Mariș - Made to Measure: Cele mai importante reguli de asortare a accesoriilor pentru bărbați

Ținutele feminine pun întotdeauna accentul pe accesorii și armonizarea acestora în cadrul ținutei; de ce nu ar fi acest lucru valabil și pentru garderoba masculină? Indiferent de ocazie, fiecare domn trebuie să știe care sunt accesoriile pe care se poate baza pentru completarea și definirea ținutei sale vestimentare, precum și regulile de asortare.

Vlad Mariș, fondator Mariș - Made to Measure, trece în revistă cele mai importante reguli de asortare a accesoriilor pentru domni, fie că vorbim despre o ținută business, casual sau ceremonie.

“Principalele accesorii ale unui domn sunt cravata, papionul, batista de buzunar, ceasul, pălăria, șosetele, servieta sau geanta. Ce este cel mai important: să fie asortate corect! Accesoriile trebuie să se potrivească și să formeze un tot unitar cu ținuta aleasă. În acest sens se va ține cont de coloristica vestimentației - de exemplu la smoking-ul negru clasic se va alege o batista albă, rămânând astfel în spectrul non-culorilor.

Există însă și opțiunea de a evidenția un singur accesoriu, alegând un element cu o coloristică puternică. De obicei accesoriul ales este cravata, dar mai nou am început să observăm ținute ce au șosetele ca personaj principal!”, explică Vlad Mariș, fondator Mariș - Made to Measure.

În plus, alegerea accesoriilor ține foarte mult de natura evenimentului sau a circumstanțelor în care ne petrecem timpul:

Ceremonie
La ținutele black-tie accesoriile potrivite sunt: papionul negru, batista albă de buzunar, butoni la manșetele cămășilor, șosete negre de mătase, brâu, bretele.

Business
Cravata, batista de buzunar, cureaua sau bretelele, șosetele, ceasul, servieta, butonii, acul de cravată, pinul de rever, ochelarii de soare, pălăria (panama pentru vară și fedora - toamna sau iarna).

Casual
Eșarfa, papionul, batista de buzunar, ceasul, șosetele colorate (uneori fără), cureaua, cravata tricotată, pălăria (panama sau fedora).

Accesoriile de gât: cravata, eșarfa și papionul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod