Sunteți făcuți unul pentru celălalt? Test de compatibilitate

Este bine cunoscută sintagma“contrariile se atrag”, dar şi cea care susţine faptul că “cine se aseamănă se adună”.  Specialiștii in psihologia conjugală afirmă că, pentru a fi

Este bine cunoscută sintagma“contrariile se atrag”, dar şi cea care susţine faptul că “cine se aseamănă se adună”.  Specialiștii in psihologia conjugală afirmă că, pentru a fi fericiţi în cuplu, trebuie să ne găsim un partener potrivit sau compatibil.


Este dificil sau chiar imposibil să conviețuim alături de cineva care are valori  și priorități total opuse faţă de cele ale noastre. În astfel de situații, conflictele se înmulțesc, iar crizele sunt din ce în ce mai intense. Cu cât partenerii se aseamănă mai mult, cu atât  există șanse mai mari ca relația lor să  reziste timpului și să fie fericiți Compatibilitatea in cuplu nu este o stare de fapt, ci un ideal pentru care trebuie să depui efort în orice relaţie.

Rezolvă următorul chestionar şi vei avea o perspectivă mai clară despre cât de compatibili sunteţi tu şi partenerul tău:

1.Într-o săptămână obişnuită faceţi dragoste de mai multe ori decât vă certaţi ?

(A) Da □
(B) Nu □

2.Vă sărutaţi în fiecare zi ?

(A) Nu □
(B) Da □

3.Partenerul tău te ajută din proprie iniţiativă la treburile casnice?

(A) Da □
(B) Nu □

4.Preferi să nu-ţi petreci timpul liber în compania partenerului ?

(A) Nu □
(B) Da

5.

Puteţi discuta eventualele divergențe fără să vă enervaţi ?

(A) Da □
(B) Nu □

6.Când discutaţi în contradictoriu, preferi să renunți doar de dragul partenerului tău  ?

(A) Nu □
(B) Da □

7. Partenerul ţine cont de nevoile tale, chiar şi atunci când acestea sunt în contradicție cu interesele sale personale ?

(A) Da □
(B) Nu □

8.Dacă ai fi din nou singură, ai alege pe cineva foarte diferit de fostul partener ?

(A) Nu □
(B) Da □

9.Părinţii lui se implică în viaţa voastră mai mult decât o fac ai tăi ?

(A) Da □
(B) Nu □

10. El îţi oferă cadouri pe care tu nu le-ai cumpăra niciodată ?

(A) Nu □
(B) Da □

Punctajul

Se adună B-urile obţinute.

Interpretarea rezultatelor:

•   8 sau mai multe B-uri

Tu și partenerul tău sunteți total incompatibili.

Probabil că v-ați despărțit cel puțin o dată până acum sau, dacă nu încă, vă gândiți serios să faceți acest pas. Relația voastră are nevoie de ajutor pentru a supraviețui. Un sfat din partea unui specialist în probleme de cupluri ar putea fi util.

•   5-7 (B)-uri
Sunteţi la limita compatibilităţii. E posibil să simţi că această relaţie îți sufocă personalitatea. Faptul că ești încă implicată ar putea însemna că ești o fire înțelegătoare, care respectă dorințele partenerului. Este recomandat sa încerci sa fii mai asertivă.
•  3-4 (B)-uri

Sunteți suficient de compatibili, diferențele dintre voi se completează, iar asemănările vă leagă unul de altul.

Aveți o relație echilibrată, va respectați reciproc , dar este posibil să aveți dificultăți în a vă exprima dorințele legate de evoluția relației voastre. Comunicaţi şi veţi găsi răspuns la problemele care vă frământă.

•   0-2 (B)-uri
Mai compatibili decât atât nu se poate. Sau sunteți la început sau timpul trece în favoarea voastră, consolidându-vă relația. Este bine să luați în considerație că această stare trebuie întreținută. E important să te asiguri că și partenerul tău este la fel de fericit și implicat în acestă relație.

Mă puteţi găsi şi pe pagina de facebook.

mihaela-sterian
mihaela-sterian
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod