Ce se poarta in toamna aceasta?

Tranzitia de la tendintele sezonului de vara la cele de iarna ofera intotdeauna surprize. Fie ca este vorba despre aparitia unor noi stiluri vestimentare sau despre "reveniri in forta" (asa cum este cazul pantalonilor, in sezonul actual), schimbarile se succed cu repeziciune. Cuvantul de ordine al noilor tinute este "androgin", fara ca aspectul nostru feminin si delicat sa aiba de suferit. Am spune, dimpotriva...

Mai mult volum!

Nu este vorba despre coafuri, ci despre croiala pieselor vestimentare: modern egal voluminos.
Jachetele si sacourile tip trapez (fara talie marcata) vor fi asortate cu fuste conice sau pantaloni drepti, astfel incat volumul din partea superioara sa echilibreze in mod fericit piesele vestimentare cambrate.

In functie de preferinte, poti procesa si invers: fusta ampla sau pantaloni largi, asortate cu o camasa stramta, care subliniaza linia corpului. Nu este deloc indicat ca toata tinuta sa fie alcatuita din piese voluminoase; nu de alta, dar n-ai vrea sa te imbraci cu un sac.

Croiala stil trapez si accesorii supradimensionate

Fustele trapez sunt, de asemenea, foarte apreciate: subliniaza talia si mascheaza soldurile sau posteriorul.
De asemenea, printre preferintele designerilor se regasesc jachetele in forma literei A si fustele ample, mai sus de genunchi.

O tinuta moderna de zi va include, in functie de preferinte si context, pantaloni drepti, ghete cu tocul inalt si poseta supradimensionata (da, este un accesoriu inca modern; mai mult decat atat, dupa cum observi, tendintele generale inclina balanta spre volum si dimensiuni mari).

Farmecul imprimeurilor...

Despre sezonul de toamna-iarna 2006/2007 se spune ca ar fi unul al contrastelor...
iar daca ne gandim la discrepanta dintre hainele voluminoase versus cele cambrate, ne dam seama ca asa stau lucrurile. Acest lucru este valabil insa inclusiv din punct de vedere cromatic: imprimeurile cu model animal tin "capul de afis", mai ales cele in care culoarea de baza este alb, dar nu e o regula.

Dificultatea consta in asortarea acestor materiale - bineinteles ca te vei limita la o singura piesa vestimentara de acest gen, iar cealalta (fusta ori bluza) va fi obligatoriu uni, intr-o nuanta care sa se regaseasca in imprimeu.
Poti purta si o astfel de poseta, insa evident ca imprimeul va trebui sa fie similar. Vei avea un aspect situat undeva la granita dintre salbatic si feminin - dar, in ansamblu, senzual...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod