Pe când un plic-carte “Noaptea de Sânziene”?

Revin în actualitate poşetele ce reproduc coperţile unor romane celebre. Iată că a fost rezolvată de către desingeri şi problema cititului. Sau, mai bine spus, pe cea a imaginii de

Revin în actualitate poşetele ce reproduc coperţile unor romane celebre.

Iată că a fost rezolvată de către desingeri şi problema cititului. Sau, mai bine spus, pe cea a imaginii de persoană cultă. Lansate cu aproape un an în urmă de către Olympia Le-Tan, plicurile-carte revin în actualitate.

Apărute în paginile revistelor de modă de afară, nu le-am văzut purtate însă şi de vedetele noastre. Poate pentru că până acum nici un designer autohton nu a preluat ideea de a face clutch-uri şi din reproducerea coperţilor unor romane de autori români.

Nu mi-ar displăcea să ţin în mână şi să mă bucur şi în acest mod de “Noaptea de Sânziene” a lui Mircea Eliade sau de “Cel mai iubit dintre pământeni” a lui Marin Preda sau “Calea Victoriei” a lui Cezar Petrescu şi de multe, multe altele.

Dacă ar fi după mine aş reproduce coperţile unor astfel de cărţi şi pe genţi mai mari pe care le-aş promova ca cele mai cool “ghiozdane” printre elevele de şcoală generală şi liceu ca să nu le mai vedem cum defilează doar cu poşete Louis Vuitton, Chanel, Armani, Gucci… Şi poate aşa le-am deschide apetitul să afle câte ceva şi despre “mărcile” Eliade, Preda, Nichita Sănescu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu… Cultură într-o imagine cultă pentru noua generaţie!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod