutie si se tina inauntru 20-30 de minute. Atentie, NU folositi OB. Au Clor si distrug flora vaginala in aceasta combinatie. Exista tampoane fara clor, se numesc Natracare si se gasesc la magazinele Bio. Nu depasesc f mult pretul OB. O data pe saptamana. 7. Dupa ce terminati sticluta de 15 ml de Cypress, local si inghitit, schimbati cu Young Living Essential Oil - Purification : http://www.youngliving.com/en_GB/essential-oil-blends/Purification. Tot asa, se aplica local o data pe zi, si se inghit 2 picaturi, de 3 ori pe zi inainte de mese. Toate ingredientele acestui amestec de uleriui esentiale puternice si naturale sunt antivirale, antifungice si antibacteriene, pe langa ca miroase superb!! Acum am ajuns la acest stadiu cu tratamentul si am niste urme foarte usoare, in locul unde acum 2 luni si jumatate aveam negi mari si rosii (vreo 4-5). Sunt foarte fericita ca am dat peste oameni deosebiti care m-au ajutat cu acest tratament si ca il pot spune mai departe! Simultan, puteti sa diluati Cypress sau Purification cu ulei vegetal de masline sau samburi de struguri pentru masaj in zona abdominala. Puneti 3-5 picaturi de ulei esential si masati zona. Acest ulei intra rapid in piele si face f mult bine si prin masaj! Inca un lucru in plus, o data la 2 saptamani, o compresa locala cu ceapa maruntita, se tine 15-20 de minute si apoi se spala. Va doresc multa sanatate si sper sa aveti curaj sa incercati acest tratament. In total nu costa mai mult de 300 de lei. Scapati de cauza, nu doar de efect.

    2
    2

  • Alina Pop pe 7 Apr 2013, 09:45
    Veruci vulgare

    Buna ziua. Am o fetita de 2 ani si 8 luni care are 3 negi pe nas, mai exact in varful nasului. De aproximativ 2 luni face tratament cu tinctura de propolis, tinctura de rostopasca si ulei de canepa ( evident, la recomandarea medicului dermatolog) insa, unul dintre negi a crescut destul de mult in aceasta perioada, s-a inegrit si este tare la atingere, semn ca tratamentul isi face efectul, banuiesc. Intrebarea mea este: care sunt alternativele pentru a scapa de acesti inestetici negi pentru totdeauna, fara urme sau cicatrici, tinand seama ca sunt la nivelul nasului, zona fiind foarte sensibila.

    12
    3

  • Cristina pe 2 Apr 2013, 01:08
    Buna!

    Si eu am avut o formatiune de negi in talpa si am folosit timp de o luna o solutie pe baza de aloe si o crema tot cu aloe vera si in decursul a o luna nu am mai avut si nici nu m'am confruntat cu reaparitia acestora!va recomand si pot sa va ajut cu achizitionarea acestora!va doresc o seara placuta!

    20
    6

  • mihai pe 19 Mar 2013, 00:42
    negii genitali

    salut de mai bine de 3 ani folosesc duofilim dar degeaba am citit comentarile toate asi prefera sa ancerc metoda voastra babeasca pentru ca la doctor nu ma duc anici un caz pentru ca este dureros cum am auzit mai bine prefer sai tai cu lama decat doctorul va multumesc pt sfaturi

    3
    2

  • b.c pe 11 Mar 2013, 21:42
    Veruci plantare in talpa

    Buna ziua! Am sa va povestesc cum am scapat de verucile plantare din talpi. Le aveam de cateva luni si erau din ce in ce mai mari si din ce in ce mai dureroase (doua pe piciorul drept si una pe stangul). Din alt motiv m-am dus la chirurgie plastica si am intrebat si de aceasta problema, iar doamna doctor mi-a recomandat o solutie dezinfectanta numita MANOCID. Nu o s-o gasiti in farmacii. Se gaseste doar la Pharmaseptica (firma care o produce si distribuie). Domnul care mi-a vandut-o mi-a si spus ce am de facut pentru ca avusese si el veruci si scapase de ele. Solutia costa cam 50RON si este de un litru. Mai mult decat suficient. Se procedeaza astfel: in fiecare seara inainte sa va bagati in pat, va inmuiati picioarele in apa calda circa 20 de minute dupa care cu o piatra ponce sau pila cosmetica trebuie sa indepartati pielea moarta de pe veruca. O sa observati forma ei specifica ca de trandafir. Nu va opriti din indepartat pielea decat daca durerea e prea mare sau daca curge sange. Daca curge sange e imperativ sa va opriti (chiar daca va trece prin cap sa porniti flexul sau polizorul, credeti-ma stiu ce enervante sunt). Dupa ce v-ati oprit si v-ati uscat piciorul (eu stergeam cu hartie igienica, pe care o aruncam imediat) trebuie sa va frecati toata talpa cu aceasta solutie cam 30 de secunde. Fiti generosi, in sensul ca umpleti una din maini cu solutie si frecati piciorul. Dupa ce v-ati urcat in pat inmuiati o bucatica de vata cu solutie si lipiti-o cu leucoplast pe veruca astfel incat sa se inmoaie bine. Dupa 20 de minute scoateti vata si incercati sa nu mai umblati pe picior. Dimineata trebuie doar sa frecati toata talpa cu solutie si eventual daca serviciul va permite sa va frecati si la amiaza. Trebuie sa fiti insistenti pentru ca vor disparea. Eu personal am crezut ca nu scap, mai ales ca dupa vreo 2 saptamani mai iesisera cateva mai mici pe langa cele initiale. Dar insistenta si faptul ca am facut asta zi de zi m-a scapat de toate verucile dupa vreo 6 saptamani. Am mai ramas cu aproape jumatate din solutie, asa ca va repet fiti generosi cand puneti in palma. Eu mai frecam si palmele inainte de culcare ca nu cumva sa-mi apara si la maini. Va doresc multa sanatate.

    2
    0

  • ioan pe 6 Mar 2013, 23:36
    am scapat de veruci!!! dupa 8 ani!!!!!!

    am avut veruci plantare (21) si veruci pe maini cam vreo 10 dupa 100 de incercari nereusite prin care am inmultit numarul lor am descoperit rostopasca crema si tinctuta!!! tratamentul trebue urmat cu strictete: cumparati 2 sticlute de tinctura rostopasca 2 creme rostopasca de la Laris functioneaza doar crema de la Laris... si un pachet de discuri pentru curatat machiajul precum si leocoplast de 10 metri, si un pachet de plasturi LARGI SI LUNGI CE FACETI CU TOATE ACESTEA? razboi total cu verucile!!!!!!!! - se fixeaza discul de bumbac deasupra verucilor , prin rotirea leocoplastului de 2 sau 3 ori in jurul piciorului sau daca este localizata pe mana fixsati plasturele si apoi udati bine cu tinctura de rostopasca!!! trebus sa inlocuiti permanent oridecate ori este nevoie plasturele si discul de bumbac si sa il udati bine de cel putin 3 ori pe zi !!!!!!Pe timp de noapte acoperiti discul cu un ciorap dupoa ce la-ti udat din abundenta, pe timp de zi daca nu puteti purta plasturi pe degete sau pe maini dati cu crema Laris cel mult odata pe zi, de 2 ori trebue sa dati du tinctuta!!! Nu se intrerupe tratamentul, pentru ca efectele dispar si verucile riposteaza tot timpul la stimuli!! se inmultesc!!!!!! o data la 2 zile inmoiati verucile int-un vas de plastic (personal) plin cu apa calda, cat mai calda, foarte calda, pentru o jumatate de ora!!!!!! la urma radeti lejer ,veruca in suprafata (cu unghia)si o sa se desprinda o parte din ea, si asa eliminati putin cate putin din ea! In profunzime se vad dupa 2 zile de tratament nervurile verucii cum se inegresc si puteti observa ca ea nu se mai dezvolta, in 2 saptamani dispare! daca nu CEDEAZA , continuati cat este nevoie, rostopasca e practic o otrava ptr. ea si daca o aplicati permanent se usca in mod definitiv, practi solutia este sa eliminati veruca blocata de rostopasca prin inmoiere in apa calda si prin raderea ei cate un milimetru la 2 zile! functioneaza! sigur! din cealalta sticluta de rostopasca tinctura beti doza maxima pe zi cel mult 7 grame, pentru ca daca beti mai mult devine o otrava si pentru dvs! Succes! Doamne ajuta!

    2
    0

  • Andra Mirabela pe 12 Feb 2013, 08:14
    Veruci

    buna....ma puteti ajuta va rog si pe mine ..am fost operata de 3 ori pana acum din noiembrie pana in ianuarie si cand mi s-au vindecat au trecut 2 sap si mi-au aparut iara una in operatie 2 langa ea si una mai in jos langa cealalta operatie mi-au iesit iara 4 veruci ! m-am dat cu duofilm de la inceput de cand ele au vrut ca sa iasa..dar nici o schimbare ,nici o reactie , dupa acele 2 sap de la operatie m-am trezit ca mi-au mai ap 2 dupaia a dupa 3 zile una in operatie iar ieri am vazut ca mi-a iesit una si m-am dat cu duofilm pe ea dar nici o schimbare ...va rog frumos sa ma ajutati , va rog din inuma sa imi spuneti ce sa fac pentru a disparea! va implor

    5
    0

  • Andreea pe 6 Feb 2013, 13:40
    MA DOR FOARTE TARE NEGII DIN TALPA

    Am 5 negi in talpa, am fost la dermatolog si mi a recomandat duofilm. Dupa aproape 2 luni aplicare pe negi nu s a observat nici un rezultat, asa ca m am hotarat sa ma dau cu clavusin fiind mult mai puternic. Dupa 4 aplicari negii mi s au inegrit cat si pielea din jurul lor. Cel mai enervant lucru este ca ma dor ingrozitor si abia pot sa merg. Ce imi recomandati ? Este bine ca s a inegrit si pielea din jurul lor? Acelea sunt radacinile oare?

    11
    3

  • bibione pe 20 Ian 2013, 23:23
    negi la mana si in talpa

    pe vremuri exista in parfumerii un creion din lemn ce avea ca mina o piatra de nitrat de argint. Se umezea negul si se freca cu acest creion. Suprafata negului se inegrea iar dupa o saptamana acesta disparea .

    17
    0

  • Anca pe 29 Nov 2012, 13:38
    Electrocauterizare

    Buna, am facut o electrocauterizare a unie veruci plantare si am uitat sa intreb medicul daca am voie sa fac baie sau dus total, cum ar veni sau trebuie sa imi feresc calcaiul "gaurit" ca sa spun asa de apa

    5
    2

  • Luciana pe 19 Nov 2012, 00:59
    ma gandesc sa nu fi facut vre=o prostie

    aveam un neg pe degetul aratator la mana dreapta si am tot citit pe net chesti despre negi si am inceput sa tai usturoi si sa il tin toata noaptea pansat pe neg in jur la 12 ore pana a doua zi in jurul pranzului uneori pana si dupa masa il tineam acolo si a inceput sa se usuce si sa se inegreasca se vedeau radacinile lui negre.si dupa 7 zile l-am taiat era tot uscat piele moarta.si apoi am pus o crema cu antibiotic.oare voi pati ceva la piele ma refer la sanatatea mea ca am tot citit ca se poate face cancer de piele.

    11
    2

  • doo pe 22 Sep 2012, 11:13
    cum am scapat de ei

    mi-am luat DUOFILM ,si am dat cam o saptamana la rand dimineata si seara pe ei.dupa ce imi inmuiam bine picioarele ,scobeam acolo si indepartam pielea moarta(chiar m-am enervat si smulgeam cu penseta),apoi dadeam iar.Acum sunt mai mici,pielea nu mai e tare in jurul lor...si nu ma mai dor ca inainte.Cred ca in aproximativ 2 saptamani nu o sa se mai vada nimic pe talpa!!

    3
    3

  • laurentiu pe 10 Sep 2012, 18:46
    negii

    am dat cu solutie pe mina mi se inmuia lasam sa se usuce lasam 2 -3 ore si ma spalam pe mina am repetat vreo 3 saptamini VERUCE FORTE SOLUTIE INPOTRIVA NEGILOR si mia trecut deloc dar nu avea nici un rost Am fost la doctor si mia recomandat sa ma doc la un dermatolog si mia dat o solutie de dezinfectat DERMOBACTER dar cred ca fac o greseala sfatul e sa va duceti la un specialist

    0
    0

  • Casian pe 22 Aug 2012, 10:34
    Veruci

    Eu am avut o veruca acum un an si jumatate pe degetul mare de la picior.pe care am tratato in fiecare seara dupa ce ma spalam pe picioare cu lavusin. O solutie ieftina care usuca pielea. O aplicam direct pe veruca. si mi-a trecut in mai bine de o luna. acum mi-a aparut alta chiar in talpa. si mi-am cumparat din nou Lavusin. Deja s e vad semne de vindecare.

    1
    0

  • Margareta pe 21 Aug 2012, 11:10
    Negii si verucile

    Am avut si eu problema cu negii pe mana dreapta.Am fost la dermatolog si mi-a dat un dezinfectant, dar nu mi-a trecut cu el.Am reusit sa scap de ei cu o lotiune de la o farmacie naturista din osul sarpelui, rostopasca si marul lupului.Planta rostopasca e foarte buna si in starea ei naturala, dar definitiv am scapat cu aceasta lotiune pe care mi-a recomandat-o doamna farmacista.Mult noroc si o zi cat mai frumoasa tuturor!

    2
    1

  • dana pe 17 Aug 2012, 10:58
    negi

    nu garantez ca va functiona la toata lumea ,dar garantez pentru un procent de 70 la suta:) rostopasca,zeama! vreo doua trei saptamani...direct din gradina:)) creste oriunde:)

    4
    1

  • Larisa pe 15 Aug 2012, 10:46
    veruci

    buna.am si eu o problema foarte serioasa cu nigei am si la maini si pe talpi.am fost la dermatolog mi-a dat o solutie Duofilm mam tot dat cu ea si am mai umblat la nigei in sensu ca am scos pielea moarta care iesea in urma punerii solutie.de curand au inceput sa imi curga un lighid din ei precum apa galbuie .din sa precizez ca am stat si mult in apa.si s-au facut urati.daca imi puteti da un sfat va rog.....deja ma lupt cu ei de 3 luni.

    4
    1

  • georgiana pe 24 Apr 2012, 17:33
    negsi alunite

    buna...acum 2 ani am inceput sa lucrez ca ospatar si cred ca de la bani am facut 2 negi p mana..i am tratat cu duofim...si mi au disparut..dar..acum am iar aceiasi problema ..au reaparut si de launul mi a curs sange...ma doare,ma deranjeaza si ma deprima s stiu k am asa ceva..plus ca mi e si scarba...la subsioara am o alunita ..lunguiata..si se misca...nu stiu kn mi a aparut si as vrea sa stiu de ce tot apar??

    15
    0

  • Eugenia pe 8 Apr 2012, 13:29
    papiloame

    am papiloame, nevi planetari si veruci, asa mi a scris doctorul pe reteta, deci amestecati; am ars papiloamele de pe corp cu laser, 7 mil. tot corpul, acum dupa 2 ani au aparut din nou f. multe si pe gat in plus, nu mai stiu ce sa fac; imi puteti da vreun sfat naturist? ceva puternic caci sunt destul de resistente, nu ard asa usor; atentie la condyline e prea puternic, se produce arsura chimica a pielii si apoi dati bani sa va o tratati, eu am patit asa ceva, am luat numai produse Avene, f. scumpe, la indicatia doctorului

    22
    7

  • vio pe 15 Feb 2012, 21:42
    negi

    ungetii cu un catel de usturoi taiat in dou mai multe seri la rand si garantat vor trece daca au scoarta dati cu o solutie DUOFILM cumparata de la farm. si dupa ce cade scoarta dati cu usturoi, garantat vor dispare .Succes , si nu mai dati bani pe la droctori.

    15
    0

  • catalin pe 28 Ian 2012, 16:43
    veruci

    dak cv ar putea sa imi dea un sfat ast la id-ul:nimeni_xx

    11
    1

  • catalin pe 28 Ian 2012, 16:41
    veruci

    buna ziua!!!am av si eu o veruca in talpa pe care am operat-o deoarece ajunsesem sa nu mai pot merge...au trecut 2 saptamani si ink nu sa prins coarja acolo...cu ce sa ma dau sa imi treaca mai repede???...ar putea sa imi dea cv un sfat???Multumesc si aveti grija de voi

    4
    0

  • diana pe 12 Ian 2012, 14:57
    veruci

    Buna,ma confrunt si eu cu problema verucilor,mie mi-au aparut acum cateva luni in talpa...am incercat cu usturoi (la recomandarea unui medic) dar nu s-au vazut rezultate,dupa care am consultat un alt medic si mi-a recomandat crioterapia in jur de 3-4 sedinte (1 la doua saptamani) fiindca marimea verucilor este destul de mare,am facut o sedinta zilele trecute,a fost putin dureros dar dupa doua zile durerea in timpul mersului sa atenuat si vad ca incep sa se vinedce

    7
    0

  • claudia pe 7 Dec 2011, 16:02
    veruci plane la nivelul fetei

    baietelul meu de 6 ani are veruci pe frunte. Am incercat tot felul de tratamente, leacuri babesti dar degeaba. parca verucile s-au inmultit. Ce sa fac/

    44
    0

  • Ale pe 25 Oct 2011, 19:26
    Condiloame de la ginecologie

    Eu sunt aproape sigura ca am luat virusul de la cabinetul de ginecologie, unde am revenit dupa control si am atras atentia ca mi-a aparut o broboana de culoarea pielii in zona genitala iar doamna doctor mi-a prescris un unguent lomexim si m-a trimis linistita acasa, de atunci mai bine de un an jumate s-au inmultiti, le-am tratat cu condilyne si apar in cateva zile inapoi ceea ce este deja deprimant, dureros si nici foarte ieftin. Spun ca sunt aproape convinsa ca de la cabinetul ginecologic am luat acest virus deoarece nu am avut contacte sexuale o lunga perioada de timp iar prietena mea dupa 2 vizite la acest cabinet s-a trezit cu herpes genital. Aveti mare grija si cu institutiile medicale, poti intra sanatos si iesi plin de bube si cazurile sunt trist de multe.

    36
    7

  • Silviana pe 18 Oct 2011, 15:57
    tratament naturist care a functionat

    eu am scapat de veruci plantare cu un tratament naturist gasit pe internet. In fiecare seara am uns zona cu ulei de ricin, apoi am pus bicarbonat si am pansat. Dupa o saptamana a inceput sa se innegreasca negul si dupa inca vreo 2 saptamani a cazut cu tot. pielea s-a refacut complet, fara dureri si fara leziuni agresive (gen indepartarea prin chirurgie, asa cum mi-a recomandat dermatologul)

    10
    1

  • Giurgea Andreea pe 22 Sep 2011, 09:55
    Veruci plantare!!!

    Buna ziua. Am avut 3 veruci in talpa in acelasi timp. Le-am operat , dupa aproape un an locurile unde au fost nu sunt ca restul talpii si sunt putin sensibile , dar nu dor. Mi-a mai aparut una in urma cu o luna la aceeasi talpa si suspectez aparitia alteia la cealalta talpa , unde nu aveam nimic pana acum. Nu pot sa scap de ele si incepe sa ma ingrijoreze si ma face sa intru in panica. Am incercat cu Duofilm , dar este dureros si nu pare sa rezolve mare lucru. NU stiu ce sa mai incerc si nu am timpul necesar pentru a merge din nou la operatie pentru ca recuperarea a durat f mult. Daca ati putea sa imi mai spuneti metode mai putin dureroase de tratament ar fi extraordinat. id de mess: bby.laugher@yahoo.com

    13
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod