Casa Yves Saint Laurent s-a inspirat din poşeta Birkin de la Hermes

Ceva îmi spune că brandul Yves Saint Laurent (care mai nou se numeşte Saint Laurent) este pe marginea prăpastiei. Altfel nu-mi pot explica de ce au ajuns să copieze un model de poşetă, şi nu

Ceva îmi spune că brandul Yves Saint Laurent (care mai nou se numeşte Saint Laurent) este pe marginea prăpastiei. Altfel nu-mi pot explica de ce au ajuns să copieze un model de poşetă, şi nu orice model, ci unul râvnit de toate iubitoarele de modă din lume: Hermes, Birkin.

Presa internaţională de specialitate, dar şi blogeri renumiţi, au rămas uimiţi când au văzut noua geantă YSL pe care au numit-o, în glumă, "the new Saint Laurent Birkin". Asemănările dintre cele două modele sunt atât de evidente încât ajungi să te întrebi: "oare minţile artistice de la YSL au rămas fără idei?"

De altfel, Hedi Slimane (noul director artistic al casei YSL) nu este văzut cu ochi buni de criticii de modă care nu i-au primit prea bine cea mai recentă colecţie.

Iar dacă ne amintim şi de procesul cu Louboutin, când renumita casă de modă Yves Saint Laurent a început să producă pantofi cu talpă roşie, un detaliu care reprezintă în opinia lui Louboutin “semnătura” casei sale, atunci putem spune că YSL trece printr-o perioadă nu tocmai bună.

Pentru moment, cei de la Hermes nu au "comentat" nimic, dar nu mă îndoiesc de faptul că peste puţin timp vom auzi ceva în acest sens.

Nu ştiu ce se întâmplă cu cei din conducerea casei (dacă au rămas fără idei, vor să atragă atenţia prin scandaluri sau, mai rău, vor să "îngroape" celebrul brand), dar dacă Yves Saint Laurent ar mai trăi nu cred că ar accepta aşa ceva. Nu sunt în ipostaza în care să-mi permit să-i critic pe cei de la conducerea casei, dar atunci când îţi asumi poziţia de director artistic la YSL ar trebui să ai ceva talent, să creezi ceva interesant (dacă nu memorabil), nu să-ncepi să copiezi din stânga şi din dreapta.
Păcat de numele pe care îl reprezintă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod