Ce spune despre tine anotimpul în care te-ai născut



Influenţa "depresiei de iarnă"

Tulburările afective sezoniere ar putea fi una dintre explicaţiile pentru fenomenul trăsăturilor distincte de personalitate în funcţie de anotimpul naşterii. Spre exemplu, "depresia de iarnă", o tulburare care afectează milioane de oameni la nivel mondial odată cu sosirea sezonului rece şi scăderea numărului de ore în care organismul beneficiază de lumină naturală, ar putea determina scăderea nivelului de serotonină din organismul mamei, cu efecte concrete asupra viitorului copil.

"Temperamentele nu sunt tulburări, ci tendinţe generate de factori biologici, emoţionali şi comportamentali.
Desi atât factori genetici, cât şi de mediu sunt implicaţi în formarea temperamentului unui individ, acum ştim că şi anotimpul naşterii joacă un rol", a comentat asupra acestui subiect Eduard Vieta, de la Colegiul European de Neuropsihofarmacologie din Barcelona.

În continuare, studiile ar trebui să se concentreze asupra identificării markerilor genetici care ar putea oferi mai multe informaţii referitoare la corelaţia existentă între anotimpul naşterii şi tulburările de dispoziţie.
Odată mecanismul descoperit, astrologia îşi va găsi o explicaţie ştiinţifică.

Rezultatele studiului au fost anunţate în cadrul unei conferinţe ce a avut loc în luna octombrie cu ocazia Congresului Colegiului European de Neuropsihofarmacologie, organizat în Germania.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod