Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 251-300 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • cris pe 22 Sep 2008, 16:14
      help!!

      bunza ziua tuturor..am o amre nelamurire..in mod frecvent o visez pe mama baiatului pe care il iubesc..pot sa spun ca nu vorbeasc ziua despre ea sau sa fac ceva ce are legatura cu ea iar eu noaptea o visez.. ce inseamna?pls ajutati`ma!!

      0
      0

    • deyutza pe 20 Sep 2008, 22:56
      an

      am visat odata ca il imbrasisam pe fostul prieten...oare ce inseamna?multumesc astept raspuns

      0
      0

    • RoxanaFulger pe 17 Sep 2008, 18:09
      explicatii vise

      Incercati vise.eva.ro si cititi ce pot semnifica visele voastre.

      0
      0

    • paula pe 5 Sep 2008, 15:27
      un mostru....

      am visat ca ma urmareste un mostru sa ma prinda,tot fug de el,iar ieri am visat ca sau rupt inelele mele de pe degete in doua,si balconu meu sa rupt si era sa cad jos de la etaju 8....va rog ajutatima si spunetimi ce inseamna....

      0
      0

    • Patty pe 4 Sep 2008, 22:56
      Pentru maia_chick

      Inmormantarea, dupa psihanaliza, inseamna ca ingropi trecutul, ca de fapt se produce o noua schimbare in viata ta. Am avut si eu un astfel de vis si asa a fost. S-a produs o transformare cu mine, cu personalitatea mea.Asa ca, urmareste mai departe ce se intampla si vei constata ca am avut dreptate, de fapt nu eu..........psihanaliza.

      0
      0

    • alina pe 2 Sep 2008, 02:35
      gravida

      mam visat gravida si ca eu defapt nu avusesem relatzii sexuale cu niciun baiat...am inteles ca inseamna ceva de rau daca te visezi graviada...va rog ajutatima si spunetimi si mie ce inseamna

      0
      0

    • Simona pe 26 Aug 2008, 15:37
      cosmar

      acum 3 nopti am avut un vis: eu si sora mea mergeam spre casa. soseaua,trotoarul, cerul, blocurile, erau albe,doar tufisurile si copacii aveau culoare. peste tot politisti,si acestea aveau culoare. in fata noastra era un politist civil imbracat in alb.iam zis surori mele sa mergem cu el ,sa ne conduca acasa pt ca ne urmareau 2 barbati imbracati tot in alb.ajungem la bloc.apar si si cei 2. politistu ne zice "va ast maine .uitati reteta"noi il rugam sa ne ast jos. dupa ce am urcat cateva scari un barbat o apuca pe sora pea de par si ii da cu pumnul in cap,la fel imi face si mie. peurma iar o ia pe sora mea de sar dar de data asta ii da cu un cui mare in cap pana ii sparge capul. lafel imi face si mie . am si auzit cum sa spart capul si cum sa lotit cuiul de scari. politistu lea zis celor 2 oameni sa cheme salvarea pt ca daca vine in 15 min o pot salva pe sora mea..............................as vrea tare mult sa imi rasmuldeti..........as vrea sa stiu ce inseamna

      0
      0

    • andreea pe 26 Aug 2008, 15:09
      inmormantarea

      eu am 2verisoare gemene.am visat ca una dintre ele,manuela,a avut un accident de masina. am vazut cum masina a lovit-o si a cazut la pamant moarta, iar masina sa dezmembrat. urmatoarea zi urma inmormantarea.dar in acea vreme,era o lege,daca murea una dintre gemene trebuia sa o inmormanteze si pe cealalta.dar aceasta lege se aplica numai la fete.2 barbati au venit cu sicriiele.acele erau in forma de cleopatra si faraonul.dar la cea decedata se lasa clapa deschisa pentru a nu mirosi urat.pe cealalta, simona ,au bagato in sicriu si au inchis clapa . simona urma sa fie inmormantata.deodata mama lor sa trezit cu manuela plangand pe spatele ei: -mama nu o ingropa pe simona!!!!! te rog!!!! este adevarat ,nu e o gluma!!!!!!! va rog raspundeti-mi!!!vreau sa stiu ce inseamna!!!!

      0
      0

    • manuela pe 26 Aug 2008, 14:49
      vis inspaimantator

      am uitat sa zic ca bunica il supraveghea cu camere video erau peste tot....vreau sa stiu ce inseamna am tinut mul la bnicu meu.....va rog raspundetimi!

      0
      0

    • manuela pe 26 Aug 2008, 14:42
      vis inspaimantator

      am visat de 2 ori ca bunicul din partea tatei care este decedat Dumnezeu sa-l odihneasca in pace era batut cu biciul si era inpuscat de bunica din parte mamei....as vrea sa stiu ce semnifica

      0
      0

    • diana pe 26 Aug 2008, 11:19
      nu stiu ce e cu visul acesta...

      de cateva saptamani tot visez ca zbor si ma aflu in locuri total necunoscute...nu stiu ce inseamna!poate ma puteti ajuta ?raspundeti-mi va rog ma simt kam speriata pt k nu stiu ce inseamna.multumesc

      0
      1

    • cipri pe 23 Aug 2008, 00:22
      mi frica

      de obicei cand visez visez doar lucruri urate , nu stiu moarte durere , intro noapte am visat ca am luat foc si cand miam dat jos bluza de pe mine a iesit cu tot cu piele . si mai sunt cazuri cand visez si nu ii mai aduc aminte ce am visat . va rog sami raspundeti sa stiu ce semnifica . multumesc mult

      0
      0

    • lacri pe 22 Aug 2008, 23:54
      -

      mama mea a visat ca mama ei kare era moarta a zis ka trebe sa ieie pe cineva cu ea spunetimi ce inseamna

      0
      0

    • yoko pe 15 Aug 2008, 11:37
      vise

      am o relatie de 1 an jumate si am fost despartiti o saptamana dar ne-am impacat iar de cand ne-am impacat de vreo saptamana tot il visez iar in vis e vorba de o despartire ieri mia spus ca ma visat si ca era vorba tot de o despartire si ca s-a trezit plangand...e ubyre....???ce inseamna??astept un raspuns urgent va rog...

      0
      0

    • angelica pe 14 Aug 2008, 10:34
      mie frica

      am visat ca sant mireasa eu am nunta pe 8 noiebrie si mam visat mireasa era vremea urata anourata ,si eu parca ma feream sa numi murdaresc rochia de noroi sa-u deja eram murdara numi amintesc bine.si eram cam suparata de vremea care o aveam,apoi am ca avenit cumnatamea la mine si mea adus peste e ra congelat.va rog sami spuneti ce anseamna?

      2
      0

    • Ady_xxx pe 13 Aug 2008, 15:56
      NU INTELEG DE CE...

      Imi visez mereu fosta iubita ,,, dar nu mai sunt cu ea din ianuarie, eu nu am mai vrut sa fim impreuna, cu toate ca tin mult la ea si as vrea sa fim din nou impreuna, dar ea are un alt prieten, sunt sigur ca si ea tine la mine....ce sa fac ....ce inseamna ?

      0
      0

    • anamaria pe 7 Aug 2008, 11:04
      nu inteleg visele:!?

      am uitat sa va mai spun.cand o visez pe fosta lui prietena prietenu meu oi ia de mana dar si eu sunt de fata.si cum ar fi se da la eaq.dar asa pe furis sa nu vad......ce insemna nu stiu dar chestia asta ma terorizeaza de cateva zoile incoce si iara toto felu pe prosti cu dracu.....ca ma cheama spiritele....tot felu de aiureli....va rog sa imi raspundeti:*pop si ms:)

      0
      0

    • anamaria pe 7 Aug 2008, 11:01
      nu inteleg visele:!?

      curand mama despatit de prietenul meu.el sa impacat cu fosta prietena si eu cu fostul prieten dar doar cateva zile.acuma neam impacat si e mai bine ca niciodata.dar o tot visez pe fosta prietena a lui.ce insemna si mai si visez o fata care nu o cunosc....alt vis care lam visat in aceeasi seara e ca ma plimbam cu prietenu pe langa casa vroiam sa vin in casa si o pisica a venit la mine si ma muscat.dar eu urlam.si vroiam sa ma lase si prietenu sarea sa ma lase.dar era agatata de carnea mea de pe mana.......ce chestie.e drept cadupaia a inceput sa visez mai multe culori cum a r fi:maro,roz,verde,negru....va rog astept raspuns.plsssssssss..........va rog frumos.multumesc:*

      0
      0

    • andrada pe 6 Aug 2008, 15:59
      ce semnifica acest vis?

      ma aflam singura intr-un spital...nu stiu spre ce ma indreptam da tot mergeam si in drumu meu o vad pe georgiana, o cunostiinta care o cunosc doar din vedere si din spusele celorlati,care era gravida si urma sa nasca.ea se afla in compania tatalui ei.am ignorat-o si am urcat la urmatorul etaj nestiind unde ma indrept.si cum meregeam eu ma intalnesc cu dan,un coleg de clasa care m-a placut si care a fost cu gergiana si cu un prieten de-al lui,andrei care si el a fost la randu lui cu georgiana.ei asteptau la un salon unde in acel moment nastea georgiana.cei doi isi ziceau ca daca copilul va fi brunet tatal acestuia va fi dan iar daca va fi blond tatal acestuia va fi andrei.georgiana isi dorea foarte mult acel copil si spera ca el sa fie brunet.si cum ma plimbam eu in spital din salonul georgianei a iesit o asistenta imbracata in alb care ducea un bebelus in brate.am urmarit-o pana cand a lasat bebelusul in patut singur...l-am descoperit de paturica pentru a-l vedea...era baiat si era brunet...era un bebelus dragut dar si foarte cuminte pentru ca nu a plans deloc in vis.l-am luat in brate pana cand a venit o alta doamna care nu era asistenta si m-a prins.

      0
      0

    • alexandra pe 5 Aug 2008, 13:01
      un vis care ma sustine

      as b vrea sa ma sunati sau sa-mi lasatui un email cu visul care il scriu:mam visat intr-o nopate cu bunicul meu care a decedat ,ca ma-m dus cu el la biserica,apoi am venit acasa am mancat ,apoi ne-am jnucat carti etc.si o asteptam pe mama sa vina .as vrea sa stiu ce semnifica acest vis? va rog frumos sa cititi acest mesaj care la-m scr sunt o fata de 14 ani si as vrea sa stiu bunivcul meu a decedat.Dumnezeu sa-0l ierte ,si sa-l odihneasca. eu inca il iubesc pe bunicul meu .as vrea sami lsati mesaj ce semnificatie are visul/

      0
      0

    • roxana pe 28 Iul 2008, 16:44
      fostul prieten

      nu stiu c se intampla cu mn, dar d 2 sapt il visez p fostul meu prieten. problema e k nu l am iubit k sa ma gandesc la el, pur si simplu....de ex aseara am visat k aveam un copil cu el. c inseamna asta d il visez intr-una.???

      0
      0

    • mihaela pe 22 Iul 2008, 16:37
      teama de visuri

      ce pot face sa-nu se adevereasca ceia ce visez

      0
      0

    • mihaela pe 22 Iul 2008, 16:33
      teama de visuri

      am o teama foarte mare de visuri tot ce e rau vine daca eu visez maxim dupa 3-4 zile se intampla ceva mi- frica de tot ce visez ce pot face sa nu ma-i visez

      0
      0

    • manuela pe 10 Iul 2008, 12:17
      vise

      de 2 ani cel puitn 1 data p an visez aceeasi gara...yo sunt din calarasi si stau l blocuri la modelu si de atunci stiu drumul bine de la gara la blocuri....dar gara si drumul nu sunt la fel cum sutn in realitate...c.e inseamna??

      0
      0

    • dorian pe 9 Iul 2008, 10:52
      lanturi de aur

      am visat ca mam trezit la mine cu 3 kg de lanturi de aur printre care erau si lanturile mele si nu puteam sa vad bine restul lanturilor ca era putina lumina...imi amintesc ca ea langa mine u hot car ma tot fura si il prindeam!ce semnifica?

      2
      0

    • marinela pe 5 Iul 2008, 12:24
      ma chema un mort in vis

      tataie a murit de curnad si toti il visam ni se arata in vis si ne cheama in diferite locuri oare e rau acset vis?ce semnifica?

      2
      0

    • mony pe 2 Iul 2008, 12:50
      ce semnifica visul acesta??

      am visat ca am luat carnetul auto si eram in cartierul in care locuiesc inglodata in noroi si incercam sa ocolesc.a fost atat de straniu.va multumesc si sper din inima sa imi rapundeti

      1
      0

    • :( pe 30 Iun 2008, 23:06
      ce semnifica acest vis?

      prietena mea cea mai buna s-a aruncat de la etajul 6,am visat ca vb cu ea la telefon dar o si vedeam era langa o apa adanca si f murdara mi-a spus sa fac un salt,am refuzat si mi-a cerut sa ii cumpar doi nasturi:(

      3
      0

    • Iulia pe 10 Iun 2008, 02:47
      ...

      cum pot lua legatura cu medy ( care a postat mesajul in 2.06. si cu Marius ( caruia nu ii place ce viseaza ) :)

      0
      0

    • Marius pe 9 Iun 2008, 10:11
      Nu mai imi place ce visez

      ma voi ati primit raspuns???

      0
      0

    • Marius pe 9 Iun 2008, 10:04
      Nu mai imi place ce visez

      Imi dati si mie raspunsul de la visul de mai sus?

      0
      0

    • Marius pe 8 Iun 2008, 21:15
      Nu mai imi place ce visez

      Tot timpul visez numai timpeni cum ar fi : cei mai buni prieteni si prietene (aici nu stiu cum sa ma exprim) se transforma in demoni , parca nu ma mai cunosc si alearga dupa mine sa ma prinda si sa ma transforme si pe mine intro creatura moarta dar sa ma pot misca ias putea descrie ca niste Zomby sau Mumy si fug ce fug dau de alti prieteni cu care vrobesc nu mai imi amintesc inprejurarile unde am gasit alti 2 prieteni cu care am vorbit dar nu imi aduc aminte ce .... si cind mi se intimpla un vis ca asta diminata cind ma trezesc ma simt asa ca si cum cineva se uita la mine si ma uit incamera nimic nici unde dar dupa citeva ore uit . Dar ce mi se pare cel mai ciudat este ca acelasi vis poate putin diferit il visez mai tot timpul acesta de a fi alergat de alte fiitnte superioare mie si nu pot riposta deloc Astept un raspuns va rog

      0
      0

    • alina pe 5 Iun 2008, 22:13
      despre vis

      am un baietel de 3 ani si 3 luni si este la cresa gr. mare si de o saptamana mai exact din 27.05.2008 noaptea are cosmaruri cu serpi si nu mai vrea sa doarma pe partea lui in pat zice ca il mananca serpii, cand vine seara nu mai vrea sa doarma de frica serpilor si ii cauta prin pat. CE SA FAC? CE SFATURI IMI DATI? multumesc.

      0
      0

    • marina pe 4 Iun 2008, 11:32
      vis

      am visat intr o noapte k eram la inmormantarea nasei mele kre e moarta acum si am visat k mergeam si la nunta in acelasi timp.va rg nu ocoliti visu meu.multumesc

      0
      0

    • medy pe 2 Iun 2008, 23:39
      ...

      uneori cand visez ceva..se intampla lucruri foarte apropiate de ceea ce am visat..intr'o seara am visat ca prietena mea cea mai buna a murit intr'un accident de masina ...si ca vorbeam cu ea cu toate ca era moarta...a doua zi m'am intalnit cu ea si mi'a povestit ca , colega ei de banca a avut un grav accident de masina...acesta este doar un exemplu au fost multe altele la fel...aseara am visat ca cineva incerca sa ma omoare...cu un caine imens negru...m'am speriat foarte tare deoarece acea persoana nu ma are la suflet...ba chiar mi'ar putea face rau... este posibil sa se intample ce am visat? sau macar va rog sa imi spuneti ce semnificatie are visul...si de ce visez lucruri care apoi in cea mai mare parte se adeveresc...

      0
      0

    • mirela pe 28 Mai 2008, 21:59
      mormantare!

      am visat ca ream la mormantarea tatalui unei cunostinte dar el de fapt este mort! era pe primul rand in fata si ma chemat langa ea! lumea era toata in negru si era mai intunecat! vazusesm si sicriul era fara capac si fata nu am putut sa o vad asa bine ca era mai intuneric!

      0
      0

    • andra pe 26 Mai 2008, 08:44
      vis

      Am visat ca eram in propria casa ,era intuneric ,eu ajunsesem noaptea tarziu acasa si in sufragerie era un strain nu stiam cine e ,nici mama si fratele pe care de altfel i-am visat si pe ei .Ma pun sa dorm pe canapeaua din sufragerie in acelas pat cu strainul ,mama coboara scarile si ma inveleste cu patura si mi-a zis ceva de genul ti-ai gasit cu cine sa dormi .Am visat de asemenea in acelas vis numele de Alex care de altfel asa il cheama pe fratele meu pe care de asemenea l-am visat in acelas vis .Totul era intunecat .Mai tarziu strainul disparuse din patul meu .

      0
      0

    • florin_wow pe 24 Mai 2008, 11:08
      curiozitate

      am visat k eram in gara si ca vorbeam cu o femeie de la ghiseu si cand de o data se lumineaza cerul si apare k 2 nori negri ... la un moment dat a inceput sa ploua cu 2 tipuri de pesti: rechini si inca o spercie de peste neidentificata dar acare avea limba de sarpe bifurcata ! Neam adapostit cu toti in gara ... era mai multa lumea si cautam explicati la ceea ce sa intamplat..si toata lume era ff speriata mai putin eu care incercam sa ii linistesc spunandu-le ca pesti provin in urma unui ciclon ...

      0
      0

    • izabela pe 24 Mai 2008, 07:21
      despartire

      am visat ca m-am despartit de iubitul meu...ce inseamna acest vis ca se apropie vreo despartire?

      0
      0

    • adriana pe 20 Mai 2008, 22:55
      ........

      am visat ca am facut dragoste cu iubitul prietenei mele. ce inseamna? astept repede raspuns

      0
      0

    • lorena pe 18 Mai 2008, 14:10
      acelasi vis!

      Visez de mai multe ori acelashi baiat care este un cunoscut de al meu, insa el este prieten bun cu iubitul meu..si ca in fiecare vis sau ne sarutam, sau dorim sa facem dragoste,insa tot timpul exista tema ca sa nu afle iubitul meu. oare ce inseamna? ajutatima va rog...

      0
      0

    • mirela pe 11 Mai 2008, 22:45
      aur mult

      am visat foarte mult aur ca imi da cineva sa i tin bijuteriile si dupa ma urmarau mai multe persoane sa mi l ea,da mi l au luat intr un final.ce semnifica?

      0
      0

    • ######### pe 4 Mai 2008, 18:09
      !!!!!!

      Am visat cum o ghicitoare dorea sai ghiceasca unei femei. Si ghicitoarea a spus ca femeia ceea e din anul 1944 si eu eram in apropiere si am auzit si mam gindit ca mama mea tot e din anul acesta dar nu este asa. Si inca un vis: Lam visat pe fostul meu iubit si mea spus ca el a dorit sa fie cu mine dar nu a avut posibilitate

      0
      1

    • brenda pe 4 Mai 2008, 11:15
      am visat caaaaa

      am visat caa ma imbratisa fostul meu prieten cu care nici macar nu mai vorbesc de ceva timp.... si nici nu l-am mai vazut.... m-am despartit de mult de el.... si am visat ca ma lua in bratee ca eram p strada m-a luat in brate cu picioarele mele inconjurul lui s-a pus p capota unei massini p spate si mi-a zis ca ar mai vrea sa facem o data dragoste acum! dupa care m-a trezit ineva si s-a intrerupt si visul :|....... sper sa nu mi ziceti ca de fapt mie imi este dor de el sau ceva in genu pentru ca nu este adevarat... din contra nu as mai vrea sa aud de el

      0
      0

    • Miky pe 30 Apr 2008, 20:48
      insectele

      Am visat ca sunt urmarita de multe insecte si ca vor sa se suie pe mine.Eu urasc insectele,iar cand mam trezit parca am vazut aceleasi insectein pat dar u disparut a fost doar o iluzie.Mam speriat si mia fost frica sa ma mai ridi din pat.Ce inseamna sa visez insectele?

      0
      0

    • maisa pe 24 Apr 2008, 12:22
      acelasi vis

      m-am despartit de fostul acum un an, a fost o despartire f urata si nu ne-am mai vb de atunci dar ne vedeam aproape saptamanal intr-un loc comun, el fiind cu altcineva cu care acum se insoara. de vre-o doua luni nu l-am mai vaz, nu m-am mai dus acolo ca sa uit definitiv tot dar il visez aproape in fiecare noape, nu stiu exact , cand ne impacam, cand nu, chestia e ca il tot visez si nu stiu ce inseamna. as vreau sa nu-l mai visez. astept un raspuns

      0
      0

    • lacrimioara pe 16 Apr 2008, 16:47
      visul

      am visat k faceam dragoste shi k ne iubeam dar ...dupa aceea am shi plans;eu cu marea mea iubire;prima iubire...kre din pacate neam despartit.ce inseamna cand visez asta?va rog frumos sa-mi raspundeti...este vreun semn ceva?multumesc frumos...va poooop astept mailul vostru

      0
      0

    • elena pe 11 Apr 2008, 08:52
      visul

      Am visat k eram pe o mare si cu toate cartile care pluteau pe langa me si incepeau sa se scufunde.....cand deodata a venit o zana care a facut cea facut si nu se mai scufundau.......pe urma tot in vis m-am trezit la sc ......Ce inseamna asta???

      0
      0

    • ripa florentina pe 8 Apr 2008, 09:14
      vis

      am visat ca am taiat gatul la cineva,si sunt si aainsarcinata mai am aproape 2 saptamani pan nasc,mie frrica ce inseamna cand omori pe cineva in vis?

      0
      0

    • ale pe 4 Apr 2008, 16:32
      visul meu

      Am visat , ca eram afara , in curtea scolii , era destul de intuneric ! Cand meregeam spre casa cu cea mai buna prietena , langa "piatra" in drumul meu spre casa , se afla fostul meu prieten , de care m-am desparit acum 3 zile , care statea singur . M-am dus la el , l-am pupat pe obraz , si am stat de vorba . Intre timp , a aparut colega mea , din cauza carei , presupun ca m-am despariti de prietenul meu. Cand m-a vazut , a facut o mutra , au mai vorbit ei doi , dupa care au plecat impreuna ! atat imi amintesc ! Oare ce inseamna? Visul se intampla in realitatea invers ? astept raspuns :-s

      0
      1
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod