Lancel, genţi cu peste 130 de ani de istorie. Descoperă povestea!

Povestea Lancel începe încă din anul 1876, când Madame Angèle Lancel şi-a deschis un boutique chic cu articole destinate fumătorilor, chiar lângă Opéra Garnier. Nu după mult timp, Madame

Povestea Lancel începe încă din anul 1876, când Madame Angèle Lancel şi-a deschis un boutique chic cu articole destinate fumătorilor, chiar lângă Opéra Garnier. Nu după mult timp, Madame Lancel se orientează către marochinăria de lux dedicată femeilor, o nişă, în acel moment, unde activau încă trei companii: Hermès, Louis Vuitton şi Bally.


Prima geantă Lancel a fost creată în anul 1902, iar în anul 1927 a luat naştere celebra poşetă "bucket bag" (acel sac din piele care se strânge în partea de sus) de altfel, unul dintre cele mai bine vândute produse al companiei şi în prezent.

În anii '70 celebra casă a readus în atenţia publicului, cu ajutorul genţilor, o frumoasă poveste de dragoste trăită de Salvador Dali.

Toul a pornit în vara anului 1929, când marele artist Dali a întâlnit-o pe rusoaica Gala. Atracţia dintre cei doi a fost atât de mare, încât Dali s-a gândit să-i declare dragostea veşnică într-un mod inedit: a inventat un alfabet secret pentru Gala (format din 8 caractere schiţate în cerneală indiană şi pudră din aur). Alfabet ce a fost "reinterpretat" într-un model de poşetă special.

Acum, după 40 de ani Casa Lancel a reluat modelul Dali şi a format o linie de 25 de piese speciale.

Vedeta este modelul Dalidol, cu încuietoare placată cu aur, produs în doar 888 de exemplare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod