8 secrete pe care ar trebui să le știi despre restaurantele fast-food

Știm că mâncarea de tip fast-food este nesănătoasă și că ar trebui să o evităm. Conține foarte multe grăsimi, cantități mari de sare și zahăr în cele mai multe preparate, dar și alte substanțe nocive precum conservanți sau potențiatori de aromă.
Cu toate acestea, mirosul îmbietor ne face să cedăm uneori în fața tentațiilor. Dar poate că nu este în totalitate vina ta. Strategiile foarte bine puse la punct ale marilor lanțuri de restaurante fast-food sunt special create pentru a te face să cedezi tentației. Iată câteva secrete pe care ar trebui să le știi:

Cel mai bun interval de timp pentru a merge la un restaurant fast-food este în orele aglomerate, de obicei între 11.00 și 13.00 sau între 16.00 și 18.00. Atunci mâncarea se vinde foarte repede și poți fi sigur că e proaspătă.

Dacă vrei să primești cartofi prăjiți proaspeți, cere fără sare. Cartofii sunt presărați cu sare imediat după ce sunt scoși din fiteuză, astfel că angajații îți vor da o porție proaspătă de cartofi sau vor face una special pentru tine.

Mirosul specific de mâncare fast-food face parte din strategia de marketing. Multe lanțuri lasă în mod intenționat mirosul din bucătărie să se împrăștie pe stradă, știind că trecătorii vor face față cu greu tentației culinare.

Cola e mai ieftină decât ceaiul pentru că stimulează apetitul. Poate te-ai întrebat de ce o cană cu apă fierbinte și un plic de ceai costă mai mult decât un suc.
Motivul este acela că sucul, în special cel carbogazos, stimulează apetitul, potrivit unor studii recente, citate de brightside.me.

Cartofii prăjiți conțin 19 ingrediente. Aroma atât de plăcută a cartofilor prăjiți de la fast-food este foarte dificil de obținut acasă. Iar motivul este simplu: cartofii din restaurantele fast-food conțin în jur de 19 ingrediente, de la sarea și uleiul obișnuite, până la potențiatori de arome și și diverși alți aditivi.

Nu este bine să mergi la fast-food la primele ore ale dimineții.
Imediat înainte de deschidere, aparatele și ustensilele din bucătărie sunt curățate cu substanțe chimice agresive, iar urme ale acestor pot ajunge pe mâncarea ta.

Preparatele fast food din prezent sunt mult mai calorice decât cele din trecut. Nivelul caloriilor a crescut în cazul cheeseburgerilor cu 75% comparativ cu anii '80. În urmă cu 20 de ani, cartofii prăjiți aveau de două ori mai puține calorii decât cei din prezent, iar pizza are acum cu 70% mai multe calorii.

Nivelul de zahăr dintr-o băutură milkshake depășește de 2-3 ori limita maximă recomandată de zahăr pe zi.
O porție medie conține în jur de 85 de grame de zahăr.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod