In cautarea sutienului ideal...

Sutienul... moda sexy sau "instrument medieval" de tortura? O intrebare ce preocupa femeile, indiferent de masura cupei lor. Insa alegerea sutienului care te completeaza poate deveni dificila din moment ce sunt atatea optiuni in stiluri, culori, materiale si forme. Studiile arata ca 70% dintre femei poarta sutienul nepotrivit, iar aceasta greseala poate dauna sanatatii si frumusetii bustului tau. Instinctul iti dicteaza ca orice lupta contra efectului devastator al gravitatii este un lucru excelent. Stiinta inca nu stie sa ne confirme faptul ca sutienele previn lasarea sanilor, insa ne fac sa ne simtim frumoase, iar acest sentiment e benefic intotdeauna.

Masoara-te



Purtand un sutien, masoara-ti circumferinta cavitatii toracice, exact sub bust. Apoi adauga 10 la centimetrii "acumulati" (de exemplu daca circumferinta cavitatii toracice este 65, sutienul tau va fi numarul 75). Pentru masura cupei, masoara-te din nou, de data asta pe centrul sanilor. Apoi scade din masura bustului, numarul circumferintei cavitatii toracice. Daca diferenta dintre cele doua este de aproximativ doi cm porti cupa A; o diferenta de patru cm - cupa B, de sase cm rezulta cupa C, diferenta de 8 - cupa D. Daca diferenta este mai mare, poti purta cupa DD, DDD sau chiar E (diferenta 14 cm).

Pune-ti sutienul corect



Sutienul trebuie sa-ti sublinieze formele intr-un mod suav. Daca cupa se sifoneaza in parti, inseamna ca trebuie sa iti cumperi un sutien cu o cupa mai mica, iar acea bucatica de material dintre cupe trebuie sa stea tot plata. Pentru a te asigura ca iti pui sutienul in mod corect, mai intai pune bretelele si apleaca-te inainte de a te incheia.

Atentie la cupe



Cupele ar trebui sa-ti "imbratiseze" sanii. Cupa trebuie sa fie plina, si sa nu iti "constranga" decolteul. Daca iti ies sanii din cupa, probabil ca ai nevoie de o masura mai mare, sau o forma care sa-ti acopere mai mult partea superioara sau partile laterale ale sanilor. Daca iti plac cupele din dantela (fara burete), asigura-te ca materialul este bine suportat de piele si ca nu iti va irita sfarcurile. Daca te avantajeaza sutienele cu burete, asigura-te ca "buzunarele" cupei vor avea buretei suficienti... nici atat incat sa-ti forteze sanul, dar nici sa ramana cupa goala.

Bretelele



Bretelele trebuie sa fie confortabile. Acestea nu trebuie niciodata sa forteze pielea umerilor sau sa lase semne. Daca se intampla acest lucru, nu inseamna neaparat ca sunt prea stranse bretelele, ci poate fi si un semn ca ai nevoie de mai multa "sustinere" din partea sutienului. Daca sutienul se ridica la spate, incearca modelele cu inchizatoare mai stransa sau largeste bretelele. Dar se poate intampla sa si cada... daca este cazul, regleaza bretelele pe masura ta. Daca totusi cad si dupa aceasta procedura, inseamna ca sanii tai nu umplu partea superioara a cupelor si ca ar trebui sa "te multumesti" cu o cupa mai mica.

Sarmele de sustinere



Sarmele de sustinere se gasesc la 90% din sutienele care se fabrica in ziua de astazi, iar aceste sarme ar trebui sa contureze partea inferioara a sanului. Cu cativa ani in urma, studiile asupra chistului si cancerului la san blamau aceste sarme ale sutienului, insa s-a descoperit ca un numar mare de femei purtau sutiene care nu li se potriveau. Sarma sutienului nu trebuie sa striveasca deloc sanul. Ea trebuie sa contureze foarte fidel baza bustului, pentru o mai buna sustinere. Iar varianta cea mai comoda este sa alegi sutienele fara sarma de sustinere... daca nu ai nevoie, de ce ai purta?

Sutienul si efectul dorit



Cupa ta este mai mare de B? Incearca sutienele fara burete. Acestea vor conferi bustului tau un look natural, spre deosebire de celelalte modele, care confera bustului un aspect sculptat. Cupele intregi sunt excelente pentru un look business, dar pot fi incomode si tari. Cupele ce acopera jumatate de san sunt potrivite stilului sexy si de obicei au sarme de sustinere. Sunt pentru definirea sanilor. Pentru un decolteu de invidiat, nu ezita sa porti un sutien cu efect de push-up. La o rochie de ocazie ce iti descopera umerii sau spatele, alege un sutien fara bretele, sau cu bretele transparete. Nici stilul sport nu este neglijat de industria lenjeriei intime - sutienele stil bustiera sunt perfect adaptate efortului fizic.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cercel georgiana pe 14 Mai 2009, 14:47
    e bine sa nu porti sutien

    e bine sa nu porti sutien,deoarece sutienul ii strange,si nu-s ca cand ii lasi liberi sa creasca ei in voia lor...nuj ce credeti voi da asa mi-a zis mama astept si sfaturile voaste... pup

    0
    0

  • ionela13 pe 29 Mar 2009, 10:21
    marimea 65

    Port masura 65 la cupe si nu gasesc foarte usor Ma gandesc foarte serios la un implant. Credeti ca este necesar?

    0
    0

  • amalia pe 15 Mar 2009, 20:03
    sutien?

    Eu am 23 de ani, si nu port sutien. Adica foarte rar, doar un maieu scurt, sau nimic. Am 1,74 cm, 55 kg, sunt slabutza, nu am sanii mari, potriviti, si nu simt nevoia sa mi-i arat ca is mari, plus ca sunt rotunzi si nu-mi sunt lasati. Si sutienele pe care mi le cumpar, rar, ce-i drept, niciodata nu nimeresc nr, numa dupa ochi.

    0
    0

  • sanii pe 22 Dec 2008, 11:14
    faata??

    buei fata tu esti intreaga la minte? km sa ti se opreasca din crescut sanii???gandeste inainte sa scrii cv(pt denisa)hai de akm sa nu mai purtam sutien /bustiera ca nu ne mai cresc sanii:)):)) e ca si km ai spune ca dak porti lenjerie intima nu potzi sa faci copii nu mai fitzi asa naive;) gandeste: si raspundemi la intrebare:km afecteaza sutienul cresterea sanilor?:)):)):)) du'te la un medic sau ia manualul de anatomie si mai citestee!!!!

    0
    0

  • Lioness36 pe 14 Oct 2008, 15:31
    Shopping

    Fetelor , imi puteti spune unde pot gasi un sutien de calitate avand in vedere ca port marimea 85 cupa D ? Am cautat la Triumf insa in ultima vreme nu am mai gasit vreun model care sa imi placa.

    1
    0

  • bitu_tm pe 10 Oct 2008, 20:20
    cu sau fara sarma

    buna ! am si eu o intrebare! daca ai implanturi mamare ce fel de sutien poti sa porti ? cand este nevoie.... poti purta sutien cu sarme?

    2
    0

  • Eszti pe 22 Sep 2008, 23:33
    sal

    sutienul are vreo legatura cu necresterea sanilor,adica incetineste cresterea?????

    0
    0

  • denisa pe 22 Iul 2008, 19:14
    sutienul

    sutienul iti opreste sanii din crestere

    0
    2

  • blue eyes pe 13 Iun 2008, 20:25
    e greu sa fii femeie

    e greu sa fii femeie,dar sa mai ai si sanii mari sa sa vrei sa fii sexy? ce zicei de asta? cam greu nu? eu am sanii mari si nu reusesc sa-mi gasesc sutienul potrivit. dak am gasit cupa buna,ma strange la spate sau imi lasa urme pe umeri{pt k nu pot sa-l las chiar atat de lasat k doar se presupune k mi le si ridik putin,nu?

    0
    0

  • alexandra pe 30 Mai 2008, 20:39
    sutienul potrivit

    am intrat pe mai multe site-uri ,dar nu am inteles nici acum ce sutien mi s-ar potrivi pentru ca procedeele aflarii marimii sunt diferite de la site la site, as vrea sa-mi spuneti exact cum aflu marimea circumferintei si cupa.sutienului

    0
    0

  • alexandra pe 23 Mai 2008, 17:29
    sutienul

    sutienul are vreo legatura q necresterea sanilor,adik incetineste cresterea?????

    0
    2

  • mihaela pe 26 Apr 2008, 14:52
    eu port 85

    este mult sau putin am doar 14 ani si cum aflu care mi se potriveste cel mai bine mama zice ca sunt dezvoltata la sani nujtiu acum fata de alte fete de varsta mea deci ce imi recomandati sa port sutien si ce fel de sutien:-??????

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod