O comunicare mai buna pentru o relatie mai buna

Ai discutat vreodata cu partenerul tau despre asteptarile tale privind casnicia? Nu te lasa prinsa de stralucirea nuntii, uitand de ceea ce te asteapta dupa. Aceasta...
Ai discutat vreodata cu partenerul tau despre asteptarile tale privind casnicia? Nu te lasa prinsa de stralucirea nuntii, uitand de ceea ce te asteapta dupa. Aceasta decizie iti va schimba tot restul vietii. Fii sigura ca ai facut ceea ce trebuie si ca esti pregatita pentru viata de dupa luna de miere.

Inainte de a spune "Da"
Intr-o vreme in care cele mai multe casnicii stau sub semnul divortului si mai putin al succesului, pregatirile de dinainte de nunta sunt mai importante ca niciodata. In timp ce esti preocupata de ce juraminte sa mai faci, sa te hotarasti intre prajiturile cu vanilie si cele cu ciocolata, nu uita importanta pregatirii tale pentru a face ca aceasta casnicie sa mearga. Petreceti cat mai mult timp impreuna si analizati problemele prezentate in continuare.
Expuneti-va punctele de vedere si discutati-le. Timpul petrecut astfel se afla in directa legatura cu ceea ce se va intampla cu casnicia voastra pe viitor.

Foloseste puterea comunicarii


Daca veti intreba orice cuplu despre cel mai important lucru pe care partenerii si-l doresc in relatia lor, toti vor raspunde ca este comunicarea. Se pare ca, de cele mai multe ori, se tine seama de ceea ce discutam; este singurul lucru care are puterea de a distruge sau de a construi o relatie. Daca iti doresti sa aduci unele imbunatatiri acestui capitol in relatia ta, ia-ti cateva minute libere si citeste urmatoarele sfaturi si idei pentru o mai buna comunicare intre parteneri.

1. Comunicarea inseamna putere - nu abuza de ea!
Ca orice alt gen de putere, cea mai rapida cale de a o ruina este abuzand de ea.
Nu uita faptul ca vorbele tale au efecte de lunga durata, mai mult decat poti realiza. Mai tarziu, s-ar putea ca motivul pentru care te-ai aruncat in argumentari si care ti-a creat probleme sa nu mai fie tinut minte dar sentimentele si cuvintele pe care le-ai folosit, nu vor fi uitate. Daca simti ca vrei sa spui ceva jignitor sau fara importanta, infraneaza-te si nu mai spune nimic. Poti incerca si alte tactici, cum ar fi: sa faci o plimbare, sa-ti scrii un jurnal, sa faci curatenie sau orice altceva care sa te scoata din starea respectiva.

2. Comunicarea inseamna putere - foloseste-o!
Daca ai avea o unealta care sa te faca cel mai bogat om din lume, nefolosind-o ar fi cel mai absurd lucru cu putinta. Acest lucru poate fi aplicat si in cazul comunicarii. Fa-ti timp pentru a-i arata persoanei iubite ceea ce simti si cat de mult o iubesti, ce extraordinara este si cat de draga iti este.
Atat femeile, cat si barbatii, adora sa auda cuvinte frumoase si sa stie cat de mult sunt apreciati. Daca nu iti vei face timp pentru a-i spune partenerului lucruri de genul acesta, iti vei irosi cel mai important instrument de care te poti folosi pentru o relatie mai buna.

3. Comunicarea tacita
Te-ai uitat vreodata la un film in care scenele cele mai puternice si sensibile sunt acelea in care nimeni nu vorbeste? Lasa acest lucru sa ti se intample si tie in momentul in care vrei sa-ti convingi iubitul de sentimentele pe care le nutresti. Petreceti cateva minute in fiecare zi uitandu-va unul in ochii celuilalt, fara sa spuneti nimic. Foloseste-ti alte simturi pentru a-ti exprima ceea ce vrei sa comunici. Vei fi surprinsa de cat de multa bucurie iti vor produce aceste momente.


4. Comunica fara sa stii ca o faci
Uneori poti descoperi ca unele intamplari din trecut sunt extraordinare si speciale dar, la momentul respectiv, nu ai realizat acest lucru. Poti crea astfel de momente implicandu-va amandoi in diverse activitati. Nu stati, pur si simplu, in fata televizorului urmarind film dupa film. Jucati sah, ascultati muzica, vorbiti despre visele pe care le aveti, jucati-va la calculator impreuna, iesiti in oras sa va plimbati, gatiti impreuna, etc. Cu cat veti petrece mai mult timp impreuna in diverse activitati, cu atat mai mult nu vor exista probleme de comunicare intre voi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod