Cea mai bună geantă pentru o zi încărcată este rucsacul

Termenul de backpack (rucsac) a fost inventat în SUA în 1910, iar primul rucsac cu adevărat confortabil, care seamănă întrucâtva cu ceea ce ştim noi astăzi a apărut în anii ‘50. Din

Termenul de backpack (rucsac) a fost inventat în SUA în 1910, iar primul rucsac cu adevărat confortabil, care seamănă întrucâtva cu ceea ce ştim noi astăzi a apărut în anii ‘50.

Din fericire, munca pe care o am nu mă obligă la o anumită ţinută. Aşa că poate să treacă şi o lună de zile, mai ales în perioada rece, când adopt stilul “relax”. Adică trag pe mine ce-mi este mai comod şi ies din casă. În materie de genţi, acest stil este echivalent cu un rucsac. Şi, de ce nu? Este mai bine compartimentat decât orice geantă şi încap mai multe în el decât într-o poşetă.

Ca să nu mai spun că este mai uşor de cărat, dat fiind faptul că ne poate atârna de ambii umeri, îndreptându-ne în acest fel şi spatele.

În ziua de azi, modele sunt atât de diverse încât poţi găsi tot felul de rucsaci: micuţi şi înfloraţi, de mărime medie din cea mai bună piele, uşor lăcuită, având un aspect elegant, cu strasuri si alte podoabe, rucsaci mari, de pânză sau din piele moale, cu sau fară capse etc. Dar până a ajunge să folosim rucsacul ca înlocuitor al unei genţi de stradă s-a scris multă istorie.

Primii au fost folosiţi în antichitate de către vânători pentru a-şi căra prada şi echipamentul necesar. Atunci rucsacii erau confecţionaţi din piele de animal.

Termenul de backpack (rucsac) a apărut în SUA prin 1910, iar primul rucsac cu adevărat confortabil, care seamănă întrucâtva cu ceea ce ştim noi astăzi a fost inventat în anii ‘50 de  Dick Kelty, care era un mare iubitor de drumeţii. Rucsacii, în forma lor de atunci, au fost folosiţi la început de alpinişti şi în armată.

De abia în anii ’70, când excursiile au început să fie “la modă“ au apărut şi rucsacii care au luat locul genţilor. Apoi desingerii s-au “jucat” şi i-au făcut de toate mărimile, culorile, formele şi din tot felul de materiale.
După părerea mea, sunt de nepreţuit! Mai ales atunci când eşti părinte şi ieşi cu copilul în parc! Sau când trebuie să cari laptopul după tine! Sau când, pur şi simplu, ai o zi grea şi nu ştii pe unde te duc drumurile – poţi să-ţi pui în rucsac şi sandvişul şi sticla cu apă şi portofelul şi trusa de machiaj şi tot ce îţi mai trece prin cap! Drum bun!

În galeria foto descoperiţi imagini cu vedetele Ben Affleck, Ciara, Jerry Seinfeld şi Halle Berry însoţite de rucsaci la modă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod