Tendinte internationale de toamna

Ai auzit deja probabil ca revin pantalonii largi si ca centurile sunt accesoriul forte al sezonului. Acum mai multe intrebari te preocupa. Ce vei purta in sezonul rece? Ce arunci si ce pastrezi? Oare chiar va trebui sa renunti la pantalonii stramti si la rochiile de vara baby doll sau le poti recicla?

Cu siguranta te intrebi ce aricole vestimentare, dintre cele pe care le-ai vazut pe podium, poti purta la birou sau petreceri. Esti nerabdatoare sa afli ce detalii, asociate cu grija, fac din tine o femeie la moda, in tandem cu cerintele sezonului. Tranzitia dintre cunoasterea tendintelor prezente pe podium si aplicarea lor in cotidian nu este totdeauna usoara.

Daca vrei sa nu dai gres, poarta pantaloni cu talie inalta sau fuste sub genunchi, pe care le poti combina cu ciorapi opaci, si mergi pe gri. Cum vara nu prea ai purtat costume, o poti face acum fara teama. Ele apar pe podium la Vallentino si iti permit sa obtii o tinuta de zi eleganta. Intr-adevar trebuie sa renunti la rochia baby doll si sa o inlocuiesti cu cea cu croiala pe corp, a carei lungime este deasupra sau sub genunchi. Acestea sunt si noile dimensiuni ale fustelor. Volumul cu care ne-am obisnuit in sezonul rece de anul trecut, rezida acum in forma umerilor si a manecilor.

Pantalonii, piesa de rezistenta

Cum vara a fost sezonul rochiilor, toamna 2007 este cea a pantalonilor. Acest articol vestimentar revine in forta in toate colectiile marilor creatori. Pantalonii largi sunt elementul omniprezent al ultimelor colectii pentru sezonul rece. Asa ca, daca iti doresti sa dai tonul, ii poti adopta cu incredre. Talia inalta este trasatura lor nelipsita, fie ca sunt din stofa, catifea sau denim.

Pantalonii stramti nu vor disparea de azi pe maine, eliminati din schema de catre pantalonii XXL. Desi nu au mai domnit pe podium, ei au fost prezent. Chiar daca tendintele sunt pro largime, toamna aceasta vom purta si pantaloni stramti si largi in egala masura. Nu trebuie sa renunti la pantalonii tai stramti, ci sa stii cum sa ii porti. Incearca versiunea rock and roll, ghete cu toc jos si un tricou larg, sau cea sic, balerini si un pulover lung accesorizat cu o centura stralucitoare. Donna Karana nu renunta la pantalonii "tigara" dar are grija ca talia acestora sa urce. Ea este de parere ca acest tip de pantaloni ne face sa parem inalte si slabe. Asa ca nu trebuie sa renunti la pantalonii tai stramti, dar ai grija sa nu cedezi tentatiei de a achizitiona inca o pereche.

Ceva nou, ceva vechi, ceva gri

Creatorii au cazut deacord si au mers pe reinterpretarea clasicului asa ca acum este momentul sa combini ceea ce ai purtat cu drag anii trecuti. Trebuie insa sa ai grija sa obtii asocieri cu stil. In ceea ce priveste culoarea, succesul va fi garantat daca optezi pentru gri. Poti merge pe orice nuanta de gri (perla, antracit, ardezie, soricel, argintiu sau cel al portelanului chinezesc), obtinand astfel o tinuta reusita mai ales daca alegi ca accesoriu o geanta argintie.

Culorile puternice

Creatorii propun asocieri de imprimeuri surprinzatoare si de culori deconectante: albastru electic, verde sclipitor, orange, roz intens sau galben electric. Acestea vor da culoare nu doar mantourilor sau sacourilor ci si ciorapilor opaci cu care sunt asociati, asa cum evidentiaza colectiile Vallentino si Prada.

Un ochi pe fata si doi pe dos

Ai intuit bine, este vorba despre o lectie de initiere in arta tricotajului. Procurati andrele de marimi diferite si mai multe gheme de ata. De ce? Pentru ca tricotul revine in forta1. Se poarta pulovere, rochii, saluri si cardigane tricotate, cu modele mai mult sau mai putin clasice.

Stilul masculin

Influenta modei masculine se face simtita. Designerii i-au imprumutat vestele, cravatele, camasile si puloverele largi. Acest stil este puternic sustinut de faptul ca pantalonii lungi si largi vor fi vedeta anului 2008. Pe podium, Oscar de la Renta i-a folosit si promovat cu incredere. Stilul androgin este pus in valoare si de Frida Giannini, designerul Gucci, care a inclus in ultima colectie pantalonii drepti, cu o croiala usor masculina.

Retro glamour

Prin tinutele propuse, colectia Gucci ne aminteste si de perioada glamour a anilor '20, '30 si '40 la care face trimitere si Vallention sau John Galliano de la Christian Dior. Unele tinute propuse pentru sezonul rece sunt colorate si stralucitoasre, fiind inspirate din filmele vechi de la Hollywod. In plus, noua colectie Gucci a exploatat si o latura usor sport, propunand pantaloni tigara asociati cu jachete scurte pana in talie.

Minimalism

Austeritate, sobrietate si un stil sic. Acesta este spiritul croielilor drepte, matematice care domina ultimele colectii. Croielile care nu urmaresc linia corpului sunt prezente in colectiile Muccia Prada si Calvin Klein.

Talie marcata

Daca iti doresti sa fii in ton cu ultimele cerinte ale modei, trebuie sa iti pui in evidenta talia. In acest sezon curelele si centurile sunt asul tau din maneca. Transformati in arhitecti, creatorii propun volume rectangulare, curbe precise si talii accentuate. Curelele se poarta in orice dimensiune si la aproape orice: rochii-pulover, camasi, paltoane, sacouri, pulovere largi sau jachete. Astfel, am putea spune ca centurile sunt accesoriul vedeta al sezonului.

Balenciaga propune centura lata tip corset, iar Burberry una cu dimensiuni reduse si plina de stil. Centura va fi elementul definitoriu si marca stilului pentru acest sezon asa ca trebuie sa iti cumperi trei, de dimensiuni diferite, pe care sa le porti cu incredere pentru ca ele sunt elementul ce face diferenta intre puloverul sau paltonul tau obisnuit si un articol vestimentar modern.

Vremea carourilor

Ultima colectie Chanel a pozitionat in centru altentiei carourile. Le intalnim atat pe fuste, rochii si sacouri, car si pe paltoane si cizme. Carourile animeaza atat croiala pantalonilor cu talie inalta cat si cea a vestelor-mantou sau a fustelor din piele maronie. Karl Lagerfeld a asociat imprimeurile ecosez cizmelor cu talpa joasa, precum si bonetelor si esarfelor din lana.

Combinatii infinite

Indrazneste si asociaza cu gust culori, materioale si croieli. Una dintre tendintele acestui sezon este combinarea cu stil a anumitor articole vestimentare care aparent nu se potrivesc. Poti purta, spre exemplu, o rochie achizitionata vara cu un pulover imprumutat de la iubitul tau. Cel putin la acest truc ne duce cu gandul ultima colectie Stela McCartney care asociaza rochiile de matase cu pulovere lungi si largi, din bumbac sau lana. Ca accesorii, mergi pe ghete si o geanta mare. Rochiile de vara, purtate cu ciorapi opaci, pot fi asociate si cu un sal tricotat. Pe combinatii inedite mizeaza si colectia Balenciaga care propune un mix de culori si materiale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod