Ceaiul verde îmbunătăţeşte memoria

Extractele de ceai verde au numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă cele mai recente cercetări au descoperit că îmbunătăţesc anumite proprietăţi cognitive, mai ales memoria, fiind de ajutor în tratarea demenţei.
Ceaiul verde stimulează conexiunile creierului, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveţia, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Oamenii de ştiinţă de la această universitate au observat o îmbunătăţire considerabilă a funcţionării memoriei după ce participanţii la studiu au băut ceai verde.

Cercetarea indică faptul că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihiatrice, precum şi în cadrul unor terapii de recuperare.

Studiile anterioare au relevat beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, însă mecanismele neuronale responsabile pentru aceste efecte au fost necunoscute până acum.

Voluntarii au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciţii de evaluare a funcţiilor memoriei.

Monitorizând activitatea cerebrală cu ajutorul scanării RMN, oamenii de ştiinţă au observat o conexiune crescută între cortexul parietal şi cel frontal al creierului, relatează publicația citată de Mediafax.

"Descoperirea noastră sugerează că ceaiul verde ar putea creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului", a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului, publicat în revista Psychopharmacology.


Foto: Hepta
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edmond pe 16 Apr 2014, 12:27
    informatii

    Ia vedeți aici,si alte beneficii ale ceaiului verde, bine așezate in studii: http://www.orientalmed.ro/blog/detoxifierea-cu-ceai-verde/231 Sunt scrise tone de studii in lumea medicala despre beneficiile lui.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod