Pantoful Cenuşăresei, reimaginat de designerii celebri

Mai mulţi designeri celebri au realizat propriile versiuni ale pantofului Cenuşăresei


Pantofii creaţi de aceşti designeri au fost incluşi în expoziţia "Cinderella" de la Festivalul de Film de la Berlin, în februarie. Începând cu luna martie, aceştia vor fi disponibili în magazine de lux din lume - Saks Fifth Avenue din New York şi Beverly Hills, Harrods din Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior din Milano, Tsum din Moscova, Isetan Shinjuku din Tokio, Level Shoe District - mallul din Dubai.

Preţul pantofilor inspiraţi de Cenuşăreasa va fi între 795 şi 4.595 de dolari.

De la pantofi cu barete la cei de lac, fiecare pereche reprezintă aducerea în lumea modernă a pantofului-simbol al Cenuşăresei.

La realizarea acestor noi modele au fost folosite sclipitoarele cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs, de asemenea, pantoful de sticlă al Ellei pentru film, sub îndrumarea lui Sandy Powell, creatoarea de costume premiată cu Oscar, relatează agenţia Mediafax.

Forma pantofului din film a fost inspirată de unul elegant din anii 1890, găsit de Powell într-un muzeu din Northampton. Au fost create opt copii ale pantofului, dar niciuna dintre acestea nu a fost purtată, fiind folosite doar ca recuzită.
Un astfel de pantof a ajuns luna aceasta în dulapul cu accesorii al revistei Vogue.

 

Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod