Chef Paul Siserman vă recomandă Ostropel cu inimi de curcan

Ostropel cu inimi de curcan

Tocmai am celebrat Măcinicii, sărbătoare considerată popular începutul Anului Agrar, altfel spus ultima zi a Babei Dochia, când, conform tradiției, aceasta moare și se preface în stană de piatră, și prima zi a Moșilor.
Cu această ocazie, mi-am adus aminte de mâncărurile bunicii. Mai mult, mi-au revenit în minte multe dintre povețele sale și m-am oprit asupra uneia: cât de sănătos este să mâncăm usturoi, mai ales în pragul trecerii dintre anotimpuri. Știți cu toții că ajută imunitatea și ne ferește de răceli. Cu gândul la bunica, cu mintea la trecerea dintre iarnă și primăvară, am decis să vă ofer o rețetă care nouă, românilor, ne place: ostropel. Știți foarte bine că Ostropel înseamnă o tocăniță cu usturoi. Ea se poate realiza în combinații diverse, însă eu vă recomand varianta cu inimi de curcan.

Ingrediente:


1 kg inimi de curcan
3-4 căței usturoi
300 gr sos de roșii
1 legătură mărar
3-4 tulpini țelină apio
250 ml vin roșu
1 linguriță pastă de ardei roșu
100 ml ulei de măsline
sare, piper
2-3 foi dafin

Mod de preparare:


Se curăță usturoiul și se toacă mărunt.Țelina se spală și se taie cubulețe.
Inimile se spală și se despică în 2 părți, apoi se spală din nou.
Se călesc într-o oală usturoiul cu țelina apio, se adaugă și inimile. Când inimile sunt rumenite, se stinge cu vin.
După evaporarea alcoolului, se adaugă și sosul de roșii, pasta de ardei și foile de dafin. Se completează cu apă și se lasă la fiert până când scade și are consistența unui sos.

Se poate servi cu mămăliguță și murături sau doar cu crutoane de pâine.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)
www.paulsiserman.ro

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod