Ce posete purtam in vara aceasta?

Fara discutie, este unul dintre cele mai importante accesorii feminine, daca nu chiar cel mai important. Tinand cont de relevanta posetei pentru reusita sau esecul unei tinute, nu este de mirare ca aspectul alegerii sale si a incadrarii in trend-uri ne preocupa atat de mult. In sezonul actual, avem de-a face cu tendinte extreme: de la posetele supradimensionate, trecerea se face destul de abrupt, catre accesoriile mici, model plic.

Cu toate acestea insa, exista si un fel de "liant" intre aceste doua tendinte majore: este vorba despre gentile de dimensiuni medii, cu barete foarte scurte si detasabile, care se pot purta pe umar.


In sezonul actual, se poarta foarte mult gentile din materiale lucioase, care imita metalele pretioase (deloc intamplator, unul dintre cele mai in voga trend-uri este trendul metalic). Daca materialul respectiv are si unele ornamentatii discrete, incrustate in piele, cu atat mai bine.

In alta ordine de idei, nu trebuie sa te cramponezi de ideea de a avea, neaparat, o geanta uriasa. Este moderna, dar nu chiar atat de practica precum ar putea parea la prima vedere. Imagineaza-ti cum vei cotrobai in spatiul ce-ti va parea imens, in cautarea cheilor care se multumesc sa zornaie enervant, dar pe care nu le gasesti cu nici un chip...

De altfel, posetele mici au revenit in forta in acest sezon.
Plicurile sunt apreciate in mod deosebit, pentru ca se pot purta in poseta aceea gigantica de care nu vrei sa te desparti, inca. Mai recent insa, designerii au propus (cu succes) plicurile ceva mai mari, care pot fi folosite pentru a pastra la indemana documentele, cardurile, banii, si a lasa loc pentru cheile pe care nu le puteai gasi altfel...

Foarte in voga si cat se poate de potrivite pentru zilele caniculare sunt gentile "impletite" ori lucrate cu tot felul de incretituri, din piele sau rafie. Este o alternativa agreabila, moderna si comoda la gentile masive si "serioase" pe care le-ai etalat tot anul.
In aceeasi nota, in garderoba ta se poate gasi inclusiv o geanta din material plastic, transparent. Este cum nu se poate mai chic si sa nu uitam de latura sa practica: iti va fi foarte usor sa reperezi un anumit obiect.

Una dintre cele mai interesante inovatii in domeniu consta in introducerea posetelor din piele lucrate astfel incat textura lor sa para "dantelata". Imaginatia este la cote maxime, iar efectul - pe masura. Astfel de posete sunt delicate, feminine si usor de asortat. Un efect foarte interesant se poate obtine prin folosirea a doua nuante diferite, pentru a scoate astfel mai bine in evidenta ornamentele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod