O ceasca cu cafea

10 efecte negative ale consumului de cafea

Aproape toată lumea o consumă şi tânjeşte după ea în fiecare dimineaţă. Dar este benefic consumul de cafea pentru oricine sau uneori poate să facă mai mult rău decât bine?
Cafeaua se numără printre primele cinci alimente cu un conţinut foarte mare de antioxidanţi. Avem nevoie de aceşti antioxidanţi, deoarece încetinesc procesul de îmbătrânire şi protejează corpul de mediul poluant în care trăim. Numeroasele cercetări care s-au făcut de-a lungul timpului au demonstrat că atunci când este consumată în cantităţi mici şi fără să existe probleme medicale serioase, cafeaua poate să aduce beneficii pentru organism.

Însă, mai există şi reversul medaliei care arată că în unele cazuri cafeaua poate să facă rău, în special atunci când ai probleme digestive, stare permanentă de oboseală, disfuncţii ale tiroidei, tulburări hormonale sau probleme cu glandele suprarenale.

Iată care sunt efectele negative ale consumul de cafea:

1. Generează foarte mult acid


După ce bei cafea stomacul produce o cantitate mare acid clorhidric, în special dacă o consumi pe stomacul gol. Acidul clorhidric este necesar în corp pentru digestia proteinelor, însă cantitatea lui scade pe măsură ce bei foarte multă cafea.
Acest lucru va crea probleme digestive precum indigestie, gaze intestinale şi balonare accentuată, deoarece proteinele nu sunt bine digerate.


2. Arsurile la stomac sunt mai puternic resimţite


Consumul de cafea poate să înrăutăţească problemele pe care le au cu refluxul gastrointestinal. Potrivit specialiştilor, cafeaua relaxează sfincterul esofagian, astfel că acidul din stomac va urca şi va irita pereţii esofagului. Senzaţiile de arsură sunt intens resimţite.


3. Agravează simptomele sindromului de colon iritabil şi ale gastritei


Dacă ai deja aceste probleme este de preferat să exluzi cafeaua din meniul tău, deoarece ea nu va face decât să-ţi înrăutăţească simptomele supărătoare. Anumite enzime din cafea favorizează reacţiile inflamatorii, diareea, balonarea, crampele şi gazele intestinale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • virvari pe 11 Sep 2016, 19:44
    cafeaua

    De la prima frazà i-ti dai seama cà nu este un articol stiintific si nici scris de cineva cultivat,càci fraza nu are nici un inteles si nici o concordantà intre cele spuse,deci fàrà noimà!Termina-ti cu tàmpeniile ,càci sànte-ti deja destul de tàmpiti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod