Ce fraze folosesc oamenii care manipulează

Prin definiție, oamenii care manipulează sunt acele persoane care mint pentru a obține ceea ce vor. Aceștia sunt cruzi, le lipsește empatia și, din păcate, sunt foarte pricepuți la aceste lucruri.
Manipulatorii nu se gândesc de două ori înainte de a face ceva care îi ajută să atingă scopul dorit și sunt dispuși să facă orice. Cu alte cuvinte, nu le pasă de sentimentele altor persoane și vor încerca să te convingă că a fost ideea ta. Însă există câteva fraze folosite de oamenii care manipulează. Iată care sunt acestea!

De la ce fraze te poți aștepta din partea oamenilor care manipulează?


1. Manipularea emoţională: Ești prea bun la suflet


Manipulatorii folosesc adesea această expresie pentru a te convinge că ești prea bun la suflet, acesta fiind motivul pentru care sentimentele tale sunt rănite. Chiar dacă este adevărat, manipulatorii nu au niciun drept să te facă să simți că această trăsătură de caracter este una negtivă.
În plus, cum ar trebui să-i răspunzi unei persoane care se poartă urât cu tine? Oamenii buni la suflet au dreptul de a le spune manipulatorilor ce greșeli fac, de ce și ce repercusiuni au acestea.

2. Manipularea psihologică: Te gândești prea mult


Ca indivizi cu o minte rațională și emoții puternice, avem tendința de a ne gândi prea mult la lucrurile din viața noastră. Dăm prea multă importanță lucrurilor minore, iar aceasta nu este chiar cea mai sănătoasă abordare. Cu toate acestea, când vine vorba de oamenii care manipulează, povestea se schimbă.
Nimeni nu te poate învinovăți că gândești prea mult și că analizezi lucrurile pe care ți le spun oamenii. Iar starea de alertă este singurul mod prin care te poți feri de un manipulator adevărat.

3. Nu vreau să fac o scenă


Manipulatorii iubesc situațiile tensionate, chiar dacă dezlănțuie iadul în jur. Aceste persoane iubesc atenția mai mult decât oricine altcineva, așa că o scenă care complică lucrurile reprezintă unul dintre lucrurile lor preferate, pe care pretind că îl urăsc.
Însă nu te lăsa păcălit de acest lucru. De asemenea, aceste tipuri de persoane te vor face să crezi că tu ești vinovat și că ar trebui să îți ceri scuze.

4. Nu înțelegi ce spun


Aceasta este una dintre frazele folosite cel mai des de manipulatori. Atunci când sunt prinși în propriile minciuni, încearcă să te facă să te simți prost pentru că nu înțelegi ce vor să spună.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod