O ceasca cu cafea

10 efecte negative ale consumului de cafea

Cafea fierbinte

4. Împiedică buna digerare a alimentelor


Se pare că anumite substanţe din cafea împiedică digestia completă. Asta înseamnă că stomacul eliberează în intestinul subţire alimentele nedigerate complet, iar acest lucru împiedică evacuarea lor eficientă şi le permite să intre în stare de putrefacţie. Acest lucru este foarte nociv pentru sănătate, deoarece se creează un mediu toxic în care bacteriile rele se dezvoltă şi creşte riscul de inflamaţii. Aceste inflamaţii predispun corpul la boli grave, precum ar fi cancerul.



5. Afectează absorbţia mineralelor


Mangeziul, calciul, zincul şi fierul sunt esenţiale pentru sănătate, însă consumul de cafea interferează cu absorbţia lor.


6. Stimulează crizele de fiere


Dacă ai pietre la fiere este recomandat să nu consumi cafea. Potrivit specialiştilor, cafeaua stimulează contracţia vezicii biliare şi apariţia durerilor.


7. Poate să aibă un efect laxativ foarte puternic


În anumite cazuri cafeaua stimulează peristaltismul intestinal şi are un efect laxativ foarte puternic. Poate ţi se pare că e de bine, însă se pare că acest efect este unul foarte agresiv pentru mucoasa tractului gastrointestinal.
Astfel nutrienţii nu mai sunt corect absorbiţi, iar riscul de inflamaţii este unul foarte ridicat. Efectul poate să fie acelaşi chiar dacă vei consuma sortimente decofeinizate de cafea.


8. Cu cât este mai prăjită cu atât are un nivel mai ridicat de acrilamidă


Acrilamida este o substanţă cancerigenă care se formează atunci când boabele de cafea sunt prăjite la o temperatură ridicată. Se pare că nivelul de acrilamidă este cu atât mai ridicat cu cât boabele sunt mai prăjite şi închise la culoare.



9. Amplifică stresul şi starea de tensiune


Un consum exagerat de cafea nu te va face mai energică, ci favorizează eliberarea în corp a hormonilor stresului. Cortizolul, epinefrina şi norepinefrina accelerează ritmul cardiac, cresc tensiunea arterială şi amplifică starea de tensiune şi stres.


10. Creşte riscul de a suferi un atac de inimă


Numeroase studii au demonstrat că în special în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, un consum ridicat de cafea creşte de patru ori riscul de a suferi un atac de inimă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • virvari pe 11 Sep 2016, 19:44
    cafeaua

    De la prima frazà i-ti dai seama cà nu este un articol stiintific si nici scris de cineva cultivat,càci fraza nu are nici un inteles si nici o concordantà intre cele spuse,deci fàrà noimà!Termina-ti cu tàmpeniile ,càci sànte-ti deja destul de tàmpiti!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod