Retete pentru persoanele hipertensive

Paste penne cu carne de vita si vinete (4 portii) Ingrediente
250 g de paste penne
230 g muschi de vita
4 catei de usturoi taiati marunt
1/2 lingurita seminte de chimen
3 cesti cu vinete taiate marunt
2 lingurite ulei de masline
500 ml sos de tomate
1 ceasca de vin rosu
1 lingura de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita de piper proaspat macinat
1/2 ceasca de branza feta (optional)


Mod de preparare

  • se pune apa la fiert si se introduc pastele, urmand instructiunile de pe pachet;
  • intre timp se aseaza intr-o tigaie carnea de vita, usturoiul si chimenul, lasandu-le la foc mic timp de 3 minute;
  • se adauga apoi vinetele si uleiul de masline pana se rumenesc (aprox 5 minute);
  • se toarna sosul de tomate si vinul rosu si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute;
  • inainte de iei compozitia de pe foc se presara oregano pentru un plus de savoare, sare si piper;
  • se scurg pastele, se aseaza in farfurie si se acopera cu sosul preparat;
  • de asemenea, se pot pune si bucatele de branza feta;
  • merge perfect cu o salata de masline si arugula, stropita cu putin ulei si zeama de lamaie.

Valori nutritionale (1 portie):  394 calorii; 7 g grasimi (1 g saturate si 3 g monosaturate); 30 mg colesterol; 56 g carbohidrati; 22 g proteine; 11 g fibre; 345 mg sodiu; 735 mg potasiu; 30% din necesarul zilnic de vitamina C; 26% din necesarul de zinc; 25% din necesarul de vitamina A; 21% din necesarul de potasiu si 20% din necesarul de fier.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 15 Dec 2010, 22:47
    bravo

    o prajitura simpla si gustoasa TINETI-O TOT ASA

    0
    0

  • putintelu.v pe 10 Sep 2009, 11:48
    inima sanatoasa

    bun articol si va rog luati in evidenta si alte probleme de sanatate cum ar fii vezica urinara la fem. va multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod