crema

Cele mai comune greșeli pe care le faci când aplici protecție solară

Crezi că trebuie să aplici puțină protecție solară și ești scutită de efectele nocive pe care le are soarele? Ei bine, există câteva greșeli comune și percepții greșite pe care le ai când aplici protecție solară. Iată care sunt acestea!

Ce greșeli poți să faci atunci când aplici protecție solară?


1. Nu folosești destulă


Persoanele care aplică o cremă cu factor de protecție de 30 beneficiază, de obicei, de eficacitatea unei protecții solare de 10-15, conform specialiștilor. Majoritatea oamenilor aplică un miligram, în loc de cele 2 miligrame recomandate, pe centimetru pătrat de piele, așa că au parte de aproximativ jumătate din valoarea factorului de protecție notat pe etichetă. Este recomandat să aplici mai multe straturi subțiri de cremă cu factor de protecție.

2. O aplici o singură dată de dimineață


Să spunem că aplici crema cu protecție solară dimineață la 8, însă știai că aceste produse sunt eficiente doar pentru aproximativ 2 ore? Dacă stai în interior pentru cea mai mare parte a zilei, aplică protecție solară înainte de a ieși afară, pentru a te asigura că pielea ta rămâne nevătămată.

3. Te dai cu cremă cu FPS doar la plajă


Știai că și doar cinci minute petrecute la soare sunt dăunătoare pentru pielea ta? Potrivit unui nou studiu, soarele declanșează imediat o reacție care dăunează ADN-ului în ceea ce privește celulele pielii neprotejate. Iar acea reacție continuă timp de trei-patru ore, adică mult timp după ce te întorci în casă.
ADN-ul modificat poate duce la apariția cancerului de piele. Însă pielea ta poate avea șansa de a se repara singură dacă ești vigilent cu privire la protecția solară. Chiar și atunci când este înnorat.

4. Te bazezi prea mult pe protecția umbrelelor de plajă


Din păcate, noile cercetări sugerează faptul că umbra nu te poate salva pe deplin de daunele provocate de soare. După aproximativ trei ore și jumătate, 78% dintre participanții la un studiu care se aflau sub o umbrelă fără a purta protecție solară au prezentat arsuri solare.
Protejează-ți pielea, fie că stai la soare sau la umbră - prin aplicarea unei creme cu protecție solară cu 30 de minute înainte de a merge afară. Acest produs are nevoie de jumătate de oră pentru a pătrunde în piele și a proteja pielea.

5. Crema cu protecție solară se află în partea din spate a dulapului


Dacă muți tubul de cremă cu protecție solară în partea din față a dulapului, este posibil să ai mai multe șanse să folosești crema mai des.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod