Cum să ai internet pe mobil în vacanţă, fără să plăteşti o avere

Cred că 9 din 10 români care călătoresc în străinătate, au grijă – ca înainte de a se urca în avion – să-şi dezactiveze traficul de date. Adică să taie internetul, pentru că

Cred că 9 din 10 români care călătoresc în străinătate, au grijă – ca înainte de a se urca în avion – să-şi dezactiveze traficul de date.



Adică să taie internetul, pentru că dacă nu o fac s-ar putea trezi cu facturi astronomice la întoarcere. Iar al 10-lea, fie uită, fie are telefonul plătit de companie şi nu pune mare preţ pe acest aspect.

Opţiuni

1. Wi-Fi. Este cea mai simplă şi ieftină metodă. Te opreşti într-un loc unde există internet wireless gratuit şi te apuci de butonat telefonul sau tableta.

Restaurantele McDonald’s, spre exemplu, oferă net în mai toate oraşele în care am fost. Primăriile care pun mare accent pe confortul turiştilor, au montat hot-spoturi în zonele circulate de oaspeţi. Tot cu acces gratuit. În hotelul unde stai, sunt, de asemenea, mari şanse să găseşti wireless gratuit. Acum vezi şi tu pe unde te aciuezi.

2. Cartele (SIM) de internet şi voce. O altă variantă ar fi să îţi cumperi o cartelă locală. Exact cum ar veni un străin în ţara noastră, şi-ar cumpăra un SIM de Orange sau Vodafone, şi ar vorbi, respectiv naviga pe net, la tarife de România.

Pentru asta, eu zic că ar fi bine să îţi mai iei un telefon cu tine, că să nu trebuiască să scoţi cartela ta de România şi să o ţii în buzunar până la întoarcere. Poate te mai sună cineva. Cu 10 euro, ai net suficient cât să pui 2-3 poze pe Facebook, să îţi verifici mailul şi să fii la curent cu noutăţiile din ţară. În plus, când găseşti wireless, treci pe wireless. Această metodă e recomandată celor care stau peste 3-4 zile plecaţi din ţară.

Dar atenţie! Dacă-ţi iei cartelă din Italia şi dai o fugă până în Franţa, ori că foloseşti cartela de Italia, ori pe cea de acasă, tot aia e! Eşti tot în roaming.

Avantajul cartelei preplătite este că ai control deplin asupra sumei cheltuite. 10 euro ai, de 10 euro comunici. Cartelele le găseşti la comercianţii locali sau le poţi comanda în avans de pe internet, în funcţie de providerul din ţara respectivă la care apelezi.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod