Ciclul raspunsului sexual feminin

Ce se petrece in corpul unei femei atunci cand devine excitata? Exista diferente semnificative in acest proces, comparativ cu excitarea la barbat? In anumite privinte da...

Ce se petrece in corpul unei femei atunci cand devine excitata? Exista diferente semnificative in acest proces, comparativ cu excitarea la barbat? In anumite privinte da, iar in altele nu...

Raspunsul sexual al femeii - asemenea aceluia al barbatului - parcurge, de asemenea, faza dorintei inaintata de Helen Kaplan Singer, precum si cele patru etape identificate de Masters si Johnson: excitarea, faza in platou, orgasmul si rezolutia. Fiecare dintre aceste faze este acompaniata de schimbari variate in organism.

Excitarea este insotita, atat la femei cat si la barbati, de acumularea sangelui. Pentru barbati, acesta reprezinta de obicei un proces evident: au o erectie. Pentru femei, excitarea nu este atat de evidenta, ea fiind aproape in intregime invizibila.

De fapt, cercetarile au aratat ca femeile nu sunt intotdeauna constiente ca sunt excitate din punct de vedere fiziologic. Un motiv pentru aceasta ar putea fi acela ca, pe pacursul excitarii, in trupul femeii se petrec atat de multe fenomene, incat este dificil sa recunosti vreo schimbare.

Iata ce se intampla

In timpul excitarii, tesutul erectil din interiorul clitorisului se umple cu sange si clitorisul se intareste. Deopotriva labiile mici si cele mari se umfla. Labiile mici pot dobandi, de fapt, culoarea roz inchis sau rosu aprins.

Organismul produce, de asemenea, lubrifiantul natural vaginal, un fluid care iese din peretii vaginali datorita presiunii vaselor de sange din musculatura care inconjoara acesti pereti.

Pe masura ce o femeie devine mai excitata, sectiunea din mijloc a vaginului ei se poate strange, iar treimea superioara a vaginului s-ar putea deschide. Acest fenomen este valabil indeosebi in cazul in care se introduce un obiect in vagin.

Muschii care sustin uterul se pot strange, provocand astfel ridicarea in sus a acestuia. Aceasta permite capatului superior al vaginului, fornixul vaginal, sa se descopere.

A incerca sa fii atenta asupra oricareia sau a tuturor acestor schimbari poate fi innebunitor. De aceea iti sugerez sa folosesti o scara simpla de la 1 la 10 pentru a-ti descrie starea de excitare, in timp ce ne vom stradui sa o amplificam.

In Capitolul 3 ti-am facut cunostinta cu aceasta scara, pe care am utilizat-o intensiv in exercitiile destinate barbatilor in cadrul sectiunii precedente. In capitolele urmatoare o vei folosi din nou, pe masura ce inveti sa te familiarizezi din ce in ce mai mult cu propriul tau proces de excitare si experimentezi noi metode de a-ti provoca orgasmul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod