Nu-ţi ruga iubitul să-ţi care poşeta!

Ţinuta lui are mult de suferit dacă are în mână sau pe umăr o geantă de femeie Astăzi nu o să vă vorbesc despre ce geantă am mai văzut, mi-a mai plăcut, ci despre cum să nu purtaţi

Ţinuta lui are mult de suferit dacă are în mână sau pe umăr o geantă de femeie

Astăzi nu o să vă vorbesc despre ce geantă am mai văzut, mi-a mai plăcut, ci despre cum să nu purtaţi niciodată o geantă - nu o purtaţi pe umărul lui! Nu vă împovăraţi prietenul, iubitul sau soţul cu geanta voastră! Lui îi stă aiurea cu ea, iar voi arătaţi la fel alături de un bărbat care cară o poşetă. Ştiu că există situaţii în care ei ne însoţesc la cumpărături şi noi vrem să probăm ceva şi că ne simţim mai în siguranţă dacă are el grijă de geanta noastră… şi totuşi, dacă proba durează prea mult, găsiţi o altă soluţie.

Arată oricum năpăstuit aşteptând în uşa cabinei de probă când de fapt şi-ar dori să fie la o bere sau într-un altfel de magazin, dar şi cu o poşetă în mână practic îi ucidem masculinitatea. Ce femeie îşi doreşte ca iubitul ei să arate ca un sclav, chiar dacă acesta “îi aparţine”? Am văzut deseori prin malluri respectiva scenă şi, credeţi-mă că respectul mi-a scăzut brusc pentru un astfel de cuplu: pentru el -  pentru că acceptă, pentru ea – pentru că a creat o astfel de situaţie.

Da! Sunt perfect de acord ca el să care sacoşele, să ne ajute la cumpărături împingând căruciorul, dar poşeta femeii e cu totul altă mâncare de peşte.

Face parte din structura noastră şi nu din a lor. Designerii s-au gândit şi au creat minunăţii de genţi şi pentru ei. Aşadar, au ce căra dacă vor (deşi, de obicei, preferă să-şi înghesuie lucrurile prin buzunare) şi e ceva care le stă bine – de la servietă până la rucsac!
Când fiul meu de 12 ani s-a oferit într-o zi să mă ajute cu bagajele din maşină, m-a întrebat de ce nu-i dau geanta mea, i-am explicat că ar arăta ca un “pămpălău” şi l-am rugat să-i explice oricărei iubite pe care o va avea că nu-i va căra niciodată poşeta.
Dar nu vreau să fiu absurdă: evident că există situaţii excepţionale iar acest material face referire la poşete şi nu la rucsaci, saci, genţi sport unisex sau sacoşe de cumpărături!

NB: Căutând fotografii reprezentative pentru acest material am observat că practica este destul de răspândită în ţările asiatice.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod