Negrul - marea revenire a sezonului

Cum arata garderoba ta? Probabil predomina vestimentatia in culori pastelate, care s-au inscris in tendintele sezonului precendent. Insa nu degeaba se spune ca negrul nu se demodeaza niciodata... aceasta culoare nu ar trebui sa lipseasca din sifonierul nici unei femei. De ce, oare? Este elegant? Perfect, vei arata minunat intr-o rochie de seara neagra! Este sobru si, prin urmare, adecvat la serviciu? Este flexibil si foarte usor de asortat? Iata deja trei motive pentru care culoarea neagra este "vedeta" incontestabila pe catwalk in aceasta iarna!

Daca insa negrul este o culoare conventionala, iar revenirea ei - previzibila, nu acelasi lucru se poate spune despre modelul hainelor.
Tendinta sezonului este una sugerata, parca, de piesele de teatru... drama, inspiratie gotica si contraste. Austeritate si sex-appeal. Prestanta si un aer jucaus, conferit de accesorii (care nu trebuie sa lipseasca, pentru a "indulci" aspectul general). Romantic, prin nota de mister pe care o sugereaza. Subtil, dar frapant. O solutie optima pentru femeile mai plinute, un mijloc ideal de a sublinia o silueta fina. In mod cert, negrul raspunde "prezent!" la orice solicitare!

Aceasta nu inseamna insa ca ar trebui sa te multumesti, pur si simplu, sa dai o raita prin magazine si sa-ti achizitionezi niste articole vestimentare de culoare neagra.
In anii '90, cuvantul de ordine era "austeritate". Dar stii ceva? Acele vremuri s-au dus demult! De ce nu ai avea curajul de a fi originala si de a experimenta?

Tendintele actuale recomanda texturi delicate si cu modele discrete. Materiale? Orice este permis - de la bumbac, pana la catifea, satin si dantela, in functie de preferinte si context. Cataramele mari si butonii metalici vor completa in mod fericit tinuta, atat cea de business, cat si una de seara. Bijuteriile din argint, platina sau onix sunt mult mai potrivite decat cele de aur.

Tine cont de faptul ca tinuta nu trebuie sa fie complet de culoare neagra.
Aparitia ta ar fi una terna, demodata si... plictisitoare. In definitiv, negru sugereaza sobrietate, asa ca este cel mai indicat sa-l "inveselesti" cu o pata alba, rosie, visinie, albastra sau oliv. In oricare dintre cazuri, combinatia este inspirata si creeaza un contrast agreabil: completeaza tinuta si atrag atentia asupra siluetei tale.

Atentie la machiaj, mai ales daca ai tenul palid. Intensitatea culorii negre va dezavantaja nuanta pielii, accentuandu-i paloarea. Se recomanda un ruj mat, in tonuri aprinse, mascara din belsug si fard de obraz asortat cu rujul. De asemenea, trebuie sa ai in vedere si faptul ca stilistii au identificat nu mai putin de 42 de tonuri de negru - asa incat ai grija sa nu ai mai mult de doua nuante simultan (recomandare valabila pentru situatia in care alegi camasa si pantaloni sau fusta de culoare neagra).
Preferabil ar fi ca acestea sa fie din acelasi material.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod