Cum sa te imbraci daca ai acumulat in greutate

Indiferent de motive - stresul, care te determina sa mananci mai mult ca de obicei, nerespectarea unor reguli clasice precum evitarea dulciurilor si fainoaselor - ai acumulat cateva kilograme in plus. Bineinteles, incepi sa tii dieta, dar problema nu se va rezolva peste noapte. Pana una-alta, ce-ar fi sa ascunzi suplimentul de tesut adipos? Nu, nu-ti voi spune sa faci "hocus-pocus", ci doar cum sa-ti alegi vestimentatia!

Chiar daca iarna isi face tot mai simtita prezenta, mantoul lung si voluminos pe care il porti te face sa pari de doua ori mai plinuta - indiferent cat de comod si de practic ar fi. Este cu atat mai frustrant cu cat tu esti perfect constienta de faptul ca ai o silueta frumoasa si proportionata.
Prin urmare, chiar si atunci cand te grabesti, renunta la hainele care nu te reprezinta si pe care, oricum, nu le imbraci decat cand esti in criza de timp.

Prea mult tesut adipos pe abdomen?

Atunci cand acumuleaza cateva kilograme, majoritatea femeilor se confrunta cu o depunere mai vizibila de tesut adipos pe abdomen. Daca este si cazul tau, pana vei reusi sa revii la greutatea dorita, evita sa porti topuri prea stramte, din materiale precum satin sau catifea sau pulovere mulate din lana.

In cel mai bun caz, imbraca-te cu un taior si bluze cu decolteu in forma literei V, care distrag atentia de la abdomen si accentueaza decolteul (cam singura parte a corpului pe care cel mai multe dintre noi ne dorim sa fie mai ampla).
De asemenea, alege bluze cu maneci lungi. In ceea ce priveste materialele, casmirul reprezinta o alegere inspirata, pentru ca este calduros, dar nu voluminos. Sunt recomandate culorile inchise, care creeaza impresia optica a unei siluete mai subtiri: visiniu, albastru inchis sau negru.

Prea mult tesut adipos pe coapse?

Nu-ti mai poti incheia nasturii sau fermoarul blugilor? Asta nu inseamna ca abdomenul tau a crescut incredibil peste noapte, ci doar ca, probabil, porti pantaloni cu talia prea inalta. Cel mai bine ti s-ar potrivi pantalonii cu talie putin mai joasa. Daca tesutul adipos s-a acumulat pe coapse, alege un hanorac de lana de lungime medie, care sa ajunga pana la genunchi.


Dar fusta?

Un accesoriu vestimentar prin excelenta feminin (daca nu punem la socoteala celebrele kilt-uri scotiene), fusta nu-ti poate lipsi din garderoba, indiferent de anotimp. Insa, in cazul in care nu te simti "in largul tau" intr-o fusta dreapta si stramta, alege una conica si poart-o alaturi de o pereche de ghete cu tocul inalt. O alta idee ar fi rochia de lungime medie, cu decolteu in forma de V si cu maneci lungi. Chiar daca este putin mai stramta in jurul taliei, atentia celor din jur va fi atrasa de ansamblul corpului si nu de un aspect anume.

Pantofii cu tocul inalt

Nu iti sugerez sa porti tocuri-cui, dar este de preferat sa optezi pentru o incaltaminte cu toc inalt.
Da, chiar daca esti mai plinuta, pentru ca iti vor conferi mai multa incredere in tine si, dat fiind ca vor crea impresia optica a unui picior mai lung, silueta ta va parea mai subtire.

Si un ultim truc: accesoriile. Palarii, manusi, brose, coliere, cercei. Explicatia este simpla: daca cei din jur se uita la acestea, nu vor mai avea timp sa observe ceea ce nu ai vrea sa se vada, asa ca vei fi scutita de enervanta constatare "Parca te-ai mai ingrasat...".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod