Cum va arăta lumea când Facebook va dispărea? Ce spune psihologul

Oamenii de știință de la Universitatea Princeton estimează că platforma și-a atins apogeul de popularitate, iar curând vom deveni imuni la ea și până în 2017 o vom abandona
Prognoza cercetătorilor americani se bazează pe măsurarea comparativă a “nivelului de trai” al celorlalte rețele sociale foarte populare la vremea respectivă, și anume MySpace sau Bebo.

Psihologii consideră că această tendință de a ne detașa de unele comportamente dependente este una naturală, iar viața noastră personală, socială și profesională va continua și dincolo de Facebook. “Ca orice fenomen social planetar, acesta va ajunge la saturație la un moment dat. Ce-i drept, Facebook a depășit cu mult așteptările specialiștilor cu privire la nivelul maxim de saturație a societății, însă va descrie curând un trend descendent, aidoma curbei lui Gaus.
Când vine vorba de fenomene sociale, întotdeauna panta ascendentă va fi mult mai întinsă în timp decât panta descendentă. Ca să ajungă la apogeu, rețelei Facebook i-au trebuit peste 11 ani de evoluție, dar întreg fenomenul social se poate prăbuși în maxim 2 ani de la atingerea apogeului. Așa este natura omului, cultivă mult timp, dar se debarasează mult mai repede”
, declară psihologul Iuliana Fűlaș.

Specialistul român este de părere că atunci când Facebook nu va mai face parte din viața noastră, majoritatea dintre noi vom experimenta patru faze, și anume: negarea, furia, depresia și acceptarea.


Faza I – “Negarea”


Prima fază pe care o vom experimenta cei mai mulți dintre noi, atunci când Facebook va înceta să mai existe, va fi cea a negării, iar această etapă vine ca răspuns la o suferință severă, consideră psihologul Iuliana Fűlaș. “Sunt persoane care au nevoie de zile, săptămâni, ba chiar luni pentru a accepta și a depăși un anumit șoc, fie el și despărțirea de o platformă online căreia i-am oferit foarte multă atenție, nu ca individualități, ci la nivel de mase foarte largi de oameni.
La aproximativ 24-48 de ore de la dispariția rețelei Facebook apar simptomele de sevraj: indispoziție, nervozitate, anxietate, iritabilitate, tulburări de somn etc”
, declară psihologul.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonym009 pe 4 Apr 2016, 17:29
    Psihologul se inseala

    Se inseala psihologul .1-pentru ca facebook nu va disparea.Acesta face prea multi bani.O multime de oameni ar ramane fara slujbe.Sigur nu se va desfinta si oamenii nu se vor plictisii niciodata de facebook .Generatiile continua sa apara.Vedem copii de 11-12 ani cu conturi de facebook.Ar putea sa dispara doar in cazul in care ar aparea o noua retea sociala mai buna .Deci nu cred ca va disparea e mult prea folositoare aceasta retea de socializare.

    0
    0

  • Anonimescu Cutarescu pe 5 Nov 2015, 20:28
    Facebook o carte despre chipul tau, un buletin virtual

    La cum evolueaza lucrurile eu ma astept ca intr-o zi detinerea facebook-ului sa devina obligatorie. Si vor gasi ei multe motive. (Daca in Lumea Reala avem carte de identitate prin care sa fim legitimati, intr-o zi probabil ne vor cere ca in lumea virtuala sa avem o legitimatie, o identitate fara de care sa nu mai poti naviga in acea ,,lume``, pe baza caruia sa cheme la raspundere pentru faptele tale care incalca legea, asta o zic asa numai, poate exagerez) Dar totusi ma astept, de asemenea, ca Facebook-ul intro zi sa inlocuiasca Curriculum Vitae, uni patroni probabil pe acea vreme nu te vor angaja daca nu prezinti facebook-ul tau care sa fie OFICIAL, nu zic ca va disparea Curriculum Viate insa nu i se va mai da atentie ci toata atentia va fi pe Facebook, acolo scrie unde ai studiat, ce iti place, ce nu iti place, ce ti-ar placea, daca ai legaturi cu persoane sau lucruri care pe patron il nemultumeste. etc E folosit de (agenti.ile de inf. sec.r.ete) ei nu mai umbla dupa bonurile individului urmarit pe la hotel si alte locuri, prin Facebook stie unde ai dormit daca te-ai logat in acel loc.

    0
    0

  • eu pe 31 Oct 2015, 23:59
    las-o asa

    ideea e ca nu dispare brusc, doar se vor plictisi si vor trece mai departe... la altceva nou. si cine sa mai posteze pe o platforma aproape goala? deci, negarea furia, etc nu-s valabile aici...

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod