Seducția, între artă și manipulare. Fii tu însăţi când vrei să cucereşti!

Dacă te străduieşti prea tare să pari altfel decât eşti pentru a seduce un bărbat, porneşti din start cu stângul în construirea unei relaţii stabile şi sincere. Seducţia este de cele

Dacă te străduieşti prea tare să pari altfel decât eşti pentru a seduce un bărbat, porneşti din start cu stângul în construirea unei relaţii stabile şi sincere.

Seducţia este de cele mai multe ori asociată  cu succesul în dragoste, dar nu este doar atât. Seducem de fiecare dată când comunicăm şi reuşim ca interlocutorul nostru să fie atras de noi.

Pentru a seduce trebuie să valorificăm ceea ce avem şi să intuim ce se aşteaptă de la noi, fie că este vorba de o relaţie personală sau profesională.  Întotdeauna seducția solicită “strategie”, fantezie, creativitate și atenţie la emoțiile și așteptările celuilalt. Într-o relație de seducție, partenerii nu comunică într-un mod sincer și autentic, deoarece pentru a se înțelege ei trebuie sa se deschidă unul față de celălalt  si printr-o mișcare empatică, să-și împărtășească intimitate. Dar,  relația de seducție se subordonează cu totul  legii “totul sau nimic”, nu se conjugă decât la prezent,  nu cere implicare ci este doar un „joc de putere”, de control și supunere unul față de celălalt. Din acest motiv este important să știm când să ne oprim, să înțelegem și să ascultăm.

De la seducție la empatie

“În urmă cu patru ani și jumătate eram implicată într-o relatie care mă distrugea cu fiecare zi ce trecea.

După o perioada de suferință și frământari am hotărât să-l părăsesc . Ne-am despărțit și a fost crunt. Mă trezeam în fiecare dimineață plângând, munceam  foarte mult ca să uit, dar în fiecare seară adormeam plângând punându-mi o mulțime de întrebări și gândindu-mă de ce?”- ne mărturisește Sonia D.

Adrian și Sonia s-au cunoscut într-un club, a fost o dragoste pasională și la prima vedere.  Adrian, tânăr avocat, înalt, brunet, cu ochii albaștri, divorțat de câteva luni, își dorea o relație exclusiv bazată pe seducție și  plăcere. Sonia, în schimb, își dorea o relație pe termen lung, își dorea să se căsătorească și să aibă copii. Fiind foarte îndrăgostită, Sonia a acceptat stilul lui Adrian, s-a supus întru totul regulilor sale, mai mult, a început să-l provoace și să-l atragă prin toate mijloacele posibile.  Astfel, o perioadă de timp ei s-au  amăgit reciproc,  jucându-se delicios cu plăcerile lor. Adrian nu își dorea decât să se distreze, iar Sonia era de acord cu toate solicitările lui bizare în speranța că se va schimba și se vor căsători.

Dar Adrian refuză sa treacă de la seducție la empatie, el încearcă să mențină relația în limitele unei seducții reciproce.

Dezamăgită, Sonia hotărăște sa o rupă cu el. Atunci, Adrian cedează, își deschide sufletul, dezvăluindu-se frânturi din trecutul lui, din copilărie.  Dar, după atât de multă așteptare, farmecul e spulberat iar, Sonia simte că e prea târziu să înceapă o relație empatică, așa că povestea de dragoste se sfârsește.

Aceasta este perspectiva lui Adrian, el nu vrea să fie înțeles, nici să înțeleagă, deoarece a-l înțelege pe celălalt, a-i înțelege sentimentele, motivațiile, punctele de vedere duce la pierderea iluziilor și a entuziasmului, iar atracția se diminuiază spectaculos. El iși dorea să rămâne într-o veșnică relație de seducție ceea ce i-a provocat întrebări, angoase și suferinţă Soniei.

Relația dintre Adrian şi Sonia constituie un bun exemplu de relaţie bazată pe seducţie, care se sfârșește din lipsă de empatie. Desigur, a seduce e ludic, dar vine un moment când dorești ca relația să devină serioasă, empatică, umană.

Dacă o relaţie de seducţie nu angajează la nimic, nu acesta este și cazul unei relații empatice, care acționează după principiul  schimbului, îi încredințăm celuilalt  aspecte intime, încărcate de afecte și speranțe, și așteptăm aceeași încredere și deschidere din partea celuilalt.

Să nu uităm că e mai bine să nu dăm mai mult decât este celălalt dispus să ofere. Dacă în privința seducției nimic nu e niciodată prea mult,  în relația empatică trebuie să știi să calibrezi foarte bine personalitatea interlocutorului.

Orice femeie poate să întruchipeze un vis

Fiecare femeie își dorește un bărbat anume, care să o considere specială și irezistibilă. Pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat, este bine să apelezi la farmecul natural dar să ai în considerare și  câteva sugestii.
Daca vrei sa stârneşti dorințe și să-ți  dezvolți cu inteligență capacitatea de seductie, trebuie să-ți valorizezi pozitiv întreaga personalitate.

Unul dintre secretele seducției este arta de a ști să-ți construiești o imagine pe care bărbații să o idealizeze, astfel încât o privire, un cuvânt, un gest, te fac sa fii interesantă și dorită, fără a cere sau a impune ceva.

În primul rând este recomandat să zâmbești cât mai mult. Persoanele care zâmbesc au întotdeauna șanse mai mari de reușită. Specialiștii afirmă că zâmbetul este cel mai important semn al corpului, sugerând prietenie și siguranță.

Creierul reactionează pozitiv la zâmbetul unei persoane, cu condiția ca zâmbetul să fie sincer și să fie interpretat ca atare de celălalt.

Apoi este important să transmiți semnale că ești o persoană deschisă și comunicativă.

Contactul vizual, bratele desfăcute, zona pelviană, genunchii și picioarele îndreptate spre cineva sunt semnele certe ale deschiderii și disponibilității de relaționare.

Încrederea în sine și dorința de a reuși sunt elemente-cheie în atitudinea unei femei care poate seduce bărbatul pe care și-l dorește.  Dacă vrei să te diferențiezi de celelalte, fii tu însăți și mizează pe individualitate. Încearcă mai întâi să respecţi tu exigențele tale și apoi impune-le celorlalți. Vei vedea cum șansele de reușită cresc considerabil.

Învață să-ți exprimi discret intimitatea, atât fizică dar și emoțională. Acesta îi dă sentimentul că te înțelege, dar și dorința de a oferi afecțiune. Adoptă o stare de spirit pozitivă şi, cel mai important, nu încerca să joci un rol, ci fii tu însăţi. Nu încerca să pari o persoană complicată dacă nu ești așa : bărbații apreciază femeile simple, dar cu personalitate.

Mă puteţi găsi şi pe pagina de facebook.

mihaela-sterian
mihaela-sterian
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod